onsdag 25 augusti 2010

Vaffö ha det blivit höst???

Fy sjutton vilket väder det är idag. Regn och blåst. Man tror sig förflyttad till oktober minst. Jag hade tänkt mig en liten sovmorron idag, men se DET ville inte lilla vovven alls. Hon for runt mig i sovrummet så det var lika bra att stiga upp.

Och som vanligt när vi är uppe, så åker radion på. Och vad får jag höra? Jo, reportern, Per, besökte det HÄR stället. Det är ett otroligt populärt ställe här i närheten som heter Östregårds loppis och antik. Jag vet att många, många av bloggisarna har varit där, så många känner säkert igen sig. Det ligger fint på vägen mellan Ör och Moheda här i Småland. Och dom har så mycket saker där så jag är övertygad om att, vilken inredningssmak man än har, så nog hittar man något där.

Här nedan sitter folk och fikar utanför Loftsboden.

Den här bilden visar området utanför själva ladan. Det är fullt med möbler. Själva bilden verkar vara tagen precis när dom öppnar vid 12 på söndagarna, för då är det rena gatloppet in där. När jag var där sist, så slogs nästan folk för att komma genom grinden, haha.

Ja, nu är mina lediga dagar slut. Usch och fy och tvi. Men så är det ju, är man ledig så går dagarna dubbelt så fort som när man jobbar. Har en kort vecka, denna veckan, så jag överlever nog, jobbar kväll idag och sen två dagar. Inte kul att vara ute och springa bara när det är sånt här väder, men det kanske ändrar sig till kvällen.
Såg på vädret igår att det ska bli regnigt och blåsigt till helgen också. Det låter däremot inte så kul. Då är det nämligen meningen att vi ska ha avslutningsfest med grillat vildsvin på lördan. Och så hade vi tänkt plocka ihop tältet, för nu börjar säsongen gå mot sitt slut. Men, det får väl stå till helgen därpå annars. För att ta ner ett blött tält är ingen höjdare.
Nu är det ju den fördelen med regn att man kan vara inne och fixa och dona istället. Så jag ska ta och göra lite nytta nu innan det är dags för jobbet. Så får vi se sen vad det blev av det hela. Hoppas ni har en bra dag, vi hörs!
Kram Elzie

PS! Jag har lånat bilderna från loppisen på Östregårds sida.

torsdag 19 augusti 2010

En nostalgitripp!

Hej på er! Tänkte jag skulle titta in så här på kvällskvisten och berätta om vår nostalgitripp idag. Det var häromsistens som min mor sa att hon gärna skulle vilja se de ställen som hon och far hyrde förr i tiden. Så sagt och gjort, när vi nu har semester så kunde vi ju köra dit en dag. Tur vi hade den här semestern också, för förra semestern hade det varit alldeles för varmt att göra något alls.Eftersom det var några år sen vi var där så var det först lite svårt att hitta, men till slut kom jag på att vi kör till det som var affär för där finns i alla fall en väg som man kan köra (den andra hade dom ändrat och var inte alls bra att köra på fick vi höra sen). När vi körde mot "affären" så körde vi förbi min kusins hus. Han har börjat med bin på gamladar och sålde honung och det var ju både gubben och mor intresserade av. Men först skulle vi nu leta reda på Sällögate som huset heter.Vi hittade det till slut och som det såg ut!!! Där far förr höll undan allt gräs och annat, så växte det nu meterhögt. Och lite färg på kåken hade inte heller skadat. Jag blev riktigt deprimerad när jag gick där och tittade. Man kan ju inte skylla på hyresgästerna heller, de är tyskar och är inte här så mycket som mina föräldrar var där. De körde dit så fort de var lediga på fredagarna och var där precis hela semestrarna. Jag och min familj fick låna det emellanåt också och jag har alltid älskat det där stället, mitt inne i de småländska skogarna.
När vi åkte förbi min kusins hus igen så måste vi ju stanna till och hälsa. Och det gick som det så ofta gör på landet. Vi blev inbjudna på kaffe. Innan kusinens fru var färdig så var det nästan en halv middag framdukad på bordet. Det är också likt landet. Men gott var det med lite mat och kaffe vid det dagset. Och jättekul att träffa min kusin som jag inte sett på evigheter. Ja, hans fru också. Vi är inte så släktkära i min familj och när inte fastrar och mostrar håller ihop familjerna så blir det ingenting av. Det är annat än gubbens familj som håller på med kusinträffar numera.


