fredag 31 oktober 2008

Nej se det snöar! - See, it's snowing!

Bild lånad på nätet.

Ja, så här ser det ut utanför mitt fönster idag. Snöigt och slabbigt. Det snöade hela eftermiddan och kvällen igår. Inget vidare kul, men det är väl bäst man vänjer sig. Vintern är här!!

This is how it looks outside my window today. Snowy and sloopy. It snowed all afternoon and evening here yesterday. Not that nice, but you better get used to it. Winter is here!!

Jag har fått en utmaning av Viveka som har den mysiga bloggen Bläckhornet som jag tänkte jag skulle ta mig an så här innan helgen. Håller fullkomligt med om att det var svårt att komma på något som kan vara "intressant" för er men jag gör väl ett försök. Här kommer i alla fall utmaningen:

I've got a challenge from Viveka that I will do now before the weekend. It wasn't easy to find out things that can be "interesting" for you, but I give it a try. I'll write it short in English.


Regler för utmaningen som följer.

Länka till den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.

Berätta 7 saker om dig själv, alldagliga som knasiga.

Utmana 7 stycken bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.


Här kommer 7 saker om mig själv. Inte lätt som sagt...

1. Jag är ett stort Brynäsfan. Detta laget har jag hållit på sen jag var 12 år så det är några år nu. Just nu är dom i en downperiod och det gör mig ont om hjärtat att "mina" pojkar inte klarar av trycket, men det är många matcher än att slåss om.

2. Till skillnad mot Viveka så är jag en riktig kaffemoster. Fast jag dricker te varje morron, kaffet får komma senare!

3. När det gäller motion så är jag en riktig latmask. Önskar jag hade någon som hängde över mig med en piska för att jag ska komma ut. Finns det någon som vet något botemedel?

4. Handarbetar gör jag för det mesta. Måste ha något att göra när jag sitter vid tv:n på kvällarna. Gubben glor på sport, jag glor emellanåt, men mest stickar jag eller virkar. Sen finns det ju så många andra sorters handarbeten man vill hålla på med. Hinner egentligen inte jobba, ha, ha.

5. Jag är en bokslukerska av stora mått. Måste alltid ha en bok att läsa, annars känner jag mig naken. Just nu läser jag om en gammal serie som jag köpte genom en bokklubb en gång. Just på grund av att jag inte hade någon ny att tillgå. Den serien är faktiskt rätt intressant, heter Louisianna och är skriven av Maurice Denuzière. Handlar om hur det var i Sydstaterna i Amerika före, under och efter inbördeskriget.

6. Jag är en ekorre när det gäller att samla på saker (inget Feng Shui här inte!). Tyvärr har jag en make som är likadan som jag själv ("den kan vara bra att ha"!) så vi samlar i vårt lilla hus så snart får vi väl inte rum själva. Men vi har lovat oss själva att vi ska röja i källaren ordentligt framöver. Så att vi kan börja samla på nya saker...!

7. Som de flesta vet är vi husvagnsägare. En sak som jag inte tror att alla vet är att jag hatar att vara ute på vägarna med husvagn. Är en sån som oroar mig för allt här i världen så jag är livrädd att det ska hända oss något. Varför det skulle göra det just med husvagnen påkopplad kan jag inte förklara för mig själv ens. Därför är jag glad att vi ska ha den uppställd i sommar. Men vi ska ju ta oss dit och hem också!!


Ja, så var det då vilka jag ska ge denna utmaningen. Har inte en aning om vilka som haft den tidigare, utan jag skickar den vidare ändå. Så här blev min lista:


Kajsa (Himmel och pannkaka) - Pernilla (Huset mitt i byn) - Lallis (Knasiga mamman) - Malin (Malins kuriosa) - Annica (Mitt liv - mina drömmar) - Nina (Solstrimmor och stjärnstrålar) - Carina (Ängeln i vitt).

I love icehockey, especially Brynäs, my favorite team since I was 12. I drink a lot of coffee. I don't do that much exercise. I love to do handicrafts. Books are something I must have all the time. Both me and my DH collects lots of things that can be "useful" but seldom are! I don't like to travel with our caravan. That's some short about me.

