fredag 30 maj 2008

Lite nytt - Something new

God kväll på er! Jag hoppas ni njuter av värmen som översvämmat vårt land. Själv är jag måttligt förtjust i sån här värme, men det är ju tur att vi inte är lika allihop. Tycker det är skönast när man kan vara på nån öde badstrand och ligga och bränna fläsket *s*, men det är lite svårt när man samtidigt måste jobba. Och jobba ska jag denna helgen. Ingenting som man tycker är så kul men något som måste göras eftersom man inte är född som en Paris Hilton!!

Jag tänkte jag skulle visa er några nyförvärv som jag har här hemma. Det första är några krukor + en skylt. Slarvig som jag är kommer jag inte ihåg var jag köpt skylten, men krukorna är köpta på Smålänningen i Bredaryd. Tyckte dom var fina med sina små fötter - även om dom inte är vita!!
Skylten tycker jag är jättefin. Den ska jag hänga på garaget någonstans hade jag tänkt. Och krukorna får nog komma in i vardagsrummet. Dom är inte så murriga i verkligheten, men min kamera är inte så bra på närbilder.Jag bara älskar den här vasen i fattigmanssilver. Den är så fint mönstrad och precis perfekt i storlek till de flesta blommor. Som vanligt kommer jag inte ihåg inköpsställe. Jag undrar hur det vore om jag skrev upp när jag har handlat något så jag kommer ihåg!!!


Sen har jag en liten fråga till er. Vet någon vad den här blomman heter? Vore väldigt tacksam om någon kunde tala om det. Det är alltså den vita blomman som syns på bilden, inte Kungsängsliljan.Nu är det bara 3 veckor kvar till semestern. Jag jobbar hela midsommarhelgen, sen går jag på semester i 4 veckor och det ska bli så skönt. Man känner att man varit igång nu i knappt ett år. Kroppen börjar känna sig trött. Vi får hoppas att något av värmen stannar kvar över semestrarna också så det inte blir som i fjol. För det vore ju för tråkigt. Jag hoppas att ni får en riktigt skön helg och sitt inte i solen för länge. Ta en bra tidning, sätt er i någon skön stol och bara njut - om ni hinner!!

We have a lovely weather here. Actually it's a bit too hot for me especially as I'm working this weekend. But now it's only 3 weeks to my vacation and it'll be nice to be free for 4 weeks. This old body really feels it's time now. We can only hope that we can enjoy a nice vacation weather too and not get all that rain as we did last year. It would be very boring.

Today I just wanted to show some things that I've bought lately. I really love the vase as it's perfect in size. And now I want to wish you a nice weekend. Take a nice magazine, sit in a comfortable chair and enjoy yourself - if you have time!!

/Elzie

måndag 26 maj 2008

5-årig bröllopsdag - Our 5th wedding day

Bild lånad på internet, Dalskärs camping BergkvaraVisst ser det här härligt ut? Så varmt och skönt var det tyvärr inte när vi var iväg i Bergkvara i helgen. Visserligen sken solen, men det blåste så pass mycket så det inte var trevligt att sitta ute. Tur att man har husvagn med sig då. Ja, nu är alltså vagnen invigd och den passar oss perfekt. Lite mer plats för lilla vovven också. Istället för att tränga ihop sig på en liten plätt så kan hon ha sin filt på golvet och njuta.


Annars hade vi det bara skönt i helgen. Vi firade vår 5-åriga bröllopsdag och njöt av god mat och dryck. Man kan inte förstå att det gått 5 år alla redan, men som tiden flyger iväg så är det ju inte så konstigt.


Dalskärs camping ligger alltså i Bergkvara och det är en liten, lugn camping. Såna som vi gillar dom. Har man inga barn så behövs det ju inte så mycket aktiviteter heller. Däremot är det ett rikt fågelliv runt omkring. Hade mycket nöje åt en gräsand som låg och väntade tåligt på ett husvagnspar innan dom kom ut och gav honom hans "kvällsmat".


Sen måste jag ju tala om att jag fick mina fina Winchester Cathedral på posten i fredags så det var jag ute och planterade innan vi åkte. Var så rädd att dom inte skulle ha klarat värmen och blåsten i helgen, men jag vattnade friskt så de verkade ha klarat sig. Så nu väntar jag bara på att de underbara blommorna ska komma och dofta honung *s*.


We spent this weekend at a camp site in Bergkvara with our new caravan. It's perfect for us. There's plenty of room for the dog and she can lay there without disturbing anyone.


