tisdag 16 mars 2010

Hej på er! Jag hoppas ni har en bra dag. Här är det soligt och fint och just idag har dom börjat gräva upp avloppet, eller vad det är!, utanför här. Jag hoppas dom inte gräver utan att vi kommer ut med bilarna, haha.

Jag önskar att jag hade ett sånt här litet växthus. Visst är dom fina? Vet inte var jag hittade dom, men skulle gärna ha ett härhemma.

Eller varför inte det är mintgröna? Ett växthus står högt på min önskelista. Frågan är bara var jag ska få plats med det. Tomten är stor, men nu när det byggts garage och husvagnsgarage så är det inte så många platser kvar man kan tänka sig.

I väntan på växthus så får man göra på det här viset istället. Höll på att så igår och som vanligt fick fönstret här i rummet och i sovrummet tjänstgöra som "växthus". Hyllorna gjorde gubben åt mig för flera år sen, men sen har det varit lite klent med sådden inomhus, men i år ville jag igen. Det här är sovrumsfönstret. Nedanför hyllan ska jag ha ytterligare en sålåda, men de fröna skulle ligga i vatten i 2 dygn först, något som jag missade när jag läste på påsarna första gången.

Här är ytterligare sådd. Det står i detta rummet. Jag fick inte rum med lampan i fönstret så då tänkte jag att då ställer jag den väl på piedestalen istället. Normalt sett står det inte två piedestaler jämte varann, men jag satte dit den ena när jag ville ha pelargonerna där. Nu överlevde inte den pelargonen, så då passade lampan bra där. Som ni ser utanför fönstret så har vi gott om snö kvar.

Här är köksfönstret med några av pelargonerna som överlevde. Det var nog en alldeles för kall vinter för dom att vara nere i källaren. Tror inte ens jag har 10 överlevande och normalt sett så har jag hela fönsterna fulla av dom. För några år sen hade jag ca 60 pelargoner, men nu är det nere i lite mer normala siffror. Man fick knappt rum med dom för övervintring ens. Nu ska jag köpa lite nya pelargoner istället. Överlever dom så gör dom, annars får de väl gå till de sälla jaktmarkerna.

Här är soligt och fint idag också. Skönt att vi får sol, men måste det verkligen vara så kallt på morronen? Idag hade vi -13,8 grader här och det är väldigt kallt för att vara i mars tycker jag. De där kommungubbarna har värmt asfalten här utanför. Då lägger dom stora plastsäckar med grillkol i och tänder på. Påsen också!! Det tycker jag är rätt ohälsosamt, faktiskt. Det luktar också därefter när både plasten och asfalten värms. Men det behövs nog för det är ca 1 meter tjäle här.
Nu ska jag sätta mig och sy på gubbens tavla. Hoppas den blir färdig till hans födelsedag i juni. Har försökt att få den färdig till många tillfällen nu, men den är så erbarmligt tråkig att sy så jag har inte velat hålla på med den, haha. Ha en riktigt bra dag så hörs vi!
Kram Elzie
14 kommentarer:

Stina sa...

Ja du vännen...är som i blåsippevisan
" Än är det vinter kvar säger mor..lalalaaa =)

Vad du är duktig med din sådd...jag är inte ett dugg intresserad av trädgård, tycker det räcker med balkongen, fullt upp med att sköta den. När jag bodde i hus så hade jag bara gräsmatta och bärbuskar...tyckte inte om att rensa ogräs =)

Dax att återvända till symaskinen, syr gardiner på beställning åt en dam jag brukar hjälpa. Halv fyra börjar jag jobba igen...har natten till kl 10 imorgon :(

Ha en skön dag i solen.
Kram Stina

Bittan sa...

Det va inte dåligt med allt ditt växtpysslande. Tänk att ha ett sånt där stort fint växthus. Står på min önskelista oxå :-)Var faktiskt ute i garaget igår och tänkte ta in mina pelargoner som jag för första gången sparade i höstas. Stendöda !!!! Bara att slänga och köpa nya. kunde väl tänka mej det .

