tisdag 18 augusti 2009

En himmel full med stjärnor

I lördags kväll stod jag utanför husvagnen och bara titta upp på natthimlen. Så helt underbart det var. Att jag inte fick nackspärr är för mig en gåta. Det var helt klart och man såg millioner stjärnor. Sen är man så knäpp som man är så man glömde gå in och hämta kameran, så den här bilden är lånad på nätet. Jag tror aldrig jag har sett så mycket stjärnor i hela mitt liv förut.


Idag vill inte teckensnittet fungera som det ska. Brukar alltid ha Arial men det vill inte komma fram hur jag än gör, så det får väl gå med det här istället.



I torsdags bestämde vi oss för att göra en utflykt till Öland. Jag tillbringade alla mina semestrar där som barn, men Borgholm var inte så livligt utflyktsmål på den tiden. Och nu hade jag inte varit där sen jag var 16 år så det kunde vara på tiden. Allting verkade förändrat, utom möjligen kajen!


Utanför den här kyrkan stod det en massa människor när jag och mina föräldrar kom hit på Hedenhös tid. Vi frågade om det var något särskilt och fick då reda på att kronprisen (ja, nuvarande kungen) konfirmerades den dan, så då ville folk naturligtvis se honom. Och vi fick se honom också. Han såg mest förvirrad ut stackarn. Var ju inte så vanligt med paparazzi på den tiden, hihi.


Den här bilden har gubben bidragit med. Naturligtvis kan man säga. Är man vid något vatten, hav eller sjö, så måste man ta kort på båtar, haha. Här ligger det en fiskeskuta vid kajen i Borgholm och längre bortåt ser man hus. Vet inte vad det är för något om jag ska vara ärlig. Är alltså inte så hemma i Borgholm.


När vi ändå var så nära så ville jag besöka Karina som har en ljuvlig trädgård och trädgårdsblogg. Och jag kan säga att trädgården var härligare i verkligheten än på bild, hur nu det kan vara möjligt med hennes fina bilder. Här ser vi en liten del av trädgården. Det var jättekul att träffa dig och vi hade hur mycket som helst att prata om kändes det som.


Är man på Öland så måste man ju bara ha en bild på en väderkvarn. Den här var så fint i ordninggjord. Tror att den var privat och hoppas dom inte har alltför mycket emot att jag visar den här på bloggen.


Intill vår camping så hade en tjej öppnat en loppis och dit var vi ju tvungna att åka en dag. Jag hittade den här lilla burken, bl a. Kommer mer bilder på det jag hittade där senare. Tyckte den här burken var så söt med sina rosor.



Men nu är vi hemma igen. Gubben började jobba igår och saker och ting börjar gå tillbaka till det normala igen. Jag håller på med ett hästjobb, verkligen. Kan någon gissa vad det är för något på bilden. Och ja, jag har använt blixt på detta kortet. Försökte utan, men då blev det bara svart!


Det här lilla arbetet var verkligen kul. Kommer inte ihåg vad det kallas, men eftersom man virkar 3-dubbelstolpar hela tiden så går det otroligt fort...


... att åstadkomma en sån här!! Inte var det meningen att det skulle bli så stort, men det var riktigt kul att virka den här filten. Gillar färgerna i den väldigt mycket. Nu ska den inte ligga så här på sängen, ville bara visa den. Lägger sig Sheeba på den så är den snart helt vit, haha.

Ja, det var lite nytt från mig. Här skiner solen av och till, det blåser halv storm (känns det som!) och jag njuter fortfarande av semestern. Är riktigt skönt faktiskt. Ska passa på att göra så mycket som möjligt nu innan det drar igång igen.


Tusen tack för alla kommentarer från er. Det är så roligt att se att det finns folk som kommer hit och besöker mig! Jag hoppas kunna bli en bättre besökare nu i höst. Så får vi se hur det går med det. Hoppas ni får en bra vecka allihop. Vi hörs!

Kram Elzie






21 kommentarer:

A home far away sa...

Vilka underbara sommarfoton du visar!!

Ha en fin dag
Kram Gunilla i Singapore

Kajsa sa...

Oj, vad glad jag blev att du varit hos mig och hälsat på! Åh, vad fin din virkade pläd blev. Påminner ju om farmorsrutor, men har aldrig sett en så stor ruta förut. Kul! Och din lilla rosburk var för söt! Tänk att man alltid har "tur" när man går på loppis. Nåja, oftast i alla fall.
Ha en god fortsättning på veckan!
Kram
Kajsa
P.S. Det ser ut som om du håller på att renovera ett utedass... Men var har du det i så fall?! D.S

Malins-kuriosa sa...

Välkommen hem ska man kanske börja med och förstår att du har massor av trevligheter i minnesbagaget med dig, ser verkligen fram emot att få höra...Stjärnhimlen är väl aaldrig så vacker som i augusti månad och speciellt då allt artificiellt ljus är borta...
Det ser ut som ett dass men utgår från att ni kör med vattenklosett...hm...
Så du "råkade bara virka" så stort...suck o här kämpar jag med mina blommor till en pläd men faktum är att det går undan rätt bra nu...

Kram på Dig från Malin

Stina sa...

Vilken fin filt du gjort. Du är duktig du gumman.:-) Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Såna stjärnhimlar har det inte varit många i sommar. Där vi har våran stuga är det kolsvart på natten, och då syns ju stjärnorna så intensivt. Förstår att du hade en vacker syn. Och det fotot gissar jag på utedass, det har vi ju också vid stugan..fniss.
Kramar AnnaMaria
Ps, kul att du är med och tävlar

Petra sa...

