måndag 28 april 2014

Fortsatt soligt...

Hej på er! Ja, så har det blivit måndag igen. Jag har jobbat i helgen och det var varmt. Man känner att det är typiskt att man ska jobba när det är så fint väder, men vadå? Någon måste ju göra det också, hihi. Och jag är säker på att hade jag inte jobbat så hade vi ändå varit i Bergkvara och DÅ hade jag inte hunnit göra något i trädgården i alla fall!!

Fortsatt soligt ja, men det låter som det är sista dagarna nu innan det blir bus igen. Får väl se hur det blir, men jag kan garantera att det behövs vatten. Mina kungsängsliljor är väldigt "torra" och vill nog gärna ha en slurk ovanifrån. Gäller nog samtliga blommor för den delen.

Men inte den här för den vattnar vi!


Det är mitt silverpäron som blommar. Visst är den söt? Inga mängder med blommor, men trots allt ett livstecken!! Det vackra nätet satte jag dit för att skydda stammen från harar och annat otyg, dom hade inte sånt där som man virar runt stammen hemma här i samhället, och sen har jag glömt bort det! Men kanske jag tar mig en tur och köper ett i morron?!


Om ni undrar varför jag lagt in den här bilden, så kan jag tala om att det är en liten, liten liljekonvaljeblomma på gång. Klicka upp bilden så ser ni den, haha.


Det här är mina nya tulpaner. Bilden blev inte alls bra. Det är en härligt krämig, gul färg på dom. Stora och fina är dom i alla fall och det uppskattas. Har mest lite lägre vårblommor har jag märkt!


Det här fotot blev ändå sämre. Detta är också en ny blomma som jag inte kommer ihåg namnet på. Jag har hittat fakturan (hurra!) så jag får återkomma med det, om nu någon undrar. Kan väl inte bara vara jag som är namnfreak?!


Gullvivorna är också på G.


Ännu en ny påsklilja. Jag gillar att ha dom i landen, men inne kan jag inte ha dom. Svårt att tänka sig att dom ljuvliga sakerna doftar så starkt. Pingstlilja har inte alls den doften - har jag märkt!


Svavelpionen återigen! Knoppen blir större och större. Ska bli så kul att se den blomma. Tror den är inne på fjärde året nu så den är lite seg i vändningarna. Men å andra sidan så var den väldigt liten när jag fick den. Trodde knappt den skulle överleva alls.Den omtalade kungsängsliljan! Man kan nästan se hur torr den är. Och liljebaggarna har angripit den, men jag har tryckt ihjäl dom jag har sett. Tack och lov brukar det inte vara så många.


Visst är den fin denna dubbla påsklilja? Hängde gjorde den med så jag fick ta handen till hjälp.

Men nu får det vara slut på trädgårdsfronten för den här gången. Idag hade jag tänkt vara ledig, men så kom lite brandinformation i vägen så det är väl bäst att åka på det i em. Viktigt också, man behöver påminnas. Jag är ju brandombud på jobbet och har varit på många utbildningar, men trots det så glömmer man. Tror nog att jag skulle veta vad jag ska göra om det hemska skulle hända, vilket Gud förbjude, men det skadar aldrig att repetera.

I morron ska vi på kalas till en liten 4-åring. Det är mitt barnbarn Cornelia som fyller. Nu är hon ingen bebis längre, hon heller. Igår var det avslutning på gymnastiken för henne och farmor kunde inte gå p g a jobbet. Var lite tråkigt, för jag var när hennes storebrorsa hade avslutning. Men det kommer väl fler gånger.

Nu får ni ha det så gott. Passa på och njut i solen och sköt om er. Vi hörs!

Kram Elzie


torsdag 24 april 2014

En solig dag i april

Hej på er! Så har det blivit trädgårdsdags igen, haha. Känns som jag bara visar bilder på blommor och dylikt numera. Blir så när båda två i huset är så förvirrade att man åker ifrån kameran!!

I påsk har vi haft det skönt. Körde ner med husvagnen i fredags eftermiddag och fick den på plats alldeles själva - för en gångs skull! Inte så blött med andra ord. I lördags fick förtältet komma upp också. Men nog känns det tomt i förtältet så här års. Bara ett bord och några stolar. Resten får komma ner nästa gång vi åker dit. Och det blir inte denna helgen för då jobbar jag.


Fia och jag var ute och fotade lite för en stund sen. Hon är nyklippt och fin. Och så lurade hon mig så pass. Jag såg att hon var på väg ut på gatan så jag ropade på henne. När jag sen fotat färdigt blomman jag höll på med så var hon helt försvunnen. Vart sjutton tog hon vägen nu då?, tänkte matte. Ropade på henne och fick sen se att hon stod på trappen och tittade på mig. Precis som, vad skriker du för, haha. Dom är snabba de där små!!


Bladen på mitt silverpäron börjar komma fram ordentligt nu. Så så här långt har det i alla fall tagit sig. Jag hoppas det vill sig här i trädgården för det är så fint. Speciellt när det blommar.


Äntligen har jag en knopp på min svavelpion! Den har stått på samma fläck i flera år nu och i år är första året den har kommit så här långt. Hoppas, hoppas den får slå ut också.