Det var några syskon som ägde torpet och till slut blev dom ovänner när dom skulle försöka sälja det, som så ofta annars, så mina föräldrar ville inte vara kvar där. Då fick dom istället hyra det här "slottet". Det kallas för "Villan". Måste vara någon med humor som döpt det till det, haha. Det var ett rum och ett litet, litet kök och inte alls så trivsamt som Sällögate, men bättre än ingenting. Det är min far som byggt altanen och han har satt ny panel på hela kåken. Jag glömmer aldrig alla myror som var på gaveln där altanen är. De hade verkligen byggt bon där.

Nu blev man ändå mer deprimerad. Speciellt när man vet hur föräldrarna slet för att göra i ordning i trädgård och annat. Nu såg det mesta igenvuxet ut. Det här huset är det visst några danskar som har numera.

Vi var och tittade i Rosengården i Kristianopel i måndags. Inte för att jag förväntade mig några blommande rosor, det är alldeles för sent för det, men jag ville se om de hade en speciellt ros till försäljning. Tyvärr fanns ingen av den sorten, men det kommer ju fler vårar och då kanske den finns. Nej, egentligen passerade vi bara förbi efter att ha hälsat på gubbens son, ja han som gifte sig, i Karlskrona där han bor. Men jag fick tag i några saker i Rosengården i alla fall. Bl a den här lilla ljusstaken. Tyckte den var så söt. Här ser ni framsidan:

...och här är baksidan. Det stämmer så bra in på mig så jag kunde inte låta bli att köpa den.

Sen tyckte jag att den här kylskåpsmagneten var helt förträfflig. Visst stämmer det här budskapet, eller vad säger ni? Köpte den till gubben för att han skulle veta hur det är här i världen - egentligen!!


Ja, det var vår torsdag det. Hoppas ni har en skön kväll. Här är det precis lagom varmt nu. Det enda orosmolnet är att gubben har blivit så förkyld. Han hostar och hostar. Och jag är rädd att jag ska bli smittad också. Men, jag ska ju inte jobba förrän på onsdag så då ska jag väl hinna med en förkylning också! Ha det så gott så hörs vi!!
Kram Elzie
onsdag 11 augusti 2010

Vädret kan man aldrig lita på!!

Hej på er! Ja, jag fick en gliring av Birgitta att jag inte gör inlägg tillräckligt ofta (hihi!) så det är väl bäst att göra ett även om jag inte har något att göra inlägg om - egentligen. Idag känns det rätt skönt, för jag har bara en enda dag (7.00-14.00) att jobba av mina 8 dagar i sträck. Det börjar kännas både i kropp och knopp att man varit uppe tidigt nästan varenda dag. Men nu ser man ljuset i tunneln och det är bara så gott. Dessutom har jag ledigt i 12 dagar sen, och det ska bli ändå bättre!!

Den här mojängen nedan skulle jag målat redan förra året, men tror någon att det blev av. Inte! Nu har jag försökt skrapa den så att jag kan sätta igång med måleriet när jag kommit hem från jobbet, men det är lögn att det ska lyckas. Nästan varenda dag, efter jobbet, så har det börjat regna. Och den måste ju stå ute, kan inte gärna bära ner åbäket i källaren som annars vid målning, hihi.