Är semestern slut nu? Härliga bilder, ni verkar att ha hunnit med mycket på semestern.
En hel filt har du virkat dessutom, mamma mia så flitig du är, till och med på semestern!
Jag håller på att avsluta en stickad filt, har bara lite kvar, men den är betydligt mindre:).
Ha en skön kväll.
Kram
Petra

Hagbacken sa...

Tusen tack vännen...vad du är uppmärksam ;)...självklart är det NU på fredag...har ändrat nu..

Massor av kramar till dig!//Linda

Les Cotrions sa...

Hi Elzie! What a faboulous sky...so many stars!!! Nice places you vosoted and nice find at the flea market!
Wish you a nice week!
Hugs
Vale

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Oj vad du virkar! OCh fint blev det oxå!

Kram Annica

Målargården sa...

Oj, jösses vilket jobb med det överkastet. Du är duktig du. Härligt med semester och riktigt härligt att se stjärnhimlen igen tycker jag. / Kram Eva-Mari

Stina sa...

Skönt att ha en veckas semester kvar...här har jag hållit i gång i en vecka :)
Har natten i natt sen är jag ledig till Lördag. På Torsdag drar lilla syster och jag på en Ålandstripp...det ska bli skoj.

Härliga semesterbilder från Öland. En liten gissning...ett utedass...växte upp med ett sådant och tycker att det liknar ett "fjöl" som vi sa...eller kanske en pottstol, för inte kan du väl ha köpt dig ett utedass på loppis *fniss*

Ha nu en bra sista semestervecka och njut som bara den.
Ha det bäst!
Kram Stina

Butik Östergården sa...

Hej och välkommen hem!
Så nu är det tillbaks till verkligheten igen då!
Vilken stjärnhimmel, visst är det förunderligt och vackert.

Öland var väl kul att besöka. Det var många år sedan jag var där. Vi campande där några sommrar när barnen var små.

Synd att jag inte fick träffa dig i sommar. Hade sett fram imot det. Men det kanske kan bli lite längre fram du styr kosan till Väring.

Njut du ett tag till av din semester, ta vara på dagarna. Det skulle ju bli fint några dagar nu.

Nu är det sovdax igen!
Kramen/Helen

Unknown sa...

Visst är det en mäktig känsla att blicka upp mot stjärnhimlen!

Vad fint du har virkat, ser väldigt svååårt ut, och nyfiken blir jag förstås ;*)
Hoppas din blåsa på fingret försvinner snart, men som du skrev så går det ju bra att sticka också. Önskar såå att jag kunde sticka hälar, då skulle jag sticka massor av raggsockor :-)

Hihi, bilden man skulle gissa på...jaadu, först så tänkte jag att det var nåt med duschen (!?) men så kikade jag noggrannare och tycker att jag hamnar i...ett skåp som håller på att fixas...nää, jag vet inte vad det är!

~Kram från Eva~

Anonym sa...

Tack för att du kikade in hos mej! Mysigt med ölandssemester, jag blir nostalgisk och kommer ihåg semestrarna vi tillbringade där på 70-talet. Då sken alltid solen och vi badade hela dagarna i Böda sand.

Vad det ser kul ut med virkning, det var också längesen. Kanske jag har nåt garn liggande?

Vad bilden föreställer har jag ingen aning om? Ha en skön fortsatt semester.

Kram Eva-Mari

Lene sa...

Vilka underbara bilder du visar, ser ut som du haft fint väder på din semester!
Ja då börjar det vanliga livet igen då, men det är ju inte så dumt det heller1
Men kan du tänka dig, jag har 2½ veckas semester nu.
Ha en härlig dag och var rädd om dig!
Kram lene

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Härlig semester du haft!
Trodde det var du som fångat stjärnorna på bilden :D
Blev så förtjust i din pläd, vill du dela med dig av mönstret?
Kan inte uttyda vad det är du visar på bild. Ska bli spännande att se vad det är för något.
Ha det gott!
kram vännen!
nina
ps. fint loppisfynd också!

Eva Agnes sa...

Ja, stackars lilla stol hih hi

Har aldrig varit på Öland så tack för att du tog mig med dit.
Vilken fena du är på att virka förresten..

Bilden? Jo, jag tror att du städar ut kylen eller möjligtvis frysen.
Kramar Eva Agnes

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej gumman och tack för dina uppmuntrande ord :)

Åhh så gullig din pläd är. skulle ju vilja försöka mig på en själv men har nog inte tålamodet. du vet man vill ju att det ska vara klart snabbt..haha.

Kram Viveka

Annika sa...

Hittade hit vis en del kringelkrokar i bloggvärlden o såg din fantastiska virkade filt.... håller som bäst på med mormorsrutor o skulle gärna testa din variant också... finns mönstret i nån virkbok eller är det ditt eget???? kanske har du det i huvvet...:) kanske har du lust att dela med dig... Kram Annika

Anneli sa...

Hejsan.
....men oj vilken underbar filt du gjort!!!
Är inte så bra på att virka men det skulle jag nog klara av.
Bara 3 dubbelstolpar, snälla skriv hur man gör!
Väldigt vackra färger du valt, det är en konst bara det att få till rätt färger!

Ha det gott,
Kram Anneli.

Ann-Catrin sa...

Godkväll vännen!!

men sicka härliga sommarbilder du tyagit.. riktigt grundligt t om

Ni såg ut ha helt underbara dagar.. Öland var jag på mycket som barn..
men du.. hästjobb.. är det ett utedass ..hualigen.. det är väl inget vidare va..

kram på dig..och tack för dina alltid så rara kommentarer hos mig.. de värmer
Ann-Catrn