torsdag 31 december 2015

GOTT NYTT ÅR


Hej på er! Ville bara kika in och önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Jag hoppas verkligen att 2016 blir bättre för egen del, ja, för oss alla. Ha en fin nyårsafton så ses vi på det nya året.

Kram Elzie

torsdag 24 december 2015

Hej på er! Hade tänkt mig att göra ett inlägg med pysslet här hemma, men tyvärr har det inte blivit så. Vaknade natten mellan söndag och måndag med nästan 40 graders feber, så det var bara att lägga ner planeringen.

 
Tack och lov har jag inte halva släkten som ska komma hit på julafton heller. Istället blir det att vi går till sonen som bor ett kvarter bort. Så får vi se hur länge vi stannar.                                            

 
Granen har kommit upp, om än lite konstig. Gubben tänkte inte på att dra ut "barren" på den, så den blev rätt klen, haha. Nu hade han fixat ljusen innan jag såg det, så jag klädde bara färdigt den. Det får vara som det är. Allt behöver inte vara perfekt. Skinkan har vi också fått kokt (ja, vi och vi, det är gubben som gjort det också).
 
 
Nu önskar jag er en riktigt fin jul. Ta väl hand om varann och ta det lugnt ute i trafiken. Jag är alltid lika tacksam att jag inte behöver ge mig iväg någonstans.
 
GOD JUL!!!
 
Kram Elzie                                                                                                                                                
 

måndag 14 december 2015

Fy attan va kallt!!!

Hej på er! Ja, idag var det verkligen kallt när man steg upp. -8,4 grader var en stor förändring på någon dag. Har ju varit plusgrader så länge nu så det tar ett tag tills man vant sig.


Min lilla bil har varit helt igenisad hela dan. Tur man inte skulle iväg på morronen.


Fia är ute och springer, hurdant underlaget än är. Men när det är isigt och snöigt så lyfter hon gärna på ena benet och står på tre, haha. Dessutom kan man fråga sig vad det är för kön på den här tjejen - egentligen! Man kan gå en lång runda med henne utan att hon sätter sig och kissar. Istället gör hon som hanhundarna - lyfter på ena benet! Och släpper en droppe eller två innan det är dags att fortsätta till nästa ställe, där hon gör likadant.


Lite svårt att se, men den här blomman var helt vit av frost. Synd det inte var solsken så det hade glittrat lite i det också.


Lyktorna på framsidan. De hade jag inne och diskade för ett tag sen, men efter Gorm och Hella syns inte det! Har såna ljus som man har vid gravarna i. Det är så smidigt för det blir inget kladd efter dom.


Vårt köksfönster nu vid jul. Börjar tröttna lite på de här vita gardinerna så nästa år tror jag det blir röda igen. Tur man kan byta, haha. Och tur att det finns julstjärnor som är konstgjorda - annars hade jag inte haft några i fönstret.

Jag har hållit på och försökt skruva i skruvar här idag. Inte för att jag vet vad det var för skruv jag fick tag i, de ville i alla fall inte i väggen. Hittade några andra i förrådet och de gick mycket bättre. Det jag skruvat upp var detta.


Väldigt dålig bild, men den hänger i vardagsrummet nu i alla fall. Och den här;


som hänger vid köksfönstret. Den hänger rätt högt, så man inte ska slå huvet i den, därför blev fotot därefter!! (Man är ju kortväxt för det mesta),

När vi var på IKEA för ett tag sen så köpte jag bl a den här fuskpälsen. Den är så go att ha där i hörnan och sitta på. En rolig sak med den är att Fia, som annars ALLTID ska sitta på min plats, inte går dit över huvud taget utan väljer att lägga sig i andra änden. Bra, så slipper man putta undan henne, haha.

Hoppas ni får en fin kväll. Jag ska titta lite på tv, sen är det dags att gå och lägga sig för jag har lovat att vara barnvakt åt mina yngsta barnbarn från halv 6 i morron bitti!! Det blir nåt att bita i för den morrontrötte, haha. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie


söndag 13 december 2015

3:e advent och Lucia

Hej på er! Hoppas allt är bra med er så här i lussetider. För min del så har det varit mycket Lucia idag. Dagen började med kaffe, lussekatt och pepparkakor till det här i morse.


Svt's lucia från kyrkan i Örgryte. De var jätteduktiga, men varför i herrans namn måste det vara artister med och sjunga? Är det för att dom ska kränga mer av sina julskivor måhända? Ja, en mysig stund var det i alla fall i morse.


Min adventsljusstake för i år. Valde att ha röda ljus, som skillnad. Ska visa den i bättre ljus sen, haha.

Efter mysstunden framför tv:n, så satte jag fram mitt eget luciatåg. Skulle gjort det igår, men glömde ju alldeles bort det. Så är det när man varit på resande fot och grattat dottern tidigare på dan.


Det här tåget blir lite större för varje år. Denna gången är det två pepparkaksgubbar som tillkommit.


De är så söta där de står och sjunger i sina stora hattar!

Under dan har jag gjort lite godis och bakat kakor. Gjorde en tomtefudge, gjord på skumtomtar, vit choklad, grädde, smör och socker. Tycker nog den är lite väl söt, men den smakar ju lite annorlunda. Sen har det blivit mockarutor (eller kärleksmums som den också kallas, bland allt annat, kärt barn har många namn) och saffransskorpor. Skönt att ha det bakade gjort till jul. Nu är det bara lite mer godis som ska göras, sen är det klart!

Fia och jag tog oss en promenad i det sköna, klara vädret. Sen var det att bänka sig framför tv:n igen. denna gången ville jag se vad tv4 hade att bjuda på.


Lucian från Växjö domkyrka. Det är Katedralskolans musikklasser och Sankt Sigfrids folkhögskola som har sitt årliga luciatåg där. Det är hur populärt som helst. Och duktiga är dom, eleverna. Men samma sak här. Som artist hade de Charlotte Perelli!! Jag är ju väldigt traditionsbunden när det gäller Lucia och jul, kanske för att man sjungit i kör tidigare, men jag måste ändå säga att jag gillade det här lussefirandet. Bereden väg för herran var bra! Det enda minuset var att 4:an måste sända sin förbaskade reklam även under ett sånt här program. Det är SÅ DÅLIG STIL!!!

Nu hoppas jag ni får en fin vecka och att ni håller er friska. Det är så mycket folk som är sjuka överallt, bl a på mitt jobb. Får hoppas man kan hålla sig frisk själv, haha. Nu ska jag fixa till lite kvällsmat och sen ska jag titta på Allt för Sverige. Det programmet gillar jag. Och man har alltid en önskan att de ska hitta någon amerikanare som är släkt med en. För jag, liksom många andra här i Sverige, har anhöriga som flyttade dit för många herrans år sen. Kanske stannade dom kvar, har inte kommit så långt i forskandet, eller så åkte dom hem igen - med svansen mellan benen. Men blev dom kvar så kanske man har någon liten släkting däröver och det vore ju kul att lära känna den personen.
Vi hörs!

Kram Elzie