fredag 28 augusti 2009

Insnöad!

Ja, det verkar jag ha blivit på filtar denna sommaren. Här har jag gjort en i svart och beige. Enligt mönstret så ska man ha den i andra färger, men jag tog garnet jag redan hade hemma och stickade i det. Roligt att sticka det här vågmönstret. Den är gjord i Artic den också och så mjuk och go.


Jag hade tänkt visa er vårt CD-ställ som vi köpte på IKEA för några år sen, men det är lögn att jag kan hitta kortet. Måste nog sortera upp dom på nåt vis. Nåväl, det var ett högt, svajigt ställ och jag gillade det inte alls. Så nu i måndags när vi körde ner lite saker till auktionskammaren här, så åkte det med. När vi var på IKEA i somras så köpte jag lite askar där som jag bestämde att ha skivorna i. Här står dom nu uppe på högtalaren och där får dom nog stå kvar. Men man har mer saker än man tror, för inte räckte de två, fick köpa ett set till!

Jag har varit på en del loppisar och annat nu i sommar. På ett av ställena hittade jag den här lilla lyktan. Tyckte den var så söt. Sprillans ny var den också. Man använder lampolja i den och det ska väl alltid bli något tillfälle att tända den i höst.

På ett annat ställe hittade jag dom här gubbarna. Det är Bach, Chopin och Schubert. Alla är inte tillverkade i samma material, men vad gör det? Tyckte dom var så fina där dom stod.

Ja, så var det helg igen. Veckorna går i rasande fart och man hänger sannerligen inte med. Är så mycket man vill göra, men kroppen sa ifrån efter förra veckans målande både högt och lågt, så nu får jag ta det lugnt ett tag. Ville passa på att tacka för alla gulliga kommentarer. Det är så kul att ni besöker min sida och skriver någon rad. Så önskar jag er en riktigt skön helg. Ta hand om er så hörs vi!
Kram Elzie







25 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Filten är ljuvlig! Färgerna är mina ;). Och filtar kan man inte få för många av... :)

Kram

Les Cotrions sa...

Ohh you're so clever knitting! I like optical black and white! Lovely busts and lamp you have!
Wish you a very nice week end!
Vale

Magdalena sa...

ønskerd eg en skjønn helg,- og takk for hilsen'''

Bodil sa...

Vad du är flitig. Otroligt vacker pläd. Jag är riktigt avis på alla som stickar så fina saker.
Ha en skön helg själv!
Kram Bodil

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Oj vad duktig du är på att sticka, jättefin blev din filt. Det är lustigt, här om dan önskade jag att jag kunde sticka, jag liksom kände för de. Men sen så tänkte jag efter, dels så är jag nog för otålig för att göra det, allt jag gör skall vara enkelt och gå fort att göra.

När jag skulle få min yngste son, 26 år nu, så köpte jag ljusblått garn och stickor och stegade in till grannen på samma svale och bad om att hon skulle visa mej. Hon gjorde så och jag lyckades sticka, jag tror det var så där en 2 till 3 cm, sen gav jag upp, det blev alldeles för hårt och knöligt ;)

Ja det är kul att gå på loppis och göra fynd, jag fyndade i augusti ute på Donsö en transistorradio för det facila priset av 5 kronor, och den funkar alldeles utmärkt. Jag gillar ju att ha en radio i köket så den kom väl till pass.

En riktigt skön helg önskar jag dej.

Solvarma Kramar från Irene

Lene sa...

Jättefina filtar! Skönt att du inte var insnöad!
Underbara saker du har hittat!
Ha en trevlig helg min vän!
Kram lene

Frida sa...

Hej!
Vilken fin filt du har gjort, så duktig du är.
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

Käranån sa...

Vilken fin filt du har stickat! Dina loppisfynd är jättefina, "gubbarna" är häftiga!! Visst flyger tiden iväg, man hinner inte med längre. Ha en skön helg!!

Börjelundskan sa...

Hej Elzie!

Tack för titten och kommentaren.
Vilken fin pläd du har gjort, för min del blir det bara räta och aviga inte mycke till mönster. Jag är kass på att läsa mönster, jag önskade att jag hade bättre tålamod med mina stickor och virknålar,.... men så är icke fallet.

Läste förra inlägget om erat campingliv, det gav mig nostalgiska puffar, jag är uppväxt i en husvagn på sommrarna. Men idag besöker jag bara mina föräldrar i deras husvagn som fortfarande campar vidare.

Ha en trevlig helg! Kram Cin

Brit. (lille meg) sa...

Så flink du er! Dette ble kjempefint!
Takk for hyggelig hilsen til meg.
Det er lenge siden jeg var innom her nå, men jeg har forsømt mine andre bloggvenner også. Må bare beklage at det har blitt lite med besøk.
Håper du får ei god helg!
Klem.

Vita små hjärtan sa...

Men så duktig du är! Vilken fin filt!
Kram Agnetha

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Elsie! Du är helt otrolig! En stickmaskin är vad du är! Vilken underbar filt!
Härliga loppisfynd du gjort! Vad kul det är! Såna där lådor är bra! Har vi ett gäng, ungarna är samlare av dvd-filmer, och det tar plats, har ju ett Billy-system med böcker, tidsskriftsalare, cd och dvd. Sväljer mkt men räcker knappt.
Hoppas du får en fin helg!
kram vännen!
nina

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad kul med hemstickade filtar! Ser jättefin ut!:)

De där musikerna gillar jag;)

Kram Annica

Petra sa...

Hej Elzie, oh vad jag avundas dej som blir färdig med dina stickprojekt. Jag börjar på men blir ju aldrig klar. Min babyfilt är iofs klar nu men jag ska brodera på en massa hjärtan och jag får ju sätta fart nu om den ska hinna bli färdig.
Så fina saker du köpt på loppis, jag har också haft några kompositörer tidigare men jag gav nog bort dem till min pappa som är klassisk musikälskare.
För tillfället är jag än en gång ägare av ett mycket präktigt ryggskott och vet knappt vart jag ska bli av.
Hoppas du får en härlig helg i alla fall.
Kramisar
Petra

Lallis - liv och leverne sa...

Så fin filt:)
Ha en riktigt skän helg.
kram Lallis

Anonym sa...

Hi Elzie! Another gorgeous knitted item! Love love the colors too!! I was knitting my sweater and even though I wound my yarn I didn't notice a "fur ball" so in the middle I had to start taking out stitches for fear it would split and start to unravel!!!lol I must pay better attention! I can't wait to start a blanket for winter cuddling! I think black/white and red? Do they sell yarn where you are in many stores or do you have yarn shops only? Have you ever visited Lion Brand yarn website? They have many free patterns! I like your little lamp and used to have one just like it. It was really my husbands when I met him and I don't know what happened to it? Like your music men too!! I guess they call the "busts"!in English anyway!!lol Have a sunny weekend - Sincerely, Jeannette

Viola sa...

Du har oxå fyndat i de småländska skogarna, har varit på tur idag och bilen var full när jag kom hem,,,,:) vacker filt, härliga färger, hoppas helgen är skön, kram

Malin sa...

Vilka fina loppisfynd du har gjort och det är kul när man känner sig nöjd med sina förvärv...har varit loppis här i stan idag men jag var tvungen att sova eftersom jag jobbat o ska jobba natten som kommer men det blir fler tillfällen.
Låter rätt trevligt att vara insnöad i filtar och attans vad duktigt du är...en sådan fart. Med tanke på vädret så är filtar snart hårdvaluta...idag var det inte mer än 11+ då jag cyklade hem på morgonen, kallt om min fötter som är utan sockar ännu.
Tänk att det är september på tisdag...vart har hela sommaren tagit vägen...nog går det fort alltid...
Ha en fortsatt go helg!

Kramar från Malin

Anneli sa...

vilken härlig pläd - är oxå inne i en plädperiod nu..hittar så mycket härligt garn, vet ej vad man ska sticka till slut och då blir det en pläd och det kan man ju inte få för mycket av...inte än i alla fall...
kram
annelie

SusanneSj sa...

Vad duktig du är på att sticka. Filten var jättemysig.

kram o trevlig helg

Elisabeth sa...

Helt underbar filt... vilket mästerverk! Jag kan inte alls sticka..
Det var roligt att läsa att det finns fler än jag som har såna där skåp där det samlas allt möjligt som man liksom bara inte vet vad man ska göra med...

Varm kram...

Ullis/Leva på landet sa...

Så fin filt du har stickat. Hade tänkt att börja virka nu när det blir höst. Vi får se om det blir lite mormorsrutor. Fina saker du har hittat.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Maud sa...

Vilken jättefin pläd....
Kram Maud

karina sa...

Hejsan!

Tydligt att ordspråket : allt klär en vacker dam stämmer på dig "ler". Skönt att kunna lämna kvar det tills nästa sommar och det vågmönstret har jag virkat en babyfilt på när jag hade smått. Skönt att ha ett arbete framför sig när aktuellt är på Tv för det är nog snart det enda jag ser och här blir det disk och tvättdukar gjorda. Det var lite häftigt att sticka hål på badbollen och dra ut den för inget av betongen hade fastnat på den. Det blir ju snart mörkt och då har jag min sol att titta på innan jag går in i min trädgård och blir lättare i sinnet, förhoppningsvis "ler". Ha det gott, Karina

karinas.tradgardsblogg.se

Stina sa...

Vad du är flitig..och allt du gör blir så himla fint. Jag letar fortfarande efter inspirationen men hittar den inte :)
Finns massor inuti mitt huvud men får inte ut det...inte riktigt likt mig.
Nu ska jag försöka ta mig ut på min motionsrunda...regnet hänger i luften och det blåser småspik men det är kanske lugnare i skogen :)

Ha det bäst...Kram