Är det inte en ljuvlig färg på de här pionstänglarna? Så härlig röd färg. Och så långt dom kommit alla redan! Man är inte van att ha så här höga pioner i april inte!


Några tulpaner har fått stå i fred för rådjuren, konstigt nog. Den här ska bli vit, om jag inte minns fel. Ståtlig ser den ut redan nu med sina knoppar.


Den här påskliljan tycker jag är fin. Har fått pippi på vita påskliljor, verkar det som, haha. Till vänster om den står en gulvit liten påsklilja som bara är 15 cm hög. Jättesöt.

Det är mycket pollen i luften nu och det känns. Jag kan inte vara ute långa stunder, men måste ju få lite sol nån gång. Ändå är jag lindrigt drabbad av allergi. Tycker synd om de som har riktigt svår allergi nu.

Mina frösådder växer och frodar. Ska bli kul att se om det överlever ute sen. Är ju hopplöst det här med den eviga blåsten som blivit. Trots att det är sol och många plusgrader känns det inte särskilt varmt ändå.

Gubben ska iväg och fiska strömming på lördag. Bra, då har han något att göra när jag jobbar, haha. Han gillar ju dessutom fisken, vilket jag inte gör, så han skaffar sig ju mat också. Han är seg i vändningarna i år, har inte ens fått båten i sjön. Vilket gör mig lite irriterad för den står i vägen för mitt målarprojekt som jag har i vår. Nämligen att måla mitt blombord!! Han har tryckt in båten på husvagnsförvaringen också nämligen, haha.

Nej, nu får det bli lite arbete igen. Hoppas ni har en fin dag. Och att ni inte sliter ut er i trädgården!! Jag skulle behöva ut där, men jag hinner nog. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

torsdag 17 april 2014


GLAD PÅSK önskar jag er. Vi hörs efter helgen.

Kram Elzie

söndag 13 april 2014

Snart mitten på april

Hej på er! Ja, tiden rusar fortfarande fram i 150! Begriper inte att det ska va så svårt att få till ett inlägg här. Tur man inte gått med i Vårutmaningen i år i alla fall, haha.

Men lite vårkänsla vill jag ge er i alla fall. Som den här lilla godingen. Ser ut som en påsklilja innan den slår ut, men sen är den som en riktig stjärna. Kan inte komma ihåg vad den heter, men jag har det säkert på något papper här någonstans.


I mitt "nya" land har jag en annan liten skönhet. Trodde först det var en krokus jag planterat, men tycker inte blomman ser ut som krokus.


Den här Påskliljan, tror det är en gammaldags, gillar jag med sitt orange mittparti. Kan tala om att det var nästan lögn att fota blommorna eftersom dom rörde sig väl mycket i blåsten. Det gick bra med de mindre, men de som är lite högre var det värre med, haha.


Min Forsythia blommar nu. Eller min och min, den stod här när gubben köpte huset, haha. Men eftersom det är jag som sköter trädgården så säger jag att den är min!


Jag satte ljus Påsklilja, kanske ska kallas vit, i höstas också och nu har den första blomman slagit ut.


Var inne på Blomsterlandet för ett tag sedan och fick - äntligen - tag i ett Silverpäron. Planterade ju ett härom året men det ville sig inte. Var så litet dessutom, så det var inte konstigt alls. Nu hoppas jag verkligen på detta. Försökte ta foto på bladen som börjar komma fram också, men som sagt, blåsten ville inte som jag ville! Tror det såg rätt kul ut när jag körde från affären förresten. Bagaget full med mat och blommor och så silverpäronet inbaxat så jag hade grenarna framme i huvet när jag körde hem. Bilen är ju inte så stor, men hem kom det och jag hade ett elände att få ut det igen, haha.

 
 
En bild på en "gammal" blomma jag har här också. Min lilla viol. Den är så söt, men just nu full med ogräs, ser jag. Har inte hunnit med det här landet än. Mitt högerben vill inte som jag vill just nu. Det är visst artros jag fått i benet. Som om det inte hade räckt med vänsterbenet!!! Men man får göra det bästa av det. Tristast är att man knappt kan gå mer än 100 meter innan man får kramp i vaden. Så trist, speciellt när man, som jag, behöver gå ner i vikt!!
 

Jag tänkte jag skulle se om det blir något påtarväder i veckan som kommer. I helgen har vi haft riktigt aprilväder med regn, sol och blåst. Är väl bara snön som fattats och den hoppas jag vi slipper till nästa vinter!!

Igår var jag iväg på något som jag inte gjort på flera år, nämligen en scrapträff. Var riktigt roligt att träffa likasinnade och framför allt roligt att jag blev färdig att göra något. Fick till två kort och två layouter (sidor med kort) och det är inte dåligt för mig, haha. Ska försöka komma iväg nästa gång hon har träff också, men hon har en benägenhet att hitta mina jobbarhelger den kära damen!!

Nu är det ju snart påsk. Ja, som sagt, det rullar på. Hoppas ni får en fin påskvecka. Vi ska köra husvagnen till sommarviste, om det inte blir regn! Men som vädret är nu vet man ju aldrig, haha. Ha det så gott så ska jag försöka hitta lite tid i veckan och besöka er.

Kram Elzie