torsdag 28 april 2011

En liten Fia

Hej på er! Hoppas allt är väl med er. Här är det så bra det kan bli. När solen skiner och det är varmt och gott måste man njuta. Tänkte jag skulle visa lite bilder på Fia idag. Hon har vuxit bra sen ni såg henne sist. Nu är hon 14 veckor och börjar bli mer och mer självständig. Här under kollar hon husse som ligger i badet. Hon hade gärna hoppat i - om hon kunnat!!

Här är hon installerad utanför husvagnen. Gillade inte riktigt att sitta fast i ett snöre och var överallt och fastnade, men hon lärde sig efterhand att det går inte att gå runt stödbenen stup i ett, då fastnar man, haha. Var många gnäll under påskhelgen, det kan jag försäkra. Och busade gjorde hon. På nätterna låg hon i sin bilbur inne i husvagnen och det gick hur bra som helst.


Men här är det en trött liten vovve som ligger och passar på sin handske. Precis innanför dörren har hon lagt sig.


Vi hade ju ett toppenväder i påsk. Solen sken från en klarblå himmel och man blev lite brun. Nu är det visserligen soligt, men det blåser en kall vind så det är inte så varmt längre. Björkarna står helt gröna här nu och nästa vecka måste jag ut och göra vid landen här. Klippte ju bara bort det vissna förra gången jag var ute. Men nu är det hög tid för rosorna.


Men först ska jag jobba i helgen. Jobbar på valborgsmässokvällen också och det tycker jag är synd. Älskar att gå och höra på de gamla sångerna som sjungs vid brasan. Undrar hur länge den traditionen får fortgå? Allt annat ändras känns det som.


Nu önskar jag er en skön helg. Hoppas solen skiner över er och att ni hinner njuta lite av våren.

Vi hörs!


Kram Elzie

onsdag 27 april 2011

Hej på er! Jag är helt enkelt tvungen att kolla om min blogg fungerar nu. Har inte kunnat lägga in inlägg på en evighet känns det som. Funkar det nu så återkommer jag i morron.

Ha en bra fortsättning på onsdan. Kram Elzie

måndag 18 april 2011

Min jobbarkompis, G, var på mammografi häromsistens och det konstaterades att hon hade fått bröstcancer. Det är så tråkigt att kvinnor ska behöva genomlida den sjukdomen, men jag hoppas de fann den i ett tidigt stadium och att de lyckas få bort allt vid operationen som ska bli på onsdag. Stå på dig G, tänker på dig och önskar dig allt gott. Kram Elzie

lördag 16 april 2011


Med denna bild vill jag bara kika inom och önska er en riktigt fin helg. Min plättar har jag faktiskt klarat att övervintra och jag är så stolt över mig själv, haha. Skon hade jag när jag var liten. Tyvärr har den andra försvunnit i någon flytt, sånt händer även om det är tråkigt.


Nu ska jag ut i trädgården och klippa bort alla vissna grenar och annat. Ha det så skönt och jag hoppas solen skiner på er också, var ni än befinner er. Vi hörs


Kram Elzie

tisdag 12 april 2011

Påsk i sikte!

nån gånHej på er! För en gångs skull så har jag pyntat lite till påsk. Brukar bara bli någon godishöna annars, men i år struntar vi i den. Har istället fått fram lite tuppar och hönor. Det här påskriset plockade jag förra veckan och det har redan slagit ut. Egentligen ska jag inte ha sånt inne, p g a "hösnuva", men jag gjorde ett undantag i år. Måste få ha någonting nån gång. I riset hänger mina egengjorda hönor. Så här ser den ut i närbild. Tycker den är söt.
I min glaskupa har jag lagt lite brunmönstrade ägg och så tupparna med "äkta" fjädrar runtom.


De här sköningarna är nya. Köpte dom faktiskt för att få handla något annat i en katalog. Har nog sett vackrare men tycker nog dom är lite roliga i alla fall.


Så här ser det ut på byrån i hallen. De små tavlorna har mor sytt till mig.


Här har varit ett härligt väder i helgen och igår. Idag är det mer mulet, men varmt och skönt. Och nu måste väl ändå våren vara här för i lördags såg jag både sädesärla och stare.


Har fått skriva det här med en hand för Fia blev plötsligt trött mitt i leken och "krävde" att få sitta på sin favoritplats, dvs mattes axel. Men nu börjar hon bli tung, väger 4 kg redan, så nu får hon gå och lägga sig på sin plats.


Hoppas ni får en fortsatt bra vecka. Vi hörs!


Kram Elzie

PS! Nu uttryckte jag mig lite knäppt - som vanligt. Nog ska vi ha påskgodis, men INTE HÄR!!! Det bär iväg med husvagnen till påsk och då smaskar vi nog lite där kan jag tänka, haha.

fredag 1 april 2011

I trädgårn med Fia!

Hej på er! Vad är det som låter? Ja, det är Fia som undrar när någon av grannarna har igång någon såg. Låter lite farligt... ...lika bra att springa därifrån!! Man är inte så tuff när man bara är 10 veckor. Ändå är man tillräckligt tuff för att försöka springa ut på vägen, gå in till grannen och vägra lyda, haha.
Nu fick jag se vad det var för något rött som stack upp ur jorden. Det var ju mina tulpaner för jisse namn! Hur kunde jag ha glömt att jag hade dom där? Jaja, huvet är som det är.


Idag är jag ledig och sen har jag ledigt till nästa helg. Ska bli skönt att kunna göra det jag själv vill (om nu Fia tillåter!). Hon är nog värre än en barnunge tror jag, barn har inga tänder att bita tag i och stark som sjutton är hon. Drar med sig mattor hur lätt som helst och biter hårt, hårt!!


Som vanligt vill jag tacka er för att ni tittar in här. Jag är dålig på att göra inlägg och ändå dåligare på att besöka er. Men det ska väl lugna ner sig någon gång, hoppas jag. Vill i alla fall tacka för era fina kommentarer som jag får. Och önska er en riktigt skön vårhelg. Dom har ju lovat många plusgrader så jag hoppas det stämmer. Ha det så gott så hörs vi!


Kram Elzie