tisdag 31 december 2013

GOTT NYTT ÅR


önskar jag er, mina fina vänner härinne. Jag har varit en otroligt dålig bloggerska under detta året, men jag hoppas jag kan komma tillbaka, stärkt, under 2014.

Jag hoppas ni alla får en härlig nyårsafton. Vi ska fira ensamma, som vanligt, och i år är det 17-årig förlovningsdag. Tänk att det är så längesen. Inte konstigt man börjar bli gammal, haha.Ha det så gott så hörs vi på det nya året.

Stor nyårskram från Elzie

Bilderna har jag lånat på nätet. Stort tack för det!

onsdag 25 december 2013

God fortsättning på er...

Hej hopp i stugorna! Jag hoppas ni hade en fin julafton. Det hade vi. Vi tog oss lite sovmorron först och sen var det bara att göra sig i ordning för julfirande. Eftersom jag var "ledig" (skulle varit i vilket fall!) och mor inte ville/kunde komma hit så firade vi tillsammans med min son och hans familj detta år. Där var det full fräs och mycket mat. Inte blev det bättre när den här herren kom:


Min sonson är en väldigt ordentlig pojk (ni skulle se ordningen i hans rum, där har farmor något att lära!), men när den ena paketen efter den andra i tomtens säck gick till lillasyrran blev t o m han lite irriterad (vet inte hur den som fyllt säcken tänkt där, haha! NEJ, det var INTE JAG!!). Sen fick han lite stora paket och då blev det bättre.

                    Min lilla grupp jag gjort ute med egengjort betonghjärta bl a. Tomten kommer från mor.

Vi gick hem efter klappdelningen. Måste erkänna att jag var rätt trött i huvet. Och så ville vi inte lämna Fia ensam HELA julafton. Min sonhustrus bror har en hund som inte är glad i andra hundar så vi vågade inte ta med Fia dit OCH det hade nog inte blivit lugnare, om man säger så!!

                                       Tomtemor och tomtefar. De här stickade jag till mor och far för många år sen.

På kvällen satt vi här i lugn och ro och tittade på tv. Bl a fick jag se Loa Falkman sjunga "O Helga Natt". Helt underbart. Vilken röst han har den karlen, något helt annat än några andra som gärna vill försöka sig på den sången.

                                 De här figurerna har jag också gjort. Inte lätt att få tomten att sitta på ryggen på den välgödda grisen, haha!

Nu är gubben ute och går med Fia. Själv ska jag göra något helt annat. Nämligen skriva räkningarna. Men det är ju ett "otyg" som måste göras varje månad. Så det är väl bara att sätta igång. Men först vill jag visa er det här.


Gubben var ju tvungen att prova utstyrseln och det tyckte Fia var konstigt. Som vanligt är hon mer på två ben än fyra! Här får tomten sig en puss av henne i alla fall så det föll nog i god jord, haha.

Nu hoppas jag ni har en god juldag. Ha det så gott, ta det försiktigt i trafiken, ni som måste ut, så hörs vi en annan dag.

Kram Elzie

tisdag 24 december 2013

Ville bara tassa in här och önska er en riktigt GOD JUL! Passa på och njut av ledighet och umgänge, om ni har möjlighet.


Kram Elzie

lördag 14 december 2013

En liten bock

Hej på er! Ja nu tror ni väl det har slagit över riktigt här. Inlägg idag igen, haha! Men jag måste få visa min lille bock (den store satt vid köksbordet fick jag höra, hm!).


Visst är han fin? Nu har gubben satt sladdar på honom också. Meningen att han ska lysa upp både sig själv och granen, haha.

Köpte den på julmarknaden i Huseby, för snart en månad sen!, och nu äntligen har han fått sin plats.
Den var så tung så jag orkade inte bära runt den.Gubben har lyckats samla allt intill vartannat i år. Gran, bock, fågelbord mm. Skönt för fåglarna att ha någonstans att sitta mellan målen.


Fågelbordet har jag visat förut. Det gjorde min far för många herrans år sen, när dom fortfarande bodde i huset. Det ser likadant ut som huset vi bodde i, fönstret på gaveln är köksfönstret, där vi satt och åt, och det första häråt på långsidan var mitt rum, haha.


En av mina systrar, som bor på västkusten, är hos mor nu. Det är meningen att dom ska köra härom innan dom drar hemåt igen. Ska bli kul att träffa dom igen. Blir inte så ofta när både dom och vi har barn runtom som man "måste" hälsa på också, haha.

Önskar er en fin lördagkväll och likaså en fin tredje advent. Jag vet vad jag måste göra i morgon. Göra i ordning julklapparna så dom är omklädda och fina till jul. Ha det så gott så hörs vi.

