torsdag 29 april 2010

Kvart i 9 igår kväll fick jag ett sms. Nu har vattnet gått och vi ska åka in till BB!!! Ah, jisses, allaredan?!?! Det var ju inte planerat förrän till den 10 maj! Gick och la mig vid vanlig tid och vaknade igen, nu vid 00.45, att jag hade blivit farmor igen. Denna gången till en liten tjej som ska kallas Cornelia. Jag är så tacksam och glad (och trött, det blev inte mycket sovet i natt, haha) att allt gått väl och jag har redan fått se en bild på den lilla. Tyvärr ligger den i min telefon och jag kan inte ta över bilder därifrån till min dator. Nu är den här tiden över i alla fall och det är skönt.
De här små bebisarna är så otroligt söta. De är ju gjorda av Camille Allen och hur hon får till de små "liven" är mer än jag förstår. Sånt pillejobb! Det är tur att naturen ordnat det bättre för oss människor och djur så det bara är att vänta en tid och sen ploppar det ut en sån där liten.
Ja, så har man då fyra barnbarn. Fast Casper är ju lite i underläge nu med alla flickor, haha. Men han lär nog klara av det bra. Det är ju fart på den pojken.
Hoppas ni får en bra dag.
Kram Elzie

måndag 26 april 2010

Vitsippstid

Bild lånad på nätet, odla nu.

Hej på er! Ja, så har den här helgen också gått. Vi åkte iväg med husvagnen i fredags kväll och kom fram till ett rent helsicke. Det var så surt där vi skulle stå så både bil och husvagn körde fast! Vi (dvs mest gubben!) hade ett hårt jobb innan vi fick den på plats. Det blev att lyfta upp husvagnen för att lägga stenplattor under hjulen. Har aldrig varit med om maken. När vi sen skulle sätta i kontakten så vi fick lite el, så visade det sig att elstolpen var låst!!! Tack och lov kom de nya grannarna körande framåt 21-tiden så vi fick låna el av dom. Men då var man bra genomfrusen av regn och hagel och blåst. Usch, vilken kväll.

På lördan hade vi ett underbart härligt väder, så golvet blev lagt (mycket stadigare i år!) och förtältet uppsatt. Skönt att ha det på plats. Nu ska vi bara ha tag i stänger till gardinerna för den gardinuppsättning som är till tältet vägrar jag att använda. Man bara sliter ner dom så fort man ska ändra. I går kom våra kompisar till sin vagn också och vi umgicks lite innan det var dags att åka hem.

Det var många ställen det såg ut som på bilden här ovan. Det märks att det är tidigare vid kusten än här i inlandet, för våra vitsippor har inte slagit ut så här mycket. Det är så vackert med dessa vitsippsmattor tycker jag. Då är det verkligen VÅR!!!

Idag håller jag på att tvätta. Har hängt ute eftersom det är fint torkväder. Sen är det dags att ge sig av till jobbet ikväll.

Ska jag berätta o fadäsen, eller ska jag låta bli? Ah, lika bra att berätta om hur klumpig man är, haha. Jag var tvungen att hoppa in i husvagnen när vi inte hade någon trapp där. När jag sen skulle ut igen så var det VÄL högt, så antagligen stukade jag till knä't för nu har jag så ont så jag kan knappt gå i en trappa. Så otroligt klumpigt gjort!!

Nu önskar jag er en skön arbetsvecka. Hoppas det blir soligt och fint resten av veckan. Sen till helgen ska vi ju sjunga in våren. DÅ om inte annars hoppas jag det blir varmt. Inte som förra året när det var halv storm. Ha det så gott. Vi hörs!

Kram Elzie

torsdag 22 april 2010

Jaha, så var det dags igen. Den här stackarn har då ingen tur med sina ben. För två år sen så slet hon av ledbandet på höger bakben och fick operera det. Nu har hon slitit av det på vänster bakben också. Så den 3 maj blir det operation igen. Usch, jag tycker synd om henne. Den här gången upptäckte dom det direkt i alla fall. Och vi såg ju att hon betedde sig precis likadant som senast det begav sig. Gubben var iväg med henne hos veterinären och när jag besökte dom på jobbet, så hade hon inte riktigt kommit tillbaka till "verkligheten". Dom hade gett henne lugnande när dom undersökte henne. Varför förstår jag inte eftersom hon är lugnet självt!!

I dag på morronen var det så lagom kul att köra till jobbet. Efter allt regn och hagel i går, så var det isbanan större delen av vägen. Usch och fy vad det kändes konstigt att köra. Idag har vädret varit ungefär likadant så det blir väl halka i morron igen. Ska aldrig värmen komma med plusgrader på nätterna? Inte många nätter vi haft det här.

Hoppas ni har en bra torsdag. Tänk att veckan snart är slut och i morron åker vi iväg med husvagnen!! Den här våren har verkligen bara rusat iväg. Ha det så gott. Vi hörs!

