torsdag 28 februari 2013

Känns som en vårdag...!

Hej på er! Ja, vilken dag det är, och har varit de senaste dagarna här. Sol och värme, dropp från taken och ishalka på morgnarna! En typisk förvårdag egentligen, men det måste väl vara lite tidigt för det? Skönt är det i alla fall.

Vi var uppe tidigt idag, på min lediga dag. Jag skulle in på det här.


Mammografi med andra ord. Hade en trevlig tjej som hjälpte mig. Jag tycker det är så bra att vi får den här undersökningen. Ett av våra moderata landstingsråd tyckte de kunde ta bort det för det hjälpte ändå inte, men tack och lov gick inte den önskan igenom! Det är helt klart värt de 200 kronorna som det kostar. Nu har jag två arbetskamrater som har fått sin bröstcancer upptäckt genom mammografi, så snälla tjejer; Ni går väl på det???

När jag var klar åkte vi österut. Hade bestämt att vi skulle titta till campingen så här i vintertid. Vi brukar ju åka dit nån gång på vintern.


Fia är med på bilden. Hon syns som ett streck vid den mörka fläcken längst bort, haha. Bäst att passa på att springa av sig när man nu får springa lös!!


Den här holmen kallas "Skytteholmen". Där är det dans emellanåt och också allsång på söndagarna på semestern. Trevligt inslag. Dessutom brukar niorna i närmaste skola ha avslutning där och då kan det vara hög volym, men bara till klockan 1.00. Därefter är det tyst så man kan tro att allihopa försvunnit därifrån på en gång!! Rolig tradition tycker jag och inte gör det mig något att det är lite liv någon gång. Midsommar firas också därute, men då är ju vi alltid hemma.


Här är vi framme vid "vår" plats. Det kommer väl att bli så i år också, sen får vi se. För min del går det bra att vara hemma också. Man hinner liksom lite mer i trädgården då...! Blir till att lägga golv i år också. Och jag som trodde vi skulle slippa det...


Det var så soligt och skönt (och lite lä!) på ljugarbänken utanför butiken så vi satte oss där och fikade. Fia frös tydligen om tassarna, för hon stod och gnällde hela tiden och ville upp i husses knä!! Hon är för löjlig den. Tur att hon inte är större, haha.

Vi blev lite förvånade att det var så lite snö där. Man har ju hört att ostkusten har fått så mycket snö, men det gällde inte Bergkvara i alla fall. Mycket mindre med snö där. Hoppas det töar bort och torkar upp bra tills vi ska dit den 20 april!

Så måste jag ju visa en liten kompis vi har här. Hon har haft sällskap tidigare år, men nu går hon här själv. Vi fick veta orsaken häromdagen då en kille som var kommunens jägare kom hit och pratade om ett utmärglat rådjur. Gubben gick ner i skogen efter killen hade gått och då såg han ett som låg på en lega och inte ens orkade resa sig när han och Fia (kopplad!) kom. Den där jägaren kom tillbaka lite senare och då visade gubben honom och hans kompis var djuret låg. Det blev ett nådaskott och när de undersökte den stackaren visade det sig att hon inte hade en tand. Stackars djur! Så det var då verkligen en välgärning att skjuta det.


Visst är hon fin! Hon kommer hit varje eftermiddag och äter lite potatisskal och annat som vi och grannen lägger ut. Det kan hon behöva när hon går här mol allena. Klart jag förstår att man kan skjuta ett sjukt djur, men jag har då verkligen svårt att förstå hur man som jägare kan skjuta det här vackra djuret, även om jag vet att man måste skjuta av stammen. Vi har hur mycket rådjur som helst.

I morgon ska jag till sjukgymnasten igen, sen är det dags för jobb hela helgen + måndag. Ja, måndagen var mitt eget påhitt, haha. Dum är man ju som fixar till en 4-dagarshelg!!! Men det går det också.

