fredag 21 maj 2010

Lite vårtecken - en fredag!

Hej på er! Har varit ute och fotat lite i trädgården nu på förmiddan. Anledningen är att jag vill veta var jag har mina vårblommor. Tycker det ser tunnsått ut med dom nämligen och har tänkt att plantera lökar i höst. Då kan det vara bra att veta var jag ska sätta dom. För med mitt minne så kommer jag inte ihåg det i morron bitti. Men med kamerans hjälp går det ju bra, haha.

Den här skönheten under satte jag förra året och den blommar så fint nu. Den heter Grå klocklilja och jag tycker den är jättefin. Vad den heter som är på fotot över vet jag så väl, men tror ni jag kommer ihåg det nu? Nejdå! Men jag vet att så många andra vet namnet så jag får säkert läsa det i kommentarerna, hihi.

Här är några tulpaner som rådjuren uppenbarligen inte tycker om. Jag gillar dom desto mer och kul är det att få se några tulpaner blomma. Ser ni regndropparna som är på dom? Ljuvliga blommor!

Ytterligare en tulpan som räddats från att bli uppäten. Tycker om färgen på den och så med de blå pärlhyacinterna i bakgrunden. Det är faktiskt såna jag köpte förra året och hade inne. Nu blommar dom för fullt utomhus. Har flera hobbar som lyser upp här.

Namnet på de här blommorna är också bortfluget just nu. Men blommar vackert gör dom. Min Klätterhortensia växer också och frodas. Var nästan rädd att den dött under den här vintern, men som väl var så kom den igen.

Nu ska jag chocka er lite. Här är en växt till som jag trodde hade dött, men den kom tillbaka och jag är så glad för det. Det är en klematis Miss Batesman som jag planterade förra året. Tyvärr blev det inte gjort som jag tänkt från början med andra växter runtom som lite skydd för den stackarn, men den blommade så fint ändå. Och nu ska det planteras växter runt den också. Som ni ser är jag inte färdig med trädgårdsarbetet, så fort jag varit ledig så har det regnat och jag avskyr att rensa land när det är dyngsurt. Man får ju all jorden med sig. Nu hoppas jag det blir vettigt väder nån dag nästa vecka så jag kan bli klar med det jag ska. Vi har gott om maskrosor som ni kan se, haha. Grannen har fullt sjå med att få bort sina i gräsmattan medan vi odlar dom!

Igår hade vi ett otrevligt väder. Hela dan, på jobbet, så var det så varmt och klibbigt så man höll på att svettas bort. När jag sen kom hem så satte det igång och åska. Höll på i över 6 timmar här. Vi bor mellan två sjöar och när väl åskan lagt sig tillrätta där, så blir man inte gärna av med den. Kan tala om att det är precis lika varmt och äckligt idag så det sätter väl snart fart igen. Usch! Man gör inte annat än drar ut sladdar hela tiden.
På tal om sladdar så har vi, äntligen, fått tillbaka telefonen. Det tog bara 7 arbetsdagar!!! Tycker det är dåligt av Telia att lova 3 dagar först och sen lägga till ytterligare dagar. Ett par som bor lite ifrån oss har fortfarande inte fått tillbaka sin telefon, de blev av med den samma dag som vi!
Idag är det dags att åka till husvagnen igen. Jag hoppas verkligen att det är bättre väder där på ostkusten än vi har. Hörde att det åskat på Öland i natt, men där brukar det ju blåsa över lite snabbare än här inne över land. Nåväl, vi får se hur det blir. Jag ska ha en skön helg i alla fall. Gubben ska åka till Karlskrona och fiska strömming på söndag så då blir jag sittande själv, men det kan vara skönt det också - nån gång!
Hoppas ni får en skön pingsthelg. Må solen lysa på er (och på mig!), sköt om er så hörs vi.
Kram Elzie


PS! Idag skulle min far fyllt 92 år. Sänder dig en tanke far. Saknar dig fortfarande efter 8 år.


11 kommentarer:

LenaS sa...

Åh vad trist att det tagit sån tid med telefonen, hoppas det inte blir mer strul!
Smart att fota blommorna nu för att ha koll.
Ha en underbar helg!
Kramis/LenaS

Tofo sa...

Så mange fine blomster i din hage! Koselig med hage. Vi bor i rekkehus og har "bare" en terrasse, og et bed ved inngangsdøren. Men man kan jo ha masse blomster i krukker og ampler:)
God pinse i husvognen:)
Klem Turid:)

Tofo sa...

Skjønn hund Sheeba!

Vi har en liten hund som heter Joey:)

Viola sa...

Hoppas i får en skön pingsthelg, ljuvliga vårbilder hos dig, kram VIOLA

karina sa...

Hejsan!
Den blåste bara förbi och vi har haft och har vackert väder, fast de lovat regn mest hela veckan.
Har bestämt mig för att sätta ner klipparen till nästnedersta reglaget för jag orkar inte riva upp maskrosor mer. När man är i vår ålder så tolererar man mer så de får vackert växa hos mig bara de inte går i frö. Har gjort maskroslikör något år och funderar starkt på att fortsätta med den varan och då behöver man ju bara plocka blommorna. Jag har ju blogg krångel men utan telefon måste vara mer besvärligt, så det är ju bra att det löst sig. Ha det gott, Karina.

Stina sa...

Det är inte konstigt att du blir ledbruten när du har så många rabatter att rensa :) Jag nöjer mig med lite blommor på min balkong.
Jag tycker att det är lite trist att bo i lägenhet denna årstid...var och tittade på ett litet hus för någon vecka sen, men tyckte att det var väl litet. En liten fin välskött trädgård var det till, men huset var i stort behov av utvändig målning och det hade tagit mig hela sommaren att fixa...det är ju inte bara att måla :)
Hoppas ni haft en härlig helg i vagnen och att vädret har varit på er sida :)

Ha det bäst
Kram Stina

Ingmarie sa...

Klart att solen lyser över oss...vi läser ju din blogg!

Kramen till dig min vän!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Oj vad det växer och gror i rabatterna!

Kram Annica

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket fina blommor du har i trädgården. Här skulle jag vilja plantera en massa nytt.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Black Iris sa...

Jag tycker det ser jättefint ut i din trädgård men jag vet hur det är.
Man kommer alltid på någonting som kan bli bättre och sen får man ett hiskeligt jobb att flytta runt växterna.
Appropå din pappa. Min pappa skulle ha fyllt 101 år i år men han har tyvärr varit borta allt för länge.

Kram Maidi

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så bra att du har fotat blommorna... det borde jag också göra, men du vet hur det är...
Mycket vackert visar du...
Grå klocklilja kände jag inte igen... Det måste jag kika på någonstans...
Kram
Marie