fredag 11 december 2009

Julen närmar sig med stormsteg!

Ja, så är det dags att fira tredje advent. Tiden går verkligen snabbt nu. Jag har ju haft semester denna veckan och skulle göra mycket hade jag tänkt. Nåväl, har väl fått en hel del gjort, men inte allt som jag tänkt. Tur att det inte är julafton i morron, haha.


"Natten går tunga fjät, runt gård och stuva, kring jord som sol'n förgät skuggorna ruva. Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus, Sankta Lucia, Sankta Lucia". Ja, det är den luciasång som jag tycker är finast. Har märkt att det oftast är den andra som sjungs på tv:s luciamorron. I år sänds den från Växjö Domkyrka (där jag är döpt för herrans många år sen!) och det ska bli kul att se. För att vara så stor så är den faktiskt fin. Och en underbar akustik är det i den.

Jag har lånat lite bilder på nätet för att visa. Numera har man inga hemma som lussar för en. Det är en sak jag kan tycka är tråkigt när barnen vuxit upp. Inga smålucior har man här i närheten heller. Får väl se om man får se en liten stjärngosse, hihi.
I morron ska vi åka och gratta min dotter som fyllt år. Samtidigt ska vi titta på en bil därnere. Kan behöva en nu om jag ska börja jobba i stan igen. Usch, kommer att kännas konstigt att lämna jobbarkompisar och de gamla. Det är många man fäst sig vid.
Nej, nu får jag fortsätta här om jag ska bli färdig. Vi har inga särskilda kakor som tradition vid jul men Mockarutor (eller kärleksmums som de också heter) brukar jag göra eftersom de flesta av oss tycker om dom. Så det ska jag baka nu. Jag ville bara kika in här och önska er en riktigt skön helg. Efter vad det sports så ska det bli snö efter helgen. Kanske blir lite ljusare här då. Ha det så bra så hörs vi!


15 kommentarer:

Maud sa...

Önskar dej en skön helg också...skall en sväng till Josefin och fixa lite bakom kulisserna...röja så vi har bra plats att plantera julgrupper...det närmar sig...så skall jag ha med potatis också ...hon säljer det i affären och vi odlar ju det...
Ha det skönt
Kram Maud

Petra sa...

Önskar dej en trevlig helg hos dottern. Kör försiktigt.
Kram
Petra

Anonym sa...

Jag håller också på att baka. Det är så rogivande, men... jag måste snabbt stoppa in det i frysen, annars äter jag upp allt själv!

Trevlig advent på dig.
Kram Eva-Mari

Måd - My Precious Home sa...

Hejsan i bråda adventstider!

Nu har jag ÄNTLIGEN ett gäng skyltar klara och en av dom ska till dig.

Jag tänkte skicka dig en snabbild så du får se en av dem lite snabbt. Jag skickar under helgen, men snälla du maila mig din mailadress så att jag kan skicka bilden.

Har den i mängden men hittar den inte nu....

Kram på dig!

Måd

Vita små hjärtan sa...

Tackar... Önskar dig en mysig helg!
Kram Agnetha

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja du nu går tiden fort, hela december far iväg alldeles för fort! Idag har vi köpt dom sista julklapparna det känns bra. Såg lite lussande på stan, här hemma har inte vi heller några små lucior. Sonen har skäggstubb..hihi
Ha nu en myspysfredag
Lussekram
AnnaMaria

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Jag tycker också den låten är den finaste!
Hoppas du kommer att trivas på din nya arbetsplats.
Ha en bra helg. /Ingela

Viola sa...

Visst är julen helt annorlunda när man inte har några små omkring sig längre...samtidigt avstressande med så många måsten som försvann, men ibland så saknar jag den tiden, blir att istället vänta på livets efterrätt...:) ha en fin helg.. gör detsamma som du...det blir TV-lucia. kram

Bittan sa...

Hej !

Vilken julig o fin header du har fixat :-). Även nu ikväll när jag tittade ut här hemma blev det lite julstämning. Här snöar det före helgen :-)

Ja visst är det lite tråkigt att inte ha några som lussar längre får kolla in tv och vi har luciatåg på jobbet så man får väl passa på o njuta lite fast det är " andras" barn .

Ha en mysig 2:a advemt du med.


***** Kram Bittan *****

Lisas torp sa...

ATt komma hit till dej är som att kliva rakt in i själva julen! Oj, vilken fin stämning du har här!

Ja, imorron är det Lucia och så skönt att det är på en söndag! Du anar inte hur många Luciatåg jag har lett i min dag!:)
Nu har vi "Eldfest" istället, och det har vi redan haft i veckan!

Det låter smaskigt med kakorna!
Lycka till med bilköpet och ha nu en riktigt fin 3:e advent och Lucia!
Kram
Lisa

Bodil sa...

Vi har inte heller några småbarn som lussar för oss längre. För ett 10-tal år sedan kom alla grannbarnen och lussade så fint. Det var otroligt kul. Och duktiga var dom också. Så det blir att se lussefirandet på TV i morgon bitti.
Ha en trevlig helg!
Kram Bodil

Anna-Lena, Drömmar av silver sa...

Hej!

Hoppas att du får en fin lucia i morgon! Jag åkte till skolan och såg luciatåget fast det var min lediga dag i fredags! Det är något visst med traditioner ändå! Håller med om att "din" luciasång är den finaste!

Goa kramar till dig!

Anna-Lena♥

Ingmarie sa...

Inga barn här som gick lucia...det var längesedan.men jag fick en något lite annorlunda lucia till mig........

Allt gott till dig

Malin sa...

Saknar också de där småluciorna och jag har inte heller några i min närhet...Men de små i porslin har fått komma fram och vi ska äta lussekatter här senare...
Jag bakar inte heller så värst mycket till jul...Kejsarkronor gjorde alltid min mamma så den traditionen försöker jag hålla fast i...men inta alla år...
Så du ska byta jobb...spännande och modigt...men självklart är det lite vilset...Jag tänker tanken men det har stannat vid det...
Önskar Dig en härlig dag!

Kramar från Malin

AkH sa...

Ha en underbar 3:e advent och en fin lucia!
Anna-Karin
hemochting