fredag 17 juli 2009

Ä N T L I G E N S E M E S T E R ! !

Nu kommer jag att bli väldigt frånvarande här på bloggen eftersom jag är ledig. Inte för att jag vet hur jag kommer att överleva att inte kunna gå in och titta här varje dag, men man får väl lära sig. Tala om att vara vanemänniska!!Idag har vi haft toppenväder här. Jag har passat på att tvätta samt att luka färdigt landen jag hade kvar. Gav mig på grusgången också när jag ändå var igång, haha. Gubben fick också en ledig dag så han har tvättat mattor! Och nu är han ute och fiskar. Har gett sig den på att få en gös som vi kan grilla. Får väl se hur det blir med det. Igår kväll fick vi i alla fall lite kantareller när vi var ute. Ska göra en smörgås med det tänkte vi.


Ha en fortsatt skön sommar så hörs vi.


tisdag 14 juli 2009

Hej på er! Hoppas ni har det bra och att ni har sol där ni är. Här har faktiskt solen skinit mellan molnen hela förmiddan och det är skönt. Har varit ute och jobbat, men nu fick jag gå in och försöka fixa till lite middag. Börjar jobba vid 4 så det gäller att ha lite i kaggen innan dess.

Tog ett foto på min Hjärtan på tråd förut idag. Den står i vas eftersom det är sticklingar. Och nu har dessa sticklingar börjat blomma. Kanske lite svårt att se, men om ni förstorar bilden så går det nog. Jag är sån att jag tar sticklingar året runt. Så det kan stå sticklingar i vaser här mitt i vintern också, haha.

Jag hade ju jobbat ute och det var något som verkligen behövdes. Efter att gubben gödslat alla land + allt regn så hade ogräset växt något otroligt. Ni ser på bilden innan hur det INTE ska se ut i ett trädgårdsland! Nu hade jag naturligtvis glömt att lägga in en bild på HUR det ska se ut, men ni ser det överst i inlägget. Det vill inte lyckas att flytta bilderna idag. De där munkarna som tog in en massa ogräs hit skulle jag gärna vilja prata med. Har nämligen massor av kirskål i mitt land och där vill jag definitivt inte ha det.

Tog lite kort på mina rosor och andra blommor när jag ändå var i farten. Här nedan är det min Flammentanz som äntligen börjat röra på sig. Har flyttat den för många gånger så den har inte alls velat, men nu får den stå här och det syns att den trivs med det. Jämte står en rosa Astillbe. De brukar inte trivas i solen, men den här växer som bara den. Så den får väl stå kvar där.

Höstanemonen tycker jag är lite tidigt ute. Eller så har den fel namn! Tycker alltid den blommar så här i juli nämligen. Gillar blommorna på dom här, annars är det också ett ogräs. De sprider sig som bara den med rötter som är långa som kinesiska muren. Vill ha en vit också och den ska visst vara bättre eftersom den inte sprider sig. Brukar ha såna här små blommor överallt i landet.

Detta är Louise Odier som jag haft nu ett antal år. Den blommar så fint i år. Den är så söt den lilla rosen med sina mångdubbla blommor. Den vita blomman tror jag är en malva. Är så dålig på blomnamn så jag borde skämmas. Får nog sätta mig och plugga i vinter, haha.

Denna rosen hade inte slagit ut än. Det är en The Scotsman som har ljust lila blommor. Gillar den för den växer så fint. Syns knappt på bilden att den är lila.

Här har vi Great Maiden's Blush med mängder av knoppar. Den har verkligen växt bra. Jag planterade ju dessa rosor i våras så jag är nöjd med utfallet!

Här smyger det fram en liten blomma också. Så ljuvlig i färgen och växtsättet. Framför står en höstaster med vita blommor. Det är också ett riktigt ogräs och man får passa sig för att inte plocka bort massor med utlöpor.

På tal om ogräs så fick jag ett gräs av en jobbarkompis som jag planterade i det här landet. Och det var det dummaste jag någonsin gjort. När jag lukade idag så var det mängder av gräs överallt. Ändå har jag tagit bort gräset igen. Så det lär jag få leva länge med. Ibland gör man vansinniga saker, det är klart det.

Den här lilla rosen nedan är faktiskt en som jag haft inne förut. Den har stått här i landet i flera år nu och blommar alltid med vit-beige blommor. Gillar den starkt. I våras fick den en kompis också, men den har inte kommit sig så bra än. Får väl se hur den gillar att stå ute i vinter.

Börjar ni tröttna på mina rosor? Ja, några till är det att visa, haha. Detta är en riktigt kunglig sak, nämligen Kronprinsessan Mary. Underbar blomma på den också och stora, friska blad.

