tisdag 28 mars 2017

Nu är den glada våren här!!!

Hej på er! Ja, det måste vi väl säga att den är. Igår på promenaden med lilla Fia så kom en sån här och flög förbi.


Den lyste upp hela dagen, den lilla citronfjärilen. Att man alltid blir så glad när man ser en sån.

Idag har jag varit ute i trädgården och varit flitig. Klippt ner allt gammalt och slängt höst/vinterblommorna. Så nu ser det lite trevligare ut. Förutom att jag knappt har mer än halva tulpaner här. Förbaskade rådjur som måste äta upp det. Trots att folk runtomkring matar dom!!

När jag låg i landet (efter att ha satt mig i fågelbadet, haha!) så hörde jag ett härligt brummande. Det var den lilla humlan som tittade förbi.


Trodde nästan det var lite för tidigt för den, men den är så välkommen. Bilderna på fjäril och humla har jag lånat på nätet. Hade inte kameran med ute.

Gubben blev hastigt och lustigt ledig idag så då tog han sin båt och körde iväg. Bäst att passa på när det är fint väder. Ska ju bli sämre framåt veckan. Skönt att han kan vara ute med den lite så vi inte går varann på nerverna här (hm!). Nästa vecka ska vi börja gräva land, såvida han inte gör det i helgen när jag jobbar.

Har semester nu måndag och tisdag och det är rätt skönt. Igår putsade jag fönsterna här och idag var det dags för trädgårn. Skönt det också, haha.

Just nu har vi klarblå himmel, sol och +14.0 grader. Inte så dumt det heller.

Hade ju börjar träna på gymmet här och blev så irriterad när jag blev förkyld för tre veckor sen. Efter det åkte jag på bihålorna så nu har jag inte tränat på flera veckor. Tycker det har varit det ena efter det andra den här vintern, men nu hoppas jag verkligen att det lugnar ner sig.

Hoppas ni har det bra och att ni får se solen ni också. Ta väl hand om er, inte klä av er för tidigt!, så hörs vi en annan dag.

Kram Elzie

måndag 13 mars 2017

Vårtecken

Hej på er! Ja, nu är det väl inte utan att även jag letar efter vårtecken. Efter de senaste dagarnas solsken så har en del börjat leva upp igen.


Våra snödroppar står i skuggan så de är inte så stora. Men en bukett har redan varit inne på köksbordet.


Den här blomman är tidig. Jag kommer aldrig ihåg vad den heter, men tycker det är läcker lila färg på den.


Mina vita snödroppar blommar som bara den. Har den på flera ställen. Kom just på att jag totalt glömde bort att sätta lökar i höstas. Jaha, då får man vara glad att man har gamla som kommer upp, haha.


Ser ni den vita, lilla knölen i mitten på fotot? Det är en knopp på min vita julros. Trodde den hade försvunnit, men helt plötsligt såg jag den igen. Blev så glad. Har säkert haft dom i landet i 15 år.


Julrosen med vinröda blommor växer så det knakar. Blir större för varje år. Den trivs på sin plats, vad det verkar. Har härliga vinröda blommor som bleknar till mörkrosa efter ett tag.


Grannen hade finbesök härom dan. Vi har två rådjur som går här, mor och son, och jag har inget emot att de är här. Bara de låter bli mina tulpaner. Snart dags att slänga ut blodmjöl för att skydda dom kan jag tänka mig.


Det verkar som det är modern som är här. Hon är lite halt på ett framben. Helt otroligt att hon klarat sig genom jakten i år också.


Fia är lite nyfiken när husse står och fotar, men inte tillräckligt lång för att se djuren där utanför, haha. Kanske är tur det.

I helgen skulle jag jobbat, men se det blev ingenting med det. Istället åkte jag på en hemsk förkylning i fredags. Gubben har gått här och snorat och hostat hela förra veckan så jag bara väntade på att få det jag också. Inte alls roligt när man är sjuk på helgen, men vad gör man.

I morron ska jag köra in till kommunhuset och prova ut ett armband. Har nämligen varit anställd i 25 år i år och då valde jag ett armband som belöning. Den 17 maj är det baluns och eftersom jag är den enda på jobbet som är med, så ska gubben få komma med och fika också. Men först ska vi äta!!

Och nu ska jag göra klart kortet jag håller på med. Sen blir det en lite längre promenad med Fia i det fina vädret. Hoppas ni har det fint där ni är också.

Ha det så gott så hörs vi.

Kram Elzie