Tusen tack för alla goa kommentarer. Älskar att gå in och läsa dom samt gå in på era bloggar och läsa. Men nu får jag önska er alla en riktigt skön helg. Ska ni ut i trafiken så ta det försiktigt. Vi hörs.

Thanks a lot for your nice comments. I love to read them and to visit your blogs. But now I will wish you a nice weekend. If you're driving somewhere, take it easy.

Kram Elzie

onsdag 29 oktober 2008

Candy hos Camilla

Det är utlottning av Magnoliastämplar hos Camilla. Kolla in.

Dragningen kommer att bli den 10/11.

tisdag 28 oktober 2008

En resa i tiden + en award - A trip in time + an award

Vi var på resande fot för ett bra tag sen. Då fick jag plötsligt se på en skylt: Dufvemåla. Dit måste vi ju åka. Det gick en smal grusväg en bit in i skogen och sen bara dök huset upp. Ett gammalt bondehus i två våningar. Så typiskt Småland. Och små steniga tegar runtomkring. Och med skogen därtill. Ett ljuvligt ställe. Perfekt för de konserter de brukar ha där. Tyvärr har jag aldrig varit på någon själv.

When we were on a trip some time ago I suddenly found Dufvemåla on a sign. We just had to go there. It was only an old gravel road in the forest and suddenly the house was there. An old farmers house. So typical Småland. A lovely place. And perfect for the concerts they use to have there. I've never been to one myself and it's a pity.

Här ser ni Kristina med sitt astrakanäpple. Som ni ser har dom planterat Kärleksört runt henne. Kan inte erinra mig att det hade något med Utvandrarna att göra, men det var ju fint i alla fall. Och statyn ser "mänsklig" ut.

Here is Kristina. She was in a book written about people from Småland, among others, that went to America as they were too poor to overlive in their old country. I like this statue as it really looks like a person.

Detta är baksidan på huset. Inte överdrivet renoverat men så att det håller ihop i alla fall. Tyvärr var det lite svårt att ta kort på framsidan eftersom huset ligger precis utmed vägen. Kändes inte så kul att stå på grannens tomt för att fota *s*. Den vackra Smålandsgärsgårn är så fin. Den här bilden är så typiskt Småland tycker jag.

This is the back of the house. It was a bit difficult to take pictures on the front as the house is just beside the road. And I don't like to stand in the neighbours garden to take pictures LOL. This pictures is so typical Småland I think.

Här är den gamla brunnen. Hinken hänger på sin plats, det är bara att ta för sig av vattnet. Om du undrar vad det är för störar som syns så är det från gärsgårn.

This is the old well. The bucket (without holes I hope!) is on it's place, you can just get some water if you like.

Och här är mannen som fick till hela utvandrarserien. Och jag måste erkänna att det var bara förra året jag läste den för första gången för något år sedan. Men jag har ju sett Utvandrarna på tv bl a. Han skrev bra Vilhelm Moberg. Också en smålänning att vara stolt över. (Fy vad jag låter mallig idag *s*).

This is the man that wrote about the emigrants. He was a man from Småland and he wrote nice books. His name was Vilhelm Moberg.

Jag har fått en award också. Tusen, tusen tack Kära Nån i Finland för den. Den damen måste ni besöka. Hon gör helt otroliga saker med tyg, tråd och maskin.

Enligt reglerna ska jag utse 3-5 som ska få den här awarden och eftersom jag varit lite feg de senaste gångerna så har jag bestämt mig för att den här gången ska jag skicka den vidare. Och det blev följande damer som fick den:

1. Birgitta på Nicolinas boning . Hon skriver alltid så inspirerat och roligt på sin blogg. Där gäller det att hänga med för det händer saker med ojämna mellanrum (*s*).

2. Petra på Underbart är kort . En dam som gör så fina kort. Titta in hos henne och bli inspirerad.

3. Ingela på Mormors veranda. Hon har, tillsammans med sin man, gjort ett gott jobb med sitt hem. Hittar alltid något guldkorn när man tittar in.

