fredag 30 augusti 2013

En tyst vecka

Hej på er! Ja, nu tror ni väl att det har slagit över ordentligt för den här donnan. Tre inlägg så tätt inpå!! Men anledningen till att jag gör ett till nu, så snart, är att nästa vecka ska det donas i det här rummet och då har jag ingen dator igång. Ska börja bära nu i helgen (när man nu ska hinna det, hihi) och sen är det bara att börja på på måndag.

Förra helgen såg det ut så här på ett annat håll.


Totalt kaos med andra ord, vid husvagnen. Fia är med på ett hörn och springer i vägen!


Här har vi fått bort sidorna på förtältet. Skohyllan fick vi när vi delade mors saker i maj. Den har varit väldigt bra att ha där innanför dörren. När sidorna kom bort så blev det väldigt lätt för Fia Fnutt att röra sig lite friare. Och då kan man göra så här:


Man kan inte säga annat än att hon är smidig den lilla, haha. Hon hoppade upp på släpet, lätt som en plätt. Hade velat se matte göra det - eller inte!!


Här har det kommit ändå längre med nedplockandet. Jo, jag hjälpte faktiskt till. Sprang inte med kameran hela tiden, haha.


Det var väldigt varmt kan jag tala om, så när det blev för varmt uppe på släpet så gick Fian och la sig under istället. När hon inte låg under husvagnen! Vi är fortfarande väldigt förundrade över att det går att ha henne lös så här. Innan hon löpte hade det definitivt inte gått!


Och nu ser det ut så här. Fy vad det är trist att plocka ihop allt. Men det vet ju alla som varit med om att stänga sommarstugan eller vad det nu är. Golvet ska få ligga kvar i vinter. Vi ska testa och se om det ligger kvar på sin plats eller om det flyter iväg som det gjorde härom året. Men husvagnen ska hem i morron och sen är det bara att göra allt som ska göras innan den ska stoppas in i sitt garage.

Vi ska fira 17 år tillsammans också i morron. Egentligen är det inte förrän på söndag det sker, men då ska vi gratta min mor på hennes 87-åriga födelsedag med en middag. Så nu har jag gjort huvudrätt och efterrätt, men förrätten är kvar att göra än. Tar inte så lång stund så det hinner jag säkert också.

Men nu säger jag på återseende i ett nygjort rum, hoppas jag! Ska fota så ni får se hur det blir. Ha nu en fin helg och vecka så hörs vi!

Kram Elzie

torsdag 29 augusti 2013

Tillbaka till det normala

Hej på er! Ja, nog är människor helt otroliga som kör milvis för att komma en annan människa till hjälp. Inte bara Missing Peoples människor då, utan också orienterare m fl. Men nu får det vara nog med det där. Sven ligger på lasarettet och mår så bra han kan.

Var ute en runda i trädgården nu med Fia. Innan när vi var ute, så blev hon så där "konstig" som hundar kan bli när dom upptäcker något som inte stämmer. Hon smög fram mot häcken och jag förstod att det låg något djur där så jag ropade tillbaka henne. Och när jag gick fram och tittade så låg där en liten hare inne i häcken, haha. Men nu när vi var ute så var den försvunnen.


Har ni sett min monstertomat? Det har inte blivit så många tomater på den, men de som blivit har varit små och mörkröda. Något som då INTE går att äta, enligt äkta maken! Tomater ska vara röda! Om han bara visste hur söta och goda de gula brukar vara, haha. Hade faktiskt redigerat det här fotot, men se DET ville inte datorn höra talas om. Håhå jaja. Någon som vet om en bra datakurs?


Äntligen har jag fått en Rudbeckia att blomma här. Den här sorten heter Double Decker och jag har tre plantor av den.


Sådde en påse med Ringblommor i våras, men tycker nog att återväxten är bra dålig. En enda blomma så här långt. Får väl se om det blir mer innan frosten kommer, haha.


Det här är väl en Axveronika tror jag. Blir lite osäker för jag har tre plantor men hade bara beställt en! Kanske någon av er vet? Tycker den var fin med sina rosaröda blommor i alla fall.


