fredag 7 januari 2011

GOD FORTSÄTTNING PÅ ER!

Hoppas ni har haft sköna helger. Här har det varit bara bra. Innan nyår vill säga. Hann bara jobba EN dag, sen blev jag liggande i feber, hosta och förkylning. Hur kul var det att börja det nya året på DET viset?? Men nu känner jag mig piggare och det är skönt. Får hoppas att bassiluskerna håller sig borta framöver.

I somras var vi på kusinträff på gubbens sida. Där presenterade en av hans kusiner en gigantisk hög med papper som han hade arbetat med. Han hade släktforskat på deras farssida. Det var väldigt intressant att höra om. Så intressant att gubben och jag beslutade oss för att börja själva. Men vi skulle ta datorn till hjälp. Kusinen hade ingen dator så man kan tänka sig vilket jobb han lagt ner på det här.


Det är därför jag har en sida från en husförhörslängd här i bloggen. Har tittat på många såna tills jag blev liggande. Har faktiskt kommit en bit också och det är kul. Eftersom allt går på "karlsidan" så har jag bestämt mig för att hitta damerna bland släktingarna också och deras familjer. Än så länge har jag inte hittat vare sig mördare eller ädlingar i min släkt, bara hårt arbetande torpare och hemmansägare, men däremot har jag hittat en som blev mördad!!! Huga! Att det var för ca 200 år sedan gör ju inte saken sämre, hihi.
Nej, nu ska jag sluta med mitt forskarprat och istället önska er en skön helg. Dessutom vill jag tacka för alla goa kommentarer jag fått i förra inlägget. Ni är för härliga. Har sett att en hel del av er har tagit bort julen nu, men jag ska ju alltid vara kärringen mot strömmen så mitt får vara kvar till den 13:e. Då är jag dessutom ledig och förhoppningsvis alert nog för jobbet. För du milde vilket springande det är med alla lådor, haha.
Ha det så gott så hörs vi!
Kram Elzie

20 kommentarer:

Bittan sa...

Låter spännande med släktforskning .
Ytterligare ett bevis att man inte klarar sig utan datorn :-)
Ha en mysig helg.
kram Bittan

Elsa och Helena sa...

Hoppas du mår bättre nu...inget roligt alls med förkylningarna som härjar överallt.

Låter så spännande med släktforskning, har funderat på det själv ibland:) Här är en till som som väntat med att städa ut julen tills idag...håller med dig alla dessa lådor som ska bäras upp och ner! KRAM Helena

Petra sa...

God fortsättning på dej också. Skönt att höra att du mår bättre nu. Vi ska ha vår nyårsfest imorgon eftersom vi varit sjuka.
Julen plockar jag nog bort nån gång i nästa vecka. Om ett par veckor ska vi riva ut vårt kök, så vi har nog lite o pyssla med ett tag fram över.
Kram o trevlig helg.
Petra

NICOLINAS BONING sa...

Hoppas att du har kryat på dig ordentligt till den 13:e så att du orkar plocka undan julen ordentligt...har bara plockat undan en del här hemma, men jag hinner göra klart sen ;-)

Kul och spännande med släktforskning,har en kvinna på pappas sida som brändes på bål som häxa...för läääänge sen.

Kramar Birgitta

Stina sa...

Det låter spännande det där. Har funderat många gånger på att börja jag också, men då blir jag väl fastkedjad vid datorn för alltid :)

Hoppas du har kryat på dig och mår bättre. Själv ska jag snart åka till jobbet med huvudvärk.

Ha det bäst
Kramen till dig.

Missfryd sa...

Godt nytt år til deg, Elzie:-)
Så leit å høre at du har vært syk, ingen god start på det nye året, men håper du er frisk nå:-)
Slektsforskning høres spennende ut. Hva skulle vi gjort uten internett...?
Fortsatt god helg!
Klem Ingrid

Hanna sa...

Det samma till dig.
Spännande med släktforskning.
kram
hanna

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hoppas du är piggare nu!
Vad spännande det låter med släktforskning! Har också funderat på det ibland.
Julen är halvbortplockad hos oss :)
Hoppas helgen är bra!
kram
nina

Viola sa...

