tisdag 16 juni 2009

Hemma igen!

Hej på er! Först vill jag passa på att tacka för alla gulliga kommentarer. Ni är för söta som skriver här, trots att jag varit en dålig besökare hos er på sistone. Och inte lär det väl bli bättre heller!!


Nu har jag en förfrågan till alla er duktiga trädgårdsmästare som finns ute i vårt land. Den här "saken" på fotot skulle enligt säljaren (på Tradera!) vara en Praktklematis Ville de lyon. Jag är väldigt dålig på klematis, men jag tycker den ser väldigt konstig ut för att vara en sådan. Är det någon av er som vet vad det kan vara? Hela förra året stod den med "grenar" rätt upp, såg mest ut som gräslök, hihi! Nu har det kommit små blad på den så kanske att det blir något av detta också?


Här ser ni den lite närmare. Var krångligt att ta kort på den för den är planterad bakom mina Winchester Cathedral och dom har väääääääldigt många taggar.

Ja, vi hade ju semester en vecka och det var väldigt skönt. Kan inte påstå att jag gillade att åka hem, men det måste ju göras. På måndan var vi i Ullared och handlade kläder. Var inte så hemskt mycket folk så det gick bra. Naturligtvis blev inte allt köpt som jag tänkt. Måste nog åka dit utan gubbe nån gång, ha, ha.Men vi firade ju gubben också. Hade en härlig lördag, om än med lite stark blåst, då han firade sina jämna år. Mina barn kom och firade samt våra kompisar från campingen. Hade en riktigt trevlig födelsedag allt som allt. Denna helgen kom hans dotter med familj. Hon fick inte fritt från jobbet förra helgen så då fick det bli så. Och det gjorde inget att vi delade upp det lite. Hade blivit ändå trängre i förtältet om vi varit mer. För vi fick flytta in där eftersom det blåste så väldigt.


Resten av tiden har vi bara njutit. Solat lite när det gått, varit ute och gått (!) och bara umgåtts med varann. Det är inte helt fel det heller.


Idag har jag flyttat ut alla mina pelargoner. Kunde inte ha dom inne hur länge som helst. Är nästan så jag känner lite saknad efter alla blommor jag brukar ha ute, men ska man vara borta så mycket som vi i sommar, så lär det bli färre blommor numera. Inte roligt, men vad gör man? Har ändrat om på altanen också så vi fått bordet utmed inneväggen istället. Bättre placering eftersom ingen av oss vill sitta i solen och äta.


Nu får jag jobba vidare här. Är så soligt och fint väder idag. Härligt när man hade mycket tvätt som behövde göras åt. Den hänger ute på vindan (ja, ingen torkställning i sikte, pust!) och jag hoppas den blir torr innan jag går till jobbet vid halv 5. Hoppas ni har en bra och solig dag där ni är. Vi hörs!
8 kommentarer:

Petra sa...

Härligt att höra att du haft en skön semestervecka. Då har du kanske haft lite bättre väder än här för vi har haft kallt och regn.
Här är allt bra, vi åker bort över Midsommar, därefter har vi bara en vecka kvar till semestern.
Ha det gott.
Kram
Petra

Malys krok sa...

Så godt å høre at dere har hatt det fint på ferieturen. Bra du fikk kjøpt NOE selv om du hadde mannen med... Klematisen din blir sikkert fin når den vokser til. Ha det godt. Hilsen Margit.

karina sa...

Inte en blekaste men det ska bli intressant att se. Den andra vita med strimlor i, så vacker. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad härligt det låter!

Kram Annica

Malin sa...

Dtt låter som om ni haft en helt underbar semester och att energidepåerna är påfyllda...Jag har faktiskt omreviderat min åsikt om husvagn den sista tiden och skulle mycket väl kunna tänka mig att bo så en tid istället för tält eller stuga...Tidigare så hade jag nog ingen åsikt alls utan såg husvagnar komma och åka...inget mer...
Jag skulle vilja en husbuss men de är visst svindyra.
Tveksam till vad du har köpt men det ser inte på långa vägar ut som en Clematis...hoppas du inte betalt så mycket för den plantan...
Den ser mera ut som Ängsull men jag hoppas innerligt att jag har fel, fel, fel...
Ha det fortsatt riktigt gott och sommar är det trots regnet...

Kram från Malin

Vitt o Vältummat sa...

Tack för att du vill var med i min tävling!
Jag kommer att titta in fler gånger.
Någon clematis är det inte! Fanns det inte mer i paketet? Med annorlunda blad? Jag vet inte vad det är så tyvärr kan jag inte hjälpa dig men maila tillbaka där du köpte den. Det hade jag gjort.
Ha en skön midsommar
Kram/Åsa

Neabear sa...

Always hard to come back from a holiday. Sorry you have to work for Midsummer's Holiday. We are going on a short trip this weekend. Will be fun to get away for a bit.

Anonym sa...

Hej!
Någon klematis är det inte! Ser ut som nån slags gräs eller liknande. Du får nog reklamera den.
Hulda