We celebrated our 5th wedding anniversary and had some tasty food and a nice drink to that. It's unbelivable that it's 5 years already.


The camp site is located by the sea and there's plenty of sea birds there. I had a nice time on Saturday evening when a mallard waited patiently for his "evening meal" outside one of the caravans. He was used to get something to eat there.


I must tell you that on Friday I received my Winchester Cathedrals in the mail and had to plant them right there and then. I was a bit worried that they should get dry as it was very sunny and windy, but I watered them with lots of water after planting them so they seem to have lived over.


Nu får jag nog ta tag i lite här hemma. Disken hoppar inte i diskstället av sig självt, hur mycket man än kan önska det vissa dagar. Och någon diskmaskin har jag inte (han är ute och klipper gräset *s*). Hoppas ni får en skön vecka därute. Och tusen tack för alla fina kommentarer jag får. Försöker svara er så mycket jag kan, men ibland kan det kanske missas.


Now I must do something here. The dishes doesn't do itself and my dishwasher is out mowing the lawn LOL. I hope you have a great week out there. And lots of thanks for all the nice comments you give me. I'm trying to answer all I can, but sometime it may be misstakes.


/Elzie

tisdag 20 maj 2008

Doft av rosor - Smells like roses


Bild lånad på internet!I vår trädgård har vi nu gjort ett långt blomland utmed vår altan. Det gick bra när vi byggde upp "staketet" mellan garaget och altanen. Tidigare har alltid hunden sprungit utmed den kanten, men nu är där skyddat. Och där är det meningen att jag ska plantera den här underbara rosen. Den heter Winchester Cathedral, är som ni ser vit och doftar honung. Det kommer att bli underbart att ha den där. Längtar tills jag får tag i mina rosor - för den "ska jag ha", som han säger kungen i Robin Hood.


En annan sak som jag länge önskat mig är ett växthus. Efter vårt garagebygge så blir det svårare och svårare att få in ett sånt på tomten. Speciellt som gubben vill ha sin "racerbana" där också. Så att han kan köra husvagnen, båten (ja, på släp då!) mm där. Så någon trädgård med rum lär det aldrig bli här *s*. Detta växthuset från Rexton tycker jag är så fint och det skulle passa precis - i mina drömmar!!!


Visst är det fint? Men jag tror också att det är väl dyrt för min plånbok just nu, fast drömma kan man ju alltid.

Kunde tänka mig att ha "blomsoffan" framför också, ha, ha. Bilden kommer från nätet någonstans, tror det var på mässan i Stockholm den togs men är inte helt säker.

Those roses I will have in my garden, in front of the terace that is now more "protected" from our dog. It's called Winchester Cathedral and is so beautiful. It smells honey and the flowers are great.

I have wanted a greenhouse for a long time but it's getting more and more difficult to have one in our garden as my hubby built the garage and then he "needs" place to drive the caravan, the boat (on it's trailer!) in the garden so this will never be a garden with "rooms". This greenhouse from Rexton I love. Would suit me perfect. And the sofa with the flowers too LOL.

Här börjar tiden för bröllopet närma sig och jag blir mer och mer förvirrad på vad man ska ha på sig. Inte roligt med kläder när man är "rundlagd". Får ta en runda till stan nästa vecka och se vad jag kan hitta. Något måste jag ju ha för jag tror inte det uppskattas att man bara kommer i underkläder!!

It's soon time for the wedding and I still haven't found any clothes to wear. I'm confused of what to buy and it's not funny either as I'm not the thinnest person in the world. I must go to town next week and see what I can find. I must have something as I don't think they'll appriciate me to come in my underwear!!

Nu hoppas jag ni får en bra fortsättning på veckan och att det blir lite varmare. Just nu är det ca +15 grader här men blåsten är fortfarande kylig. Sköt om er och ta vara på varann.

I hope you have a good week and that it gets a bit warmer (at least here!). We have about 50F right now but it's a very cold wind. Take care of yourself and the other persons you care about.

/Elzie

PS! Växthuset heter Rexton och inget annat!!!

