fredag 25 februari 2011

Hurra, hurra, hurra

för våra fantastiska skidkillar. SÅ kul att Marcus Hellner tog guld i sprinten igår
och att Emil Jönsson tog ett efterlängtat brons. Gläds med er killar och som ni åker. Skidåkning är något av det roligaste, i sportväg, att titta på. Speciellt när ni vinner, haha.

Bilderna har jag lånat på deras bloggar.
Önskar er alla en riktigt skön helg. Själv ska jag jobba så jag vet var jag ska vara i alla fall.
Vi hörs!
Kram Elzie

torsdag 24 februari 2011

Kuddar, kuddar, kuddar...

Hej på er! Ja, här duggar inläggen lika tätt som en löning! Konstigt att det är något folk som hälsar på över huvud taget. Men nu ska jag få till ett i alla fall.

Har köpt lite nya kuddfodral som jag använder på sängen. Det är ett bra tag sen jag köpte dom så jag har ingen aning om var dom kommer ifrån, men jag gillade dom i alla fall. De här små har samma brodyr som påslakanen vi har (som inte ligger i sängen just nu!) och jag tyckte dom var i perfekt storlek.

Den här med korsstygnen är 50X60 och betydligt beigare än vad som syns på den här bilden. Tyckte om mönstret på den, att det inte var för mycket.

Så här ser det ut i sin helhet. Lilla Mia fick sitta på sängen också. Den lilla damen börjar bli gammal och behöver lite mjukt att sitta på, haha. Hon är ett halvår yngre än jag!!

Det här överkastet är inte så stort så jag la dit kappan också. Det blir min man så glad för, speciellt när han ska bädda. Han lyckas alltid trassla in alltihop och jag begriper inte hur han lyckas med det!!

Nu önskar jag bara att det blir varmare så man kan putsa av fönsterna också för dom är hemska. Man ser ju knappt ut. Vore kul med lite lättare gardiner också, men det får väl vänta en stund. Jag putsar inga fönster när det är nästan -10 ute.
Som vanligt händer inte så mycket här. Jag var och hälsade på min mor igår men det är väl allt sensationellt som hänt här på sistone, haha. Är roligt att komma hem till henne och dona lite. Hon behöver lite hjälp med städning och annat, inte så lätt att damma på översta hyllan i bokhyllan när man måste hålla i sig.
Hoppas ni har en bra dag med lite sol. Här är det mulet men det får man ju leva med. Kan inte göra så mycket åt det ändå. Ha det så gott så hörs vi!
Kram Elziemåndag 21 februari 2011

Små, små liv!

Hej på er!
Ja, här har det varit lika tyst och trist som vanligt. På jobbet går maginfluensan runt och runt. Ingen verkar veta var den kommer ifrån eller när den ska försvinna. Det egendomliga är att det bara är den avdelningen jag jobbar på som blivit drabbad. Så nu är vi isolerade igen. Det är så tråkigt så man håller på att bli galen. Nu hoppas jag att den försvinner snabbt!!

Igår var vi på en trevlig resa. Som ni ser under här var vi och hälsade på gubbens son och hans fru och deras kennel. De har Welsh Springer Spaniel-valpar nu som är 4 veckor. Helt underbara är dom.

Här får ni se en i närbild också (och bloggerskans fina dubbelhaka, hihi!). Visst är den söt? Det är bestämt nu att vi ska ha en av de här valpisarna. Så om fyra veckor, ca, så kommer det en sån skönhet hit till huset. Sen blir det kul med kisstorkning och annat!! Men det är ju sånt som går över.

Annars händer inte så mycket här. Vi jobbar och sliter och det mesta är neråt just nu, men som sagt, det ska väl vända det också snart. Gubben söker jobb för fullt och det är skönt att han är positiv i alla fall.
Hoppas ni, goa vänner, får en fin vecka och tack för era fina kommentarer. Ni är så härliga. Vi hörs!
Kram Elzie

fredag 11 februari 2011

Visste ni att

qanik betyder fallande snö på grönländska? Ja, åtminstone enligt Wikipedia! Och det har vi gott om idag. Eller fallande kanske inte är helt rätt då den är mer vågrät! Jisses vad det blåser. Kändes som bilen kunde åkt av vägen av sig självt när jag körde från jobbet idag. Usch!