4. Nina på Solstrimmor och stjärnestrålar. Denna damen visar så mycket fint hela tiden. Så mycket fint att titta på.

5. Monika på Tant Theas lilla torp. En underbar blogg där Monika verkligen ger mycket av sig själv. Och samtidigt ger oss andra så väldigt mycket.

Ja, det var det det. Man ska tala om för personerna i fråga också att man givit dom en award så det får jag göra nu. Jag hoppas att ni har det bra, trots det risiga vädret. Vi hörs.

I got an award and now I have chosen the ones that will get it from me. I hope you have a good day. See you.

Kram Elzie
onsdag 22 oktober 2008

Jämna födelsedagar - Birthday celebrations

När jag satt och tittade på Äntligen hemma igårkväll så kom jag plötsligt på att jag hade två jämna födelsedagar i familjen som närmade sig. Här gällde det att sno sig och göra några kort som jag kan skicka. Det första är ett kort till min dotters kille som fyller 40. Det är lite "bling"-stenar till vänster på det men det syns inte så mycket av dom. Inte glittrar siffrorna heller men det kan jag lova att dom gör i verkligheten. Blev rätt nöjd med kortet som har en vers från Hasse o Tage på insidan: "Gammal man gör så gott han kan" osv. Har embossat all text inuti med guld.

Yesterday evening I suddenly found out I had too birthdays coming up. So I had to make some cards here. The first one is for my daughter's boyfriend. He'll be 40 soon. There are some "bling" to the left but you can't see it here. And not that the numbers are glittery either, but I can promise they do! I'm rather satisfied with the card that has a verse inside. Everything inside the card are embossed.

Nästa jubilar är min svåger Kjell-Åke. Han blir alltså 70 snart. Ganska svårt att förstå. Har känt den mannen nästan hela mitt liv. Han och syrran fick en son när jag bara var 5 år. Hans kort går också i grönt men blinget blev under siffrorna och så lite prickigt organzaband. Siffrorna glittrar på hans också. Tycker det behövs till en jämn födelsedag.

The next person to celebrate is my brother-in-law, Kjell-Åke. He'll be 70 soon. Rather hard to understand. I've known that man almost all of my life. He and my sister got a son when I was only 5 years old. His card is also green but I put the "bling" under the numbers. They glitter on his too even if you can't see it here. I thought it was needed for a 70th birthday.


Ja, det är lite av det jag pysslat med idag. Sen vill jag, igen, passa på att tacka för era gulliga kommentarer. De värmer verkligen ens hjärta. Och du Ulrika, härligt om jag kunnat inspirera dig!! Ha en riktigt skön kväll.

This is some of what I've done today. And then I want to thank you, again, for the nice comments. They really warm my heart. Have a nice evening.

Kram Elzie

tisdag 21 oktober 2008

Höst - Fall

Den här hösten är verkligen inte lik andra. Tror aldrig jag plockat in rosor så här sent på året innan. Men nu fick en liten Winchester Cathedral komma in och värma sig i alla fall. Den är helt underbar den rosen. Och jag som trodde att några buskar hade dött för mig och nu blommar dom så. Man kan bara glädjas åt det. Och vänta på nästa års blomning.

We don't have a normal fall. I don't think I've ever picked roses this late. But now I got a small Winchester Cathedral in a vase here. It's just beautiful that rose. I thought that some bushes died for me this warm early summer, but now they bloom like never before. You can only be happy about it. And wait for next years flowers.

Tog in en Louise Odier på samma gång. Den är också väldigt vacker. Och jag älskar ju rosor vilken färg de än har så jag är bara glad att jag lyckats få den här att överleva.

I picked one Louise Odier at the same time. It's beautiful too. I love roses, no matter what color and I'm happy that this one has survived in my garden.

Jag har donat lite med vårt soffbord. La dit en duk som jag köpte en gång på Tradera och sen har jag satt dit mina ljuslyktor och ljusstakar i fattigmanssilver. Även om det är tidigt på eftermiddan nu så är det så mörkt p g a regnet. En skål med vindruvor är ju inte helt fel heller.

