torsdag 27 januari 2011

Paus

Hej på er! Den här veckan kommer att gå till hävderna som en av våra svåraste. Inte nog med att vi fick avliva Sheeba i måndags, igår fick gubben reda på att företaget han varit på i över 30 år ska läggas ner. Så snart är han arbetslös och hur lätt är det för honom som är 60+ att få jobb? Usch, ont i magen har man och gråter gör man, men det blir det ju inte bättre av.

Har bestämt mig för att ta en paus och förhoppningsvis kan jag skriva om något roligare nästa gång. Ha det så gott allihop och tusen tack för alla goa kommentarer i förra inlägget. Det värmde ska ni veta.

Kram Elzie

måndag 24 januari 2011Idag är det en sorgens dag här. Vi har fått avliva vår älskade Sheeba! Hon blev 9 år och 8 mån den goa fian. Usch, det var hemskt när gubben ringde hem och talade om att hon hade tumörer på benet och också i lungorna. Det är så ledsamt när djuren blir gamla och måste avlivas, men vi hade bestämt innan att blir hon dålig ska hon inte behöva stanna kvar här och lida. Men jag kommer att sakna henne nåt alldeles otroligt.


Ha en bra kväll.


Kram Elzie

fredag 21 januari 2011

Med den här suddiga bilden vill jag bara kika inom här och önska er en härlig helg. Själv är jag ledig och har ingenting på agendan - såvida inte gubben kommer hem och har "tänkt till", haha. Känner mig ganska sliten nu efter förkylningen som kom förra helgen. Känns att kroppen inte är återställd riktigt så nu kan det vara skönt att bara vara.

Ha det så gott allihop så hörs vi!

Kram Elzie

tisdag 18 januari 2011

I väntan på våren...

Hej på er! Ja, våren väntar vi väl alla på. Här har snön tryckts ihop rejält under de senaste dagarnas töväder, men nu ska det ju bli kallt igen, så vintern kommer visst tillbaka. Känns konstigt, i alla fall, att ha plusgrader dygnet runt nu!

Jag kom på att jag ju glömt att visa er den fina vinsten jag fick från Katarina. Visst är den fin skylten? Jag blev jätteglad för vinsten. Än har den inte funnit sin plats riktigt, men jag vet precis var jag ska placera den när jag väl är klar, men det får bli lite senare på våren för jag vill gärna kunna ha fönsterna öppna när jag jobbar.

Så här ser det ut i fönstret här i rummet just nu. Mitt olivträd växer och frodas och den andra gröna växten är nu inne på sitt tredje år, tror jag. Var ju med i en julgrupp för några år sen. Ampelliljan skulle nog behöva en ännu större kruka nu. Den växer så det knakar och jag gillar den skarpt.


Hur många sjukdomar ska man råka på på bara några veckor? Var ju sjuk för nån vecka sen och låg hemma i feber och elände. Nu i helgen när jag jobbade, så åkte jag på en rejäl förkylning. Inte alls kul. Nu hoppas jag att bacillerna kan hoppa över mig nästa gång. Är så jobbigt när man inte blir pigg nån gång emellan utan det kommer det ena efter det andra.
Annars håller vi på med vår släktforskning här. Jag kommer på det ena sidospåret efter det andra som jag vill kolla upp, haha. Men snart får jag lägga det på is för jag måste börja scrappa lite till mitt barnbarn. Han fyller snart 3 år, den lille busen, och jag ska scrappa lite sidor från hans första tid här i livet. Ska bli kul att sätta igång igen. Jag är ju lite periodare med det där och det är synd för man kommer ifrån det alldeles för mycket. Men, man kan inte göra allt här i världen.
Jag hoppas ni har en bra dag. Sköt om er så hörs vi!
Kram Elzie

fredag 14 januari 2011

Så det kan gå!

