fredag 9 maj 2008

Pingst - Whitsun


Bild lånad på internet.
Vilket väder vi har!! Passa på och njut nu för på måndag skulle det visst bli kallare igen. Det märks på alla människor att solen är framme för alla är gladare och nöjdare. Så nog påverkar solen oss mycket.

Ville egentligen bara titta inom och önska er alla en riktigt glad pingst. Även om den känns lite rumphuggen numera eftersom vi inte har röd dag på annandan. Jag hade nog gärna behållit den röda dagen, men gubben är nöjd för han har fått röd dag på sin födelsedag *s*.

Annars är det ansträngda muskler här. Efter att inte ha kunnat hålla trädgården i ordning som jag ville förra året, så är det dubbelt arbete nu med stora grästuvor där det inte ska vara stora grästuvor. Jisses vad det växer igen fort. Nu är jag snart klar i alla fall och "stora bak-musklerna" får väl vila lite efter det!!!

Ha det så gott allihop och hoppas ni får en fin pingst.

Are you enjoying nice weather? Here we have a brilliant spring weather. And we're enjoying it a lot as next week it should be colder again. It feels that the sun inspires us cause most people are more happy now with the sun.

I just wanted to wish you a nice Whitsun. I'm not sure that you're celebrating it but here in Sweden we are. Not that much, I must admit. Earlier we had a day off on Monday after Whitsun too, but they've changed that and now we're having that red day on June 6th instead. It's our national holiday. And my DH is satisfied with it as he has his birthday on that day LOL.

I am working hard in the garden. After a year with no garden work the flower beds are filled with grass. It's unbelievable that it can take over that fast. My muscles are hurting, mostly in the lower back region!!

I hope you all get a nice Whitsun.

/Elzie

21 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, hoppas du hittar silkespionen som du letar efter, blir nyfiken jag med, hoppas du får en fin pingst och vila för "stora bakmuskeln"...kram

Malin sa...

Så där ja...är inne en sväng igen och kikar...och Du...nu är de mesta av maskrosorna väck...de är vackra men inte bland grödorna i min trädgård...
Det är samma här med ogräset sen förra sommaren - massor att ta igen, ogräset har fått härja fritt men nu ska detta åtgärdas... måtte sommaren bli bättre än den förra...
Vila bakmusklerna är bra - jag ska göra det samma...i min mikini...Problemet är att ligga stilla och sola har jag svårt för - blir rastlös och trivs bättre i halvslummer borta i skuggan...

Kramen från Malin

Malin sa...

bikini så klart...kör absolut inte med någon mikini eller minibikini...Här är det vanliga sorten som gäller!

Malin igen

Solvarm sa...

Hej Elzie

Du får ha en underbart vacker och skön Pingsthelg.

Jasså det är där solen är, här lyser den med sin frånvaro.

Men jag skickar dej mina Solvarma kramar ändå./ Irene

Klarafina sa...

Glad Pingst till dig också!
Här hos mig börjar pingsten med strålande väder. Hoppas bara att det fortsätter.

latara sa...

Hej på dig!

Det stämmer verkligen att alla blir gladare och öppnare när vädret är vackert :-) Just maj och juni, innan den jobbiga högsommaren slagit till, är allt bara underbart!

Ha en trevlig helg du också!

Kram!

Karin

Ella sa...

Hei Elzie.
Takk for koselig hilsen.
Skjønt foto av pinseliljer.
God pinse :)
Klem fra Ella

Lindas Hus.. sa...

Hei!Ja,det er skjønne dager når sola skinner.Herlig.Travelt i dag, vi har konfirmasjon i morgen.
God pinse!Hilsen Linda :))

Bodil sa...

Önskar dig detsamma med din familj!
Kram

Granne med Selma sa...

Har också varit ute och donat hela dagen. Har därför inget dåligt samvete att jag sitter inne framför datorn ett tag ;-)
Såg att du köpt en sån där kotte... visst är de fina! har själv en likadan *lovely*
Har haft sån tur så min söta mamma har varit och hjälpt mig att rensa i trädgården ett par dagar. Har en ryggskada och blir alldeles förstörd om jag ska stå på alla fyra alltför länge.
Ha en underbar pingst!
Kram Sussie

Hemma på Landet sa...

Men då kanske du haft luftutsläpp då, det lättar ju vet já. :-D Puss

Inger-55 sa...

Hei på deg, Elzie!

Synd at dere ikke har en ekstra rød-dag i forb med pinsa. Vi har vært på hytta, men måtte reise til byen i dag, pga konfirmasjon til mitt tantebarn. Kjempekoselig dag. Synd at det var surt og kaldt og begynte å regne. Men været kan man ikke gjøre noe med. HELDIGVIS!
Jeg har fått på plass skuldrene etter alt som har skjedd her i det siste. Men det er jo kun positive ting som har hendt. Og i dag har jeg kost masse med Emilie. Hun er jo bare til å spise opp. Det er til og med heerlig å skifte bærsjebleie på disse små. Håper alt er bra med din lille prins også! Og gled deg til bryllup!

Ønsker deg en flott uke!

LISBETH---<-@ sa...

Hei Elzie! God pinse til deg! Har dere ikke fri i morgen, altså mandag? I så tilfelle er det leit, deilig med en mandag fri.Uff, nå må du ikke stresse for mye da. Ta vare på deg selv.
Tulipanen heter Belicia.
Varme klemmer fra meg.

Solkatter & dammråttor sa...

Vilken underbar helg vi har haft med sol och sommarvärme.Men som sagt det är slut på det nu för den här gången.Vi får väl hoppas att sommaren kommer igen sen.Vi har fått mycket gjort ute på landet....det är märkligt vad solen kan få en att få ny energi och lust att greja och så i =)
Ha en skön vecka!
Kram/Gunn

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Ja nog har helgen varit strålande! Fast jag känner mig lite snuvad på annandagen fastän vi får 6 juni.
Ha en go vecka!
kram
nina

Min verden sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Granne med Selma sa...

Gomorron!
Jag har skickat en utmärkelse till dig. Kolla inne hos mig.
Du får den för att du verkar så "smölig" som vi säger i Värmland om någon som är snäll, trevlig och mysig på alla sätt och vis. Och för att du fixar och donar med stort och med smått. Tar hand om både gubbe, barnbarn och blogg :-)
Kram

karina sa...

Ja, den här årstiden får varje muskel i kroppen känna att de finns "ler". Ha det gott, Karina.

Bodil sa...

Håller med dig om att trädgården inte blev ompysslad förra året. Vi har också haft en massa extra jobb i vår. Men fint blir det. Nu finns det helhetsbilder hos mig.
Kram

a home far away sa...

Flrsta gången jag kikar in hos dig och vill bara nämna att jag tycker att du har en härlig blogg!

Må gott i vårsolen
Kram från Singapore

a home far away sa...

Flrsta gången jag kikar in hos dig och vill bara nämna att jag tycker att du har en härlig blogg!

Må gott i vårsolen
Kram från Singapore