I've done some work with our table. Put a cloth that I bought some time ago and then I have my candle holders and my small lanterns. Even though it's early afternoon it looks very dark because of the rain. I don't mind a cup with grapes.


Här är det som sagt dagsregn. Inte mycket att göra åt. Bara att sätta sig inne och mysa med tända ljus. Hoppas ni har en chans att mysa också.

As I mentioned we have had rain all day here. Not much to do about that. The only thing to do is to be cosy inside with candles. I hope you have a chance to be cosy too.

Kram Elzie

måndag 20 oktober 2008

Nu är snart den här synen ett minne blott för i år. De flesta löven ligger på marken, åtminstone där jag bor. Björken utanför mitt fönster har något enstaka löv hängande men de försvinner neråt i blåsten de också. En härlig tid, enligt mig, men nog kunde vi få lite mer sol! Och mindre blåst! Men, sedan vi hade Gudrun här i faggorna så har det blåst mer och mer. Blir väl så när ingen skog finns att "ta emot" vindarna.

This picture is not actual any longer. Most of the leaves are on the ground, at least where I live. The birch outside my window have some leaves left, but I guess they will go to the ground too in the wind. I love autumn/fall, but I would love some more sun. And less wind! But, after the storm Gudrun we had here, it has become more and more windy. Guess that's the way it is when there's no forest to "take" the winds.

Om bara någon vecka så har vi Alla Helgons Dag här. En tid som betyder mycket för mig. Långt mer än nymodigheten Halloween. Jag tycker visst om att smycka med pumpor, har själv en pumpa i keramik som jag ställer ut med ljus i varje år, men själva Halloween med sina utklädda barn och fester har jag aldrig "fastnat" i. Är väl inte i den generationen kanske. Däremot älskar jag att gå till kyrkogården under den tid som komma skall. Alla dessa ljus som finns där är helt underbart. Min far ligger begravd i en minneslund och på just denna minneslund får man inte lägga kransar. Däremot får man sätta ljus, och dom har tillverkat ljushållare som ser ut som träd. Där kan man sätta sitt ljus och det är så vackert. Försökte ta kort på det för några år sedan men det blev inte alls som jag tänkt mig. Man måste nog se det i verkligheten. Men bara för att påminna om den kommande högtiden så har jag lagt in en bild med ljus.

In just a few weeks we have our tradition holiday All Saints Day here. A tradition that means a lot more to me than Halloween that has become very popular here lately. I too love to have pumpkins with lights in, it looks nice, but I have never liked the kids running around or the parties. Mayby I'm in the wrong generation? But I do love to visit our church yards during that time with all the candles. It looks just lovely.


Det blev ett lite sorgligt inlägg idag kanske, men jag kom bara att tänka på just Allhelgonahelgen nu och på vad den betyder för mig.

It was a bit sad today, but I just got to think about what All Saints' Day means to me.

Men nu ska jag göra lite nytta här hemma. Hoppas ni har bättre väder än vi här i mittersta Småland. Själv är jag ledig i tre dagar nu efter min jobbehelg och ska passa på att utnyttja tiden lite bättre än att bara sitta här. Men det är inte lätt *s*. Vi hörs.

Now it's time to do some work here. I hope you have better weather than we here in the middle of Småland. I'm off now for three days after my working weekend and I shall use these days a little better than just sit here. But it's not easy LOL. See you.

Kram Elzie

PS! Jag har lånat bilderna på internet, var kommer jag inte ihåg.

fredag 17 oktober 2008

Ibland gäller det - Sometimes you got too

att vara ute i god tid. Och det måste jag väl säga att jag är denna gången. Har nämligen önskat mig en sån här torkställning av gubben i födelsedagspresent och jag fyller först i juni! "Du som är så glad i att snickra kan väl göra en sån?" tyckte jag. "Har tröttnat", fick jag till svar. Så vi får väl se vad som händer. Har i alla fall fått låna bilden av gulliga Carina på bloggen Ängeln i vitt . Tycker den där ställningen skulle passa mycket bättre här än den tråkiga vindan vi köpte i våras. Så vi får väl se vad som händer.

be out early to get what you want. And I must say I was this time. I have asked my DH for such a drying rack for my birthday in June! "You that likes to be a carpenter, could you do such a thing for me?", I said. "I'm tired of it", was his answer. So now I just have to wait and see if he wants to borrow the magazine that the rack is in. I have borrowed this picture from Carina that has a great blog called Ängeln i vitt. I think this rack would suit much better than the one we bought this sping.


