tisdag 25 augusti 2009

Och så var det tillbaka till verkligheten...

Har ni sett en ödslig campingplats? Här är det bara några tappra långliggare kvar. Och av dom var vi ett 40-tal som samlades till kräftskiva på den stora gräsplanen där fotografen (dvs gubben) befinner sig.

Jag vill inte lägga in foton på folket som var med på festen. Inte säkert att dom vill vara med på bloggen alls. Men jag kan lägga in ett på mig själv! Har ni sett så tjusig jag är i den illröda Fiatkepsen? Hade solen i ögonen så jag såg ingenting och då fick jag låna gubbens älsklingskeps. Vet inte vad det är för min jag gör på kortet heller. Ser allmänt konstig ut, haha.

Vi tog ner tältet redan på lördan. Och plockade undan golvet och allt och la det i en hög. Döm om vår förvåning när vi hittade den här "rullen" under golvet. Det är förmodligen igelkotten som har bott där i sommar. Han höll på att skrämma livet ur mig på kvällarna när man skulle gå till toa och det var mörkt så man inte såg honom/henne. Därunder har det varit tryggt i alla fall för den lille krabaten. Och bra är det ju att ha den i närheten för då finns där inte några ormar!

Här sitter Sheeba och vaktar högen av golv. Vi la det på "vår" plats och sen presenning över. Skönt att slippa dra hem det. Om ni tittar till höger så ser ni hur det såg ut under golvet. Inte mycket som växer där inte!

Men nu till en helt annan sak. Jag visade ju mitt nymålade skafferi (mitt och mitt!) i förra inlägget. Måste bara visa hur fint det är i det nu. Ska bli intressant att se hur länge det får vara sån ordning och reda i det. Den lilla gröna spannen som står längst ner har jag haft med mig sen jag flyttade hemifrån nån gång i antiken. Det är min potatisspann! Fick den antagligen av föräldrarna när jag flyttade.
Och här är vårt "slarvskåp". Där finns gu vet allt och där brukar vara sån oordning så det är underligt att man hittar något över huvud taget i det. Men nu är det städat och fint och jag slängde en hel del bråte när jag plockade in i det igår. Bl a en massa pynt som man tyckte var fint förut. Nu ligger det i soptunnan!

I morse fick jag reda på en hemsk sak. En jobbarkompis i utegruppen miste sin fru i en bilolycka igår morse. Hon var precis utbildad präst och skulle börja arbeta i vårt pastorat men skulle åka och hälsa på på sitt gamla arbete när olyckan inträffade. Det är så hemskt. En sån ung människa med hela livet framför sig. Dessutom blev hon mamma till en underbart söt flicka förra året. Nog är livet orättvist alltid.
Ni får ha en bra tisdag. Vi hörs!

Kram Elzie





21 kommentarer:

Stina sa...

Så blev jag först då att hälsa dig välkommen hem till verkligheten :)
Det är så tragiskt när unga människor går bort...en svår sorg att bära för alla runt omkring. Min äldsta sons klasskamrat gick bort för ett par veckor sedan i en hjärtinfarkt...33 år gammal...lämnade efter sig en dotter och en fru med en bebis i magen, så himla sorgligt "snyft".
Nu blev det bara tråkigheter men så blir det ibland.

Ta väl hand om dig
Kram Stina

Frusvea sa...

Jag tyckte du var cool i den röda Fiatkepsen ;) Välkommen hem igen Elzie.
Så fruktansvärt sorgligt, och så hemskt för familjen. Varför ska livet vara så orättvist :(
Ha en skön dag kära du!
*kram*

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Welcome back! Beror minen på att du var i hatten, kanske? Jaja kepsen då. Nej, jag skojar lite med dig ;)
Fint du fått ordning i skafferiet! Gjorde samma sak för ett tag sedan, sakta men säkert börjar det bli oordning igen, tänk att det ska vara så svårt!
Läste igår om den hemska olyckan på höglandsnytt, var det den 30-åriga tjejen från Rottne på väg till Ramkvilla? Usch så tragiskt.
Fick precis ett telefonsamtal, ska hjälpa till och vara parkeringsvakt vid antikrundeparkeringen :D Spännande! Jösses vad mycket folk det kommer att bli.
Ha det gott!
kram vännen!
nina

SusanneSj sa...

Heeeej,
välkommen tillbaka = )

Lite ödsligt såg det ut på campingen allt, men jag vet som "gammal" campare att det är väldigt njutbart.

Fina foton har du fått in i bloggen också, bl a på dig. Du ser ut att mysa riktigt tycker jag.

Vad lessen jag blev när jag läste sista stycket i din text. Mina tankar går till familjen.

kram o ta hand om dig

Kristall & Pynt sa...

