måndag 28 april 2008

Lite nytt - Something new

God morgon på er. Här är återigen en strålande dag. Kunde visst bli upp mot +20 grader idag. Inte klokt egentligen - men skönt. Jag sitter här och väntar på att gå ner till tandhygienisten så jag tänkte jag skulle få till ett inlägg idag också. Har gjort lite kort som jag ville visa.Good morning. Here is another brilliant day. It could be up to 70F today. It's crazy this early - but nice. I'm waiting to go to the dentist and thought I should make a post today aswell. Here are some cards I want to show you.


Det här kortet gjorde jag till min kompis Lena i Malmö som fyllde 50 år. Det syns dåligt på bilden, men stjärnorna är lite glittriga och så satte jag dit glittriga blommor. Hoppas hon blev glad för det.
This card I made for my friend, Lena in Malmoe, that had her 50th birthday. It doesn't show that well on the picture but the stars are glittery and the flowers aswell. I hope she liked it.Detta kortet är till en annan tjej som fyllde 59. Hon älskar blommor och borde jobba i blomsteraffär men tyvärr sätter armarna hennes stopp för det.
This card is to another girl that was 59. She loves flowers and should work in a flower shop but her arms doesn't allow that.
Som ni ser står det Melanie 3 på det här och det betyder att det är mitt lilla barnbarn som fått detta på födelsedagen. Tycker dom här hänglastämplarna är så gulliga. Använder mest dom när jag vill stämpla upp något.

As you can it says Melanie 3 on this card and it means that my little granddaughter had this on her birthday. I think these Hängla stamps are so cute. Mostly I use them when I use stamps.

Detta kortet gjorde jag till en vän i USA. Ett enkelt kort med en Hänglastämpel.Made this card for a friend in USA. A simple card with a Hängla stamp.
Det här kortet gjorde jag lite snabbt till min svåger som fyllde. år. Tyckte den gula blomman lyste upp det murriga kortet.

This card I made for my brother-in-law that had his birthday. Thought the yellow flower gave the
card some light.


Avslutar med en lo som jag gjorde till en tävling. Bilden blev så suddig. Kan inte förstå varför. Om ni tycker det är konstigt skrivet i mitt inlägg (värre än vanligt alltså!!) idag så vill inte blogspot och jag samma sak. Det går helt enkelt inte att få det teckensnitt jag vill ha. Så det får bli som det blir istället.
I eftermiddag ska jag åka in till stan en stund. Måste ju in och förstör LITE pengar *s*. Ha det så gott tills vi hörs nästa gång.


Last, but not least, is a lo I made for a challenge. The picture is very dizzy, can't understand why. If you think it's strange with the different fonts in this post it's because I and blogspot can't agree today. I can't get the font I want so it'll have to look this way.
I'm going to town this afternoon. Must spend SOME money LOL. Have a good time until we meet again.

/Elzie

PS! Som ni ser så har jag ändrat min banner. Återigen är det gogumman Stina som har hjälpt mig. Tusen tack vännen!!!

torsdag 24 april 2008

Äntligen vår - Spring at lastJa, nu är det officiellt!! VÅREN ÄR HÄR!!!!! Idag har vi nämligen fått vägarna sopade här och det känns riktigt skönt. Tidigare låg det ca 4 cm (högt) med grus längs vägen och det är inte det lättaste att cykla i, men idag gick det som smort. Så nu väntar vi bara på att det ska bli lite varmare nattetid också. Hittills har vi haft minusgrader och det är inte så trevligt. Men just nu har vi nästan +18C och det är inte helt fel.
Now it's officiell. SPRING IS HERE!!! Today they are cleaning the roads in our little town and it feels real good. Earlier we had lots of sand and gravel along the road and it's not easy to bike in it, but today it was just great. Now we're only waiting for some warmer nights. We have had low temperatures, down to 20F and it's not at all nice for the flowers. And today it's real hot, More then 60F and that's not bad.

Igår när jag kom hem från jobbet så var det till att snabba på med middan. Gubben ville nämligen att vi skulle sätta upp förtältet på husvagnen. Kan vara bra att göra det någon gång innan man ska iväg!! Vi har ju pysslat med vagnen tidigare och satt in allt som skulle på plats från den andra husvagnen. Vet inte om jag berättat tidigare att vi brukar köpa en minnessak och sätta i husvagnen från varje ställe vi besöker. Vi märkte att det har blivit en hel del såna saker. Och dom skulle med i den nya vagnen. Nu ska vi bara ha de nya mattorna också och dom får vi åka och beställa på lördag. Dom ska ju kantsys också.