Visst är det spännande med släktforskning, har faktiskt läst 10 poäng på universitetet om detta så jag ska ta tag i detta framöver, har på min pappas sida kommit tillbaka 7 generationer, så spännande så...ha en skön söndag, kram

karina sa...

Hejsan!
Gick en kurs för ett antal år sedan och ville få mer från kvinnorna på min mammas sida. Kom ganska långt men sen tog det slut och förmodligen var det någon brand som förstörde det för mig att fortsätta. Men roligt var det att beställa ur kyrkoböcker och söka. Här är julen borta inomhus men altan har fått vara ända tills idag, för nu ska julen bort helt och hållet för damen börjar få vårkänningar "ler". Ha det gott och krya på dig, Karina.

Ett Vitare Hem sa...

Visst är det spännande, pappa har hållt på länge och det är så kul att läsa och höra om släktingar....
Ha en fin dag!
Kram/Lena

Englagård sa...

Hej, stackars dig som blivit sjuk. Här klarade vi av sjukdomen före jul så att jag med gott samvete kunde skippa alla onödiga måsten inför julafton:)
Spännande med släktforskning, jag har tänkt börja i flera år men ännu inte gjort något åt det.

God fortsättning till dig med och krya på dig
Kram Karina

Marias Hörna sa...

Hej på dig
Det är ganska fascinerande med släktforskning. Förkylning är inget kul Usch. Själv har jag himla ont i halsen..men men det går väl över. Krya på dig nu och gör dig en god dag/ Många kramar från Maria

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Kul med släktforskning! Själv har jag lånat en bok av min farfar som handlar om hans släkt och det är jättekul att läsa:)

Kram Annica

Malin sa...

Å vad spännande med släktforskning...
Jag är så sugen men har inte fått "tummen ur" att sätta i gång!
Ja min jul är borta nu men jag har förlikat mig med att det ska vara till den 13:e...Helt ok.
Hoppas att du är kvitt din förkylning nu o kan vara i gång som vanligt!

Kramar från Malin

Anonym sa...

Här hackar jag och hostar fastän det är på åttonde veckan för mig! Inte kul... men jag märker att det avtar sakta men säkert.
Min far släktforskade i många år och jag och min bror har varsin tjock pärm med släktingar på både far- och mormödernet ända ner mot 1600-talet. Ovärderligt! Så fortsätt du, nu är det lättare med datorns hjälp också!

Lycka till och må så gott.
Kram Eva-mari

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det är spännande med släktforskning... Har en släkting som har forskat på min farmors sida, och kommit ner så långt som slutet och början på 1500-1600talet. Men det är bara präster på den sidan, så då finns det mer dokumenterat. Det är roligt att ha i alla fall...
SKönt att du är bättre nu från din förkylning!
Kram
Marie

Elsa och Helena sa...

Hej! Ja visst är Kasper söt och klok är han också! Mycket snyggt kök har den lille rackaren också men det är tyvärr inte mitt det är en kompis som äger både hund och kök:)

Ja, det där med blomman jag vet att det finns så fina konstgjorda olivträd nu...men den på bilden?? Ska kolla upp när jag går dit idag.

Ha en finfin dag. KRAM Helena

Black Iris sa...

Influensa är det många som drabbats av vad jag förstått. Själv fick jag jordens frossa natten mot nyårsafton så gubben fick åka till torpet själv över helgen. Jag var nerbäddad i soffan framför TV:n.
Släktforskning vill jag också börja med men får nog vänta tills det finns lite mer tid.

Kram Maidi

Änglarnas hus sa...

Det är så spännande med släktforsknng!

På min pappas sida är vi den släkt man lyckats spåra riktigt långt tillbaka och där finns det böcker att köpa om släkten "Spinnel Annas släkt"..har älskat den boken sedan jag var liten..

Härligt att du har kryat på dig nu!!

Ha det gott! Kramis Sanne