Den här blyga saken fick jag hålla i för blomman ville tvunget vända sig från kameran. Det är i alla fall en Karen Blixen. Fin blomma på den också. Vill det sig väl har jag fina rosor i landet nästa år. Kom på att jag glömt att fotografera min Stanwell Perpetual, men den hade inga blommor än så jag får väl ta den senare.

Många gillar ju rostiga saker i trädgården. Därför tänkte jag att jag skulle visa den här! Ja, våran gamla skottkärra som är både rostig och väl använd. Passade väl bra in att visa en bild på allt som jag tagit bort från landet också. Läste i en tidning om en dam som klippte av sina pioner när dom blommat klart och det gjorde jag också. De är så slängiga och tar plats för de andra blommorna. Sen hade jag sått lite i landet också, men det var ingen hit. Det hade råkat komma under de största blommorna (hur tänkte jag där?) så dom kanske blommar till julen?

Men nu börjar det bli dags för mig att steka strömming. Ingen höjdarmat för mig, men gubben älskar det och man får ju fjäska lite emellanåt. Så kanske man får sig en torkställning rätt vad det är! Hoppas ni får en bra fortsättning på dagen. Vi hörs!


fredag 10 juli 2009

Hej på er! Ja, så här ser det ut på fönsterrutan titt som tätt. Inte det roligaste sommarvädret, men vi får väl hoppas det vänder nån gång. Och det är ju inte dagsregn som väl är.


Själv håller jag på och räknar ner nu inför semestern. Jobbar i helgen + 3 dagar nästa vecka, sen är det ledighet som räknas. Det ska bli så skönt. Vi ska ha mitt äldsta barnbarn, Melissa, första veckan, men sen är det ledigt. Ja, jag vill inte påstå att det är så mycket jobb med henne heller. Hon är 12 år och sköter sig själv.


Nu hoppas jag att ni andra får en härlig helg och att det blir sol. Njut av ledigheten ni som har semester och ni andra får försöka njuta ni också. Vi hörs!

måndag 6 juli 2009

Det var länge sen!

Jisses vilken tid det gått sen jag skrev här sist. Förstår inte vart tiden tar vägen för jag tycker inte jag hinner något här hemma heller. Men det har ju varit så varmt så man har knappt orkat gå ett steg mer än nödvändigt.


Måste bara visa er mina Winchester Cathedral. Jag tycker den rosen är helt underbar. Dessa kort togs förra veckan, måste jag erkänna!, nu har dom regnat sönder, de vackra blommorna, men här ser man hur vackra de är. Tyvärr kan jag inte skicka över doften till er.


Här är blomman på närmare håll. Jag har ju åtta plantor utmed altanen och det är helt ljuvligt att sitta där på kvällarna och känna doften. För att inte tala om min honungsros. Den är så stor och fin och helt fylld med gulvita blommor. Den doftar faktiskt så jag får ont i huvet.

Jag har sytt nya gardiner till altanen. Har märkt att jag måste ha omtag på dom, eftersom dom är lite väl yviga i vindarna. Men det är ju bara att ta bort om man vill dra för dom för solen. Min lilla soffa har inte kudden i på bilden. Den togs i fredags när vi skulle åka iväg och då vill jag inte ha den liggande i. Det skulle ju bli regn och blåst också. Ser ni den lilla plantan som står framför växthuset?
Ja, det är faktiskt ett litet olivträd som jag hittade på Plantagen i Kalmar. Och nu måste jag be er om hjälp igen. Har aldrig haft något sånt här och nu undrar jag hur man ska göra med vattningen. Kan tänka mig att man inte ska vattna så ofta, men frågan är HUR ofta? Här är ju många duktiga olivträdsägare runtom på bloggarna.

Skratta inte nu, men jag var bara tvungen att prova på att göra en gräskrans. Och den är inte vacker, jag vet det, haha, men det är första försöket så då får man väl inte vara för kräsen, hm! Den ser väldigt rund ut på bilden, men det kan jag tala om att det är den INTE. Tror att jag tog alldeles för tjockt gräs till den här. Men det är av misstagen man lär sig och nu vet jag hur jag inte ska göra nästa gång!

Jag hoppas ni njuter av sommaren. Här har det blivit lite svalare och det tycker jag är skönt. Kan inte med sån värme så man knappt kan andas. För att inte tala om att jobba! Och denna veckan jobbar jag 48 timmar på 6 dagar så jag är tacksam för det svalare vädret. Sen är det bara en vecka till innan semestern börjar (vecka 30). Så man har verkligen något att se fram emot.

Ha en fortsatt skön vecka och njut, ni som har semester. Vi hörs!