Kärleksörten tycker jag nästan är läckrare när den inte slagit ut, haha. Är det någon som vet om man kan dela dom? Tycker plantan börjar bli väl stor nu.


NU har rosorna vuxit ihop på bågen. Ja, jag vet, det ser lite ynkligt ut, men ska väl bli bättre nästa år, hoppas jag?! Har satt min lilla ängel vid sidan. Tyckte hon kom mer till sin rätt där, innan syntes hon knappt för alla lammöron och lavendel.


Måste visa mina nya gardiner till vardagsrummet. Gubben och jag hade fullt sjå att få till rullningen i måndags, när jag fick ett ryck och putsade alla fönster här efter jobbet! Men till slut var vi överens, haha. Var lite bökigt att göra det själv, tyckte jag, den är 140 cm bred. Köpt på Ellos förresten. Sen när jag är i Ullared så ska jag försöka hitta några snyggare lampskärmar. Är så trött på dom jag har, som också är köpta på Ellos, haha.

När jag lyssnade på Radio Kronoberg förut för hon höll på med väderrapporten, så sa hon att det var "risk" för någon regnskur framåt kvällen. Ja, inte tycker jag det vore någon "risk" att få lite regn. Här är så torrt så marken suktar efter regn. Men det är en helt annan sak.

Hoppas ni får en fin torsdagskväll. Ha de så bra så hörs vi!

Kram Elzie


onsdag 28 augusti 2013

Underbara människor!

Hej på er! Det här senaste dygnet vill jag inte ha tillbaka. Det hela började när vår svägerska kom cyklande och frågade om gubben sett hennes sambo (gubbens bror). Men det hade han inte. Sen hörde han inte mer så han tänkte inte mer på saken. Förrän det stannade en bil utanför huset. Och sen sattes portklappen igång så man trodde människan skulle ta sig in genom densamma. Det visade sig att det var polisen!!! Då hade inte brodern kommit hem. Klockan var då 23.15 så han hade varit iväg ett bra tag om han nu gick hemifrån vid 2-tiden på dan. Tilläggas kan att han har haft en stroke så han går rätt stabbigt. Men även stabbiga män kommer långt när de vill!

Vi flög naturligtvis upp, alldeles chockade bägge två, och gubben försvann ut och började leta. Själv var jag hemma och tur var det för det ringde i ett. Känns lite konstigt med folk som ringer vid 2-tiden på natten måste jag säga! Kvart i 4 kom gubben hem igen. Det syntes ingenting av svågern. Man började bli riktigt orolig att det hade hänt något otäckt.

Vi kom i säng igen och gubben åkte till jobbet som vanligt. Själv hade jag sovmorron och steg upp vid halv 8 eftersom jag fått order om att ringa till deras syster. Strax därefter fick jag ett sms från gubbens son där han funderade på att komma ner och leta. Till slut bestämde han sig för att komma.

Då var ruljangsen i full gång. Missing People hade engagerat sig och samlade ihop folk. De kom verkligen från alla håll och kanter. Polisen, brandkåren och sjövärnet hade jobbat på natten så på dagen var det andra poliser och hemvärnet som jobbade. Och som de jobbat. En stor eloge till våra poliser måste jag säga. De får så mycket skit men jag brukar försvara dom och idag kan jag stolt säga att jag står fast vid det.

Klockan 12 drog Missing People folket iväg på ett håll och letade, medan polis och hemvärn var på det andra hållet. Och till slut, vid halv 4-tiden, så kom de goda nyheterna. De hade hittat svågern och han var någorlunda kurant. Så himla skönt. Nu är han på sjukhuset och vi hoppas han kommer hem i morron.


Vi vill ge alla som varit med och letat, t o m folk från hyresvärden där de bor var med och letade!, ingen nämnd och ingen glömd detta hjärta av rosor. Ni har varit helt fantastiska. Och att Missing People kan få ihop så mycket folk på så kort tid är enastående. Det var t o m folk på väg hit när han hittades.

Så nu väntar jag bara på att gubben ska komma hem. Han har kört tillbaka sonen dit han hör hemma. Då ska vi ha oss en kopp gott kaffe och en god kaka som jag varit nere och köpt. Sen lär det nog bli sängen. Man känner sig överkörd av en ångvält efter bara 3½ timmes sömn. För att inte tala om gubben som bara fick två!

