söndag 30 augusti 2009

Söndagstankar

Sitter här i min ensamhet och funderar på det ena och andra. Först och främst undrar jag varför det inte går att ändra teckensnitt på bloggen längre, eller storlek på tecknet för den delen. Är det någon som vet?

Sen har jag plötsligt fattat att det är den sista augusti i morron. Nu börjar hösten närma sig med stormsteg och det tycker jag är härligt. Hösten har alltid varit MIN tid. Då man kan sitta inne med ett handarbete eller en bok. Tända ljus och bara njuta. Sen ni som inte tycker om hösten. Jag förstår er helt klart när det är november och det bara är grått och trist. Men tiden innan dess är verkligen ljuvlig med den klara, höga luften och alla färger.

Idag var gubben uppe med tuppen. Redan 5.00 ringde väckarklockan. Sen drog han iväg till dotter och måg för att försöka få väggen målad som han lovat hela sommaren. Alltid har det regnat på den sidan Sverige. Bor man i närheten av Västkusten så har man fått mycket regn i år. Medan östsidan, där vi varit, har varit förskonad. Hörde t o m en gammal bonde beklaga sig över att det var alldeles för torrt förra helgen.

Foto Miamaja
Det här bladet tycker jag är så tjusigt. Gillar lönn över huvud taget. Den enda nackdelen med den är att man måste räfsa upp löven, de ruttnar så sakta. Där jag bodde förut hade vi två stora lönnar. Numera är de borttagna bägge två. Andra tider med andra boenden.

Lånad av Fyristorg

Nu ska jag sätta mig och ändra gardinerna till vårt förtält. Har tröttnat på upphängningen som någon smart person hittat på. Den delen som man sätter i själva tältet har en viss benägenhet att trilla bort. Så nu ska vi köpa smala rör och jag ska sy en smal kanal i gardinen istället. Så hänger man upp hela röret med hällor i sidorna.

Igårkväll kokade gubben kräftor förresten. Det var fjärde gången vi åt kräftor i år. Så många gånger tror jag aldrig jag ätit tidigare. Och det var ändå inte den sista, för vi ska bjuda in våra grannar om några veckor. När de tar hem sin vagn från Öland, haha. De är segdragna de som sommarbor där. Men åter till kräftorna. Har ni ätit precis nykokta, lite ljumma kräftor? Det hade inte jag gjort förut, men det var något av det godaste jag ätit. Stor skillnad mot de kalla, som jag inte är så överdrivet förtjust i. Så om ni har lyckan att få tag i okokta kräftor, testa att äta dom lite ljumma. En smakupplevelse, det garanteras.

Dags att sätta igång. Ni får ha en bra söndag och början på veckan. Vi hörs.

Kram Elzie

25 kommentarer:

Maud sa...

Härliga höstiga bilder...jag har blivit mer och mer förtjust i hösten...den höga klar luften och de vackra färgerna ...de är som om man skall fyllas upp med mycket färg i själen innan det blir november grått och sedan vitt...lite som en vitaminkur..en annan sak är avsknaden av insekter på både människor och djur..det i sej är en befrielse...
nu skall jag snart till jobbet och försöka rådgiva och vägleda rätt i Sjukvårdsrådgiviningen....1177... inte alltid enkelt...
Ha en fortsatt härlig söndag...
Kram Maud

Viola sa...

Visst kan hösten var vacker...men mörkret och rusket..så deprimerande...coh det känns verkligen i luften att den är här...med stormsteg...härligt med att kunna äta och njuta utav kräftorna...tyvärr blev jag allergisk mot skaldjur för ca 20 år sedan..:( så det vattnas i munnen på mig..får njuta utav lukten då...hoppas du har en skön söndag, kram

Stina sa...

Jag är också en höstmänniska tycker om den höga klara luften...så skönt att få tända ljus och bara sitta och mysa.
Är nyss hemkommen fån en motionsrunda i skogen, det går fort nu med färger. På bara ett par dagar har massor med löv fallit av och också ändrat färg.
Nu är det dax att titta lite på Finnkampen.

Ha det bra.
Kram

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Tack för titten hos mig :-)
Visst kan hösten vara härlig med klar hög luft och fina färger. Håller med dig att det är först i november som det blir tråkigt, MEN då har man julpynt o mys att se framemot i december.
Ha det gott. /Ingela

Bodil sa...

Håller med om att den tidiga hösten är underbar. Färgspelet i naturen!!!! Fast jag tror nog att jag var mer höstmänniska när jag var yngre.
Och helt nykokta kräftor har jag ätit och njutit av - dock inte i år. Ljuvligt gott!
Ha det gott!
Kram Bodil

Elin - Ett hus till oss sa...

Jag håller med. Hösten är vacker och härlig ibland :)Mysigt.

Laura sa...

Förstår dina tankar inför hösten ;) Det är få saker som klår den underbart höga och friska luften på hösten! Tack för din kommentar hos mig förresten. Ang det där med teckensnittet och sånt. Loggain på din blogg och tryck grundinställningar och sedan går du ned och klickar i uppdaterad version eller nåt liknande... :) Kram å hej

chevostar sa...