Yesterday when I came home from work, I had to hurry with the dinner as my DH wanted us to put the "fore tent" (don't know the English word for it!!) on our caravan. It's always good to know how you do before you go away somewhere. We have worked with the caravan earlier and put all the things in that we had in our former caravan. I don't remember if I've told this before, but we're buying some memory things from every place we visit and then puts them in the caravan. And now we had to get them on place in the new one. We realised we'd been to rather many places!! Now it's only the carpets that are left and we will order them on Saturday.


Och så här ser förtältet ut. Vi är ju inte som alla andra, som väljer blått förtält, utan vi ville ha ett i rött. Hade ett likadant till den gamla vagnen och trivdes väldigt bra med det. Nu ser jag att det är uppspänt på en Adria också så det passar ju bra *s*. Så ni dalkullor som jag "hotat" med besök i sommar, så här kommer det att se ut!!!
Vi har köpt nytt bord och stolar också - i svart! Det var visst senaste innefärgen efter vad jag förstod. Snyggt var det i alla fall och bekväma stolar. Innan har vi haft såna där låga, hopfällbara och man blev så trött i nacke och rygg när man satt och läste i dom, men nu har vi med höga ryggstöd. Jag antar att det kommer bilder på det längre fram. Åh, vad jag längtar till semestern nu!!!
This is how our tent looks. I can see they have put it on an Adria too so that's suits fine LOL. This is how it'll look this summer when we're going to Dalarna.
We bought a table and chairs too - in black. It was the latest I understood. Really nice things and the chairs was much better then the old ones we had. I guess there'll come pictures of it later on. Oh, I really long for our vacation now.
Har varit nere i källaren och målat tidigare. Vad det blir av det hela får ni se framöver. Men nu börjar det bli dags att göra sig i ordning för jobbet. Fick jobba extra idag och det var inte alls kul för nu fick jag 4 kvällar denna veckan. Usch! Ha det så gott allihop.
I have been in the cellar today. Painted on an object that I will show you later. Now it's time to get ready for work this evening. I had to work extra today and that's not at all funny as I now got 4 evenings this week. Have a great day everyone.
/Elzie

tisdag 22 april 2008

Nya gardiner - New curtainsVilket härligt väder vi har!! Man blir alldeles salig över denna sol som strålar över oss. Visst blir man på mycket bättre humör när man ser solen? Blir piggare på att syssla med olika saker också.
Men idag tänkte jag visa mina nya köksgardiner. Har sytt dom av gamla lakan som jag köpt på Tradera. Denna gardinen är vid vårt lilla köksfönster. Tycker den är så fin. Vilket jobb dom gjorde med lakan förr i tiden. Det är annat det än våra påslakan!!


Det här är gardinen vid det stora fönstret. Visar inte mer än så här för såg, när jag hängde upp gardinen, att fönstret ser för hemskt ut. Usch!! Måste sätta igång och måla det snarast.Den här paradhyllan har min far gjort. Det är ett trevligt minne efter honom. Och jag SKA måla den vit. Nu har trä't blivit så mörkt så den är inte fin som den är längre. Jag tycker den är väldigt smidig i alla fall eftersom man kan ha hushållspapper hängande där också. Pryttlarna (min gubbes namn!) som står på hyllorna är saker jag fått eller köpt som souvenirer.


Vad tror ni att jag sytt detta av? Nej, inget lakan. Däremot ett örngott som var väldigt slitet och nött i kanterna. Därför sydde jag på en spets längre ner på det. Det är där vikningen var förut.Detta är en närbild på broderiet på paradhandduken. Vilket jobb. Jag blir så imponerad av det härliga mönstret.
Ja, detta var allt från mig idag. Hoppas ni alla har en bra dag och tack för alla snälla kommentarer som jag får.
This is my new curtains. I've made them of old sheets and I think the work on them are just great. The women spent many hours sewing them. I have one small and one bigger window in my kitchen but I don't want to show the whole windows as they look very bad. I must paint them!!
I hope you have a nice day. And thanks for all the nice comments you're giving me.
/Elzie