En solskenshistoria när den är som bäst.

Kram Elzie

måndag 19 augusti 2013

En vacker sensommardag!

Hej på er! Ja, så har man gjort sin jobbehelg för denna gången. Det är många timmar, så nu är det skönt att ha måndag och tisdag lediga. Idag hade jag tänkt mig att göra så mycket, men det känns i den gamla kroppen att man har varit slö och ledig på semestern, och i värmen!, så det har inte blivit många knop.

En sak har jag i alla fall gjort. Har hängt upp min tavla.


Jag har alltid tyckt så mycket om Grindslanten som hängde i vårt hem förr och nu hänger den här.


Ramen är gammal och lite skadad men det gör mig inget. Flyttade min soppterrin hit också. Och fotot på lilla mormor står där också på det gamla skåpet. Har fått lite grann dammat i alla fall. Och diskat alla kryddburkar och porslinsburkarna för mjöl och annat. Så jag har inte bara slappat.

Så här ser det ut i den här hörnan just nu.


Kan ni fatta att det blir sån röra här VAREVIGA SOMMAR?!?! Jag blir tokig på det. Man hinner ingenting, så fort man är ledig så är det åka till husvagnen. Men snart är det här ett minne blott. Om några veckor, när jag är ledig tre dar i rad, så ska det målas om här. Fast först ska jag ta bort struktur-tapeten och det blir nog kul. Gubben tyckte jag kunde måla bara där den gamla hyllan (till vänster) hänger, men icke. Har aldrig gillat färgen på väggarna riktigt, i mitt tycke blev dom ljust grisskära!, och nu ska dom - äntligen - bli vita!! Vågar inte visa er bokhyllan för den är hemsk. Fullpackad med böcker i dubbla rader.

Men de nya bokhyllorna är snart färdigmålade så dom ska vara redo att sätta på plats sen. Ska bli kul att pyssla med allt.

Gubben har börjat jobba idag och det har gått bra. Tar ju lite tid innan man hittar saker och ting och dessutom vet han inte vilken "verktygsvagn" som är hans, men det löser sig säkert snart. Jobb har dom i alla fall så vi får hoppas det fortsätter så. Och matte fick ha Fia hemma så det har blivit lite nyttiga promenixer för den lata, haha.

Nej, dags att krypa upp i soffan och sticka lite. Håller på med en kofta som jag tänkte jag skulle få färdig till hösten. Hoppas ni har en fin kväll där ni är. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie


onsdag 14 augusti 2013

En efterlängtad sak

Hej på er! Ja, nu har man jobbat två dagar och känner sig ungefär som innan man gick på semester. Vilken dålig kondis man har fått denna sommaren när man mest suttit och flåsat i värmen, haha. Men det rätar snart till sig. Egentligen skulle man ta på sig en stegräknare och se hur långt man går varje dag. Det är inte arbetsmässigt bra byggt huset där jag är. Eller kenneln som jag såg att en liten kille kallade det. Ett hus där man kunde lämna in sina gamlingar när man skulle på semester... haha!

Idag har gubben fått arbetslust igen. Och börjat på något som jag länge saknat. Så nu ser det ut som en byggarbetsplats vid garaget.


Fast en mindre sån då! Det ska äntligen bli tak över förrådsdörren!! Det har jag saknat länge. Speciellt när jag jobbade här på hemmaplan och tog ut cykeln genom den dörren. Hade det regnat kunde man räkna med att få sig en dusch när man öppnade dörren. För man var ju inte ute i så god tid att man kunde ta det lite lugnt!!! (Konstigt, nu när jag jobbar borta så är jag ute i så god tid så jag hinner ta det väääääääääldigt lugnt!).


Inte mycket att se än, men nu är det på gång i alla fall. Längtar tills han ska börja med trappan på framsidan också, men det är en annan sak. Vill gärna ha en trätrappa, istället för den i järn, men vi får väl se var vi hamnar. Är ju inte bara jag som bor här så det gäller att kompromissa, haha.