Ska ni göra något trevligt i helgen? Själv ska jag jobba. Fredag, lördag och söndag. Så jag vet ju vad jag har att göra. Känns lite visset för i helgen är det scrapträff här i Rottne och det hade varit kul att vara med men man kan inte vara överallt. Får väl bli en annan gång istället. Ska i alla fall gå ner och hälsa på mina kompisar som är där. Ska bli kul att se damerna efter Göteborgsäventyret. Nu önskar jag er alla en riktigt skön helg. Hoppas att vädret blir lite bättre så att ni kan njuta av hösten.


Are you doing something special this weekend? I'm going to work. Friday, Saturday and Sunday. So I know what I'm going to do. It's not that nice as there is a scrap crop going on this weekend here and it would have been nice to go but you can't be everywhere. I guess it'll be other times to go. I shall go and visit my friends from the big Gothenburg adventure anyway. Now I wish you a real nice weekend. I hope that the weather will be good so that you can enjoy the fall/autumn.

Kram Elzie

onsdag 15 oktober 2008

Hej igen! - Hi there!

Nu äntligen har jag gjort dragningen. Hade fixat till det så fint med små lappar med nummer på, faktiskt "stylat" till det lite också för att ta kort och vad händer? Jo, gubben hade inte laddat kameran och jag vet inte var sladden är!!! Så ni får tro mig på mitt ord när jag säger att följande har vunnit:

Nr 20 vann och det visade sig vara Susanne som vann priset. Och eftersom inte kameran funkar så kan jag inte visa vinsten heller. Så ni får väl gå in till Susanne och titta (om hon visar upp den!). Du får skicka mig din adress Susanne.

The drawing is done and it was Susanne that won the secret prize. It's still very secret as my camera doesn't work so I can't show it to you. You'll have to visit Susanne and look (if she's showing it!).

Jag hoppas att ni har en bra eftermiddag i alla fall. Sköt om er så hörs vi.

I hope that you have a great afternoon. Take care, see you.

Kram Elzie

tisdag 14 oktober 2008

Utlottningen... - The give away...

...är nu avslutad. Jag återkommer så fort jag har fått fram vinnaren.

...is now closed. I'll be back with the winner.

lördag 11 oktober 2008

Nu ska vi fira - Let's celebrate

Hej på er! Nu har jag, äntligen, kommit på vad jag ska ge den som vinner här. Eftersom julen närmar sig med stormsteg, så ska det bli något som man kan använda då. VAD det blir tänker jag hålla hemligt. Ni får se det när vinnaren är dragen. Visst är jag tetig men jag tycker det är rätt kul med hemliga vinster.

Hi! At last I've found out what I'm going to give the winner here. As Christmas is around the corner I thought I should give something that can be useful then. WHAT it is I'm not going to tell you now. You'll se when the winner is drawn. I know I'm teasing you but I think it's rather funny when it's secret.

Och hur gör man då? Jo, man lämnar en kommentar här senast tisdag 14 oktober så drar jag en vinnare. Ni behöver inte länka eller något annat. Räcker så gott med kommentaren.

How do I do to win? Well, you leave a comment here on Tuesday October 14th the lates and then I draw a winner. You don't have to do anything else.

Och nu önskar jag alla lycka till och hoppas att ni får en trevlig helg. Dessutom vill jag passa på att tacka för alla gulliga kommentarer ni redan har lämnat. Vi hörs.

And now I want to wish you good luck and I hope you'll get a nice weekend. I will also thank you for all the nice comments you've already given. See you.

Kram Elzie

torsdag 9 oktober 2008

Hurra för er! - Hurrah to you!


Nej, men titta! Jag har ju passerat 10.000 besökare. Vad jätteroligt. Det ska firas på något sätt men hur vet jag inte än. Återkommer när jag kommit på HUR.