Ja, så gick det med det löftet. Inte har jag kommit mig för att göra mer inlägg inte. Men nu ska ni i alla fall få ett livstecken från mig. Igår plockade jag ut julen och nu har köket fått en mer grön inredning. Dynor och en kudde är sydda och de grön/vit-randiga gardinerna kom upp igen.

Det är den grönrandiga kudden jag sytt och det är samma tyg som gardinerna. Sen gjorde jag ett "täcke" till soffan också i samma gröna tyg som till stolarna.

Gjorde en volang på skyddet till soffan också, som synes.

Och här har vi stolarna. Tycker det blev riktigt bra. Till sommaren får det bli något annat tyg.


Fick tag i den här lampfoten + en till på en loppis här i närheten som jag målat. Sen köpte jag skärmen på GeKås i höstas. Köpte bara en, min idiot, men förhoppningsvis hittar jag en till likadan nästa gång jag kommer dit. Behövde lite ljus i den hörnan, speciellt när man ska hälla vatten i kaffebryggaren är det toppen.


Burken köpte jag för ett bra tag sen. Den har haft en undanskymd roll ett tag, men nu satte jag fram den. Tycker den är så söt med sina rosor. Och texten är också fin.I burken har jag fröer! Snart är det dags att så tomatfröerna och sen tänker jag ha de fröer däri som blir aktuella i sommar. Det är därför den står framme på hedersplats, så jag inte ska glömma det, haha.

Har gjort det lite ljusare i vardagsrummet också. Min azalea är så fin fortfarande och jag kan inte slänga blommor som inte vissnat, så den fick stå kvar på skänken. Ljusstaken har jag köpt på Jotex för ett tag sen. Den ser nästan handgjord ut, lite sned och vind, men jag gillade hjärtat som är i mitten.


Ja det var lite nytt från min front. I helgen ska jag jobba och sen är det snart ny vecka igen. Inte klokt vad det här året flyger iväg. Jag önskar er alla en god helg och tack för era goa kommentarer. Vi hörs!
Kram Elzie

fredag 7 januari 2011

GOD FORTSÄTTNING PÅ ER!

Hoppas ni har haft sköna helger. Här har det varit bara bra. Innan nyår vill säga. Hann bara jobba EN dag, sen blev jag liggande i feber, hosta och förkylning. Hur kul var det att börja det nya året på DET viset?? Men nu känner jag mig piggare och det är skönt. Får hoppas att bassiluskerna håller sig borta framöver.

I somras var vi på kusinträff på gubbens sida. Där presenterade en av hans kusiner en gigantisk hög med papper som han hade arbetat med. Han hade släktforskat på deras farssida. Det var väldigt intressant att höra om. Så intressant att gubben och jag beslutade oss för att börja själva. Men vi skulle ta datorn till hjälp. Kusinen hade ingen dator så man kan tänka sig vilket jobb han lagt ner på det här.


Det är därför jag har en sida från en husförhörslängd här i bloggen. Har tittat på många såna tills jag blev liggande. Har faktiskt kommit en bit också och det är kul. Eftersom allt går på "karlsidan" så har jag bestämt mig för att hitta damerna bland släktingarna också och deras familjer. Än så länge har jag inte hittat vare sig mördare eller ädlingar i min släkt, bara hårt arbetande torpare och hemmansägare, men däremot har jag hittat en som blev mördad!!! Huga! Att det var för ca 200 år sedan gör ju inte saken sämre, hihi.
Nej, nu ska jag sluta med mitt forskarprat och istället önska er en skön helg. Dessutom vill jag tacka för alla goa kommentarer jag fått i förra inlägget. Ni är för härliga. Har sett att en hel del av er har tagit bort julen nu, men jag ska ju alltid vara kärringen mot strömmen så mitt får vara kvar till den 13:e. Då är jag dessutom ledig och förhoppningsvis alert nog för jobbet. För du milde vilket springande det är med alla lådor, haha.
Ha det så gott så hörs vi!
Kram Elzie