Kram Elzie

torsdag 12 december 2013

Dan före lusse lelle

Hej på er! Hoppas allt är bra med er. Här är det mesta skit, men nån gång ska det väl ändras det också. Mitt bensår vill inte läkas utan jag har fått ändå mer lindning om det nu för att dra tillbaka svullnaden. Penicillinet tog slut i lördags och idag togs ett nytt prov för att se om det var någon mer goja i såret. Börjar bli hjärtligt trött på det här nu, och värken! Så nu har jag fått gnälla av mig lite. Men jag kan tala om att sånt här tär på både kropp och själ.

Trots att jag har varit hemma hel månaden så har det inte blivit mycket besök hos er. Är ledsen för det men det känns inte roligt heller. Som ni märker så tycker jag inte någonting är roligt just nu!!

Men idag fick jag i alla fall fram mitt fina lussetåg. Det glömde jag totalt bort i fjol så i år var det lika bra att sätta upp det i tid.


Jag bara älskar dom här figurerna som Ersk-Marie gjort. De finns att beställa på Sverigealmanackan om någon är intresserad. Har skickat efter en ängel i år men inte hunnit få den. Det fina ljuset som står i bakgrunden är ovalt och gjort av Bara Anna. Det ska tändas i morron bitti när jag sitter och tittar på lucia.


Här är lucia själv med två av sina tärnor. Olika ansikten och uttryck på alla figurerna.

                   Pepparkaksgubbarna.

Inte nog med att en annan inte är kurant. Min mor har åkt in på lasarettet med en liten stroke. Sen var det lite annat med henne också så hon får, förhoppningsvis, stanna där några dagar. Stackarn, hon missade både träffen och lucian den här veckan.


Nu när jag är hemma så har jag börjat läsa en evighetsserie. Nämligen Sagan om Isfolket. Läste den för många herrans år sen, men hade lust att göra det igen. Och när en av mina jobbarkompisar så lämpligt hade den hemma så lånade jag den av henne. En del känner jag igen, men det mesta är nytt. Kan inte för mitt liv förstå hur Margit Sandemo har kommit på allt som står i böckerna. Och då har jag bara läst 10 av 43...


Snön kom och gick. Nu ligger bara några små högar som blåst ihop kvar på gräsmattan. Inte för att jag är en vän av snö, men nog lyser det upp bra. Men vi får tända våra ljus och hoppas på lite snö till jul i alla fall.


Måste visa min fina orkidé också. Den har inte blommat på flera år så jag är extra tacksam att den slagit ut nu. Har planterat om alla orkidéer tidigare och nu belönas det med stänglar på allihop. Roligt att se vad för färg det blir på dom.

Nej, nu ska jag sätta mig tillrätta med mitt gamla ben igen. Ha en fin lucia allihop så hörs vi framöver. Förhoppningsvis en mer positiv gumma på det här hållet.

Kram Elzie

söndag 1 december 2013

1 december

Hej på er! Ja, du milde tid. Nu är det redan 12 månader jag fotat huset den 1:a varje månad. Vart har 2013 tagit vägen då? Ja, inte vet jag, men rinner iväg gör det.


Det ser inte så annorlunda ut mot tidigare, haha. Hade det varit i fredags, och igår morse, så hade det varit vitt på marken. Men idag har det varit soligt och fint, men med en stark vind som gjorde det mindre tilltalande att vara ute!


De här adventssljusstakarna köpte jag i Ullared. Tyckte den var riktigt fin med sin annorlunda form. Nu har jag likadana i vardagsrummet, något jag saknat tidigare. Stjärnan som stod här förut om åren fick komma in i sovrummet istället. Rosen har min kära moster Elsa gjort. Hon var en hejare på lera förr. Nu vid 92 års ålder är det inte mycket sånt som görs.


Det högra kuddfodralet har ett mönster som är inspirerat på ett av husen på Huseby bruk. Det är Anna Örnberg som tagit fram det. Tyckte det var läckert och skickade efter hos henne. Nu ska inte de vita fodralen vara kvar, men jag hade liksom inte tid att få allt i ordning idag, haha.


Så här ser vår adventsljusstake ut i år. Köpt den här brickan på Åhléns, har jag för mig, haha. Siffrorna kommer därifrån i alla fall. Hade inte tänt den, som synes, men nu är det gjort i alla fall.

Idag har vi haft besök av gubbens förra jobbarkompis, Magnus, och hans fru Ulrika. Det var riktigt trevligt att träffa dom igen. Härliga människor.

Mitt ben är inte bättre - tyvärr. Istället hade jag fått nåt elände i det så nu går jag på penicillin. Hoppas att det här hjälper nu så det börjar läka istället.

Så får jag önska er en fin första adventskväll. Någon julskyltning blir det inte här. Vi väntar till nästa söndag när det är skyltning i vårt lilla samhälle. Blir väl alltid någon lott som blir köpt, haha. Ta väl hand om varann så hörs vi.

Kram Elzie