Look! I've passed 10.000 visitors. It's so funny. I will celebrate it in some way but I don't know how yet. I shall think of something.


Sen har jag en fråga till er som är med på Bloggkoll. Jag tänkte jag skulle ha med min lilla blogg där också och det går bra tills jag kommer till verifikation. Då är det rent hopplöst att komma vidare. Har någon av er upplevt detsamma? Hur gjorde ni i så fall? Det står att det kan ta någon timme att verifiera bloggen. Nåväl, jag hade det öppet i säkert 6 timmar i helgen men inte hände det något för det (som det står ovanför att det ska göra!). Man blir bara f-ad när man sitter där. Så är det någon som har ett tips så tages det tacksamt emot.


Ha en skön dag i hösten.


Have a nice fall day.


Kram Elzie

onsdag 8 oktober 2008

Utmaning - Challenge

God förmiddag. Har just upptäckt att jag blivit utmanad på att göra en "fem saker-lista" så det är väl bäst jag slänger ihop en sådan då. Det var Petra som utmanade mig. Kika gärna in till henne. Hon gör jättefina kort.

I've been challenged by Petra to show a "five things list" so I guess I'd better do it! Look into her blog, she does very lovely cards.

Fem saker i frysen:
1. Hembakat bröd. Gjorde jag efter långt om länge..
2. Abborrar som gubben tagit upp. Han använder ögonen (blörk!) när han fiskar.
3. Dill.
4. Lite korv.
5. Grönsaker. Värst vad lite ätbart det var här då!

(Five things I have in my freezer: homebaked bread, perches, dill, some sausage, vegetables).

Fem saker i garderoben:
1. Ja, kläder då.
2. Träningskläder, väldigt dåligt använda på senare år.
3. Väskor
4. Scrapgrejer
5. Brev i en fin ask från en brevvän som avled alldeles för tidigt.

(Five things i have in my wardrobe: clothes, training clothes not used much, bags, scrap things and letters in a nice box that I got from a now dead pen friend).

Fem saker i bilen:
Ja, nu är det ju så att jag inte har någon egen bil. Behöver ingen när det tar 5 minuter till jobbet, på cykel. Men jag får väl ta "vår" bil då.
1. CD-skivor.
2. Plastpåse, istället för papperskorg som inte får plats!
3. Vattenskål + flaska till lilla vovven
4. Läkerol
5. Kartbok, det viktigaste av allt!

(Five things that we have in "our" car: [I don't have a car of my own]. CD's, plastic bags instead of a wastebasket that doesn't fit anywhere, water and a bucket for our dog, cough drops and the most important of all an atlas!)

Fem saker i handväskan:
1. Plånbok
2. Kalender
3. Min mors dörrnyckel (man vet aldrig vad hon hittar på, rätt vad det är sitter hon på golvet!)
4. Cerat
5. Cigaretter och tändare, tyvärr.

(Five things in my purse: Wallet, calendar, my mother's door kee [you never know what she's up too, any minute she's on the floor!], cerate, cigarettes and a lighter, sad to say).

Ja, det var lite om mig det. Inget sådär intressant kanske, men man är väl inte intressantare än så!! Jag skickar inte denna vidare nu. Det är så många som haft den redan och är det någon som inte haft den så gör gärna listan själva.

This was some about me. Not that interesting maybe, but I guess I'm not that interesting either!!


Här har vi ett strålande väder idag. Solen skiner, det var minusgrader på morronen och är väl ca 8 grader på plussidan nu. Härligt. Just sånt höstväder man vill ha. Hoppas att ni alla mår bra så hörs vi.

Here we have a lovely weather today. The sun is shing, it was down to 30F this morning, now I guess it's about 40F. Great. Just the kind of autumn/fall weather we like. I hope you are doing fine and see you.

måndag 6 oktober 2008

Lite blandat - Some mixed

Åh vilket härligt solsken vi har idag. Visserligen blåser det halv storm men solen skiner och det är så skönt. Jag hoppas ni har ett bra väder där ni är också

We have such a sunny weather today. It's very windy, but the most important is that the sun is shining. I hope you have good weather at your place too.