Ska försöka få upp gubben ur soffan så han diskar upp nu. DET är nämligen hans jobb!! Jag lagade middan så det är inte mer än rättvist. Vet inte om ni vet hur andra människor är när dom är arbetslösa, men min gubbe är SÅ TRÖTT! Han kan sova hela tiden om han får. Inte normalt, och definitivt inte för honom som brukar vara på alerten hela tiden annars.

Måste ju gratta silvertjejerna också! Duktigt gjort av Ida, Emma, Anna och Charlotte. Får se hur duktiga killarna är i morgon. Ha en fin kväll så kanske vi hinner synas i morgon. Måste ju ta ett snökort den 1 mars, haha.

Kram Elzie

tisdag 26 februari 2013

Slarviga jag!

Hej på er! Just nu tittar solen in här. Så skönt att se den igen! Det har varit så mulet tidigare idag så jag trodde inte den skulle visa sig, men nu kom den fram. Härligt! Att det sen är +grader gör mig ingenting. Då försvinner kanske snön?!


Har ni sett här? Så här ser det fortfarande ut på vår ytterdörr. Skäms när jag tänker på att det faktiskt är två månader sen det var jul! Därav överskriften idag också. Får nog ta tag i det där och försöka få ner det, haha.

Ja, för jag har ju en på den andra dörren också.


Den jag gjorde i mossa. Den har fått utstå en del blåst i vinter, det är då en sak som är säker. Men nu får dom väl snart komma ner, tror jag?!

Håller på att göra en gryta här till middag. Ska iväg och jobba vid halv 4 och får ju ha något i kaggen innan dess. Gubben är inne på en träff med andra arbetslösa. De skulle träffa jobb coachen och prata om erfarenheter. Vad dom nu kan ha för erfarenheter kan man fråga sig?! Om man tar gubben så skickar vi mail, sen hör vi ingenting!!! Likadant med nästan varenda jobb han sökt, och det är ca 250 vid det här laget. Man tycker ju att företagen kunde ha något automatiskt svar att skicka ut i alla fall.

Här händer som vanligt inte så mycket. Var hos sjukgymnasten och fick akupunktur för mitt ben igår. Han trodde det kunde vara någon muskelbristning och det är väl inte helt fel. Så nu får vi se om nålarna hjälper. Det brukar göra det så jag hoppas på det bästa.

På tal om en helt annan sak. OM ni skulle vilja kommentera hos mig, så verkar det som många kommer till min scrapblog, som har ändå färre inlägg än den här! Nedanför den bloggens namn så finns det ett komma (,). Tryck där så kommer ni till min blogg istället. Ha nu en fin dag allihop så hörs vi igen.

Kram Elzie

lördag 23 februari 2013

En blåsande kall lördag

Hej på er! Ja, så var det lördag igen och äntligen har jag fått fart på bloggen, haha. Är mer än lovligt dålig på att göra inlägg nu, men en orsak, åtminstone den här veckan, är att jag har jobbat mycket extra. Det är väldigt många som är sjuka just nu och konstigt nog tillhör inte jag en av dom!!!

Har ni sett min frysta tårta?


Ja, nu är det ju ingen riktig tårta, utan det är snön som har fallit så på mitt fågelbad och "skurit" ut sig så pass fint.

Så här ser det ut mer i fullbild.


Gillar den gamla stubben av vår rönn som fågelbadet står på också. Det passar perfekt där för det är så tungt, så det går knappt att flytta på, om man nu ville ha det på gräsmattan vill säga. Inte lite spik och annat skräp som gubben hävde i det, haha. 

När jag var ute och fotade så var naturligtvis Fia bus med. Så här mallig ser hon ut när hon hämtat bollen, som konstigt nog inte var helt frusen!


Hon fyllde 2 år den 20 januari och jag tror jag glömde bort det alldeles. Nu växer hon ju inte mer, men jag är helt nöjd med hennes höjd. Gubben hade gärna velat ha en större hund, men då hade han nog fått skaffa en annan ras, haha. 


Vad vill du matte???

