onsdag 1 september 2010

Tid för förändring

Hej på er! Idag har vi en strålande, solig dag. Annat var det när vi vaknade. Då var hela världen vit. Tack och lov var det inte snö, men väl dimma. Och den var riktigt tjock!! Men jag klagade inte eftersom jag skulle vara ledig idag.

I helgen som gick var det dags att plocka ihop förtält och golv. Dessutom skulle vi ha hem allt vi har haft i förtältet. Och det blev en släpkärra full, som synes på bilden, haha. Golvet, som vi skulle låta ligga, hade vi tänkt först, blev ihopplockat det också, för nu ska det förändras på campingen.

Vi ska nämligen ha husvagnen som den står nu! Det var gubben som ville ändra eftersom det blir lättare att köra dit och ta bort husvagnen och jag kunde ju inte opponera mig när jag nu inte kör den själv. Men jag tyckte det var mysigare att ha den som det var innan. Det är gubben och grannen som står och filosoferar på bilden, övervakade av lilla vovven.

Ytterligare en förändring har skett. Igår kväll var sista kvällen för mig på jobbet. Det kändes inte alls roligt kan jag tala om. Man har lärt känna de här tjejerna och dessutom vårdtagarna. Jag fick många bevis på att jag inte har varit där förgäves i alla fall, många av de gamla ville inte alls att jag skulle sluta. Och då blir man ju glad.
Chefen ringde till mig igår och ville ha in mig på ett lönesamtal så det var bara att ge sig iväg en stund tidigare. Och när vi pratat färdigt om det, så tackade hon mig för den här tiden med denna fina vas. Det är visserligen inte min färg riktigt, men man kan behöva en liten färgklick här och där ändå. Gulligt var det av dom.

Den är gjord på Sea glasbruk och handmålad. Därför har dom låtit det rinna från kanten uppe. Jag tycker den är rätt perfekt för buketter av olika slag. Inte för smal och inte för vid.


På förmiddan igår var jag och träffade min nygamla chef, Katarina, som jag haft här på jobbet tidigare. Så i morron börjar jag gå bredvid på mitt nya jobb, 18 km härifrån. Blir en mil kortare körsträcka och så får jag vara inne och jobba. Ska bli kul. Jag ska jobba två heldagar nu torsdag och fredag och det är jag inte van vid, så jag kommer väl att vara helt slut när jag kommer hem.
Idag fyller min lilla mor 84 år. Stort grattis till dig mor. Och samtidigt firar gubben och jag 14 år tillsammans. Vi ska åka och gratta mor ikväll och vårt firande får bli till helgen. Jag kan inte fatta vart den tiden tagit vägen. Tycker det känns som igår när vi träffades.
Men idag är jag ledig, som sagt, och får ta och göra lite nytta här. Har redan hängt ut lite tvätt som jag hoppas torkar, trots kylan, men allt här hemma känns eftersatt. Till helgen ska vi hämta hem husvagnen, sen blir det som vanligt igen! Jag hoppas ni har en solig och fin dag också och att ni tar hand om er. Gör det så hörs vi!
Kram Elzie


21 kommentarer:

Petra sa...

Ska du byta jobb nu igen? Det har du inte sagt:) eller har jag missat att du skrivit det här, kanske. Du får ha stort lycka till på nya jobbet då.
Och grattis till de 14 åren tillsammans med guben din.
Kram
Petra

Maud sa...

Ja det blir en hel del att fixa med när man skall flytta hem från campingen. Vi hade säsongsplats när barnen var små...det var riktigt trevligt... nu blir det enstaka små turer.

Det var ju spännande att byta jobb igen... kanske rätt bra att va inne nu när det blir kallare.. jag har jobbat "ute" vintertid och ibland är det lite påfrestande och vägarna är luriga... och så närmare hem är ju bra..Ha det gott nu...skall jobba två nätter,men först en lååååång promenad..
Kram Maud

Bittan sa...

Grattis till de 14 åren och nya jobbet :-) Även om det är tråkigt att sluta så måste det ju va skönt att få fortsätta på ett annat ställe men kan tänka mig att det ärjobbigt med nya människor igen.
Tänk att det redan är dags att plocka ihop husvagnen det var inte länge sen du skrev att ni skulle dit och packa upp allt !!!
Ha det så bra

kram Bittan

Stina sa...

Jag förstår att du är omtyckt du gumman.
Jag tycker att vasen är fin. Fin färg.
Kram Stina

Husbilsresan sa...

Ja,nu är hösten verkligen här...brrr!!!Jag fryser som bara den efter förra veckans semester i 35-gradig värme =)Vilken fin vas du fick!Gratulerar på 14-årsdagen och lycka till med nya jobbet!
Sköt omm dej du också!
Kram/Gunn

Hanna sa...