Idag har vi haft en sån där härlig sensommardag här. Soligt och varmt. Men tyckte jag hörde något om regn i morron. Och det passar väl bra när man är ledig - inte!!! Jag hoppas att ni får en fin dag, hurdant vädret än är. Ta hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

måndag 12 augusti 2013

10 månader till semester...!

Hej på er! Ja, så var årets semester slut. Men det är inte så farligt som rubriken verkar, haha. Har faktiskt ingen ångest alls för att börja jobba. Istället tycker jag det ska bli rätt skönt att allt går tillbaka till det normala. Och speciellt att gubben börjar jobba nästa måndag. Men det blir inte på det första jobbet han fick. Nejdå, när man gått arbetslös ett år så får man naturligtvis erbjudande om TVÅ jobb samtidigt och då tog han det som ligger närmre hemmet.

Vi har haft en härlig semester. Besök av bägge mina "ungar" med SINA "ungar". Och det är alltid kul att få träffa dom. Fast den äldsta hon var hemma hon och passade kissemissen.

Skrev ju i förra inlägget att Fia blivit så mycket lugnare och det stämmer än! Trodde hon skulle bli "normal" när hon slutat löpa, men hon är så snäll och fin och kan t o m vara med ute i trädgården utan att vara fastsatt i en snara.


Dom här små gynnarna har varit runt oss hela sommaren. Det finns en liten knatte till, men den har varit lite mindre synlig. Vet inte var föräldrarna är. Tror det var den svarta kaninen (tam?) och en brun (vild?) som är mamma och pappa till dom här, men dom har inte synts till på hela sommaren. Jag blev mäkta förgrymmad när en av katterna från husen vid campingen smög efter de här små söta sakerna. Glad blev jag när dom snuvade henne och kröp in under ett golv vid grannens husvagn!

Vi har varit på släktresa också i sommar. Tyvärr är det så längesen gubbens släkt bodde där, så det finns inga att fråga längre, men där var en äldre dam som hade känt gubbens mormor och hon skulle höra av sig om hon fick reda på något. Men jag kom i alla fall på att hans mormors far hade bott på ålderdomshemmet i Bussamåla, vandrarhem numera, så då var vi tvungna att åka dit och fota det.


I går började gubben måla mina bokhyllor. Men nu skulle jag visst få ta över, hihi det var inte kul!, så i morgon får jag ta tag i det. Sen är det det här rummet som ska sättas fart med också. Jag bara pustar när jag tänker på alla böcker som ska bäras ut, haha. För att inte tala om all "skit" man har i lådor och skåp. Nåväl, själv göra, själv ha, heter det ju. Man får tänka sig för innan man startar upp något, haha.


Min krypros har verkligen blommat rikligt i år. Den är så fin och blommorna helt ljuvliga.

Vår husvagnsgranne hade sytt sig en löpare till förtältet med en husvagn på. Dum som man är så frågade jag om hon hade kvar mönstret. Det hade hon - naturligtvis. Så istället för att göra det jag planerat i sommar, så har jag nu sytt en egen husvagnslöpare, haha. Jaja, har man inte arbete så tar man sig! Nu är den färdig, sånär som på kanten som ska sys också. Och det är SÅ tråkigt!! Men lika bra att ta tag i det.

Jag hoppas ni har en fin måndag där ni är. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie


söndag 4 augusti 2013

Lite blandad kompott

Hej på er! Lördagen innan min semester började så satt gubben och tittade på Blocket. Precis när han stängt ner sidan frågade jag om han hade sett några bokhyllor. Jag har ju varit på jakt efter 4 Billy bokhyllor till "mitt rum" nu ett tag. Och döm om min förvåning när vi hittade 4 stycken bokhyllor bara 2 mil härifrån för den ringa summan av 500 kronor! Han ringde direkt och sen hängde vi på släpet och körde.


Nu har dom flyttat in i husvagnsgaraget och ska slipas ner och målas vita. Blev väldigt nöjd med mitt köp för dom är hela och fina.  (Ser ni gubben där i fönstret? Undrar vad han sysslar med, haha).  Nu i höst blir det att göra i ordning i det här rummet och det ser jag fram emot.


Ser ni det fina "vespebo't" (som han säger gubben)? Vi har haft hur många getingbo'n som helst i garaget i sommar. Förra veckan tror jag han tog bort 5 och nu var det ett i dörren igen. Inget vidare att umgås med såna kan jag säga.