Ser ni på stubben bakom vädringsstället? Där står vårt fantastiskt vackra, och välarmerade, fågelbad som vi gjorde av vanligt grovt cement förra året. Gubben fick lite över och då testade vi att göra ett fågelbad. Det är så mycket spik och annat i så det är tungt som bara den. Gubben ville inte ha det på gräsmattan för det blev så fula märken efter det, och då sa jag att vi sätter det på stubben. Och där blev det ju bra. Nära och bra till häcken också så att fåglarna kan sitta någonstans.

Mitt kvälls"nöje" numera är att vara ute och utrota sniglar. Fy sjutton vad sniglar det är nu när det regnar. Men vi har ändå inte på långa vägar så mycket som det är kring husen på jobbet. Där kan man knappt gå utan att trampa på eländena. Usch! Och sonen berättade att han sett en massa vildsvin när han körde till jobbet idag. Hur kul var DET då??? Inte alls, speciellt inte som det är skymning när jag kör hem om kvällarna nu.

Nog med gnäll nu och över till något roligare. Nämligen detta. Jag ska hämta mitt äldsta barnbarn i morron efter jobbet. Hon är hos sin farmor nu och hon bor i stan så det blir bara en liten omväg. Sen ska vi köra hem flickebarnet på fredag kväll så att vi får träffa mamma och lillasyster också. Ska bli kul att ha henne här på fredag eftersom jag är ledig. Får väl bli en tur till pizzerian kan jag tänka. Och så ska hon äntligen få sin födelsedagspresent. Har inte träffat henne så jag kunnat ge den tidigare.

Med detta avslöjande så önskar jag er en trevlig kväll. Hoppas ni har lite bättre väder än jag. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

tisdag 3 augusti 2010

Ett fint bröllop

På det här underbara stället var vi på bröllop i lördags eftermiddag. Just vid det runda lilla bordet lovade Dan och Lina att dom skulle älska varann i nöd och lust. Så fint var det. Och första gången jag var med på ett bröllop utomhus. En liten malör hände naturligtvis, då vasen med blommor som stod på bordet blåste omkull, och samtidigt välte ljuslyktan. Men ingenting hände så vad spelar lite utspillt vatten för roll? Dom hade tumme med vädergudarna också, för det var precis lagom varmt och inget regn. Riktigt skönt för en gångs skull.

Här är brudparet i full färd med att skära bröllopstårta. Extra kul eftersom Lina inte äter tårta, haha. Men hennes klänning var fin, små klädda knappar längs hela ryggen. Jag hade inte velat sy i dom!! Vill inte visa dom framifrån eftersom dom inte vet själva att dom är med här. Men så här tyckte jag inte det var så farligt.

Här är en söt liten tärna. Det är gubbens barnbarn som står och är så koncentrerad med sin bukett. En jättesöt klänning hade hon på sig som hade hela tre lager med kjolar, haha. Dom visade hon gärna.
Ett alltigenom trevligt bröllop med god mat. Vi kunde inte stanna så hemskt länge eftersom vi hade hunden hemma. Och när vi kom hem så gav jag henne ett märgben som hon njöt av länge...

...i följande stil! Tassarna rätt ut och så arbeta med munnen.
Det blir inte mycket bloggande nu för tiden märker jag. Tiden rusar på, som vanligt, och jag hinner inte med. Dels är det ju jobbet och dels har man en del att syssla med här hemma. Nu är jag ledig några dagar, men sen blir det 8 dagars jobb i rad för mig. Månntro man kommer att vara trött när man går hem sista dan? Men jag ska inte klaga, för sen är jag ledig 12 dagar!!
Semestrarna börjar lida mot sitt slut också. Jag har ju semester nästnästa vecka och sen har jag 1½ vecka kvar att jobba där jag är nu. Ska bli intressant att se vart jag ska vara efter augusti! Hörde av en f d jobbarkompis att Attendo Care ska dra ner på personal här och dessutom ska dom börja jobba varannan helg igen. Det låter inte så jättemysigt tycker jag. Är nog jobbigt när man är den personal som man är. Men, ska man tjäna på äldreomsorgen så ska man!!
Hoppas ni har en bra vecka. Ha det så gott så hörs vi.
Kram Elzie