tisdag 24 november 2015

Semester dag 2

Hej på er! Ja, nu chockar jag väl er alldeles, haha. Två inlägg dagarna efter varann, det är inte normalt när det gäller mig! Men jag var bara tvungen att visa att vi också fått lite snö. Med betoning på LITE.


Ja, jag SA att det var lite, haha. Men det ligger snyggt på vägen i alla fall.


Fågelbadet, som står på gräsmattan efter att gubben tagit bort rönnstubben, är också vitt.


Stenen i landet har fått en vit hätta.


Fia gillar att springa omkring och nosa, hurdant underlaget än är!


I häcken sitter det fortfarande kvar en massa löv. Och om man tittar utanför bilden, till höger, så är bladen på min ena ros fortfarande gröna! Märkligt detta.

Men nu ska jag sätta mig och göra det här:


Årets julkort alltså. Ska till det mesta igår så det är bara att sätta igång och tejpa. Fast det ska ju på lite mer än en stämplad bild också. Men mina kort brukar bli lite av ett löpande band, haha. Bäst att sätta igång om de ska hinna bli klara.

Ha en fin tisdag allihop. Kanske tittar in i morgon och berättar vad jag pysslat med under dagen.

Kram Elzie

måndag 23 november 2015

Vinterkyla

Hej på er! Ja, i morse vaknade man till verklig vinterkyla. -13,8 stod det på vår termometer!! Bistert värre med andra ord. Men vi har inte fått någon snö än. Solen har lyst hela dagen och det är skönt. En underbar vinterdag med andra ord. Lät på väderleksrapporten, dock, som det ska bli varmare igen så den kanske dröjer.


Idag har jag sysselsatt mig med det här jobbet. Har denna lilla frysen häruppe och en i källaren som behövde rensas från is. Tråkigt jobb, men det gäller att passa på att få bort isen när det är kallt ute och man kan sätta ut lådorna med maten. Nu är det klart i alla fall och det är skönt.

Har gjort nya kransar till mitt skåp. Det blev i lingon som vanligt. Försökte med något annat ris en gång, men fick ta bort det för jag tålde inte lukten.


Suddigt foto, men så är det när man ska fota den här tiden. Gjorde naturligtvis en krans till den andra luckan också.


Skickade efter en sån här pläd för ett tag sen. Den var inte precis billig, men så mjuk och go. Skön att ha när det är kallt ute.


Det är stora maskor på den som synes, haha.

Köpte den här lyktan för många år sen, men den har bara blivit ståendes i ett hörn. Nu satte jag den i den lilla hörnan där vi tidigare hade en köksdörr från vardagsrummet. Ställde in ett batteriljus i den för jag tänkte jag skulle pynta till den lite. Än har det inte blivit av dock!!


Vi har fått två loppisar här i samhället. En lite större och en mindre. Vi besökte bägge i lördags. Den stora gillade jag inget vidare, om jag ska vara ärlig. Det var sån röra där så man såg inte allt som fanns. Istället traskade vi in till grannen, dvs den mindre loppisen. Och där var det fint. Sakerna var diskade och stod så man såg dom. Där hittade jag den här lilla killen. Gillar såna här små "statyer" men skulle gärna ha någon större också, haha. Men frågan är bara var man hittar dom?!?!


Här står han i solen i all sin prakt. Verkar vara en liten fåraherde.

Den här veckan har jag semester och det är riktigt skönt. Ska passa på och göra lite som inte hinns med annars. Sen ska ju adventsstakarna upp till helgen också.

Hoppas ni får en fin vecka.

Kram Elzietorsdag 12 november 2015

En liten utflykt

Hej på er! Var i valet och kvalet om jag skulle köra på min utflykt idag. Det regnade småspik och blåste så man trodde träden skulle trilla ner allihop, men så lugnade det ner sig framåt förmiddan och då tänkte jag att då kör jag.


Och det var hit jag åkte. Nämligen Huseby bruk ca 4 mil härifrån. Bilden visar slottet där fröken Florence Stevens huserade för många år sedan. Det ligger otroligt vackert utmed Helge å.

Anledningen till att jag var där var den här:


Julmarknaden på Huseby, eller julmässa som det stod någonstans. Inte för att det ser särskilt juligt ut med knallgröna gräsmattor och en sol som tittade fram allt emellanåt, men trots det så var det marknad.


