tisdag 15 juni 2010

Äntligen

Hej på er! Ja, äntligen har jag fått min tvättsäck klar. Det som tog mest tid var själva broderiet som är på, resten gick ju snabbt när jag bara satte igång. Invigde den i helgen som var och det är skönt att ha ett särskilt ställe att ha smutstvätten på. Perfekt blev det. Ursäkta att bilderna är så mörka, inte lätt att fota inomhus när det regnar ute. Om ni inte ser det så står det TVÄTT på den.

Fick ju tag i ett lakan som det var, åtminstone, några av mina initialer på. Nu var lakanet inte i något gott skick. Väldigt slitet var det, men jag kunde rädda den översta biten och det har jag nu ändrat till en gardinkappa till köket. Just nu hänger den, nystruken, över en stol och väntar på att jag ska putsa fönsterna i morron. Gubben är så snäll så han hjälper mig med utsidan denna gången. Ska bli härligt att få rena fönster.

På bilden nedan ser ni själva spetsen. Den är virkad på längden!! Kan inte ens räkna ut hur många maskor det gått åt, måste vara tusentals. Inget jag vill ge mig på. Ska jag virka spetsar ska det vara från sida till sida, haha. Jag tyckte den var väldigt söt i alla fall.

Idag har jag varit på medarbetarsamtal med min chef. Det gick hur bra som helst. Fick också veta att det inte finns något vik där efter den 31 augusti. Några tjejer som varit mammalediga kommer tillbaka och sen är där vikarier som varit längre än jag, så nu blir det att leta efter nåt nytt. Eller kommunen och jag får göra det. Känner väl ingenting just nu, bara en undran var man ska hamna nästa gång!!
Nu ska jag ställa mig och stryka gardiner. Det är ju SÅ kul, haha. Och ikväll ska nog gubben och jag äntligen ställa ut trädgårdsmöblerna. Kunde väl vara på tiden kan man tycka! Hoppas ni har en bra dag. Vi hörs!
Kram Elzie


10 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det blev ju en jättefin tvättpåse! Så duktig du är som har broderat så fint! Sådana där tvättpåsar är bra också när man är ute och reser...
Så då blir du "ledig" igen efter augusti... Ja det kan väl vara skönt ett tag, men du får nog något nytt snart. Men det är ju lite jobbigt med allt bytande hit och dit.
Kram
MArie

Bodil sa...

Finfin tvättpåse du har sytt!! Och jag kan tänka att gardinkappar också blir bra. Med sådan fin spets kan det inte bli misslyckat!
Hoppas det löset sig med annat jobb för dig till hösten!
Ha det gott!
Kram Bodil

Mormors vita sa...

Vad du kan! Så fin den blev, din tvättpåse.Och vilken underbar spets på det gamla lakanet/gardinen....och vilket jobb att virka.
Ha det gott!
Kram/Gunn

Måd - Himla lantligt i My Precious Home sa...

Hej! Vilken vacker tvättpåse du gjort! Tänk om man kunde sy. Brodera tycker jag om men det är länge sen jag gjorde det nu... *suck*.

Skrev häromdan och svarade på din fråga om armbandet, men fick inget svar.

Hör gärna av dig om det.

Kramis från mig

Måddan

Stina sa...

Hej vännen!

Vilken fin tvättpåse du sytt. En sån ska jag ha när sonen flyttat hemmifrån :) Nu är det ingen ide för han hittar inte ens hålet på tvättkorgen än mindre skulle han hitta snodden på påsen :)
Så tråkigt att du måste flytta på dig igen, du har ju precis kommit in i jobbet du har nu.

Nu är det dags för sängen.
Ha en bra onsdag/ Kram Stina

Käranån sa...

Jättefint broderat på din tvättpåse!! Gardinskappan är så fin, tänk att spetsen är virkad på längden! Vilket jobb!! Ha det så bra!

LenaS sa...

Åh vad fin tvättsäcken blev!
Ha en riktigt härlig dag!
Kramis/LenaS

karina sa...

Hejsan!
Håller med om att ska det virkas spetsar så får det bli på kortsidan. Har en tvättpåse med spets på men så vackert med broderi och här får mannen tvätta fönster på övervåningen. Gnäller han så upplyser jag honom om att det var han som ville ha två våningar "ler". Allt löser sig och njut nu av sommaren, Karina.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vilken fin tvättpåse du fixat! Vad duktig du är med broderinålen!
Det kommer bli jättefint med gardinkappan också!
Hoppas du har det gott nu!
Kram
nina

Anonym sa...

Hello Elzie!! How beautiful! A shame it is for dirty laundry!lol Did you do this by hand or machine! You may have posted that but translator is confusing!lol I've done this type of crochet and it takes forever..Curtains would be beautiful in your new kitchen from the crochet piece. I agree short is better!lol I'm guessing from the translation that you are looking for a new job?? I wish you luck with that if true. Here in the States it is very difficult to get work. I'm sure with your experience you will find something!!! It is going to be a beautiful less humid day today so I'm off to be outside for a while. I haven't been able to get much done around here so no new posts today!lol Enjoy the weekend! Sincerely, Jeannette