Tack för din kommentar hos mig.
Nu Ska jag titta på din fina blogg.
Kram Sofia

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Koselige bilder... på campingen der vi har vogna har de fleste "spikertelt" - å nå skal vi også bygge... det gleder jeg meg til, vi får bygge i vognens lengde og max 3 meter ut - så vårt "telt blir ca 15kvm... og vognene står fast der hele året, så vi slipper å ta ned hytter og plattinger... det er faktisk noen som er der hele året også... ute på ennden der vi er, er det skjelden snø - ikke er det så kaldt heller... vi starter bygginga om ca 1,5 uke...men jeg gleder meg mest til å male og pynte inne i år, og plante ute neste år - blir jo nesten som en kolonihage dette...
Men først skal vi sette opp en mur i hagen - et prosjekt som er blitt utsatt i flere år, men som vi nå må ta - om vi ikke vil ha naboen i hagen...he,he...

Ha en super dag og uke... å du, capsen passet deg perfekt...

Stina sa...

Fy vad hemskt med unga som går bort så där.

Ordning och reda har du i skåpet.:-) kramis gumman

Nyanser av vitt sa...

Åh fy vad hemskt. Ibland är livet orättvist.
Välkommen till verkligheten igen.
Kram Agneta

Mita`s hjørne sa...

Heisann igjen...
Så klart - jeg legger nok ut bilder etter hvert som bygginga går av spikerteltet... jeg gleder meg enormt, kjøpte foresten kaffekopper i dag til campingen...he,he...

Ha fortstt en super kveld...

Frida sa...

Hej!
Jag tycker du passar bra i den röda fiatkepsen. Roligt att få se en blid på dig. Så fint ditt skafferi ser ut. Jag håller med dig livet är bra orättvist i bland. Det var en tragisk bilolycka för någon vecka sedan inte så långt från där vi bor.
Ta hand om dig!
Kram Frida

Lisas torp sa...

Hej och tack för titten hos mej!

Ja du, för er blir det verkligen som ett riktigt avslut på sommaren när ni packar ihop, och campingplatsen är öde! Oj, vilken känsla!
Men som du säjer, hösten kan också vara jättefin, mild och vacker och det ser jag fram emot också!

Så fint du fick det i skafferiet! Sånt behövs verkligen ibland. Jag borde ta och rensa lite i mitt också! Knepigt när man bor på två ställen.
Ha en riktigt skön dag!
Kram
Lisa

TesaB sa...

Allt klär en skönhet! Välkommen tillbaka, hoppas du är nöjd med sommaren som varit (trots vädret)! Tråkigt att höra om din arbetskamrats förlust. Stor kram på dig!

Gummans Trädgård sa...

Så trevligt att du hittade till min blogg.
Nu ska jag läsa mera här på bloggen i kväll.
Återkommer gärna.
Hälsar Ann.

Roza sa...

Skönt att du är hemma, hörde också om olyckan, verkligen hemskt, man finner inte ord.
Hoppas du mår bra, du såg ialla fallut att må gott på bilden.
Kram Roza

Anjas Hill sa...

Jäklar! När kommer du hem till mig och bringar lite ordning i vardagen;))?
Vovvar, katter och andra djur orkar jag inte med - jag blir förälskad i "vem som helst" - jag som är utan husdjur för första gången på eeeevigheter!
Tack för din kommentar!/Anja

Märta sa...

Vi ställs inför många Varför. Vid sådana här tillfällen när någon så ung går bort har man inga ord. Hoppas att maken och barnet har många som kan stötta i deras situation.
Visst blir campingarna ödsliga så här i slutet på säsongen, men vi får hoppas att vi snart får sätta upp förtältet igen( ca 9 mån. till dess)
Ha det så gott!
Märta

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hallojsan!!1Fin i kepsen så..o såå söt vovse!!

tråkigt att l läsa det sista..livet är allt bra orättvist!!

Trevlig Helg ♥ Kram Millan

Anonym sa...

Hejsan svejsan!

Välkommen hem!
Jasså, ni vänta ut i det sista...Saknar husvagn, växte upp i husvagn nästan varje sommar som barn. Har firat många av mina födelsedagar i husvagn.
Jasså, ni hade inneboende, ha ha.
Men han betalade hyran genom att hålla ormarna borta.
Så fint och iordning du har det i skåpet.
Gud vad tragiskt med bilolyckan, fy, vad trist.
Ja, man ska vara rädd om sig för man vet inte hur länge man har sig.
Stor kram Bodil.

Viveka i Bläckhornet sa...

Usch så hemskt med olyckan. Ja man kan verkligen tycka att det är orättvist många gånger.

Så fint ditt skafferi blev. Jag har också ett på önskelistan men den är lång så...

Önskar dig en fin helg

Kram Viveka

Monika sa...

Hej min vän :o)

Håller med din gubbe! Skulle gärna slängt ut en krok och fångat en och annan lax. Men tyvärr är fiske förbjudet där!

Vilken tragisk olycka. Jag ryser i hela kroppen. Så fruktansvärt sorgligt.

Skafferiet blev jättefint!

Må så gott!

Kramar

Monika

Inger Harding sa...

Hei Elzie,
For en koselig blogg du har og mye fint og se på!
Elsker blomster og hage... :)
Takk for koselig kommentar i bloggen min også.
Ha en fin helg!

klem fra Inger :)