måndag 26 juli 2010

Får jag presentera...

...fröken Cornelia, Elise, Alva! Hon döptes en stekhet eftermiddag i Jäts kyrka den 17/7. Eftersom det var så varmt så åkte dopklänningen av direkt, den stackars tösen höll på att förgås i den virkade dopklänningen.Stolta gudföräldrar var jag och farfar. Om ni undrar varför vi står och tittar bakåt, så beror det på storebror Casper, som höll igång bakom prästen, haha. Han upptäckte att det går att öppna en liten grind till altaret och den öppnade han och stängde hela tiden. Plus att han var tvungen att gå upp på altaret varje gång. Ja, du milde vilken cirkus. Den stackars prästen var så hes så man hörde knappt vad han sa. Inte lätt att hålla gudtjänst med en sån hals!!Här är det lilla busfröt. Något mer likt Emil i Lönneberga får man leta efter. Här ser han så sur ut. Anledningen är att han ville springa omkring men det fick han inte för pappa. Han är så fin i sin vita skjorta och shorts. Vi var i deras sommarstuga och åt tårta efteråt och hade sån tur att vi precis hade fikat färdigt innan åskan drog in över oss. Maken till skyfall har man sällan sett. Vi, som var på väg hem, såg knappt vägen framför oss.


Vi hade ju ett strålande väder hela semestern. Jag vet inte om vi kan tacka det lilla vindspelet på bilden för det. Enligt gubbens barnbarn så är det en "solgud". Hur god vilja den lille guden än hade så hjälpte det inte stort i helgen.


Det började regna sent i fredags kväll och höll sen på hela lördagen i ett sträck. Det var inte uppehåll en enda gång. Och hur det såg ut runt husvagnen kan ni se på följande bilder.


(Grannen smiter iväg. Vill nog inte vara med på bild!).


Vi fick mer än 100 mm den dan. Något som säkert var välbehövligt, men allt behövde väl inte komma på en gång!!


Idag har jag varit ledig och passat på att tvätta. Fått den torr ute dessutom. Sen har jag målat en del. Senare i veckan tänkte jag börja måla ute, men vi får väl se först hur vädret blir.


Jag hoppas ni har en skön dag. Och att ni njuter av väderleken, även om det blivit mycket svalare. Något som jag gillar eftersom det var väl varmt nu innan. Mina blommor i trädgården ser mycket gladare ut nu också efter regnet. Kanske de kan komma igång och växa nu för det har varit dåligt med det i sommar. Tycker dom ser nästan likadana ut som när jag stoppade ner dom!


På lördag ska vi på bröllop. Det ska bli kul. Hoppas dom har tur med vädret också eftersom det räknas med att vara ute. Ha det så gott så hörs vi!


Kram Elzie


söndag 18 juli 2010

Ja, nu är det...

...de sista skälvande timmarna på den här semestern. Jag kan inte fatta hur snabbt den gått. Känns som det var igår när jag slutade jobba på söndan. Men så är det. Underbart är kort sa redan Povel Ramel!

Första veckan på semestern blev ju lite söndersplittrad i och med att vi åkte hem redan på torsdan för att jag skulle fira min födelsedag. Som ni ser hade jag fint främmande. Här är lille Casper som är 2 år och 4 månader på det här fotot. Att han kunde sitta still så länge som det tog att ta kortet är för mig en gåta. Han har sån energi den killen att han gärna fick dela med sig lite till farmor!!

Här är en annan liten skönhet. Lilla Cornelia som bara var knappt 2 månader när hon kom på besök. Hon ser lite lömsk ut när gubben är i fototagen. Men här ser man i alla fall ansiktet på henne. Annars vill dom ju gärna hålla händerna för.

När midsommar var över, som vi firade här hemma tillsammans med min mor för övrigt, så åkte vi tillbaka till Bergkvara. Den här gången var Alex med. Det är gubbens 10-åriga barnbarn. En väldigt tyst och försynt grabb som man inte hörde mycket av. Och vädret var ju så fint så han tillbringade mesta tiden i vattnet. Antingen i poolen, eller som här i havet. På bilden nedan är det Fia, grannens dotter, som hoppar från hopptornet.

Och här är det Alex som undersöker bottnen i havet. En riktigt litet sjöodjur det där. Och skönt att dom kan simma. Det är viktigt, tycker jag, och kan inte förstå hur dom kan dra in simskolorna både här och där.
När Alex åkt hem, så fick vi två veckor ledigt tillsammans. Men det har ju varit så varmt så man har inte orkat göra någonting mer än sitta och päsa och så gå och bada i tid och otid. Men en dag var det lite svalare och då beslöt vi oss för att åka till Vissefjärda. Det ligger ju precis i närheten av Bergkvara. Anledningen att det blev just dit är att gubbens mormor var därifrån och han har blivit väldigt intresserad av släktforskning på "gamla dar". Ja, jag tycker också det är intressant och har tänkt ta itu med min släkt nu i vinter.
I det här huset bodde gubbens mormor. Hon var väldigt sparsam, och fick väl så vara också, hade det nog inte så fett, så på kvällen, efter kura skymning, så tände hon en 25-wattslampa i köket. Det var allt lyse som fick vara tänt, annars blev elräkningen för dyr!! Inte klokt egentligen. Vi var och tittade på det här huset för en del år sen och då var det nästan inbäddat av en stor granhäck. Nu hade några danskar köpt det och gjort riktigt fint på tomten.


När vi ändå var ute och åkte så for vi till ett litet ställe som heter Ekenäs. Där ligger det massor av gamla, fina kåkar som man gärna skulle bo i. Men då får man nog ha en fetare plånbok än vad som är fallet. Det märktes, om inte annat, på bilarna som stod parkerade utanför, haha. Men var ska en person som är intresserad av sjöar och båtar vara om inte ute på en lång brygga och kika, ja gubben alltså, medan jag gick omkring och fotade naturen. Tyckte den här bilden blev rätt läcker. Tror inte jag skulle våga gå på den bryggan bara.

Här har vi självaste Näcken. Eller kanske det är min goaste gubbe? I vilket fall så har herrarna i våra husvagnar (ja, de två som finns på platsen!) stora planer om att göra en brygga mellan vassen till nästa år så gubben var ju tvungen att ge sig ut och kolla bottnen på den lilla viken vi har jämte husvagnen. Bottnen var inte särskilt härlig fick vi upplysning om!!

När vi kom hem en dag så fick jag se mina stackars blommor stå alldeles förtorkade. Trodde ju inte det skulle bli +30 grader varmt och varmare, så en del fick stanna "hemma". Som den här fina hibiskusen (som jag faktiskt köpte limegrön!)

Och likadant de här bägge, som jag naturligtvis glömt namnet på, haha. Men jag trodde aldrig de skulle resa sig igen, men när de väl fått ordentligt med vatten och mycket kärlek och snackande så blev de så här fina igen.

Några loppisar har det knappt blivit av att besöka i sommar, men det kommer väl fler tillfällen. Just nu är gubben ute och fiskar lite. Han har inte gjort det tidigare i sommar så han tyckte det kunde vara ett lämpligt sätt att avsluta ledigheten på. Får väl se om han kommer hem med nån fisk.
En tråkig sak är att Sheeba, som blev så pigg efter operationen, nu har börjat halta betänkligt på sitt vänsterben. Hon står inte gärna på det. Så nu blir det att åka till veterinären med henne igen. Så himla typiskt.
Igår var vi på dop, men det får jag visa en annan dag. Hoppas ni har en riktigt skön sommar och att ni njuter av ledighet - eller arbete. Vi hörs!
Kram Elzie