På den här bilden sitter pippifågeln och äter sig ett skrovmål. Det är den väl värd. I morse när jag kom till jobbet så sjöng fåglarna så vackert. Då hade det inte börjat blåsa än, men när jag skulle hem så hördes dom inte. Hoppas dom låg nånstans och vilade upp sig.

Önskar er en riktigt skön helg allihop. Själv är jag ledig och vi ska inte göra något särskilt. Bara ta det lugnt och njuta och det ska bli så skönt. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

måndag 7 februari 2011

Min tokiga pelargon!

Måste ju visa min pelargon som har stått och blommat i källaren hela vintern. Jag vet att blommorna inte fanns där när jag satte in den i höstas. Tar nämligen alltid bort alla blommor och blad.
Men vad tror ni händer när man tar upp den i värmen? Jo, då vissnar blommorna snabbt ihop!! Konstigt det här, haha. Men nu ska den få lite kärlek och värme så kommer det säkert nya blommor snart.

Jaha, här ska det komma i parti och minut. Var på jobbet i nästan två timmar igår så var jag tvungen att uppsöka närmaste toalett. Då satte vinterkräksjukan igång och jag hade en mycket trevlig dag dels i sängen, dels på toa. Känner mig som något som hästarna sprungit över idag och gubben var mycket snäll igår när han jämförde mig med en som varit ute och festat för mycket! Idag är det bättre men man känner sig inte helt OK. Som tur är så går det över!

Hoppas ni mår bättre och att ni har en bra dag. Vi hörs!

Kram Elzietorsdag 3 februari 2011

Dags att ta nya tag!

Hej på er! Ja, nu får det vara slut på gnället. Vovven saknar jag fortfarande och gubben blir arbetslös om ett halvår, men det är inget jag kan ändra på ändå. Däremot vill jag skicka er en stor och varm kram för alla goa kommentarer jag fick. Ni är guld värda, ni goa bloggerskor. Tusen, tusen tack vill jag säga.

Före jul målade jag lite. Sen tar det ju lite tid för en annan att komma till skott, men idag har det äntligen blivit av. Den här byrån kommer från mitt rum hemma hos mor och far. När jag hade den hemma så var den vitmålad (av mor) med röda klumpiga handtag, men dom råkade ut för en olycka när vi skulle hämta byrån hos dottern (barnen tappade den så dom gick sönder) så jag köpte de här istället. Och det blev nästan bättre vill jag säga. Nu har jag flyttat vitrinskåpet från väggen innanför dörren till vardagsrummet och ställt min byrå där istället. Blev bättre så, tycker jag. Återstår att se vad gubben tycker när han kommer hem, haha. Det bökigaste var att allt måste ur skåpet innan jag kunde flytta det. Hur många glas har man egentligen (som aldrig används!)?

Så här ser byrån ut och jag gillar den skarpt. Har alltid gjort. Den blir bra att ha som förvaring här också. Något som det inte finns för mycket av i hus byggda -56. Fotot ovanför föreställer gubbens mor och jag hoppas han blir glad när jag hängt upp det. Ser lite konstigt ut på den här väggen ännu, ska flytta tavlan som hänger till höger och hade gärna tagit ner högtalaren som hänger på väggen också, men se DET går inte!!

Så här ser Frida ut på närmre håll. Tycker den är så fin den bilden och så är det roligt när man vet vilken personen på fotot är. Tyvärr vet vi inte när det är taget, men skulle gissa att hon är 18-20 år där.

En positiv sak har hänt här på sistone i alla fall och det är att jag nu har min fasta plats på boendet där jag är nu. Fick skriva under i går att jag har "tillsvidareanställning" och det känns skönt. Då vet jag att jag får stanna där åtminstone. Ett litet ps! Har varit anställd inom kommunen i åratal, men nu har jag fått min fasta plats där jag varit sen i september och det känns skönt. Uttryckte mig lite knepigt förut.
Här regnar det idag och snön försvinner mer och mer. Ska bli intressant att se om vi får mer här under vintern. Jag är glad så länge det inte blir mer när man ska ut och köra. Är ju ingen bilmänniska som ni säkert förstått.
Hoppas ni har en bra dag och ta vara på er. Vi hörs!
Kram Elzie