Det är så roligt att så många vill gå in här och lämna ett avtryck. Att få lite feedback för att man skriver här på sin blogg gör rätt mycket. Jag brukar försöka lämna en kommentar hos er när jag är inne. Tycker det är roligt att visa att man gillar det som görs. Därför blir jag så himla glad när jag ser att ni kommenterat hos mig. Det värmer lilla hjärtat nåt alldeles otroligt.

It's so nice that so many is leaving a comment here. So nice to know that at least some likes the things you're writing here. I'm trying to leave a comment when I'm visiting you. Think it's nice to let you know that I like the things you do. And that's why I think it's so very nice to get comments too. It really warms the small heart!

Den här blomman måste jag bara visa. Jag köpte den innan midsommar och den stod och blommade så fint på altanen. Sen vissnade blommorna, jag klippte av alla stänglarna, och vad hände? Vips så hade den dubbelt så många blommor som tidigare. Den är så fin men snart börjar den väl vissna igen. Kul att se att dom kommer tillbaka i alla fall.

I bought this flower in the early summer. It had lots of flowers but then it dried out and I cut all the stalks off. Suddenly it began to bloom again and it was twice as many flowers. It's so lovely but I guess it'll dry again soon. It's nice to see they can bloom again though.

Har köpt lite nya kuddfodral från Lantlivs-Anettes affär. Tycker dom var så fina med sitt monogram. Kuddarna som är bakom är dels dom jag köpte av Fru Gredelin och de vanliga vita är örngott som jag sytt med en spets på. Överkastet har jag färgat. Det köpte jag förra året men tyvärr så blev det fläckar efter vår hund på det och det såg inte snyggt ut som vitt. Nu har det den här gröna färgen och jag gillar det rätt bra. Däremot gillar jag inte omgivningen så mycket, men nån gång ska vi (läs jag!) väl sätta fart med detta rummet också.

I have bought some now pillowcases from Lantlivs-Anette's shop. I thought they were nice with the monogram. The pillows behind are the ones I bought from Fru Gredelin and the ordinary white ones are pillow cases that I've made. The bedspread I've dyed. I bought it last year and then it was white. But after our dog left some marks on it it didn't look that good. Now it has this green colour and I like it rather much. But I don't like the surroundings that much, but I guess we (read I!) will gon on with this room too

Den här gardinen gillar jag skarpt. Den är så mild och fin i sina färger. I fönstret har jag en japansk myrten och en fallskärmsblomma som jag faktiskt fått att överleva ett par år nu. Persiennerna är i dåligt skick. Min käre broder har lovat att komma hit och lära mig trä om persienner men hittills har jag inte lyckats se honom *s*. Hopplöst med gamla persienner.

I like this curtain a lot. It's so mild and nice in the colours. In the window I have a Japanese myrtle and a parachute floer that I now have had for about two years. The Venetian blinds are in a bad condition. My dear brother has promised to come here and learn me how to fix them but so far I haven't seen him LOL. It's hopeless with old blinds.

Måste ju visa min plättar i luften också. Den har också stått ute och vuxit till sig på både längden och bredden. Den stod i fönstret i "mitt rum" förut (dvs datarummet!) men nu har jag flyttat den till köket. Härinne har jag en del pelargoner som inte tål att ställas i källaren över vintern. Inte så kul kanske , men har man dåligt med fönster så har man. Finns bara fem i hela huset där jag kan ställa blommor.

This flower I bought this early summer too. It has been out this summer and has grown a lot. It stood in the window in "my room" (the computer room!) earlier but now I have moved it to the kitchen. Here I now have the geraniums that doesn't like to be in the cellar during the winter. It's not at all funny to only have five windows in the house.

Ja, efter att ha suttit på kurs om insulingivning hela förmiddan så var man rätt trött i huvet när man kom hem. Litet rum och dåligt med luft. Men en intressant kurs i sig (även om man givit insulin i många herrans år). Så nu börjar det väl bli dags att göra lite nytta också. Om inte annat så laga lite middag. Hoppas ni får en skön kväll.

