onsdag 8 juli 2015

Trädgårdens blommor - just nu!

Hej på er! Idag är man gräsänka. Gubben är med en kompis i Vaxholm och köper båt!! De är tokiga karlarna. Ligga och köra 100 mil för en båt!!! Men, det är deras intresse så då får dom väl hålla på. haha. Jag hade hellre åkt på något roligare.


Så här såg det ut när gubben skulle ge sig iväg på fisketur i måndags kväll. Det var inte alls populärt hos lilla Fia. Ni ser att hon håller emot allt hon kan, haha. Så gjorde hon på mig också när jag skulle jobba på midsommaraftons kväll!!


                                               Seagull på min rosenbåge. De blommar överdådigt i år och luktar ljuvligt!

Idag har jag varit på Fys lab och gjort en undersökning av mitt ben som vägrar ge sig. Nu har jag ont hela tiden och inte bara när jag går. Han mätte trycket i bägge benen och vänster var bra, men höger var lite sämre. Efter undersökningen åkte jag till City Gross och handlade. Bl a två persienner till. Nu har vi till alla fönsterna här och det känns bra. Sen i eftermiddag ringde "min" doktor från vårdcentralen och berättade att trycket var dåligt i benet från knä't och ner. Han hade redan skickat remiss till kirurgen så han trodde jag skulle få en tid snart. Tror han gjorde det redan när jag var hos honom på undersökning. Man kan inte klaga på servicen hos denne unge doktor. Bra jobbat!!


Det var meningen att jag skulle haft lavendel här i lådan där jag planterat en rosa ros, men jag hittade ingen som jag tyckte om just när jag var och handlade. De var så stora redan från början, så istället köpte jag Stäppsalvia och den har verkligen tagit sig. Blir att plantera den i landet till hösten. Så får jag titta efter lavendel lite tidigare nästa år.


Min Maidens Blush är på gång också. En nästan utslagen blomma som väl blir sönderslagen av regnet som forsar ner utanför. NU börjar jag verkligen bli trött på regn!


De orange liljorna, som jag inte har namnet på, men det lär väl vara en daglilja, blommar som aldrig förr i år. Har bara tvingats ta död på två baggar i år. Men höga är dom inte, bara ca 25 cm och det är väl lite för lite. Men strunt samma, huvudsaken är att dom blommar!


Tycker den här rosen är så fin i färgen. Det är en av buskarna som hare/kanin tuggade ner till marken i våras. Efter att ha skyddat dom med nät så har dom börjat växa. Och efter en ordentlig dos av hästskit så ska den väl bli lite större. Men redan fyra knoppar/blomma på, det tycker jag är bra jobbat av en liten ros som bara är 25 cm hög, haha. Just nu kommer jag inte ihåg namnet på den, men jag skickade efter den från Danmark förra året. Den andra har inga knoppar än, vad jag sett.


Den här pionen tycker jag är så fin. Den har röda "streck", eller vad man ska kalla det, på de yttersta bladen och lite rött inne bland alla kronblad också. Helt underbar är den.

 
På tal om pioner så måste jag bara visa den här. Stor som en assiett! Ja, nog är det pionår i år också. Tror aldrig jag sett så många blommor på de buskarna tidigare.                                                           
 

Det var det här med blomning ja! Min honungsros blommar något alldeles otroligt den också i år. Tack vare kyla och regn skulle jag tro, man har ju sluppit ohyra på rosorna i alla fall!! Den står precis vid brevlådan där vi får tidningen vare morgon och det luktar så ljuvligt när man går förbi där. (Att vi har soptunnorna bredvid också är mindre roligt!).


Nämnde ju att jag var på City Gross (vilket jag har känt av hela dan sen!). Hittade den här roliga korgen för 39.95 (tror jag det var). Den ska jag ha till mitt handarbete i husvagnen. Den är hög och bra så då tappar man inte stickor och annat. Fanns i en oval form också.

I morgon kanske min kusin, Bengt, kommer hit. Det ska bli så kul att träffa honom igen. Vi är lika gamla och han har lovat att jag ska få låna gamla foton från farmors och farfars. Han är läkare precis som sin bror och en duktig sån.

Jag avundas inte gubben och Otto som ligger och kör från Vaxholm nu. Det öser ner och det finns inget värre än att köra i sånt regn. De drog iväg redan vid 7 i morse så det har varit en lång dag för dom.

Själv är jag ledig i morgon men till helgen är det jobb igen. Klockan 21.15 på söndag kväll går jag av och då har jag SEMESTER!! I år ska det bli extra skönt, med tanke på skånken. Är jobbigt att gå när det värker som bara den vid varje steg. Det värsta är bara att de där 4 veckorna går så rackarns fort. Inte annat än att man är avundsjuk på gubben som slipper ge sig iväg på morronen - såvida han inte själv vill.

Nu önskar jag er en fin fortsättning på den här dan och ha en fin helg. Ta väl hand om er så hörs vi framöver.

Kram Elzie