Hei på deg ;)
takk for hyggeli hilsen på bloen min ;)
ja jeg har det travelt for tiden, og håper at jeg kan komme for fult tilbake med blogingen ;) savner alle dere her inne :) har fult med dere hele tiden selv om jeg ikke har kommentert :)

Håper du har hatt en flott helg ;)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ja snart är det sept..olöven börjar spraka!!! Mysigt..ännu en sommar förbí!!

nej vet inte varför man inte kan ändra snitt...tycker det mesta med blogger krånglar!!!

Ha en fin vecka!
kramelikram ♥ mamma millan

Petra sa...

Hej Elzie,
Nja, ryggen är så där men med en värktablett var 3:dje timme går det väl an.
Vet du, jag kan inte heller ändra i teckensnittet men jag gör som så att jag ändrar storleken på stilen i själva inlägget. Det enda rådet jag kan ge dej.
Kram o ha en bra vecka.
Petra

Petra sa...

Jag skriver in texten som vanligt.
Sen markerar jag den och därefter går jag upp ovanför skrivrutan där det står storlek tror jag. Väljer small, eller vad jag nu vill ha.
Testa igen får du se, annars hör av dej.
Kram igen.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Haha nu lurade jag blogger! Det är andra gången jag är inne här idag. + igår oxå. Nu kom bokstäverna fram men då gick jag in via din kommentar!
Alltså inte via bloglovin.
Härliga bilder du bjuder på, men nej, hösten är inte min årstid. Ok dagarna kan vara fina och varma så man kan njuta lite men det är kylan på mornar och kvällar som jag är allergisk mot, brr.
Ha det gott!
kram vännen!
nina

Ingmarie sa...

Vilken trevlig blogg jag bara ramlade in på!Ibland har man tur.
Älskar hösten här nere på österlen,det är fortfarande ca 20 grader hela natten så vi har det gött!
Åt kräftor i helgen o fick uppsöka tandläkaren i dag för att få en ny tand i plast!Så kan det gå när inte haspen är på!Men förbaskat gott var det!

Kram på dig!

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Hösten är sååå vacker och härlig! Synd bara att det är den kalla tråkiga lååånga vintern som är på tur sen =(

Hihi ja vi köpte då bara några paket frysta kräftor på ica. Det var just att dom hann tina innan gästerna kom. Så gissa om dom var kalla =)

KRAM Anita

hagagården sa...

man får tacka för komplimangen,det är härligt att vara ung mormor.
ha det så gott
ninni

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej. Jodå jag har ätit nykokta kräftor lite ljumma. Tyvärr kom det så mycket mink, så vi har inte fiskat på några år nu. Förstår att ni äter många gånger när ni har egna. Och visst är hösten härlig, så fina färger du hade på dina bilder.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria
Ps, båten är ok, och motorn ligger på tork.

M.E.V. foto sa...

Herlige høstbilder, og jeg er helt enig. De flotte fargene og den skarpe luften gjør høsten til en fin tid:)

Mormors Veranda sa...

Javisst är det något speciellt med hösten. Lukten, luften, färgerna ja allt är bara såå mysigt.
Ha de gott! Kraam Pling

Unknown sa...

Hej Frun :-)

Härliga höstbilder du bjuder på...älskar Hösten :-)))

Mmm, visst är de mumsiga de gula paprikorna...känner mig som en nu nästan...hihi.
9.90 för tre på ICA, då du passar man på :-)

Handarbetar jag med...en maska här, och en där...inte mycket som ger resultat, men den tiden kommer väl också tillbaka...

Hoppas att Du får en skön vecka.

~Kram från Eva~

Cathrin sa...

Hej Elzie! Usch på mej som är så dålig på att skriva en rad när jag varit här, skärpning. Ok då för hösten, men det är bara ett litet ok. Tvärnit när det gäller vintern.Gillar inte när det är kallt och jag fryser, spelar ingen roll om jag har 14 tröjor på mej.Gillar dina "goa" gubbar i förra inlägget. Ha en bra dag kram Cathrin

Lisas torp sa...

Jag håller med dej - hösten är verkligen skön - milda ljuva septemberdagar är nästan skönare än sommaren, har jag börjat tycka på gamla dar!
Men november, som sagt, är verkligen ingen höjdare - riktigt trist och mörk, då får man väl nästan gå i ide!:-)

Så gott det låter med nykokta kräftor!
Ha en härlig septemberdag!
Kram
Lisa

Stina sa...

Kram gumman. Härliga höstbilder.:-)

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det var vackra höstbilder du bjuder på ! Visst är hösten vacker.. och lite lugnare.
Kräftor som är ljumma har jag nog inte provat jag heller... Det får bli vid något tillfälle.
Kram
marie

Frida sa...

Jag tycker också om hösten (innan november). De härliga färgerna och den höga luften, det är underbart.
Kram Frida

Butik Östergården sa...

Lönn blad är verkligen vackra! Men ett elände att kratta upp. Vi har två stora lönnar på tomten som säkert är hundra år gammla.
Vad vacker du fotat.
Å vad det låter gott med kräftor. Älskar alla skaldjur. Få se som det hinns med någon kräftskiva i höst.
Jag var på mässan i helgen och det känns i ben och fötter fortfarande tror jag.
Önskar dig en härlig vecka!
Kram Helen