After being on a course about insulin all morning I was rather tired when I came home. A small room will no air at all. But it was an interesting course (even if I have given insulin for many years now). Guess it's time to do some work here. At least some dinner. I hope you have a nice evening.

Kram Elzie


PS! Om ni undrar vad som hänt med ett av fotona så kan jag tala om att det gör jag också. Det går inte att förstora det utan man kommer in till Fru Gredelin. Men, men, så kan det vara ibland.fredag 3 oktober 2008

Hej! För några år sen var vi i Roslagen på semester. Det var en väldigt vacker plats. Som så många andra gillade jag Vaxholm där vi gick omkring hur mycket som helst och tittade på de gamla husen bl a. Där finns ju också Lena Linderholms affär och där hittade jag den här lilla tillbringaren. Egentligen är jag väl inte överförtjust i hennes konst men just den här var lite "lagom" målad. Inte det där klatschiga som det brukar vara. Dessutom ser den mer gul ut på bilden än den är i verkligheten.

Hi! Some years ago we went on vacation to Roslagen. It's a very beautiful place. And as many other people I liked Vaxholm where we walked around, watching all the old, lovely houses. There is a shop where the painter Lena Linderholm sells her art and there I found this pitcher. I'm not that thrilled about her art but I thought this was just enough. Not those dauby ones she uses to have. And it ain't that pink as it looks on the picture.

Ja, så är det helg igen. Tiden bara rusar iväg. Inte konstigt att man inte hänger med själv. Men jag vill i alla fall passa på och önska er alla en riktigt skön helg. Ha det så bra.

It's weekend again. Time flies. No wonder you can't find enough time to do things. I hope that you will get a nice weekend. Take care.

Kram Elzie

torsdag 2 oktober 2008

Nästa år - Next year

Jaha, då var det klart då. Vilket? Jo, nästa år blir vi långliggare. Något vi ABSOLUT INTE skulle bli *s*. Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Och vi ska testa ett år i alla fall och se hur vi trivs med det. För er som eventuellt inte vet vad en långliggare är, så kan jag tala om att det är när man ställer upp husvagnen på en camping på våren och låter den stå där till hösten. Helst med en massa besök där naturligtvis, ha, ha. Jag, som egentligen inte gillar att ligga på vägarna med vagnen, kommer säkert att gilla att ha den fast förankrad på ett ställe. Men samtidigt kan man kanske sakna att inte komma iväg någonstans. Ja, vi får se hur det går.

Next year we will stay in one place with the caravan from May to September. It'll be a try to see if we like it or not. Maybe we aren't the kind of people that stays in one place? Well, after next year we know!
Det kommer dock inte att bli på denna plätt i Ängelholm (fotot kommer därifrån). Däremot vid Östersjöns klara (förhoppningsvis!) vatten på vår favvo camping Bergkvara. Där gillar vi att vara. Det finns massor av fina vägar man kan gå och campingen är lugn och fin. Och tillräckligt stor.

It'll not be here in Ängelholm where the picture is taken. Instead it will be on our favorite camp site Bergkvara by Östersjön. We like it there. There are lots of roads to walk and the camp is nice and quiet. And big enough!

Tack för alla kommentarer jag får. Så roligt att gå in och läsa och kanske bli uppmuntrad just den dan. Inte alltid man är på humör egentligen, men sen går man in och läser kommentarer, tittar lite på andra bloggar så brukar det bli lite bättre. Vädret kunde gärna bli lite bättre också. Det har regnat precis hela förmiddan här. Inte alls kul. Men jag har fått lite gjort i källaren, nämligen städat bland alla mina krukor. Jisses vad jag slängt gamla ytterkrukor. Över en säck blev det. Ha en bra eftermiddag.

Thanks for all the comments. It's so nice to read and maybe just you get me a little happier with your comment. Some times you aren't in the mood at all, but then you read comments, maybe watch some other blogs and after that you normaly feels better. The weather could be better though. It has rained all morning here. Not at all funny. But I have done a good job for myself. Have thrown away a lot of plastic pots in the cellar. I got over one sack filled. Hope you have a nice afternoon.

Kram Elzie