torsdag 20 augusti 2009

Ett gott skratt

Haha! Jag fick mig verkligen ett gott skratt när jag läste era kommentarer. Visserligen är huset byggt 1956 (av min far bl a!) men så pass gammalmodigt så att vi har utedass är det INTE. Det ni ser på bilden nedan, och på bild i förra inlägget, är vårt skafferi. Vi har ju kvar inredningen från byggåret, utom de skåpen med snedställda, luckor som man drog för ovanför diskbänken. Tyvärr säger jag för jag hade gärna haft dom. Tycker dom är mysiga. Men dom pryder numera hobbyrummet i källaren i sin fantastiska orangebruna färg. Mannen som bodde här tidigare var väldigt förtjust i brunt. Och blommigt. Han hade t o m tapetserat taket i badrummet i någon blommig tapet (före min tid). Jag hade inte velat komma ut där och må dagen efter!

Detta kortet är också taget med blixt för kameran ville inte alls vara med om att ta kort utan. Det är inte riktigt färdigmålat än, ska ta ett tag till idag, sen har jag målat 4 gånger. Därefter får det stå och torka ordentligt över helgen när vi åker iväg och hämtar husvagnen. Snyft!

Den här flaskan hittade jag här hemma faktiskt. Gick inte att ta något riktigt bra kort på den, men jag hoppas ni ser att det är en ko på. Och så står det Absolutely Pure Milk på. Tyckte den var riktigt häftig och kommer att använda den mer. Inte ska den stå undanställd någonstans i alla fall.

Det var några som ville ha mönstret på filten jag virkat. Här ovanför har ni originalet. Jag försökte gå in på bloggen som damen i fråga har, men den var bara för inbjudna numera. Men eftersom hon haft mönstret liggande på sin blogg tidigare så kan jag inte tänka mig att hon har något emot att jag visar det för er här. Damen i fråga heter Sarah London och filten heter Woll Eater Blanket. Mönstret är på engelska men det är inte så svårt. Om ni har problem, gå in på Drops design, där har dom översättningar. Men här kommer mönstret nu.
Woll Eater Blanket
Använd garn och virknål som matchar. Gärna lite tjockare kvalitét. Jag använde Artic från Grunnebogarn . Det är väldigt mjukt och gott att virka i och finns i mängder med färger.
Make 6 chain and join into a ring with a slip stitch.
1st row: *5 chain, 4 double treble into ring, leaving all loops on hook, now pull wool through all 5 loops (1 cluny group made), 5 chain, slip stitch into ring. Rep from *3 more times, (4 cluny groups made). NOTE: Last slip stitch should be made into same place as where first 5 chain commenced.
2nd row: *2 chain, 12 double treble into top of cluny group, 2 chain, slip stitch into the slip stitch of the previous round. Rep from *3 times, (4 corners made).
Finish off first colour.
3rd row: Join contrast wool in between any 4th or 5th double treble of previous row, 5 chain, and working from back around to front of cluny group over next four double trebles, 5 chain, slip stitch down in between 8th and 9th dobuel treble of previous row, 5 chain, a cluny group of 8 double treble over next 8 double treble of prevous row, 5 chain slip stitch between the 4th and 5th double treble of the next 12 double treble corner group. Continue round in this manner finishing with slip stitch into where contrast wool was joined in at beginning of round.
4th row: 2 chain, 12 double treble into top of 4 cluny group, 2 chain, slip stitch into slip stitch of previous row, 2 chain, 8 double treble into top of 8 cluny group, 2 chain slip into slip stitch of previous row. Continue till round is completed.
Continue working last two rows, and working 2 rows in each colour.
Pattern by Sarah London, 2007.
Vill bara säga att jag har virkat i den bakre maskbågen, men originalet är att man tar bakifrån genom bägge maskbågarna så att det blir en mer uppåtstående markering. Hoppas ni förstår, annars får ni fråga. Det är väldigt enkelt när man väl kan det, men det tog lite tid att komma in i det hela.

Förstår inte vad det är med den här bloggvärlden numera. Inte kan jag få det textsnitt jag vill ha och inte kan jag lägga in mitt namn i slutet. Är det någon som har löst det här problemet? I så fall vore jag tacksam om ni ville tala om HUR.
Men nu ska jag återgå till målandet. Gillar inte lukten som blir av färgen, men det får man väl ta. Vill man ha fint så får man lida lite pin. Även när det gäller målning! Hoppas ni har en bra dag. Här skiner solen så vackert och vi ser ut att få en toppendag. Vi hörs!
Kram Elzie

21 kommentarer:

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Haha Elsie, jag fick oxå lite dasskänsla av din bild i föregående inlägg! Kul att få ordning på skafferiet. Fin flaska du hittat! Klart du ska använda den!
Förstår att du snyftar nu när ni ska hämta hem vagnen! Det är så härligt att vara ute och man sover så gott och slappnar av ordentligt. Var ligger Bergkvara? Kanske skulle testa den någon gång. Nära bad? Viktigt för barnens skull.
Tack för mönstret, blev lite rädd för den engelska beskrivningen men ska kolla sidan du hänvisade till.
Ha det nu riktigt gott sista helgen i vagnen!
kram vännen!
nina

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Fint garn! Men hur många nystan?
kram
nina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så härligt att ha ett skafferi! Och så fint det blir när du målat därinne... Tänk att få ställa upp alla varor därinne i fina rader, vilken överblick!
Och vilken häftig pläd! Jag har ju virkat en hel del i mina dagar, men den här varianten har jag inte sett förut...
Kram
Marie

Annika sa...

Tusen tack för beskrivningen... ska ta o översätta o se om jag ror iland den..... Kram Annika

LillaFlisan sa...

Vilken härlig färgsprakande pläd!

Tänk att det finns folk som faktiskt kan göra så fina saker med bara garn!

Jag blir så imponerade av er som kan sånt!

Kram

Flisan

Malin sa...

Hi hi...bra att ni håller ändalykten varm...Blir nog flott med nyskurat skafferi...
Går inte att ändra på storleken på typsnitten...trodde det skulle hjälpa att stänga ner blogger o göra annat men icke...lika knäpp ser texten ut...annars så krånglar det sällan o jag är nöjd med bloggsorten vi har...Själva Google har krånglat för mig en del så kanske det är nått på G...irriterande är det...
Anar att då ni hämtar husvagnen så är det för att ställa den för i år...sommaren är över...Fast idag har vi haft det hur varmt som helst o det har varit som en riktigt julidag.
Ska skriva ut den virkbeskrivningen för går det fort undan är det något för mig, jag gillar att virka men det får inte vara för krångligt.

Kram från Malin

Anonym sa...

Ha ha, ja, det såg lite ut som ett utedass, haha.
Vitt och fint blir det i skafferiet.
Vilken fin flaska, tycker den färgen är så himla vacker och med en ko på det kan ju inte bli bättre.
Vad fint du har virkat, jag änskar jag kunde. Har försökt få min mor att lära mig men hon säger att hob inte är bra på att lära ut...
Nu i helgen kommer svärmor på besök här så nu har man en stor klump i magen, ha ha.
Ha det så gott min vän.

Stor kram Bodil.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Da er sommeren over for denne gang, men håper jo på mange fine dager enda...
Sengeteppet må ha vært litt av en jobb - men utrolig flott...
Den blå flasken din var flott, nydelig farge på den...

Ha en super dag og helg... har jobbhelg - hverdagen kom tilbake med et brak...

Petra sa...

Önskar dej en riktigt trevlig helg.
Ser ut att bli lite sämre väder igen, kanske man kan pyssla lite. Har inte gjort det på länge.
Ha det gott.
Kram
Petra

Petra sa...

Jasså, ni packar ihop för den här gången nu? Ja då får vi hålla tummarna för att det blir uppehåll.
Stålblommorna har jag för mej att jag köpte på Inky Wings.
Kram igen!
Petra

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Hej Elsie! Oj herreje vilken superfin pläd! Och vilka färger... sååå läcker!

Förstår att du blev glad då du hittade den fina flaskan. Ja den passar perfekt där inne i det fina skafferiet.

Ha en trevlig helg!

Kram Anita

Ullis/Leva på landet sa...

Så underbart med ett skafferi. Det skulle jag verkligen vilja ha. Så fräscht det kommer att bli när det blir nymålat. Härlig filt du har virkat.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Stina sa...

Jaha...det var ett skafferi, det var skillnad det *fniss*
Nyss hemkommen från min Ålands tripp...trött,slut och fortfarande mätt efter ett dygn ombord men mat och dryck men skojigt hade vi. Nu blir det en vecka på vatten och bröd.
Här vräker regnet ner nu...hoppas ni har bättre väder så ni slipper packa ihop i regn.

Kam från mig/Stina

Inspiration i vitt sa...

Hej Elzie, tack snälla du för din goa kommentar om boken, hoppas att du får mycket glädje och bara tips och att du kan ta fram den om och om igen.
Ojoj vilket arbete att virka ett sådant överkast, såå otroligt duktig du är, vilket tålamod du har.
Kram på dig/Ingela.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh vilken vacker färg på flaskan!

Ha en riktigt härlig helg

Kram Annica

Thorins Trädgård sa...

Hej, nu blev jag imponerad! Vilket täcke du har gjort! Underbart.

Marit

Ingmarie sa...

Fixar tyvärr inga sådana svårigheter...har fullt upp med musen!!!!!
Så trevlig blogg du har...hit återkommer jag !

kram från mig

karina sa...

Hejsan!

Tack för att du tittade förbi, alltid roligt att veta vem man tittar in hos. Ja, jag tror jag fått till det så inte mannen ska bli ilsk ifall han måste komma åt något i och bakom fläkten "ler".
Man får se förbi eländet och njuta av slyväggen. Väntar på att bladen ska falla så jag kan få ett gäng att börja med, och kanske göra lite fasta kompostkorgar lite överallt i trädgården. Det hörs väl vem det är som klipper gräset "ler". Trodde inte att projektet fönstersmycke skulle bli i år men mannen frågade och jag fram med penna och ritade. Så i höst så får jag snygga nygamla regnskyddsbrädor över fönstren, så jag får nog fixa till kittmålningen. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Anneli sa...

Hejsan.

...och tack för beskrivningen. Ska försöka översätta också, som tur är har jag ungdomar som är bättre på engelska än jag!
Tycker du också att all färg luktar så illa?
Usch, jag får huvudvärk nästan jämt!
Ja...ja... det får man väl ta...

Ha det gott,
Kram Anneli.

Anonym sa...

Hi Elzie! Sorry you have to go back to work tomorrow! Me too and I don't want to go!!!lol What a beautiful shade of blue that little bottle is; I can see it with a single flower on a kitchen window sil! Your blanket is OUTSTANDING I love to see your needlework!!! I'm still slowly working on a sweater but it is too hot to knit and I'm getting bored already with the yarn! Because I am plus size sweaters take too long!! I should keep making baby blankets and hats!lol Maybe it will cool down soon and I'll be more in the mood! Now I want to try this blanket; love the bright colors - my world is getting too much black in it so I need to play with color for a while!!! Always happy to hear from you; sorry I don't get to visit you as often but I do think of you!!! Best Wishes Dear - Jeannette

Jean Tuthill sa...

Thank you for stopping by my blog and I hope you will come back soon.