Idag har jag jobbat mellan 7 och halv 2. Det kallas extratur eftersom vi går in en dag på en helg när vi annars skulle varit lediga. Nu har vi fått nytt schema så nu ska vi "slippa" dessa extrahelger. För min del blir det rätt bra eftersom jag blir fri från halv 2 på fredag till klockan 4 på tisdag. Det blir ju att jobba desto fler timmar våra andra helger, men det kan jag ta om jag får var tredje helg istället. Nu ska vi testa detta och se hur det blir. Funkar det inte så är det ju bara att ändra tillbaka!! 

I morgon ska jag ha en lugn dag, men på måndag ska jag till sjukgymnasten och se om han kan få ordning på mitt gamla ben. Måste ju kunna gå promenader, som jag älskar, men inte kunnat göra på ett bra tag nu. Så lite akupunktur blir nog bra där!! 

Jag hoppas ni har en fin helg ni som fortfarande orkar besöka mig (tack för goa kommentarer förresten!) och att ni passar på att njuta av ledigheten. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

PS! Har ni sett att vi har snö nu? Kan ge mig den på att på fredag, när jag ska fota igen, så är den borta, haha. 

lördag 16 februari 2013

Mycket att sköta...

Hej på er! Hoppas ni haft en fin vecka. Det har ju varit mycket att sköta i veckan. Först Fettisdagen då man var tvungen att ha semlor, sen Alla Hjärtans Dag då vi firade som vi brukar, dvs med ingenting, hihi. Går så bra ändå - tycker jag.


Var i alla fall och köpte mig lite tulpaner igår. Gubben frågade om jag köpte själv eftersom jag inte fick några dan innan, men så var inte fallet. Har fått så mycket blommor av honom genom åren så det gör mig inget att jag får köpa buketten själv. Dessutom får jag ju välja färg själv också och det är bra bara det, haha.


Den rosa står i vardagsrummet och den vita i köket. Är skönt att ha lite blommor nu tycker jag. I helgen ska jag ta upp mina pelargoner, dvs de som finns kvar! Vet inte hur de har klarat vintern i källaren, men får hoppas på det bästa.

Har fått blommor på två av mina mest svårflirtade orkidéer nu. Det är bara en blomma och en knopp på varje, men jag är glad att dom har kommit som dom har gjort. Var lite svårt att fota dom bara, blev suddigt, men jag hoppas ni ser lite i alla fall hur de ser ut.


Den här orkidéen ser mer ut som en lilja på bladen. Har haft den i många år och fått den att blomma några gånger. Är alltid kul när man ser en stängel komma bland alla luftrötter.


Den här lila har lite konstiga blad den också som ni kan se. Mitt på stängeln sitter det en. Och väldigt suddig blev bilden, men man ser i alla fall att den är klart ljuslila, haha.

Har åkt på en förkylning igen. Ska visst ha alla som rumstrerar på jobbet i år. Men det är inte värre än att man kan jobba så då är det bara att hänga med. Lungröntgen som jag var inne på härom dagen visade inget, sa doktorn när hon ringde, och det var skönt att höra. Hon är för go "min" doktor. Tar sig alltid tid att ringa istället för att skicka brev. Förstår inte att hon orkar för hon har ju ganska många patienter.

Den här helgen ska jag ta det lugnt, hade jag tänkt mig. Ska sy på mitt projekt som jag visade här för flera månader sen. Kanske kan jag få det färdigt nu?! Under tiden man håller på med ett projekt, så måste man ju börja med andra också. Känner ni igen er kanske, haha?

Som ni ser har vi lite snö nu. Hörde att vi ska få mer nästa vecka. Ja, det är lika bra att det kommer nu så vi slipper det sen. Och det är ju skönt att vi slipper klättra upp och hämta ner det, som min mor brukar säga!!

Önskar er en fin helg. Ta väl hand om varann och krama varann, även om det bara är en vanlig dag. Vi hörs!

Kram Elzie

onsdag 13 februari 2013

En liten vinst

Hej på er! Ja, så har det gått en vecka igen. Jag fattar inte vart tiden tar vägen!! Tycker jag hinner ingenting. Kan det vara åldern tro???