även vi har haft underbart väder idag, hela denna veckan hittills, underbart.
Ha en fortsatt bra vecka.
kram
Hanna

Viola sa...

Önskar dig lycka till med nya jobbet, vacker vas du fick, kramen VIOLA

Norregård sa...

Hej!!
Grattis till lilla mamma!!
Tänka att sommaren redan är förbi...det går så fort!

Gulligt med vasen;o)
Kram Malin

Stina sa...

Hej vännen!

Skönt att det ordnade sig med jobb. Härligt att du får jobba inne nu när det drar ihop sig till snö och vinter :)

Vasen var så fin i både färg och form, i den kan du ju sätta blommorna som du fick av älsklingen på 14 års dagen...för det fick du väl ?...:)

Så får vi väl säga att sommaren är slut nu...Elzie har flyttat hem igen :)

Ha det bäst.
Kram Stina

Anonym sa...

Oj, vilket jobb att ta hem allt efter avslutad säsong! Men jag kan tro att det är kul att ha en sommarstuga på hjul... bara att dra iväg om man vill!

Hoppas du kommer att trivas på nya jobbet! Må så gott.

Kram Eva-Mari

Anonym sa...

Glömde säga grattis till dina 14 år med Gubben:)

Mitt hvite hus sa...

Heisan..


en ny jobb for deg.. det er alltid like spennende det...
godt man blir satt pris på...

her er høsten for fullt.. men et nydelig solskinnsvær i dag.. nyter det...

klemmer 0)

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Haha, sån tur att det inte var snö. Tänk att säsongen är över redan, vad fort det gick!
Förstår att det var trist att behöva byta jobb igen, det är ju inte längsedan du bytte. Fast det blir nog bra på det nya stället oxå ska du se, och närmre var det ju också.
Väldigt fin vas du fick! Härlig färg!
Grattis till 14 år tillsammans!
Ha det gott!
kram
nina

Stina sa...

Tack för snälla ord hos mig :) Vet du...jag hade egentligen inte heller plats med någon köksö men hos mig fick köksbordet stryka på foten :)

När jag har gäster så sitter vi i rummet och när kära vänner dyker upp så sitter vi vid köksön :)

Nu är klänningen färdig och hänger på en galge, på stolen bredvid ligger de blommiga tightsen och väntar på party :) På måndag åker jag och några vänner på Ålandskryss...igen. Det blev lite tätt på given denna gång men nu åker vi för kommunens pengar...alltså gratis :)

Ha en härlig helg...själv ska jag jobba så jag är säkert lite lagom mör när vi ska kryssa :)

Kram Stina

Stina sa...

Glömde jag också...
Skönt att det gick bra på jobbet, hoppas du kommer att trivas och att du får stanna där nu.

Kram igen.

Black Iris sa...

14 år med "gubben" har jag också haft snart.
Tiden går så himmelens fort.
Byta ut honom vill jag inte men däremot skulle det vara väldans skönt att få byta jobb känns det som.
Älskar mina arbetskamrater men det har varit en stor omorganisation nyss och inget är sig likt.
Maidi

NICOLINAS BONING sa...

Snygg vas...inte riktigt min färg,men den är en riktig färgklick som man blir glad av:-)

Hoppas att du kommer att trivas på "nya" jobbet och att du inte behöver flytta på dig igen!

Ska strax gå till sängs för en god natts sömn innan tåget går till Arlanda. Där blir det 3 timmars väntan innan flyger till Madeira lyfter,men då passar vi på att luncha med Johanna som tar tåget hemifrån sig söder om stan.
Det ska bli skönt att få krama henne en liten stund innan vi drar vidare.
Ha en bra vecka så "ses" vi när vi har kommit hem igen.

Kramar Birgitta

Vita små hjärtan sa...

Ja det är mycket att stå i då hösten kommer!!!!
Lycka till på jobbet!!!!
Kram Agnetha

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh vilken fin!

Kram Annica

Anki sa...

Hallå!
Javisst har det blivit kallt, brr...å mörkt, det börjar ju redan vid 8-tiden...hmm inge roligt!
Jag kommer allt ihåg baxandet när husvagnen skulle hem för vintern, tänk vad mycket man släpat dit...lika vemodigt varje gång det skulle packas ihop! Meeen snart är våren här igen!
Nytt jobb låter roligt, lycka till!
Å grattis till dig och "gubben" *ler*

Ha det gott!
Kraaam!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Oj vad mycket som är på gång hos dig... Husvagnen och din mammas födelsedag och nytt jobb...
Hoppas det kommer att går bra det också. Och roligt när man får lite kred för det man jobbat med.
Kram
Marie