tisdag 23 november 2010

Vintern rasat...!

Hej på er! Ja om det ändå vore så väl, men vintern "rasar" fortfarande utanför mitt fönster. Usch vilket väder vi har här i Småland. Gissar att det är dåligt på andra ställen också i vårt avlånga land.

Himmel vad jag är dålig på att uppdatera den här bloggen. Nu på sistone tycker jag inte att jag har haft något att visa så det kan ju bero på det. Men jag blir jätteglad när jag ser att ni är inne och skriver kommentarer ändå. Ni är så gulliga!!

Finns det något ödsligare än en vintertom camping? Jag tycker inte det. I lördags var vi nere i Bergkvara och tittade till vårt ställe för att se att presenningar och annat låg som det skulle. Det gjorde det på vår, men vår grannes hade blåst av så vi la tillbaka den och knöt repet bättre om.

Intill vår grannes plats låg en död svan. Det var ingen rolig syn. Kanske var det den äkta makan/maken till den här som simmade omkring i det kalla vattnet? Massor med svanar var det där i alla fall, säkert 50 stycken. Och nog är dom vackra där dom simmar så smäckert.

Igår kväll var jag nere i vår blomsterhandel och gjorde lite pynt. Bl a blev det den här betong-krukan med en liten orkidé och en annan blomma som jag inte vet vad den heter. Satte dit några stjärnor också i grått/svart (om ni inte ser dom, haha!).

Sen hittade jag den här adventsljusstaken och kunde inte låta bli att göra en grupp där också. Det blev nejlikor, lite grönt och så en blomma från en julros. Får bara hoppas att den står hela advent.


Visst är den läcker ljusstaken? Tyckte om mönstret på den. Jag har ju inte haft någon ljusstake likt den här på de senaste åren, men nu tyckte jag det kunde vara dags igen. Ber om ursäkt för de dåliga bilderna, men det är inte lätt att fota nu när det är nästan kolsvart inomhus.

Idag jobbar jag kväll. Ska bli kul att ge sig ut i snövädret sen (hm!). Bara man tar det lugnt ska det väl gå. Och det hoppas jag att ni också gör om ni är ute och kör idag.
Ha en fortsatt bra vecka så hörs vi.
Kram Elzie




23 kommentarer:

Turid sa...

Ja våres camping ligner en "spøkelsesby" om vinteren:) Men der er noen som reiser hele året! Vi skal snart ta en dagstur og se til at alt er ok:) Men vi er så opptatt med maling her hjemme, så det har ikke blitt ennå.

Så fin adventsstaken din ble:) Jeg må nok finne min frem til helgen også...

Ønsker en riktig fin dag:)

Turid/tofo;)

Petra sa...

Hej Elzie, ja här är det också vinter. Men slaskigt, blev sjöblöt om fötterna när jag tog min promenad idag på morgonen. Så fint du gjort redan till 1.a advent. Jag har ingen riktig lust i år, men jag får väl börja på lite smått så kanske pyssellusten kommer.
Ha det gott och kör lugnt ikväll.
Kram
Petra

sylvia sa...

hei.
trist om vinter,men snart snur sola å det blir lysere igjen.
nydelig adventstake,
ha en flott dag.
klem fra sylvia

Bittan sa...

Hej du !

Campingen såg inget vidare ut nu. Du får kolla på Böda på måndagar för att få campinginspiration :-) Bor ni i slummen eller på paradgatan hihi ? Eller det kanske bara är så galet på dessa gigantiska campingar som Böda tex. Underhållande är det i a f .
Jag använder Photoscape ( gratis att ladda ner ) och Picnic ( också gratis för standardversionen men för att få de roliga funktionerna får man betala en liten peng typ en 100 lapp för ett helt års obegränsat anv ,då får man även tillgång till alla nya funktioner som kommer.)Båda är lättanvända. Ibland när jag har tid/tålamod använder jag Photoshop också.

ha en bra dag.

Kram Bittan

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Heisan.
Titter innom litt hos deg.
Det går mot lysere tider og nå er det snart advent og jul
noe å glede seg over
Men vi venter på våren :)
Ønsker deg en fin uke.
-ella-

Stina sa...

Jag kan tro att ni har ett väldans otrevligt väder just nu. Här blåser det som bara den. Kram Stina

Malin sa...

Ja du...jag har också jobbat kvällen o det var verkligen snöigt både på vägen dit o hem...känns som om det har varit vinter i en evighet nu o våren o sommaren som var är "borta" ur minnet...suck...
Gillar dina alster från pysslet i blomsteraffären o ljusstaken är verkligen fin...jag velar ännu mellan "vanliga" ljus o blockljusen...lutar åt blockljus ett år till...
Du har verkligen rätt om campingplatser på vintern...samma fenomen är med badplaster o jag blir så vemodig då jag kommer dit...vår badvik är kall och grå...svårt att tänka sig alla roliga stunder i sol o värme som vi tillbringat där nere...
Ha det du gott i vintervädret o vi ska allt ta oss igenom ännu en vinter o till slut se våren kika fram!