Må så gott.

Kram Bittan

Lilla Kullan ♥ sa...

Jo, men dina pellisar överlever nog ska du se. Fina bilder.:-) kram Stina

Märta sa...

Har också en dröm om ett växthus, men inser nog att jag inte har tid att sköta det.
Lämnade över mina pelargoner till min far i höstas och han säger att mina mårbacka har klarat sig. Har inte så många som du, men jag förstår att det är härligt när alla blommar.
Ja det kan nog bli lite väl slaskigt till helgen här i Småland när de nu pratar om både många plusgrader o regn.
Ha en fortsatt bra vecka!
kram! Märta

Ingmarie sa...

Hallå!Jag har också börjat tänkt på blommor o blader....Har en drös pelargonior som säkert är 10 år!Men de kommer i år igen!
Såg också att det var knopp i magnolian o fikonträdet,så det spritter lite varstans där ute...

Kramen till dig från mig!

Viola sa...

Här drömmes det oxå om ett vackert växthus som jag vill ha här på Bossgård, men dom kostar skjortan...ha en fin onsdag, kram

LenaS sa...

Åh vilket vackert växthus där inne skulle jag gärna pyssla ;o)
Ha en riktigt härlig dag!
Kramis/LenaS

Tigris Predikantan sa...

Ja ... växthus det vill jag också ha!
:)

Tant Theas Lilla Torp sa...

Åh, vilka härliga växthus du visar. Dom där små var ju supersöta. Såna kan man ju ha inne också. Jag önskar mej också ett.

Oj så mycket du har sått! Du är duktig du. Jag skulle vilja, men har inte plats för det. Hihi, jag har för mycket prylar! ;o)

Här är också svinkallt på nätterna. Men dagarna har varit ganska skapliga även fast dom också är lite kyliga. Igår var det kring -8 och idag faktiskt vara runt -4. Häääärligt!

Och sol det har vi haft i flera dagar nu. Man känner sig nästan lite yrvaken och vilsen i allt ljuset. Ögonen har inte riktigt vant sig :o)

Så himla trist när dom gräver sönder och bökar på. Hoppas det blir bra sen i alla fall.

Må så gott i den sköna solen!

Kram

Monika

Cathrin sa...

Oj oj nu ligger jag efter med sådden, panik panik, när ska jag hinna det??

Men växthus har jag , fast du som har frösådd kanske vill hyra in dej??
Hoppas jag hinner peta ner något, annars får jag väl köpa färdigt, jag har ju liksom ganska bra tillgång till det.
Ha det gott vännen Kram Cathrin

Petra sa...

Hoppas du får ett växthus så småningom när du är så intresserad av att odla. Det tycker jag du kan önska dej när du fyller år:).
Är koftan färdig nu eller gör du flera saker på en gång, tänkte på tavlan.
Ha en bra tordag.
Kram
Petra

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Åh, vilka fina växthus, här har du en till som drömmer om ett litet mysigt i trädgården. Oj vad mycket du sått! Har inte sått något. Men pelargonerna är uppe och det verkar som en del av dem klarat sig bra och en del mindre bra.
Hoppas allt är bra med dig!
kram
nina

karina sa...

Hejsan!

Nej, någon tjäle är det inte här men det kommer ta tid innan snön försvinner. Dom där bakarna hoppas jag stannar hos dig för jag vill nog hellre ha dem i frysen än på tomten. I år måste man ju ha förståelse för dem men annars finns det godsaker i skogen så det räcker åt de små liven. Ha det gott, Karina.

Roza sa...

Hej!
Det var ett tag sedan jag skrev något hos dej, men tro inte att jag inte kikar in då och då.
Är lite nyfiken på vad du sått, och det där växthuset får gärna flytta hem till mej med.
Kram Roza