Kram Elzie

onsdag 21 april 2010

Aprilväder - jojo men!!

Hej på er! Den här synen vaknade vi till idag. Ingen höjdare får man väl säga. Men enligt meteorologerna ska det regna bort igen, fast än så länge är det vita små flingor som flyger runt i luften. Månne det är någon aska med i snön också? Det var nämligen helgens stora samtalsämne bland de äldre, haha.

Nej, då vill vi hellre se såna här. En liten bukett med vitsippor som jag plockat bland syrenerna vi har på tomten och en ensam liten påsklilja som jag råkade klippa av när jag tog bort allt det vissna häromdan. Nu ser det betydligt snyggare ut i trädgården, även om det inte gick att rensa som jag tänkt. Det var helt enkelt för fruset!!
Den här duken tycker jag om. Köpte ju den på loppis för ett tag sen. Och till vänster på bilden ser ni "korgen" eller vad dom kallas som är full med fröpåsar för tillfället. Längre fram tänkte jag ha den ute med lite blommor i istället.
Igår satt jag vid symaskinen hela dan. Inget speciellt spännande, bara skydd till sittdynorna i husvagnen. Som vi nu har kört fram till infarten på framsidan. Gäller att ligga steget före killarna som är här och gräver.
Vår lilla dofsa har skadat ena tassen. Hon slet ju av ledbandet i höger ben för några år sedan och nu är vi rädda att det andra ledbandet har gått. Hon kan inte gå på benet, använder det bara som lite stöd. Ser nästan ut som en ballerina när hon knatar omkring ute. Gubben skulle ringa till veterinären idag så får vi se när vi får komma dit.
Jag hoppas ni har en bra dag. Själv ska jag jobba i kväll men sen är det bara två dagars jobb till innan vi drar iväg. Till jobb!! Det är faktiskt jobbigare än man kan tro att lägga golv, haha. Ha det så bra så hörs vi!
Kram Elzie

onsdag 14 april 2010

Ja, det är våren...!

Hej på er! Vilken underbar dag vi har idag. Egentligen skulle man varit ledig och varit ute i trädgården hela dan, men se det är man inte. När jag väl blir ledig så blir det säkert regn, med den turen jag har menar jag, haha.

Var tvungen att gå ut i trädgården med kameran och fota mina små vänner Julrosorna. Jag är så glad att dom trivs och blommar numera. Tidigare har jag fått blommor först framåt sommaren, men som ni ser har jag två fina, men blyga, blommor på den här.

Den här är lite tuffare. Visar upp sig i all sin prakt. Ni kan också se att det är ostädat i landet runtom, men det ska väl bli tid att göra i ordning det också.

Här har vi en annan tuffing. Det är en av mina pioner som visar upp sina röda blad. Usch, jag blir nästan rädd när jag ser hur långt de kommit och när vi har så kallt på morgnarna. Hela veckan har vi haft minusgrader på morronen. Men dom verkar ta det med ro.

Det är en annan liten tuffing som visar sig också. Har hela landet fullt av dom och dom får gärna vara där. De sprider sån fin färg där dom står. Och snart är det tusenskönornas tur att komma i gräsmattan. Då blir det precis vitt. Härligt, härligt. Nog är det en underbar tid nu.
Inomhus håller jag på med mina sticklingar. Har planterat om de första nu och det ser ut som om dom ska klara av det. Hoppas på det. Vill ju gärna kunna plantera ut dom senare.
Vår tur till Skåne gick bra i lördags. Liksom turen till Blekinge i söndags. Hopplöst när barn och barnbarn fyller så tätt inpå. Jag fick med mig en sak hem från Skåne som jag ska visa sen när jag gjort i ordning den. En sak som innebär ungdom för mig!!
Här är ett förskräckligt liv utanför. Grävmaskinen är uppe på asfalten och kör och det gnäller ordentligt om den. De har grävt av vår infart nu så vi får ta infarten genom grinden på sidan i stället. Jag var ute och pratade med dom som jobbar att dom inte får gräva av bägge infarterna. Vi måste ju kunna komma in och ut med bilarna.
Hoppas ni har en bra dag allihop. Själv ska jag gå på möte på jobbet om några timmar. Känns inte så motiverande när det är sånt här väder, men ligger det på schemat så gör det. Ha det så gott så hörs vi!
Kram Elzie


fredag 9 april 2010

Kikar inom

och önskar er en trevlig helg. Har jobbat nästan hela veckan så det har inte blivit mycket gjort här hemma. Och nästa vecka blir det likadant. NÄR ska jag hinna måla??? Men, det kommer väl det också.


Foto Norsjö
Idag känns det som om våren har gjort uppehåll här. Det blåser riktigt kallt även om vi har en +10 grader. Jag har våra husvagnstäcken ute på tork. Tvättade och tumlade dom igår och sen tänkte jag dom skulle få lite frisk luft, haha. Skönt att bädda rent sen när det börjar bli dags. Är ju bara två veckor tills vi får dra ner vagnen till "södern".


