lördag 11 december 2010

Ja, så var det snart tredje advent!

Hej på er! Ja, jisses vad tiden går. Här händer inte så mycket, som vanligt, men jag vill i alla fall visa en kula som jag köpte på Jotex för ett tag sen. Här hänger den i det lilla köksfönstret, där jag inte haft något tidigare som lyst, och jag tycker den passar perfekt här. En sak som är bra med den här kulan är att den går på batteri så man behöver inte dra sladdar överallt.

Och så här ser den ut på kvällen när den är tänd. Var väldigt svårt att fota den, för jag fick med hela köket i bilden först. Det blänker som bara den. Är verkligen fönstren så rentvättade??

På måndag är det ju dags för Lucia igen och jag har satt fram mitt luciatåg från Sverigealmanackan. Tycker det är så fint. Härliga små figurer som nu står på sideboardet i vardagsrummet.

Har ett litet lussetåg också som är lite mer på skoj. Bara älskar minerna på de här figurerna. Har haft dom ett bra tag, och såg nu att det hänt en liten olycka med det ena ljuset på tärnan, men dom får hänga med ändå. Har för mig att det ska vara fem figurer, men hur jag än letat så har jag inte hittat den femte så kanske har jag fel?

Vi skulle egentligen varit i Skåne idag, men sent igårkväll fick jag ett sms från dottern att hon åkt på maginfluensa och då ville vi inte åka, hihi. Får nog baciller i oss ändå utan att man behöver besöka dom frivilligt. Skulle lämnat födelsedagspresent idag för hon fyllde nämligen 36 år i tisdags, men hon får vänta ett tag till då på presenterna.
Jag hoppas ni har en skön helg. Här ska det pysslas lite. Tänkte jag skulle försöka få till några smällkarameller, när jag nu äntligen köpt silkepapper. Förra året när jag skulle köpa så var det slut överallt. Det vita alltså! Kan inte förstå det?!
Här snöar det idag igen. Fast för första gången på flera veckor så har vi plusgrader. Känns lite konstigt att snön är så tung! Men det ska ju frysa på igen så det lär väl bli halkigt och fint. När jag körde från jobbet igår så var det en bil som kört i diket. Ja, det är bäst att ta det lilla lugna.
Ha det så gott så hörs vi!
Kram Elzie


23 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Ja snart tredje advent..tiden rusar verkligen fort.. och de är väl bare och hänge med :).. sött luciatåg.. synd på den femte... men allt som inte är borta kommer fram heter det ju:) ha de gött..Pia

skifferhuset sa...

Söt luciatåg! Alltid kul när man har saker som hängt med ett tag! Ha en fin dag! Kram Iréne

gittan sa...

Hej! Så skoj att du ville vara med i utlottningen hos mig. MEN för att få dina två lotter gäller det att du länkar till rätt sida "ler" Alltså länken till bilden på kokbosstället du lagt upp ska vara till
http://hemtrevligtuteinne.blogspot.com
Ha en fin helg / gittan

Lisa-olsi sa...

Jättefint luciatåg.
Ha en trevlig helg.
Kram Lisa

Mitt hvite hus sa...

Ja nå er det under to uker til julaften...går fort nå.. pakker julepakker og baker i helgen...og koser meg masse...

Nyt helgen =)

Klemmer

sylvia sa...

hei,
ja dagene går fort nå,
så nydelig en kule, vakkert hos deg,
så festelig et lucia tog, jeg har et som likner...men ditt var så festelig..
ønsker deg en riktig god advent helg,
klem fra sylvia

Anki sa...

Gud vilket gulligt luciatåg...
Mm här snöar det oxå...hela tiden, så nu är det mycket...fast väldigt vackert!
Önskar dig oxå en mysig helg!

Kram kram!

NICOLINAS BONING sa...

Det är klart att du har så rena fönster...en bild ljuger aldrig vetdu väl...fniss...
Söta tåg båda två,men det "lilla" var lite extra charmigt.

Det är klart att det inte ska se ut så där bredvid bordet, men meningen är att vi ska byta ut dom 2 sista fönstren som råkar vara i vardagsrummet så inte lägger jag ner någon energi på att stänka på lite färg där inte...egentligen beror det på att jag har tappat bort vilken färgkod det är på väggen så nu får det vara så tills vi målar om igen.

Ta det lugnt ute på vägarna!
Kramar Birgitta

Stina sa...

I love you!:-)
Kram Stina

Petra sa...

Ja, nu är denna helgen också slut snart. Lucia imorgon, det måste jag se på TV, nu när min inte har några egna lucior o stjärngossar som bor hemma längre, men det är ju längesen de hade lust att lussa för mamma o pappa förstås. Förra året var det så fint på TV:N när det sändes från Växjö.
Ha det gott o ta det lugnt i trafiken.

Ullis/Leva på landet sa...

