måndag 27 december 2010

God fortsättning på er!

Tänk att det redan är sista veckan på 2010! Inte klokt egentligen. Tycker det känns som igår när det var semester, men jag kan ju ha fel, hihi.

Den här tavlan var en av sakerna jag var tvungen att få färdig till jul. Har broderat den till gubben och han blev så glad för den. Enligt honom ska den få "hedersplatsen" i vardagsrummet, men vi får väl se var den hamnar. Själv fick jag en läcker rosa mobil istället för min gamla, hopplösa sak.

Så här ser soffan i köket ut nu. Har köpt några nya kuddfodral från Jotex som fick samsas med de jag sydde förra året. Blev riktigt bra. Har sytt en "dyna", eller vad man ska kalla det, till soffan också, i samma tyg som gardinen. Den är bara ditlagd och väldigt enkel.

Jultulpaner måste jag bara ha. Dessa hade jag på köksbordet tills det var dags att duka fram maten. Jag har aldrig mycket på mitt julbord eftersom min mor ser väldigt dåligt efter en stroke. Hon har bara tunnelseende och därför vill jag inte ha så mycket som distraherar henne. Så enklast möjliga dukning, men vi hade en trevlig stund på julafton ändå. Åt och drack julmust!!

Den här brickan köpte jag från Jotex förra året. Sen samlade jag ihop lite julgranskrams i nysilver och la runt ljuset. Ser ni den lilla renen som står där också? Var så svårt att fota nu på morron i det dåliga ljuset. Den jättestora kulan skulle egentligen inte varit där, men till slut var jag så trött på juldekorationer så den bara hamnade där, haha.

Här är en annan sak som jag ville få färdigt innan jag visade er. Det är våra "nya" köksstolar. På bilden är bara den ena med eftersom min mor tycker bättre om att sitta på den lite bredare som står i sovrummet normalt sett. Men nu har jag äntligen målat de där stolarna jag köpte på loppis förra sommaren!!

Jag tycker dom blev riktigt bra, även om gubben klagade lite över att dom var för raka i ryggen. Ja, sa jag, du sitter inte där så länge ändå så det stör!! Han är en sån som antingen är igång hela tiden - eller ligger på soffan! Här nedanför ser ni hur den ser ut utan den röda dynan. Jag satte dit samma tyg på sitsen som vi har på kökssoffan. Man är ju världens bästa fotograf också, haha.

Sen har jag - också äntligen - blivit av med den stora kolossen på skrivbordet. Gubben har satt ner den på golvet och jag tycker det är så skönt. Nu får man rum med lite saker istället som man vill ha. Och nånting jag vill ha är en annan lampa. Vet precis hur den ska se ut, nu gäller det bara att hitta en sån också, haha. Men den andra duger ju så länge. Det är en av mina fönsterlampor jag köpte på Ellos för flera år sen. Ni ser den längst till höger en liten snutt.

Så här enkelt löste han problemet. Bara en limfogbräda (eller vad det heter!) och fyra hjul, sen var det klart. Är väldigt smidigt att man kan flytta den. Först tänkte jag haft den i skrivbords-skåpet, men jag kände inte riktigt för att börja skära i det här gamla skrivbordet så då löste vi det så här. Och jag är helnöjd!!
Jag hoppas ni har haft en skön jul. När man är runt på era bloggar så verkar de flesta av er ha haft det bra och det är skönt. Om man betänker hurdant vädret var också så hoppas jag att ni har ström och värme överallt. Huga när dom visade bilder från östkusten.
Har man en snäll man eller har man? Han steg upp varje morron och körde mig till jobbet nu i jul för han tyckte det var så halt väglag. Vad säger man om det? Visserligen kunde han köra hem och lägga sig igen, men jag tyckte det var så gulligt gjort. I lördags jobbade jag delad tur och när vi skulle åka tillbaka till jobbet så kommer det upptraskande en älgtjur framför bilen. Det var så långt fram så vi hann stanna i tid och sitta och titta på honom. För det hann vi göra en god stund. Han hade ingen som helst brådska över vägen, haha. Det är ståtliga djur även om dom inte är så speciellt vackra. Den dagen såg gubben 1 räv, 2 harar och 3 älgar när han körde fram och tillbaka. Det är mycket djur på väg till mitt jobb som ni ser. Själv har jag bara behövt bromsa för två rådjur och ett antal rävar.
Nej, nu önskar jag er en bra sista vecka på året. Ha det så bra så hörs vi!
Kram Elzie














15 kommentarer:

Stina sa...

Hej vännen!

Vilken fin tavla du broderat till gubben :)
Är det han och Sheeba som stått modell till tavlan?

Så fin modell det var på dina loppis stolar och kuddarna passade jättebra i soffan. Älgen är ett maffigt djur inge skoj att krocka med en den, skönt att ni hann stanna.

Här har det varit lugnt hela helgen...en liten fest på juldagen gjorde att jag blev latare än vanligt på annandagen :)

Är ledig fram till onsdag så jag har ett par dagar till att lata mig på :)

Ha en bra fortsättning på detta år och så önskar jag dig ett

Gott Nytt År!