De här husen ligger utanför själva marknadsområdet, men visar hur husen ser ut där på Huseby. Förutom själva herrgården då som är annorlunda målad. I det bortersta huset finns brukshandeln där jag köpte det här.


Fikonmarmeladen har jag inte smakat, men champagnesenapen (!) smakade jag i butiken och den var riktigt god. Blir bra till skinkan på julafton.


Så här ser det ut vid info-tavlan utanför ingången. Lite halmbalar och en julkrans och det vita vet jag inte vad det symboliserar egentligen.


Den gamla kvarnen ligger i början på "gatan". Inne i kvarnen är det många matutställare, men dit in gick jag inte denna gången. Var inte så intresserad av kött, men insåg när jag kom hem att jag skulle ju köpt isterband!!!


Det främre huset är masugnen och bakom ligger den mekaniska verkstaden. Fast jag måste erkänna att jag blir lite vill när jag ser det här kortet för det ser inte likadant ut på kartan, haha.


Här är en bild inne från snickeriet där det var många utställare. Jag köpte ingen krans, men däremot en tomte av utställaren bredvid.


Det var riktig päls till tomtens skägg. Gillar stilen på de tomtarna. Den lilla fågeln blev inköpt på växthuset, ångrar bara att jag inte köpte fler. Blev en stålstjärna också som jag ska klä så småningom.


Den här gången kommer man ner på via en trappa från slottet. Det är rosor som växer på bågarna så det är säkert vackert när de blommar. Nu hade de små lampor inlagda där också. Gången leder ner till slottsträdgården.


Här är det gott om grönsaker än. Är väl grönkål det närmsta. (Som ni märker är jag inte direkt intresserad av grönkål, haha). Växthuset till vänster är det försäljning i. Mejeriet är huset längst bort och där är det restaurang numera.


Det här är Vrankunge trädgård som säljer bockar och kransar i varierande storlek. I år fanns det stående bockar, liggande bockar och sittande bockar. Det var här jag köpte min bock för några år sen - i år fick jag tag i granris (grovt) som är finare att göra bockarna i. Fast det var tungt att bära!!


En sista bild på slottet där det ligger i slutet av allén. Det var min lilla utflykt idag det. Och konstigt nog så kom jag ihåg kameran!

I morgon ska jag in till tant doktorn vid 10. Vad hon vill har jag ingen aning om, men det är ju kul att dom vill träffa en, haha. Sen är det helgjobb som gäller. Börjar i morgon klockan 16 och slutar 21.15 på söndag kväll. Känns som man är där hela tiden, men man får i alla fall gå hem och sova!

Ha en fin helg, både ni som är hemma och ni som jobbar, så hörs vi. Ta väl hand om varann.

Kram Elziesöndag 8 november 2015

Första höststormen

Hej på er! Tänkte bara titta in lite snabbt så här på söndagsmorgonen. Himmel vad jag är dålig på att blogga. Och jag som tänkte jag skulle bli lite mer energisk när det gällde det, haha.

Ja, så har vi första stormen över oss. Ändå blåser det väl inte så mycket här som nere i södra delen av landet. Men jag gillar inte blåst. Är något med balanssinnet som rubbas. Men det lugnar väl ner sig snart. Bara en stor kruka som blåst omkull i alla fall.


Lilla Fia älskar att åka bil. Även där hon inte ska vara. Men, det är bara runt hörnet och in på infarten som hon får sitta där.

Förra lördan hade vi lite kräftskiva här.


Det blev en lille en till också. Något jag inte gillar nåt vidare - heller, men ibland får man vika ner sig!! Prinskorv och en god paj med västerbottenost gick också ner. (Ni ser att vi sitter vid soffbordet och äter, inte alls min favoritplats, men det var ju hockey gud bevars, haha!)


I fredags var vi på IKEA i Älmhult och handlade lite, men vad det var för något får ni se en annan dag.


Nu ska vi äta frukost. Jag har varit uppe en stund, men jag har en gubbe som gärna ligger lite längre på dagarna. Fast nästa vecka blir det inget av med det, för då ska han börja jobba igen!! Två dagar i veckan blir det att stiga upp tidigt. Kommer nog att kännas konstigt.

Hoppas ni får en toppenvecka. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie