torsdag 28 maj 2015

Hej på er! Ja, så har det blivit kväll igen och naturligtvis var det tvunget att det började regna då. Är  så less på regnet nu.


Den här vackra solnedgången och regnbågen fotade gubben i helgen vid husvagnen. Hade lite tur där att han var beredd, haha.


Och så här vackra rapsfält har vi längs vägen hem. På båda sidor blommar de som aldrig det nu. Otroligt vackert.

Vi körde hem från husvagnen redan i lördags eftersom vi var bjudna på konfirmation i söndags. Det var gubbens barnbarn som konfirmerades. Han börjar bli stor grabben. Många var dom som gick fram i den kyrkan. Jag hörde innan i veckan att i den kyrkan där jag är och jobbar, så är det bara TVÅ som ska konfirmeras. Så de får gå ihop med ungdomar från en annan kyrka. Snacka om att det är olika.Så här ser den nyblivne "vuxne" ut. Ja, förr ansågs man ju vara vuxen när man konfirmerats och fick ut och försörja sig själv. Ja, det har blivit andra tider även när det gäller det, haha.


En gullig kille är han Alex.


Lillasyrran, Thea, har full koll på hur mycket pengar som Alex får i present, uppflugen på bänken som hon var. Var lite orättvist tyckte hon att han skulle ha så mycket, haha. Jag lugnade henne med att när hon konfirmeras så får hon säkert lika mycket!!

Måste bara få visa mina fina tulpaner här. Bara älskar de här vita med lite enstaka röda fläckar.Silverpäronet har slagit ut. Det ser verkligen ut som stora drivor av snö som sitter på grenarna.

                                      

En av mina vita tulpaner som ser mer ut som en pion. Det är ljuvligt detta året att blommorna står så länge, annars hade jag också gärna haft lite varmare väder.


Mina klockhyacinter har slagit ut också. Lite dumt att de ljuslila har hamnat precis vid de röda tulpanerna, men det bjuder vi på, haha.


Igår kväll var jag iväg på jobbfest. Vi var inte så många den här gången heller, vilket är tråkigt, men det var trevligt ändå. Först var den obligatoriska tipspromenaden, med frågor så konstiga så vi var glada att vi klarade (= läs gissade!) några av dom. När det kom till musikquizet sen gick det betydligt bättre. Då var vi uppdelade i lag om två och Eva och jag tävlade. Ämnet var gamla tv-serier och jag hade betydligt bättre minne än jag trodde. Vi diskuterade om det skulle vara Falcon Crest eller Dynastin vid två tillfällen, och tyvärr så gav jag mig. Annars hade vi haft två rätt till, haha.

Nej, nu börjar det bli dags att dra sig till bingen. Minsta barnbarnet kommer hit vid halv 7 i morron bitti. Inte världens bästa att inleda sin jobbehelg med, men vad gör man inte för barn och barnbarn? Sen väntar 26 timmar i "jobbedimman" som en del säger.

Hoppas ni får en fin helg, även om det väl skulle bli mest regn, men det är vi ju vana vid nu!! Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

onsdag 20 maj 2015

När det inte blir som man tänkt

Hej på er! Ja, det här inlägget hade jag tänkt göra förra veckan, men bättre sent än aldrig, haha.

Gubben, som numera är friherre, var och bestämde med tjejen där vi köpt våra nya fönster, att hon skulle köra upp dom hit med trucken de har. Sagt och gjort, den gulliga tjejen kom upp här. Och det gick bra - ända till hon skulle lyfta in dom i husvagnsförrådet. Då körde flickebarnet fast!!


Hon stod där hon stod och kom varken framåt eller bakåt. Det är ju inga bra däck på truckar på det viset. Hon och gubben försökte en lång stund att få bort den, men vem rubbar på flera ton truck??? Till slut ringde tjejen till Roger bärgare. Och han kom efter någon kvart.


Han ville inte köra in på gräsmattan så han ställde sig på gatan. Och gubben fick dra wire!


Tyvärr lyckades inte det experimentet så till slut stod bärgaren inne i trädgården också.


Det tog en stund att dra bort trucken, men till slut lyckades de i alla fall. Tjejstackarn drog iväg ner till jobbet igen. Och vi inspekterade skadorna!!

 
 
 


Ja, ni ser hur det ser ut! Mina "höstkrokus" (som jag aldrig kommer ihåg namnet på, hihi!) kommer nog aldrig upp igen - och dom har aldrig varit så fina som i år!!!


T o m grannen, Stig, kom ut och hjälpte till lite grann. Ja, du milde vilken röra.

I helgen var jag ledig så då drog vi till Bergkvara. Hade med oss alla möbler som skulle vara i förtältet så nu är det klart. Har inte bestämt oss för om vi ska hänga upp lampan i taket i förtältet än. Vilket stort problem!!!