PS! The name of the greenhouse is Rexton and nothing else.

torsdag 15 maj 2008

Utmärkelse - Reward
God förmiddag på er alla glada. Jag blev extra glad när jag läste bland mina kommentarer igår och fick se att jag fått en utmärkelse. Den kom från härliga Granne med Selma och jag kan bara säga 1000 tack!!! Det är så kul att bli uppmärksammad för något man gör bara för sitt eget nöjes skull. Nu ska jag ge den vidare också. Eftersom jag, fortfarande, inte lärt mig att länka så skriver jag bara namnen här. Denna gången har jag valt ut:
Nicolinas boning. Hon är en donna som håller på och formar sitt hem efter sitt (och makens?) huvud och hittar på lösningar som man inte visste fanns. Så hon är väl värd denna utmärkelse.
Mitas hjörne. En norska som har många järn i elden. Sitter hon inte vid sin symaskin och syr, så håller hon på och gör fina möbler till sitt dockskåp - av egentligen ingenting. Så hon är också väl värd denna utmärkelse.
Karinas trädgård. En dam på Öland som har olika sätt till lösningar i sin trädgård. Man blir alltid inspirerad när man kommer in till henne och något kommer jag att knycka hit också. Ännu en som är väl värd utmärkelsen.
Ja, det var mina val. Hoppas ni blir lika glada över detta som jag blev. Nu vill jag önska er en solig och skön eftermiddag. Här är det lite si och så med solen emellanåt, men man får vara glad så länge man slipper regnet (även om det nog behövs i trädgården!!).
/Elzie

fredag 9 maj 2008

Pingst - Whitsun


Bild lånad på internet.
Vilket väder vi har!! Passa på och njut nu för på måndag skulle det visst bli kallare igen. Det märks på alla människor att solen är framme för alla är gladare och nöjdare. Så nog påverkar solen oss mycket.

Ville egentligen bara titta inom och önska er alla en riktigt glad pingst. Även om den känns lite rumphuggen numera eftersom vi inte har röd dag på annandan. Jag hade nog gärna behållit den röda dagen, men gubben är nöjd för han har fått röd dag på sin födelsedag *s*.

Annars är det ansträngda muskler här. Efter att inte ha kunnat hålla trädgården i ordning som jag ville förra året, så är det dubbelt arbete nu med stora grästuvor där det inte ska vara stora grästuvor. Jisses vad det växer igen fort. Nu är jag snart klar i alla fall och "stora bak-musklerna" får väl vila lite efter det!!!

Ha det så gott allihop och hoppas ni får en fin pingst.

Are you enjoying nice weather? Here we have a brilliant spring weather. And we're enjoying it a lot as next week it should be colder again. It feels that the sun inspires us cause most people are more happy now with the sun.

I just wanted to wish you a nice Whitsun. I'm not sure that you're celebrating it but here in Sweden we are. Not that much, I must admit. Earlier we had a day off on Monday after Whitsun too, but they've changed that and now we're having that red day on June 6th instead. It's our national holiday. And my DH is satisfied with it as he has his birthday on that day LOL.

I am working hard in the garden. After a year with no garden work the flower beds are filled with grass. It's unbelievable that it can take over that fast. My muscles are hurting, mostly in the lower back region!!

I hope you all get a nice Whitsun.

/Elzie

lördag 3 maj 2008

Hjälp behövs - Need some helpHej på er!
Idag vill jag gärna ha er hjälp. Hos Lisbeth (sin lille verden) har jag sett en så underbar blomma. Det är en vit Silkepion. Nu undrar jag om någon vet något ställe här i Sverige som säljer sådana. Har tittat mig omkring lite varstans men inte kunnat finna någon. Skulle uppskattas väldigt mycket om någon kunde hjälpa mig. Den ser ut som den på bilden, fast vit då. Bilden blev väldigt konstig när jag la in den märker jag!!!
Gubben har gjutit färdigt den nya infarten till garaget nu. Eller rättare sagt där husvagnen ska stå. I och med att vi köpte en större husvagn får vi ju göra garaget lite större. Kunde ju varit smart av oss att köpa husvagn FÖRE *s*.
Jag hoppas att ni alla får en riktigt skön helg. Utan för mycket regn och för mycket vatten i snösmältningens Norrland.
I'm trying to find a flower but it's not that easy. Hopefully someone can give me some advice about this.
My DH has made the new foundation for the garage where the caravan will stand. It's not that wise to build the garage before you buy the caravan LOL.
I hope that you get a nice weekend all of you. With not too much rain.
/Elzie
PS! Fick kontakt med en person på Zeta's trädgård och hon skrev att Silkepion troligtvis är detsamma som Sidenpion. Så har ni någon sådan har ni tur!!