Kram Stina.

Mitt hvite hus sa...

Heisan

så fint du har brodert til din mann..

flotte stoler ..

og putene dine var også så fine.

håper du får noen fine romjulsdager::

klemmer

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej och God fortsättning!
Vilken fantastsikt fin tavla du har broderat! Vilket jobb! Det måste ha tagit många timmar det där... Och jag förstår att han blev glad!
Jag har ju också broderat en hel del, så jag vet ju hur mycket tid man lägger ner på en sån tavla.
Och mycket annat har du ju fixat till också, stolar, och kuddar och annat julpyunt.
Kram
Marie

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken vacker tavla du broderat och smart lösning för hårddisken!
Ha en fin eftermiddag!
Kram/Lena

Stina sa...

Men kära lilla gumman. Det var då en fin tavla du gjort. Verkligen.:-) Kram Stina

Maritha sa...

Helt underbar tavla du broderat,instämmer med Marie, jag har också broderat jättemycket förr och vet vilket jobb som ligger bakom. Du har gjort så mysigt hos Er. Hoppas du får vara ledig i nyårshelgen. Jag önskar ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Kram
Maritha

bakom berget sa...

Hej och godagens i stugan! va fin tavla du har broderat. Jag förstår att han blev glad gubben din.
Så fint du har fixat till det med kuddarna och stolarna i köket. Jättesnyggt! Kul att kunna göra om sina loppisfynd så att dom blir som nya.
Usch...jag ryser när jag tänker på att en älg skulle springa ut på vägen framför en...Huu så läskigt.
Vi har så ont om älgar här, så man ser dom väldigt sällan.
Ha nu en jätteskön vecka! Snart är det nyår. Kram från Åsa.

Elsa och Helena sa...

Hej igen! Har nu läst boken "Bedragen" av Katarina Janouch den blev jag mest deppad av! Men det betyder väl i och för sig att den var bra eftersom hon verkligen kunde förmedla känslan i boken!

Vilken snäll gubbe du har som skjutsar dig:) Jag ha också jobbat delade turer och det är ingen höjdare om man säger så:)

KRAM Helena

Änglarnas hus sa...

HALLOJSAN I STUGAN!!

Men nu bir jag imponerad! Det blir jag alltid av folk som har tålamod att broder så stora saker!! Snyggt! Förstår att maken blev lyckslig! Själv har jag nog lyckats knåpa ihop små jultavlor en gång i tiden..

Tack för gulliga ord om vår gran..jag är "kär" i det pyntet! De virkade och sockerstärkta änglarna har jag inte gjort själv..utan de fyndade jag på REA efter jul för ett par år sedan..Visst är de söta?!

Ha ett bra slut på året!!

Kramis Sanne!!

Hanna sa...

Så fint du har broderat.
Kram
Hanna

Viola sa...

Vilken tavls, förstår att han blev glad och ser ju att Otto även är med där...:-) och stolen blev ju bara så fin..ha en fortsatt skön vecka, den sista...krmaen

Petra sa...

Oh så fint du gjort till jul. Tavlan du gjort till gubben är ju helt fantastisk! Den tog väl ett par timmar att göra:)? Vet du hur många timmar du broderat på den? De vete katten om jag hade gjort det till min DH, tror inte han hade haft vett att uppskatta allt det jobbet som ligger bakom. Han blir glad bara han får lite nya buntband varje jul, haha. Ja, det är tur att gubbarna är rädda om oss, jag har också en snäll gubbe som skjutsar när det är för jäkligt på vägarna. Vi har blivit förkylda, inte så kul, ev får vi ställa in nyårsfirandet hemma hos oss. Som det är idag orkar inte nån av oss tänka på nyår.
Ha nu ett riktigt gott slut och ett gott nytt år.
Kram
Petra

Frusvea sa...

Otroligt fin tavla! Vilket jobb du lagt ner :O Det var väl det minsta att han gav dig en RÅSA mobil ;)
Gott Nytt År kära du
*kram*

karina sa...

Hejsan!

En sån passande och vacker tavla till mannen som gillar fisket. Visst blir det lite annat med färg och tyger och på loppisar gör man ju alltid fynd. Ha det gott, Karina.

Malin sa...

Så fina bilder du visar från ert hem och både soffan och stolarna ser verkligen stiliga ut...Tavlan du broderat är fantastisk - jag beundrar de som kan och har tålamodet...
Jo julen har varit fridfull och god...framförallt go och vi har ätit en massa godsaker sedan julen började...Idag hade vi paus med hederlig spaghetti o köttfärssås - det var smarrigt värre.
Nu stundar Nyår o jag jobbar men nog ska jag hinna med att skåla vid 12-slaget...sedan är jag ledig i över en vecka!
Ha det nu så gott dessa få dagar på det gamla året och väl mött vid det nya´s början!

Kramar från Malin