Vi har andra grannar där. Canadagässen slipper jag gärna, men svanen är fin där den ligger på udden bredvid vår husvagn. Tycker så synd om den för den ser så ensam ut. Svanar är ju par hela livet, och antagligen har den andra svanen försvunnit på något sätt. Vi har hägern som granne också, men han behagade inte va med på den här bilden.


Fia gillade inte att matte gick utanför grinden alldeles själv. Ville också följa med, haha. Hon öppnar dörrar på det viset - med sin lilla tass. Roliga djur är. Ändå stod jag bara tre meter ifrån henne.

I måndags kväll jobbade jag och det gjorde gubben och en annan karl också. Fast innan jag åkte till jobbet så hade vi plockat undan allt som var i fönsterna + foder och blomhylla. Och när jag sen kom hem från jobbet så såg det ut så här:


Det var väldigt svårt att fota fönsterna i det här ljuset, men som ni ser är det ett helt fönster - som man tar inåt - och det ska bli så skönt när man putsar dom. Tänk att slippa klänga som en apa i fönstret och så har man dessutom bara två sidor att putsa. Halleluja!!! Har fått sätta några av mina blommor på ett bord framför fönstret i vardagsrummet, har ingenstans att ha dom i köket för tillfället.

Gubben har inte ledigt många timmar måste jag säga. Kanske alltid är så när man är pensionär, haha? Idag är han och hjälper en kille från campingen med hans bil. Sen får han allt sätta igång med fönsterna både ut- och invändigt. Vill gärna ha det klart så man slipper se det så här. Tänkte på det när han drog bort foderna från det lilla fönstret i köket härom sistens. Tänk dom som alltid bor så - typ Arga snickaren och såna program. Men man ser väl inte eländet till slut, kan jag tro.

Är dags att göra lite nytta innan det är dags att åka och jobba igen. Jobb kväll, dag, kväll och dag är väl bra i o för sig, men det är rätt träligt också - måste jag erkänna. Men det blev så när de ändrade mitt schema. Hoppas ni har en fin dag. Här är det växlande molnighet idag och jag bara hoppas och ber att min tvätt ska torka som jag har ute just nu. Vi hörs!

Kram Elzie
 
 


söndag 3 maj 2015

Sol - till slut!

Hej på er! Hoppas ni mår bra. Nu gör jag det, men det är värst vad man blir öm i magen av magsjuka, haha. Tur eländet går över rätt snabbt i alla fall.

Vi har varit i husvagnen en runda. Jag passade på att fota lite av körsbärsträden som står runtomkring.


Helt otroligt vackert mot den blå himlen. På nästa bild ser man att det kommer in lite moln. Det blev mörkare och mörkare, men inget regn, tack och lov. Istället försvann molnen och det blev sol igen.


Igår var det lite oroligt i lägret. Skulle vi hinna sätta upp förtältet? Jag satte igång med middan och fick gubben för sig att nu ska vi sätta igång!! Håhå jaja, dessa människor som fattar snabba beslut, haha. Nåväl, vi fick upp tältet och potatisen blev både färdig och omvärmd (!), gillar inte att äta kalla potatisar till middag.


Det enda i stolväg vi hade med oss var dessa. Har ju lite turkost till det röda och svarta (svarta stolar inne i förtältet) och det var bra att sitta och sola sig lite här idag.


Här håller gubben på och tejpar förtält och kappan så det ska ligga still när vi lägger på mattan. Det kan blåsa rätt bra från det hållet också så det är skönt att ha det tejpat för det blir lite varmare. Nu skulle vi haft presenningar på golvet också, men de låg hemma, så istället la vi bara på mattorna. Det blev mycket bättre utan presenningarna så jag tror det får vara så.


Här ligger en och blänger. Hon tyckte vi var dötråkiga som bara höll på med mattor och annat, haha. Om hon inte gick på mattan så blev hon "utslängd" på altanen för att vara så lite i vägen som möjligt. Hon ville mycket hellre gå och hälsa på sin nya kompis Curre. En bearded collie (heter det så???) som en kompis till mig har. De bägge kom väldigt bra överens. Om vi träffas framöver så får vi gå bort till hundgården där dom kan rasa runt ordentligt!


De här kuddarna med blommor, köpte jag av en tjej på Facebook. Jag blev så glad att jag hann först för hon hade bara det här paret. Tycker dom är så söta.


Här är en närbild. Så fint gjorda och med den lilla spetsen runtom. Ett mycket bra köp!!

Nej, nu får jag sätta igång här. Hoppas ni får en bra jobbevecka. Kommer kännas konstigt i morgon när inte gubben ska iväg till jobbet. Men det ska inte jag heller, är långledig denna helgen och det känns inte så dumt.

Kram Elzie