Foto: Naturfotografen

Riktigt sant var det väl inte att jag inget gjort. Håller nämligen på och gör klart ett dopalbum till mitt barnbarn, Melanie, som fyllde 5 år i söndags. Eftersom hon var hos sin pappa då, så ska vi köra ner där i morron. Och naturligtvis är inte mormor färdig. Jag undrar om jag någon gång ska lära mig att börja göra saker i tid?!?! Troligen inte, haha.

Visst är det vackra bilder. Jag lånade dom på nätet och eftersom jag läste någonstans att det var olagligt att INTE skriva var jag "tagit" dom, så tänkte jag att det var lika bra att skriva dit det. Är dock lite osäker på Naturfotografen, men minnet är ju inte så bra längre.

Som sagt, önskar er en skön och solig helg. Här lär det inte bli mycket gjort då heller, men det ska bli så kul att träffa barnbarnen igen. I något av föregående inlägg visade jag att jag håller på och stickar en kofta till mig. Någon var väldigt optimistisk (hihi) och trodde väl jag redan var klar med den. Så väl är det inte. Har nämligen en inflammation i vänster arm och sida, så jag får ta det lite lugnt. Stickar bara några varv åt gången. Men bakstycket är klart i alla fall och det är ju alltid ett framsteg. Vi hörs!

Kram Elzie

lördag 3 april 2010

HEJ PÅ ER! VILLE BARA KIKA INOM OCH SÄGA ATT JAG HAR LITE PROBLEM MED ATT KOMMA IN PÅ NÅGRA AV ERA BLOGGAR. OCH ATT KOMMENTERA GÅR KNAPPT ALLS, MEN JAG HOPPAS DET FIXAR TILL SIG SNARAST.

TYVÄRR SÅG JAG INGA DAMER I LUFTEN HELLER PÅ SKÄRTORSDAN, HAHA. HADE FÖRVÄNTAT MIG ATT SE EN HÅRT KLAMRANDE STINA HÄR ÖVER HUSET, MEN DU FLÖG NOG ÖVER NÄR JAG INTE SÅG DET!!

HOPPAS NI ALLA HAR EN SKÖN PÅSK. KRAM ELZIE


PS! STINA, JAG KAN INTE LÄMNA KOMMENTARER HOS DIG ALLS. DIN BLOGG SER UT SOM DIN GAMLA GJORDE FÖRUT, INGA SIDELEMENT ELLER NÅGOT ALLS. BARA SÅ DU VET, OM DU LÄSER DET HÄR.

torsdag 1 april 2010

Hej på er! Ja, så har det blivit påsk. Inte klokt vad det här året rinner iväg, också! Just nu känns det så skönt eftersom all snö har försvunnit. Det känns att våren kommit hit, men det är väl inte värt att ropa hej förrän man kommit förbi april. Det är verkligen en lurig månad, vädermässigt.

På tal om att luras så hade Radio Kronoberg ett aprilskämt av stora mått idag. De påstod att Växjö Lakers (vårt ishockeylag om ni inte visste det) hade lyckats får hit Rolling Stones på en konsert till sommaren. Dom skulle uppträda på Värendsvallen, där vårt numera nedpetade Öster normalt spelar. En reporter åkte t o m till Värendsvallen för att dela ut biljetter till folk som kom. Och folk kom!! Det enda de fick var dock en tröja där det stod "April, april" på. Rätt festligt att folk går på en sån sak. Fast alla gjorde det väl inte. Hoppas jag!

Gubben och jag blir nog ensamma i helgen. Jag jobbar i morron och på annandan, men annars är jag ledig och det är jag inte så van vid. Hur det kommer sig så brukar man alltid lyckas få storhelgerna på sina scheman.
Ikväll ska gubben dra ut husvagnen. Han börjar verkligen få vårkänslor. "Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ska köra ner den", sa han häromkvällen. Ja du milde tid. Det lär vara lagom surt där när vi kommer dit. Platsen vi har ligger nämligen lite lägre än de andra. Men det torkar väl upp nån gång. Det här året ska vi få grannar också. Det är min f d jobbarkompis med familj som hyrt in sig på platsen jämte oss. Rätt skönt faktiskt, för då blir det inte så mycket trafik där.
Nu ska jag göra som ägget här ovanför, ta och ranta runt och försöka städa upp lite, sen är det dags att ta itu med det jag gör på dagarna nu, nämligen scrappar. Försöker få till ett album till den ena flickan som fyller år nu. Hon ska ju också få ett dopalbum. Och naturligtvis är jag ute i sista minuten, men jag är tydligen skapt så, så det är väl inget att göra åt, haha.
Önskar er en riktigt GLAD PÅSK . Ät inte för mycket ägg - eller godis och njut av ledigheten. Vi hörs!
Kram Elzie