Kramar från Malin

Anonym sa...

Vad pysslig du är! Här blåser det som bara den men mer snö har vi inte fått. Ligger i skarven tror jag.

Kör försiktigt.
Kram Eva-Mari

Elsa och Helena sa...

Jättefin adventsljustake du ordnade till. Vackra bilder visar du också!! Men så tråkigt med den döda svanen....:(

KRAM Helena

Elsa och Helena sa...

Vad glad jag blir att du gillade min blogg också!! Man tackar och niger:)

KRAM

Monika sa...

Hej på dej! :o)

Tack snälla du för den gulliga kommentaren! Den värme gott i vinterkylan :o)

Här har vi inte så mycket snö. Den kom för att stanna den 14 oktober. Sedan har det snöat en par gånger till men inte i några jättestora mängder. Däremot så har vi svinkallt, idag har det varit över 20 minus mest hela dagen.

Ännu längre uppåt landet är det över -30 just nu. Mågen ringde just och berättade det. Alltså rätt så myggfritt ;o)

Så fort som tiden går nu förtiden så är det snart vår och sommar igen och campingen vaknar upp ur sin vitervila :o) Men nog önskar man det kunde vara sommar minst 10 månader om året! Eller hur?! :o)

Mys och må så gott och ta det lugnt efter vägarna...

Kram

Monika

Laila sa...

länge sedan jag var här inne hos dig nu vännen.
Hoppas att allt är bra med dig.
Jag har en ny blogg och har alltså flyttat. Du får så väldigt gärna komma dit och hälsa på. Kram Lallis

Elsy sa...

Tack för din fina kommentar.Så vackert du gör till advent.Ha det så gott kram Elsy

Maud sa...

Vad fint du gjort...
Öde camping är verkligen öde...och tänk vilken skillnad mot sommaren ....då sjuder det av liv...
Ha det gott!
Kram Maud

Börjelundskan sa...

Åhh, vilken vacker ljusstake du har gjort, gillar när man blandar lite grönt ocgh torkade frukter i. :)

Uch vad tråkigt att läsa om den döda svanen, har varit med om nåt liknande och det var sååå sorligt att se maken sörja så, dom lever ju i par hela sitt liv. Även djur kan känna sorg.

Ha en fin kväll. Kram Cin

bakom berget sa...

Jag tittar här en stund hos dig....undrar hur du har det i blåsten. Har ni fått mycket snö?
Här är det snödrev över vägarna ikväll. Usch och fy!
Men, va mycket fint du har pysslat till!
Ha en fin dag i morgon!
Kram Åsa.

Caroline sa...

Essemia I love how your advent candle turned out. Here in our part of Canada we haven't gotten snow yet...but it won't be long.I believe in the next couple of days it will be arriving :( Have great week.

Lisbet sa...

Bilderna är fina!
Verkar som om du är på gång med en massa olika projekt!
Ljusstaken är så fin!

kramar

Viola sa...

En öde camping ingen hit, känns lite vemodigt..nog har vi fått vinter alltid och den ska visst stanna kvar de närmaste veckorna, är blandade känslor faktiskt, ha en fin fredag, kram

Stina sa...

Hej vännen!

Här finns en som är ännu sämre på att uppdatera bloggen :)
Hos mig händer just ingenting, jag tycker att att allt känns pest för tillfället. Har åkt på en rejäl förkylning IGEN och förstår nu varför kroppen kändes sliten tidigare i veckan.

Nu ska jag ta mig i kragen och måla skafferidörren...bäst att passa på när sonen är borta, annars så blir det väl avtryck på hela dörren.
Kanske hade varit bättre med draperi för här står skafferi och kylskåpsdörren på vid gavel för jämnan....jag fattar inte att han kan vara så sugen hela tiden :)

Nu är det dax för jobbarhelg igen, ser inte direkt fram mot den. Jag skulle hellre ligga i sängen och kurera förkylningen....men plånboken sa nej till det när jag frågade :)

Ha en skön helg!
Kram Stina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja visst är det ödsligt på campingplatserna nu... Men tiden går ju fort, så snart är ni nog där igen...
Så fin din adventsstake är... tyckte också om mönstret på den!
kram
Marie

Black Iris sa...

Verkar som om det är lite rusk överallt.
Här blåser det som attsingen och snön yr som bara den.
Ha nu en riktigt skön första advent och mys i stugvärmen.

Kram Maidi

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

Ja nog är det vinter alltid!! Brrr..vill bara sitta inne och mysa!!

Vilket finnt advenstarrangemang du har gjort i advenststaken!! Inspirerande!!

ha det gott!! Kramis Sanne!!