Den här fina Astilben satte jag i våras. Tycker om den ljust rosa färgen på den. Den verkar trivas där vid stenen i "njurlandet" också. Har en röd Astillbe också, men den trivs inte riktigt där den står. Är nog för torrt!


Igår när vi körde hem så passade jag på att gå in på Gullabo hantverksmarknad. Där fick jag tag i den här godingen. En stor fjäril som är urläcker.


Så här ser den ut underifrån. Visst är den härlig? Och stor! Som ni ser har jag varit dålig på att klippa av mina vissna rosor, ska göras i morron, haha! Blir inte mycket gjort med trädgården när man far så här.

Köpte lite annat också på marknaden. Bl a stenungsbakat surdegsbröd. Så himla gott! Det vattnas i munnen när man bara tänker på det. Sen blev det en mjölgrej. Kommer inte ihåg vad den kallades, men man lägger den i mjölet och så kan man rista av hur mycket man vill ha i t ex en sås. Smidig sak.


Det här är Dahliorna som jag fick i våras. Har dom på många ställen och än så länge är det bara de röda som blommar. Nu vet jag hur de ser ut och nästa år ska dom få en helt annan placering. Men det är söt färg på dom tycker jag.


Och jag som trodde att denna försvunnit, men här är en svart i alla fall. Härlig färg på den. Konstigt att jag kan få de svarta att ta sig men ingen annan färg!


Den här dagliljan står i det "nya" landet. Tyvärr hade just den blomman nästan blommat över, men där är ju fler knoppar.


Är så glad att min Louise Odier blommar. Trodde knappt det skulle bli något alls av den i år, men där är i alla fall två blommor. Den är ljuvlig.

Ja, i morron börjar sista semesterveckan. Tiden går fort när man har roligt! Denna veckan har min dotter med familj hälsat på oss i husvagnen. Riktigt roligt var det att ses igen. Nu är dom hemma från sin semestervecka i Karlskrona.

Igår var det så hett så man tyckte inte alls om det. När det är så kvalmigt och varmt så är det inte bra för vare sig människor eller djur. Ingen åska och regn fick vi heller. Men idag är det riktigt behagligt väder. +23 grader istället för nästan 30 igår och lite skugga emellanåt. Som en riktig sommardag ska va, enligt mitt sätt att se det!

Jag hoppas att ni får en fin sommarvecka där ni är. Vare sig ni jobbar eller håller till hemma. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzietorsdag 1 augusti 2013

1 augusti

Hej på er! Tänk att det är augusti redan. Inte klokt vad tiden rullar på. Nu har gubben bara två veckors ledigt kvar. Men å andra sidan har han haft 52 innan så han har nog hunnit vila upp sig, haha.


Så här blev augustibilden. Ser ni så konstig färg det är på väggen. Den ser ju gul ut. Men jag kan garantera att den är lika grön som resten av huset!! Ser extra somrigt ut nu när grillen kom med på fotot. Men torrt har det varit, det märks på blommorna som redan börjar gulna. Nog är det en konstig sommar vi har i år. Den började sent och gick över så väldigt fort - känns det som!


 Lilla Fia måste ju va med. Hon har passat på att löpa nu och jag har aldrig sett henne så lugn som hon varit den här semestern. Inte utan att det varit rätt skönt, haha. Men nu är det på upphällningen så snart är hon väl sitt gamla vanliga jag igen!!


Mina borstnejlikor har börjat komma ordentligt vid plommonträdet. Trots att mannen i huset har gjort sitt bästa för att klippa av dom med gräsklipparen. Jag fick ta i på skarpen (hm!) för att rädda dom, haha. De kommer på högersidan också, men där fick jag så i nytt så det blir väl först nästa år.


Mina "bonnabönor" har börjat växa till sig. Så gott det ska bli. Älskar att äta bondbönor som dom är, något jag började med när jag var liten, men det är gott med bönegröt också.

Det kom ju lite regn i helgen och det var välbehövligt. Nu säger jag hejdå på någon dag. Ni får ha det så bra så hörs vi!

Kram Elzie