Återigen har vi ett snöigt landskap. Tycker det kommer lite av den vita varan varje dag. Är bara när jag ska ta kort som den försvinner, haha. Gubben är i alla fall ute och skottar just nu.

Ja, jag fick en liten vinst inne hos Pia häromsistens.


Visst är dom söta, de små änglavingarna, som slutligen landade i mitt köksfönster? Så här ser den ut på närmare håll.


Det var en liten fjäril med i paketen. Den satte sig på kaffekvarnen i hyllan.


Den är gjord i tidningspapper som ni ser. Vet ingen människa som pysslar så mycket som just Pia. Gå in och titta hos henne så får ni se. Och TUSEN tack för vinsten Pia. Jätteroligt var det att se sitt namn draget.


Igår var det ju fettisdagen. Jag hoppas ni åt massor av semlor. Vi smäckte faktiskt i oss inte mindre än två var här!!! Inte nyttigt för figuren, men gott var det, haha. Det var hemgjorda semlor, som jag gillar bäst. Är inte så förtjust i mandelmassan de har i de köpta. Själv gör jag smeten på inkrom, sötmandel och grädde. Och lite socker!!

Var inne och röntgade mina lungor igår. Ska bli intressant att se vad tant doktorn säger om det. Förhoppningsvis var det inga större fel på dom!

Nu är Fia alldeles tokig här. Husse står och pratar med en dam med hund utanför fönstret och HON får inte komma ut, hihi. Hon bara ställer sig och stirrar på mig, precis som, kom igen nu. Men eftersom hon löpt just nu, och kanske inte bör träffa någon hanhund precis nu, så får hon stanna inne. Hur anklagande hon än tittar, haha.

I morgon är en dag som vi inte brukar bry oss så mycket om, Alla hjärtans dag. Gubben brukar komma hem med geléhjärtan i hjärtformad burk, men jag är, skam till sägandes, inte så förtjust i geléhjärtan heller. Oftast blir det han som äter upp dom, haha. Hur firar ni Alla hjärtans dag?

Jag har ett problem som håller på att göra mig tokig. Bytte ju till Google Chrome för ett tag sedan och nu när jag ska gå in på någon sida och titta så hoppar bilden stup i ett. Försöker man trycka på någon knapp så kan man ge sig den på att bilden hoppar till precis så man kommer in på någon annan sida. Är det någon av er som har samma problem? Eller som vet om man kan göra något åt det? Vore väldigt tacksam för svar.

Nej, nu är det snart dags att ställa sig i duschen och åka till jobbet. Vi har möte idag och sen jobbar jag en halvtimme medan kvällstjejerna har sin rast. Så man sliter inte ihjäl sig precis. Hoppas jag, haha. Ni får ha det så bra. Krama om din älskade lite extra i morgon i alla fall, ta väl hand om varann så hörs vi.

Kram Elzie

lördag 9 februari 2013

Melodifestival

Hej på er! Ja, så har man bevittnat Sean Banans nya "hit". En långt tråkigare låt än förra årets, enligt mig, men man lär väl få dras med den ändå. Måste säga att jag är besviken på folk. Men kanske vi skulle skicka ut den i vida världen så slapp vi i alla fall att betala för en ny final här, haha.


Däremot gillade jag Louise's låt. Den hade lite härligt gung. Undrars om man inte börjar bli gammal eftersom man inte "förstår" låtarna längre?!

Ja, så har en vecka gått igen. Inte klokt vad det rinner på. Var ju ute med kameran och fotade den 1:a och det hann inte ens bli den 2:e förrän snön låg på tomten igen. Är det något slags tetighet gentemot mig det här, haha? Idag har vi haft snö hela dan så nu har vi ett fint täcke igen.

I onsdags var vi på 5-årskalas. Det var mitt barnbarn, Casper, som fyllde år. Han fick en massa fint. Stora bilar är hans passion här i livet.

Gubben har varit flitig idag. Han har bakat bröd! Men det är till sig själv eftersom jag inte är så förtjust i rågsiktsbröd. Så jag får baka i veckan som kommer istället. Finns det nån doft som är ljuvligare än nybakat bröd? Tror inte det är mycket som slår det. Underbart att komma hem till.