tisdag 15 april 2008


Ja, då är det dags för barnen att sälja årets majblommor. Ska bli intressant att se vilken färg de har denna gången. Majblomman på bilden kommer från 2006.
När jag flyttade hemifrån så köpte jag alltid majblomman. Samlade på den så jag har en stor hög med blommor. Tyvärr var det några år då barnen inte sålde blomman här så då blev det att jag slutade samla och nu vet jag inte ens var jag har min samling.
Men nog är det bra om de säljer blommorna. Det är ju till ett gott ändamål i alla fall. Så kommer de hit och säljer i år så ska jag nog köpa.
This is a flower that the children sells to give children that don't have money enough some help. I think it's a nice tradition.
Buxus hade 20% på sina saker på webshopen nu i helgen och då passade jag på att skicka efter lite saker (smålänning som man är *s*). Bl a köpte jag det här:
Tycker dom här är så häftiga. Vet inte om jag vågar använda dom i trädgården, annars får jag väl ha dom som ett smycke här. Kul med lite färg på redskapen i alla fall.


I bought these on a webshop this weekend. I thought they were very nice with their flowers. I don't know if I dare to use them, otherwise I can have them as a jewelry here!

Dom här kottarna gillar jag skarpt. Så nu är jag lycklig ägare till en sådan också. Den ska få stå på trappan här till sommaren.
I like these cones a lot. Now I'm happy to have one too. This will be placed on our stair this summer.
Igår var vi och hämtade vår husvagn. Jisses vad stor den var mot den andra!!! Ska bli kul att åka iväg med den framöver. Lär väl bli några helgresor till att börja med och sen - Dalarna here we come!!!
Yesterday we got our new caravan. It's so big!!! It'll be fun to go away with it. I guess we're going on some weekend trips first and then - Dalarna here we come!!!
Här skiner solen idag. Verkar bli en skön dag. Ska gå en runda med hunden sen. Hon är inte riktigt pigg än så det blir inga längre turer, men så man kommer ut och rör på sig i alla fall. Hoppas ni också har det soligt och grannt.
Here the sun is shining today. Seems to be a nice day. I shall take a walk with the dog later on. She's not that fit so we can't take her on any longer walks, but at least we're moving our bodies. I hope you have a sunny day too.
/Elzie

fredag 11 april 2008

Glada nyheter - Happy tidings


Igår fick vi ett avlångt, grönt kuvert i brevlådan. Inuti låg ett fint kort som inbjöd oss på dels bröllop och dels dop. Det är alltså min snart 30-årige son som ska gifta sig med sin sambo den 7 juni. Så himla roligt. Samtidigt ska alltså lille Casper döpas. Alltihop sker i en gammal, fin kyrka som gubben och jag besökt tillsammans med paret för en hel, del år sedan. Den är väldigt vacker. Sen ska det bli fest på ett pensionat i närheten. Ser verkligen fram emot detta.


Yesterday we got a oblong, green envelope in our mail box. Inside there was a nice card that invited us on one hand a wedding and on the other a christening. It's my son, soon 30, that shall marry his fiancée on June 7th. It'll be very nice. At the same time they shall christen their son, Casper. It'll all happen in an old, beautiful church that me and my DH visited together with the two of them some years ago. It's very beautiful. After that it'll be a party at an inn nearby. I really look forward to this.

Annars är livet bara bra just nu. Brynäs stannade kvar i elitserien och det är ett plus bara det. Grattis killar, äntligen gjorde ni som ni skulle!!! (Ett stort tack till Leksand som också skötte sitt jobb!!).Och på måndag ska vi hämta vår nya husvagn. Sen är det bara att packa in och åka *s*.

Everything is fine. My favorite icehockey team, Brynäs, made it to the highest serie and that's great. And on Monday we're going to get our new caravan. After that it's just to go wherever you want LOL.

Jag hoppas att ni alla får en bra helg. Här skulle det, helt plötsligt bli sol, enligt meteorologerna. Tidigare har dom pratat om regn, men det kommer visst på måndag istället. Tack alla ni som tittar in och som skriver en rad.

I hope that you'll get a nice weekend. We should get sun and hopefully they are right. Earlier they have talked about rain, but we'll get that on Monday instead. I will thank all of you that visit my blog and it's nice that you write some words too.

/Elzie

söndag 6 april 2008

Vänner - FriendsNog är det tur att man har vänner här i bloggvärlden. Så idag vill jag skicka ett stort TACK till Stina, Hemma på landet, som hjälpt mig med min banner. Fick inte till det som jag ville, men Stina hon kunde hon och det är så bra. Visst är det roligt med folk som vill hjälpa.