Ja det går fort nu inför julen. Ditt Luciatåg som Erkers Marie har gjort är ju så fint. Hon håller ju till här i Leksand och det är så bra att hon har egen butik.
Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei på deg! Og god Sante Lucia dag! Synd du ikke fikk besøkt datteren din, men mageinfluensa skal man holde seg laaaaang unna, hvis man kan!

Ang. det bildet høyest opp på bloggen min (gård og snø), så er det faktisk bilde av en svensk gård i Hedemora! Her ser du den til salgs: http://www.hemnet.se/beskrivning/929380?r=3 Jeg skulle gjerne kjøpt den, men det blir for langt unna barn og barnbarn!

Klem Cathrine :-)

Hanna sa...

Ville bara titta in och önska dig en fin lucia kväll.
kram
Hanna

Marias Hörna sa...

Va mysigt du fått det. Kul lucia tåg också :)

Stina sa...

Hej vännen

Vilket fint luciatåg...kul att plocka fram saker som betyder mycket.
Hoppas allt är bra med dig...här har lusten till det mesta försvunnit, tycker mest jag jobbar och sover. I går hade jag iaf. lite glöggfest hemma här...en trevlig kväll blev det med många hjärtliga skratt....sånt gillas :)

Så tråkigt att du inte kom i väg till dottern fast det var ju skönt att ni inte hann dit och blev smittade. Fy och blää för magsjuka :)

Ha det bäst!
Kramen

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

MEN vilket underbart luciatåg..ser nästan verkliga ut!!

Jag är helt tillbakalutad då det gäller julförberdelser i år..känner inte igen mig alls! kommer säkert vakna upp med ett ryck till helgen och börja fixa och dona då!!

Ha det gottis!! Kram Sanne

tindra lite mera sa...

Hej,
Jag tänkte göra lite reklam för min blogg,
har inte varit aktiv i min blogg på ca 1 år så det är som att börja om igen.Tänkte att om jag har en utlottning så hittar ni till mig igen men icke så snälla vill du vara med på min utlottning
du har jättestor chans att vinna men skynda för tävlingen avslutas ikväll..Det du kan vinna är en avskavd bräda med härlig snirklig text eller ett trähjärta med underbar vintagebild,välkommen in och ta chansen!
En liten länkning skulle uppskattas:)
Kram Katarina

bakom berget sa...

Tack för titten inne hos mig. Jag hoppas att du oxå får en toppendag!

Kram Åsa.

Viola sa...

Snart är det jul. det säger bar svisch som vanligt, ha en fin dag i kylan, vilket rart luciatåg du har där hemma, kramen

Käranån sa...

Vilket gulligt luciatåg du har där! Det är bara att försöka hänga med tiden fast den rusar iväg.

Malin sa...

Nu när jag skriver så har vi siktet inställt på 4:e advent o tiden rusar iväg med oss...Det har varit iskallt och i morgon (torsdag) ska det bli mildväder igen...sen kallt!
Jag är ledig i morgon o ska få fram lite mer julsaker har jag tänkt...jobbar helgen men from måndag är jag ledig en vecka - suveränt!
Söt liten kula du har fyndat o batteriljus är bra grejer...jag har några sådana ljusslingor åliggandes o de är toppen, de kommer åt på de mest märkliga ställen där det inte finns kontakter.

Kramar från Malin

Anonym sa...

Vilket sött Luciatåg du har! Gardinerna blev jättefina tycker jag och med de vita längderna syns ju inte sidorna som du blev missnöjd med. Har samma problem med sidorna jag oxå och har inte en aning vad det beror på.
Ber dig 1000 ggr. om ursäkt Elzie att jag missat tråden på MN om etiketterna och jag SKÄMS sååå otroligt mycket över det!!! Hoppas ni kan förlåta mig och att ni inte är alltför arga på mig nu... Förlåt Elzie att jag missat det!!! Såg fram emot att göra dem men då jag inte hittade tråden på MN och inte hört nåt av er om det så trodde jag att det inte blev av. Har haft sjukt mycket här sista månaden med sjuk vovve, sjuka släktingar och jag har inte mått så bra själv heller så då har scrapplusten blivit lidande av det. :-( Har bara gjort en handfull julkort än, jag som brukar göra runt 20 st. annars.
Som sagt, SKÄMS otroligt mycket och hoppas du kan förlåta mig Elzie att jag missade denna omgång!!!
Stor KRAM till dig Elzie!
Susanne

Elsa och Helena sa...

Ja nu rusar tiden för fort och här blir ingenting gjort, hihi!!

Jättefint Luciatåg, själv höll jag på att missa att det var Lucia. Annat var det när dottern var liten och det planerades långt före:)

Tur ni inte åkte till Eran dotter den elaka bacillen kan man vara utan!! Önskar dig en fin dag!

KRAM Helena