Har jobbat idag och jobbar i morgon också. Fast i morgon börjar jag inte förrän klockan 1 så då får man ta sig lite sovmorgon. Hoppas att ni har möjlighet till det också i morron och att ni får en fin dag. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

fredag 1 februari 2013

1 februari

Hej på er! Ja, då var det dags för "månadsfotot" igen. Trodde, i  min enfald, att det skulle vara lite snö på det här fotot och det är det ju också. Med betoning på LITE!!! I början på veckan hade vi ett riktigt snötäcke här, men det fick ju inte fortsätta att vara så inte. Ibland är vädret konstigare än annars, haha.


Ja, som ni ser, ingen större förändring sen förra månaden. Det enda är väl att jag "stylat" med lite sängkläder som hänger på vädring, att snön ligger på ett annat ställe och att Fia + boll är med. Usch, vad jag tycker att garaget ser tråkigt ut mot huset nu. Men snart väntar målarväder (förhoppningsvis!) och då ska det också bli grönt.

Idag har jag en liten kompis här hemma eftersom gubben är ute och pimplar. Ja, fisk då, inget annat så här dags på dan, haha. Eftersom Fia har en benägenhet att vara för nyfiken så får hon inte följa med ut och fiska nu. Det märks att hon lärt sig något av läxan i alla fall, för hon går inte gärna nära husse när han håller fram en fiskekrok!!


Full fräs på denna damen med glimten i ögat. Tyvärr är hon sån att hon bara ska bita i bollen, samtidigt som hon vill att man ska sparka iväg den. Ja, lös det den som kan!! Hon löper ju nu och då får hon ligga i sin lilla lådda. Det låter för härligt på morgnarna när hon börjar röra gallret på framsidan lite försiktigt med tassen samtidigt som hon gnäller VÄLDIGT tyst, haha. Då tycker hon att husse kan stiga upp. Tyvärr hör husse så dåligt så han hör henne inte om hon inte gnäller VÄLDIGT högt istället!!


Visst ser landen tråkiga ut just nu. Jag har gått och kikat efter snödroppar, men jag måste ha väldigt sena sådana, för det märks ingenting. Ska bli intressant sen att se vilka rosor som har klarat vinterns härjningar. -22,5 grader är kallt för såna där små raringar. 


Jag tänkte jag skulle upprepa min fråga, om det är någon ny som tittar in här. Nämligen det här glaset till regnmätaren. Glömde ju att ta in det före frosten och nu undrar jag om någon vet om man kan köpa sådana här lösa glas? Tycker själva hållaren är så fin så den vill jag gärna ha kvar (istället för den i plast som gubben envisas med att ha i jordgubbslandet, haha!). Skulle bli väldigt glad om någon hade ett förslag.

Sen vill jag tacka er som berömde mitt sticke i förra inlägget. Jag blev riktigt mallig av ert beröm ska jag säga. Har hållit på och stickat sen jag var 3 år så det vore väl sjutton om jag inte skulle klara av det. Men TUSEN TACK ändå. Medan jag ändå är inne på tackandet så vill jag tacka er som så troget går in och skriver en liten kommentar. Är så dålig på att besöka er, men tänkte jag skulle få tummen ur och göra det nu i helgen. 

Är långledig denna helgen nämligen. Det känns rätt skönt. Sonen undrade om jag ville vara barnvakt idag, men jag tackade faktiskt nej. Har äntligen fått lite medicin från doktorn och känner mig lite piggare, men att ta hand om en 2- och en 4-åring var lite för mycket känns det som. Nu bara SKA hostan bort. Så jag kan vara barnvakt en annan gång. Hade varit så kul. 

Nu ska jag i alla fall slänga i lite tvätt i tumlaren innan jag sticker ner och handlar inför helgen. Så skönt att göra det på förmiddan så man slipper det sen. Därefter är det väl alltid något som ska fixas. Ni får ha en riktigt fin helg allihop. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie