söndag 2 augusti 2009

Hej på er! Var bara tvungen att smyga in här lite mitt i semestern och visa lite bilder. Vi har haft en jättehärlig tid så här långt. Lagom med sol och med lite regn tidigt på kvällen så man kunde vara ute senare. Helt perfekt!


Måste visa mina rosor för er. Tidigare har jag ju visat knoppen på The Scotsman, men när vi var hemma förra helgen så hade den slagit ut ordentligt. Vilken underbar ros! Jag bara älskar den. Så fin i färgen. Hoppas den här busken ska överleva vintern här hos mig.


Sen har vi en annan ros som också slagit ut. Just nu så har namnet halkat iväg från rätt halva i hjärnan så jag vet faktiskt inte vad den heter. Men söt är den!

Om ni kommer neråt Blekinge så måste ni göra ett besök i Rosengården i Kristianopel. Det är en helt fantastisk plats. Rosor som är stora som träd. Ljuvligt att gå där och låta sig inspireras. Och så hade dom Finlands vita ros till salu, men den kunde jag ju inte köpa när vi inte skulle hem. Snyft!


Vad "träden" här heter har jag ingen aning om heller. Man är ju inte så smart så man antecknar namnen på det man fotograferar, haha. Skulle aldrig kunna jobba i en skvallerblaska (tack och lov!). Men titta och njut av alla rosor. Egentligen skulle man haft doftblogg, men det har dom väl inte uppfunnit än.



Den här på husväggen vet jag i alla fall att den heter John Long Silver. Den var så otroligt vacker och hade en ljuvlig doft. Och stora vita blommor. Kommer nog hit en sån till nästa år är jag rädd!

Kunde inte låta bli att ta lite närbilder på de fina stockrosorna de hade. Det är ytterligare en sak som ska hit till trädgården. Har några plantor nu men de är mörkt röda, nästan svarta och det vore kul med lite variation i färgerna.

Den här gula är ljuvlig...

Även om man är ledig så kan man ju inte ligga platt fall hela tiden. Så häromdan var vi ute och åkte och gick lite i jakten på Nils Dacke. Innan vi hittade till hans "hem" så fann vi denna lilla enrummare. Tänk att folk bodde i såna här jordkulor förr i tiden. När man kom in i huset så var det ett litet fönster rakt fram, jordgolv och inte mycket annat. Men han hade lite lyx i det hela i alla fall, för han hade en kamin! Kommer inte ihåg vad han hette som hade bott där, men den mannen badade inte i pengar - och antagligen inte i något annat heller. Vad dom måtte ha varit lortiga på den tiden.

Det var gubben som skötte kameran den här dan och tyvärr tog han inget foto från insidan. Hade varit intressant att ha med.

Efter att ha gått en liten bit in i skogen några km längre bort så hittade vi Dackes lilla krypin. Här gömde han sig för svenske kungen. Jag vägrade gå in där men gubben var därinne och vände. Numera har dom gjort ingången lite mindre för korna brukade gå in där, men annars ska det väl ha sett ut så här. Inget vidare ställe att bo på. Men de hade ju inte så stora krav på den tiden. Och hellre bo där än att bli tagen av soldaterna förmodar jag!

Ja, det var lite av vår semester så här långt. Fjorton dagar har redan gått. Inte klokt vad tiden rinner iväg. Men vi har ytterligare två veckor kvar så vi ska fortsätta njuta.

Idag skulle gubben egentligen varit hos sin dotter och målat, men så regnade det där de bor så det blev inget av med det. Det var därför vi åkte hem igår men nu hankar det sig så att loppisen här i närheten är öppen idag så då blir det ett besök där istället. Hurra! Ska bli kul att se vad hon har nu. Vi besökte en loppis (eller Antikloppis!) häromdan i närheten av husvagnen men huga vad dyr han var. Det var mer som en antikvitetsaffär tyckte jag. 120 kronor för ETT glas är åtminstone en hundralapp för mycket för min smak!

I morron ska jag klippa mig, sen bär det iväg igen. Får väl se vad vi kan hitta på då. Ska ha kräftskiva med våra kompisar som äntligen kommer ner nästa helg. Ska bli kul. Hoppas att ni har det bra och att ni kan njuta av sommaren. Vi hörs!















31 kommentarer:

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Underbart doftande bilder på dina rosor du visar.

Det låter som ni har det gott på semestern och gör vad ni vill under dessa ljuva dagar.

Må nu så gott och ta till vara dagen.

Solvarma kramar från Irene

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vilken härlig ros den där scotsman, färgen ser ljuvlig ut! De andra rosorna ser också härliga ut! Vilka härliga utflykter ni varit på, mysigt!
Här var svårt att kommentera idag, efter att ha gåt ut och in några gånger funkade äntligen ordverifieringen.
Fortsätt njut!
kram vännen!
nina

Petraso sa...

hej! Fin blogg du har! Lägg in länk till inkido blogcandyt på Bloggen Så är du med och tävlar!

Stina sa...

Hej Elzie!

Vilka vackra rosor, önskar att jag också kunde ha några på balkongen men det går väl inte an :)
Härliga bostäder du varit och tittat på...de hade inte så höga krav på den tiden.

Här åker vi motorcykel så rumpan ömmar...kära särbon överaskade med en för tre veckor sedan. Nu har han uppfyllt kravet från mig att köra 100 mil innan jag satte mig bakom...han har fått legat i stackarn, tur att han också har semester :)
Han hade aldrig kört tidigare så jag tyckte att han skulle träna lite på egen hand. Jag har åkt ganska mycket tidigare så jag vet hur det är att sitta bakpå.essnon

Så du har två veckor kvar på din semester. Jag börjar jobba på fredag...vill inte :(
Ha en fortsatt skön semester.

Kram Stina

Stina sa...

essnon...hmmm...skulle ju inte vara där, vet inte vad det kom ifrån :)

Stina sa...

Bara jag som är här och tjatar hos dig...inget blir som jag tänkt mig, bokstäver både här och där sen hade jag inget namn heller :)

Butik Östergården sa...

Hallå där semesterfirare!

Så fint du och gubben verkar ha det. Har saknat dig lite! må du tro. Vilka härliga rosor man kan ju inte titta sig mätt på de sötnosarna. Den lila du visar har jag en exakt lika dan. Men kan inte minnas vad den heter. Kommer alltid lite senare än de andra.

Jag står i butiken var helg och har inte haft mycket till Semester i år. Men det är så kul med butiken och alla vänliga människor som ger så gulliga kommentarer. Så det gör inget att semestern försvann i år. Vi hann med en liten tripp till kusten ialla fall.

Vår gemensamme vän Violan var här och hälsade på. Blev så jätte glad att träffa henne. Även Mari på Vita Ranunkler och Maud en annan bloggerska. Jätte kul att träffa dem.

Ha det nu fortsatt härligt på din semester och njut så mycket du bara orkar.

Bästa kramen/Helen

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilka härliga bilder! Och vad trevligt det låter med kräftskiva!

Kramkram
Annica

Viola sa...

Vad roligt att få höra av dig igen...vilka bilder...ljuvliga rosor...älskar dessa vackra..har själv visat mitt praktexemplar idag..hoppas du har en bra augustimåndag, kramen

Petraso sa...

ser den nu men fnisss INKIDO Heter firman..... Toppen nu är du med i utlottningen!

A home far away sa...

Oj oj oj så många fina blomster!

Kram Gunilla i Singapore

Malin sa...

Å då är du nyklippt o fin igen och "on the road again..." hi hi...låter inte fel detta med semester på hjul...Så mycket fint ni fått se och mer lär det bli.
Gott att ni haft tur med vädret för det är mer än vad de stackarna haft som semestrat här...regn o regn o så lite regn till...
Jo dammen får bli min följetong...Säkerligen i många avsnitt, den har varit med här sedan bloggens början och lär väl finnas med tills dess slut också...suck...men en "vattenpöl" går bara inte att ha...sen har jag klippt av sladden till pumpen med gräsklipparen...suck igen...Ska skarva ihop den men kändes inte så bråttom då jag jag ska gräva om hålet...
Ha det fortsatt gott nu!

Kram från Malin

Eva Agnes sa...

Rosor, inberäknat stockrosor är det underbaraste som finns. Tack för showen. Och i Kristianopel har jag varit fast det var "tusen" år sedan.
Kramar Eva Agnes

karina sa...

Hejsan!

Ja ha, då får man kanske se damen från de djupa skogarna på besök, och hoppas du finner mig. Annars kan du slå en signal så vägleder jag dig 0485 564013. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej vännen!
Vilka härliga bilder på ljuvliga rosor! Jag håller med om att någon borde kunna uppfinna dofter till våra bloggar! Det kanske blir något för dig och mig???? Hihi...
Ha det så bra på den fortsatta semestern!
Kram
Marie

Elisabeth sa...

Det är någe speciellt med rosor! Vackra, nästan majestätiska...

Roligt att se bilder på Dackes lilla krypin...

Ha en fortsatt härlig semester!

Varm kram..

Petraso sa...

hiiii ingen fara har sett så många olika stavningar på namnet i mina dar och jag är själv expert på felstavningar....

NICOLINAS BONING sa...

Välkommen hem igen:-)

Tack för uppskattningen av vårat gråbeiga hus...men du ska inte tro att vi var riktiga färdiga visade det sig...fniss...

Jag gillar din lila ros,och det var verkligen synd att inte Ingvar tog interiörbilder oxå,men du få ge honom lite förhållningsorder nästa gång han är fotograf på era utflykter;-)

Kramar Birgitta

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Så du har fortsatt ferie, heldige du.Høres ut som du har kost deg så langt.Hvilken fine bilder av roser du viser,sukk!
Og hagen er et syn,skulle gjerne besøkt.
Klem

Petra sa...

Vilka underbara bilder Elzie. Ser helt ljuvligt ut. Skönt att höra att du har det bra på semestern.
Tack för din snälla kommentar om mitt vintagekort. Det gladde mej verkligen.
Kram o ha det fortsatt gott!
Petra

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Tack Elzie för din omtanke om Maja!
Hon har träffat sjugymnasten idag som visat lite övningar som ska göra varje dag. Hon ska tillbaka till honom om två veckor, hon ska inte vara med på gympan på upp till tre månader. Men hon har toppenhumör och ber inte om smärtstillande knappt. Hon håller sig stilla och kollar på filmer, ritar lite osv.
Jodå, det har funnits festival i 12eller 13 år tror jag.
Hoppas allt är bra med dig!
kram vännen!
nina

Stina sa...

Vatten är det gott om här uppe hos mig...kan inte klaga på att det är torrt och visset :)
Vi hade fint några dagar förra veckan och under helgen...för hett för mig men andra var säkert glada. Jag hade min långhelg, så det blev till att sitta ute i skuggan :)När jag åkte hem på måndag morgon då var solen puts väck,mig gör det inget att det är lite mulet bara inte regnet öser ner.

Ha nu en fortsatt bra semester.
Kram Stina

Birgitta sa...

Å vad fina bilder. Man kan ju nästan känna doften. Ha det så bra.
Kram Björklyan

Christina - Lantmusen sa...

Vackra bilder! Hoppas du har en bra semester!

För mig börjar semestern lida mot sitt slut. Jag börjar jobba på måndag! Men efter ett par dagar brukar det kännas helt ok. Det är just sista semesterdagarna som känns lite gruvsamma!

Ha det bra!

Anonym sa...

Hi Elzie! It was very good to hear from you! Sorry I have not visited in a long time! I don't get to blog much anymore! I wish I had a long holiday like you; sounds like so much fun. the first rose is such a beautiful color; I do not have a single rose bush because I cannot grow them right!lol I hope you enjoyed your crawfish with friends!! I think you speak/write better English than google translator because it said "I will cut myself"????? Hope that isn't a bad thing??lol and it means another expression! I'm glad you are well and hope I can visit much sooner next time! Have a great week - Sincerely, Jeannette

Lisas torp sa...

Vilka ljuvliga rosor och annat du visar här! Ett minne av sommaren blir det ju.

Ja du, kanske blir sommarslutet mera påtagligt när man byter tillvaro - precis som i början, men då känns det ju mera lustfyllt liksom. Lite vemodigt är det att packa ihop och minnas de ljusa kvällarna, och soliga dagarna, även om de varit få.
Själv kommer jag ju att åka hit under hela året, jag bor väl här liksom på "halvtid" kan man säja. Men i november är jag nog helst kvar i stan, det får bli till julen sen...! Ja, du ser - jag är redan inne i hösten/vintern!:-)
Önskar dej en härlig vecka var du än befinner dej!
Tack för titten hos mej!
Kram
lisa

Stina sa...

Hej gumman!

Hoppas att ni har det bra där borta. Koblajan och jag var ute med båten nyss. Ja, jag säger då det. Gissa hur det är att ha henne med sig på sjön? haha...:-) Kramis

Södralycke sa...

Vilka underbara rosor!! Älskar rosor men har inte vågat plantera några i trädgården än...

Hoppas du får en skön vecka, kram Johanna

Unknown sa...

Men wow och jösses! Vilken otrolig trädgård det måste ju kännas som en riktig dröm att gå där!! tack för dina fina ord om vår bok, blir så glad, du anar inte vad all denna fina respons värmer ända in i hjärteroten!! Ha det nu gott och ta hand om dig! Kram petra

Anneli sa...

tack för din rara kimmentar...ska ha det så skönt nu i veckan , är ledig, fast lite måsten är det ju oxå men bara bra sådana...

kram
annelie

Monika sa...

Hello Där :o)

Hur har du det? Så fint det blommar här hos dej. Ljuvligt!

Låter som du fått efterlängtade och fina semesterdagar. Det är härligt och dej väl unnat.

Här händer inte så mycket. Vi gick åstad och köpte husvagn som sedan visade sig vara rena rama rucklet. Så den fick säljaren tillbaka.

En sak är säker, man lär så länge man lever! Det som är fint skick för den ena är det verkligen inte för den andre! Fukttestad skulle den vara, men icke! I så fall var det allt bra länge sedan!

Efter att ha kollat vagnen själva var det bara att inse att det var ett stort repobjekt. Hela bakdelen var mer eller mindre rutten. Hugaligen!

Jag som sett fram emot lite husvagnsliv! Nåja vi får väl söka vidare :o)

Hoppas du mår gott och myser av sensommarens fina dagar :o)

Kramar

Monika