Jag är också tacksam mot Bodil, Fru Gredelins dillen, som också hjälpt mig med hur man arbetar på blogspot. Visst är det väl bra när man inser att man lär så länge man lever *s*.


It's so lucky that you have friends here in blog world. So today I want to send a big THANK YOU to Stina, that has the blog Hemma på landet, that has helped me with my banner. I couldn't get it the way I wanted, but Stina could and it's so nice. It's funny with people that wants to help, isn't it?


I'm also thankful to Bodil, with the blog Fru Gredelins dillen, that has helped me with the way to work on blogspot. It's nice to realise that you learn as long as you live LOL.
Idag kommer jag att få besök av den här lille knatten. Han växer och frodas och idag är han 2 månader. Inte klokt vad tiden går. Kan tänka mig att det blir en hel del fotande här idag.
Today I'm going to have a visit from this little guy. He is growing fast and today he's 2 months already. Time really flies. I imagine there will be some pictures taken here today.
Med detta vill jag önska er alla en bra vecka. Hoppas våren kommer på allvar nu. Själv ska jag ut och leta efter vitsippor och tussilago i veckan.
I hope that you all get a good week. I hope that spring will come for real now. I'm going to go out and look for windflowers and coltsfoot this week.
/Elzie
PS! Såg du Bodil - jag lyckades!!!

onsdag 2 april 2008

Gamla damer och datorer - Old ladies and computers

Blev ni lurade igår? Jag tror att jag klarade mig, men man vet ju aldrig. En sak som jag lärt mig är att jag måste ändra mitt sätt att arbeta nu härinne på blogspot. Innan så började jag från början, så att säga, och gick neråt. Här måste jag börja från slutet och gå framåt. Inte så lätt att tänka på alltid, men jag lär mig väl under resans gång. Det är därför jag skrev den här titeln. Hoppas att ni har tålamod med mig över att det blir långa tomrum mellan ord och bilder emellanåt. Men nu tänkte jag att jag skulle visar er lite av saker jag scrappat.

Did somebody cheat on you yesterday? I don't think anyone did it to me, but you can't be sure. One thing I know is that I must change my way to work now when I'm on blogspot. Earlier I worked the other way, started from the beginning, so to speak. Now I have to start with the end and that's not that easy to learn LOL. That's why I wrote this title. But I guess I'll learn as I go on. And I hope that you don't get too tired of me during the journey. Now I thought I should show you some of my scrapped things.

Ett födelsedagskort till min svärdotter. Hon var väldigt glad över det och jag är rätt så nöjd med det. Jag har gjort så många kort med stämplar nu så jag bestämde mig för att ta en rast från det.

A birthday card for my daughter-in-law that had her birthday in March. She was happy to get it and I am rather satisfied with it. I have done so many cards with stamps now I thought I should take a rest from them.Jag gjorde det här kortet till min syster som fyllde år i mars. Det är enkelt också, men jag gillar färgerna på det. Och det är helt i min stil med spets och blommor.

I made this card for my sister that had her birthday in March. It's simple too, but I like the colours on it. And it's all me with the lace and flowers LOL.Den här lo'n gjorde jag till en tävling på ett forum. Jag är inte speciellt nöjd med den, och den gick inte till final, men det är ändå en start. Jag har aldrig varit med i en tävling förut så det var en ny erfarenhet.


This lo I made for a challenge on a forum. I'm not that satisfied with it, and it didn't go to the final, but at least it's a start. I've never been in a challenge before so that was a new experience.

Det här kortet har jag gjort till min vän Nancy i USA. Ibland gillar jag att göra bara enkla saker och det här kan man väl kalla för det.Here I've made a simple birthday card for my friend Nancy in USA. Sometimes I think it's nice just to take some papers and not do much with it.Det här är en lunch pail som jag scrappat. Det var roligt att hålla på med den. Som ni ser så står det födelsedagar och jag ska försöka bli en mer organiserad person. Hur nu det ska gå?!
This is the lunch pail I've made. I thought it was rather funny to work with this. The sign says "birthdays" and I will try to be an organized person, how that will go, I wonder?!

Så här ser lådan ut inuti. Det finns en sida för varje månad som det står födelsedagarna på. Sen kan jag sätta korten jag gör bakom varje månad. Ska åtminstone försöka göra det!!

This is how it looks inside. There I have a page for each month with the birthdays on. Then I can place the cards I make behind every month. At least I'll try!!