onsdag 29 september 2010

Näst sista september...!

Hej på er! Nog känns det som om hösten kommit alldeles för tidigt i år. Åtminstone kylan och blåsten. Usch, vilket väder vi haft. Men idag har det varit härligt, för solen har tittat fram och blåsten har avtagit. I morron skulle det bli bra väder också och det passar mig perfekt, för jag ska ut i trädgården och göra det sista. Sen får det vara bra till våren, tänkte jag. Men man vet ju aldrig, det kan ju ändra sig, haha.

Tog en bild på min piedestal som farfar gjort. Har satt mitt lilla hus därnere och tänt och det blev så fint sken. Tog bilden lite för tidigt på kvällen, för det såg mysigare ut senare. Men vad gör det.

Urnan som står uppepå köpte jag i blomsteraffären här i samhället. Tyckte riktigt bra om den. Inte är det gjutjärn, men det bryr jag mig inte så mycket om. Den var lätt och behändig och min ampellilja trivs väldigt bra där.

Så här ser det ut på spegelbyrån i hallen nu. Har alltid ljus tända där på kvällen för det blir mycket finare sken än lamporna som hänger på väggen. Ni känner ju mig vid det här laget så då vet ni att jag glömmer att jag ska styla tills jag ser bilderna, haha. Så stylat är det naturligtvis inte heller.
I morgon ska min bil in på besiktning. Det är gubben som sköter den, han brukar vara där med bilarna han fixar på verkstan, så det är lika bra han gör det. Jag hoppas verkligen att den går igenom, för jag gillar Röda faran!!
Jag hoppas ni har en bra kväll. Tänder ett ljus ikväll också för Bodil, Fru Gredelins dillen, som gick bort i helgen. Denna underbara människa fattas mig. Sköt om er och ta tillvara tiden ni har här på denna jord. Vi ses!
Kram Elzie


12 kommentarer:

Östervik9 sa...

Vilken fin urna, ser ut som en gjutjärns urna:) Det skulle jag vilja ha, men dom är ju så himla dyra:(

Ha en trevlig kväll
Camilla

Eva Agnes sa...

Sant att hösten har kommit men att det har varit otroligt fint i dag.
Gulligt med din piedestal och ljushuset. Gott att tända ljus nu när det blir mörkare.
Kram Eva Agnes

Bittan sa...

Ja här har hösten kommit på en gång också känns det som. Det enda positiva är att man kan vara inne o mysa med en massa tända ljus :-)
Lyckades via nån annan blogg hamna på Fru Gredelins blogg för ett pardagar sedan bara.Livet är inte rättvist :-(
Ha det så bra

Kram Bittan

Mitt hvite hus sa...

god morgen... ååå så vakker sang av Elisabeth.. elsker denne sangen...


nydelig urne... likte formen på den ..og pidestallen ..vakker..

Ønsker deg en fin høst dag =))

klemmer

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad vacker urnan var, hoppas besiktningen går bra! Jag fick ombesiktning men lindrigare än jag trodde i alla fall ;o)
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

Stina sa...

Så fin sak att ha som kommer från släkt.
Ha det gott du raring.:-) Kram Stina

bakom berget sa...

Hej! Jag har just kommit in. Vilket underbart väder vi har haft idag. Hoppas det håller i sig över helgen, för då har vi en massa höststädning att fixa med på tomten.
Jag ser att du är som jag, när det gäller det där med att tända ljus och lyktor på kvällarna. Det blir ju så mycket mysigare så. Jag älskar din spegelbyrå! Sååå fin!
Ja visst var det såå sorgligt med Fru Gredelin.....Man finner inte ord.
Hoppas du får en fin kväll!
Kram Åsa.

Old and New Home sa...

*Ler*

Det är bilder från gårdagen som ligger på bloggen. La upp detta igår, men uppdaterade med lite bilder idag. Så det e från Erikshjälpen i stan som jag köade i.

Ha en skön kväll
kram Cattis

Maud sa...

Så fin kruka... gillar såna...så snygga och användbara...
Visst är det höstigt,men i dag har det varit en vacker dag...
Ha det gott!
Kram Maud

Stina sa...

Hej svejs :)

Vilket härligt höstväder vi har, bäst att njuta medans tid är.
Idag är blogger på sitt sämsta humör...går absolut inte att få till ett inlägg, så nu har jag gett upp.

Nu väntar en lång jobbhelg, ska jag vara ärlig så ser jag inte fram mot det...skulle behöva vara hemma och göra lite nytta istället.

Ha det gott!
Kram Stina

karina sa...

Hejsan!
Alltid sorgligt när någon går bort och jag önskar dig en trevlig helg, Karina.

Black Iris sa...

Styling är bara till för proffsbloggarna. Jag tycker det är trevligt att få kika in till alla er andra och få se hur ni har det på riktigt.
Jättefina, stämningsfyllda bilder har du och urnan är kaninfin.

Kram Maidi