torsdag 16 februari 2012

Lite ändring

Hej på er! Hur har ni det? Bara bra hoppas jag. Själv har jag + merendels av personalen på jobbet, insjuknat i förkylning. Har legat nu sen i måndags, men nu börjar det kännas bättre. Är bara min lätt beslöjade whiskyröst som håller i sig, haha.

Idag fick jag ett ryck och skulle ändra om i min tallrikshylla. Så i med mina "silverbrickor" i vattenbad så jag kunde sätta dom där istället för mina tallrikar. Men tji fick jag. Dom var för stora!!


Så här blev det istället. Vad man blir irriterad när det inte vill sig som man tänkt från början. Så det blir att ut och leta efter brickor som inte är så stora, haha. Eller eventuellt några andra tallrikar.


För även om jag älskar mormors och morfars tallrikar så är det kul med förändring - på det mindre planet.

Och tänk att jag inte behövde vänta ända till påsk på den här:


Nu verkar det äntligen hända något här även om jag tycker att knoppen är väl klen. Men nu får den stå här så man ser när den blommar. Den har stått bakom en gardin innan och det var rena turen att jag såg den härom dan, haha.

Den här helgen jobbar jag men nästa vecka vet jag vad jag har att göra. Lilla Fia löper nämligen igen och hon bryr sig liksom inte var hon sätter ner lilla rumpan. Så det blir stortvätt av både det ena och andra. Är bara sängen vi lyckats rädda!!


Jag kommer hem vid halv 6 på söndag efter att ha jobbat sen 7, och därefter sticker gubben och Fia. Han börjar ju jobba på måndag och det är lika bra att vara på plats. Kommer nog att kännas konstigt att vara själv här, men jag har en del som ligger efter nu när han varit hemma så länge så tiden kommer nog att gå fort ändå. Och så har man ju jobbet att sköta också.

Den sista tiden har han varit riktigt duktig på att forska som han själv säger. Han har släktforskat hela tiden så jag har varken kommit åt datorn eller kunnat forska själv. Så där är också en del som ligger efter!!

Här kom det 1,5 dm snö igår! Var det nån som inte ville ha mer snö? Var det nån som tog bort snöfallet på bloggen för att hon inte ville ha mer snö? Ja, inte verkar Kung Bore bry sig det minsta om det i alla fall. Dom hotar t o m med mer snö idag och det är väl bara att ta emot. Men fy så trött jag är på vinter och kyla nu.

Hoppas ni har en fin dag alla. Nu ska jag sätta mig och sticka igen. Sen väntar middan men den börjar jag med när gubben kommer hem. Han är och köper mig en väckarklocka just nu, haha. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

19 kommentarer:

Monica sa...

Vilka fina burkar du har i din tallrikshylla! Och vilken fin kaffekvarn!
Jag tycker att din mormors tallrikar är jättefina, men det är klart att det är kul med omväxling!
Skönt för er att "gubben" har fått jobb! Då blir det som det brukar vara...
Här nyses det och fräses också, men det går väl över! Hoppas att din förkylning försvinner snabbt också!
kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Kryddburkarna och dom blommiga tallrikarna i hyllan är ju för söta! Sådana minns jag att det fanns, i alla fall liknande och jag har alltid tyckt det varit så fint.
Och jag vaknade med ont i halsen i morse, det är så det brukar börja på mig...tröttsamt.
Agneta kram

Vardag och flärd sa...

Jag tycker det ser ut som om det kommer en till knopp på din amaryllis! Ja, det är lätt att sätta dem bakom gardinen innan de kommit upp och sen glömmer man av dem och det går fort när de väl kommer igång.
Ha det fint!
Kram Eva

Gunillasljusglimtar sa...

Ooops va fina saker du visar,jättefin tallrikshylla o burkarna ljuvliga! Du på tal om hur dålig jag var sist,glömmer jag aldrig.Just nu fyra barnbarn här!! Hahahdom förökar sig nämligen! Hoppas det går bra för gubben nu då,lyckospark från mej! Släktforskning är kul väldans kul!Kramis Gunilla

Fjellets datter sa...

Så mange vakre gamle saker du viser frem...synd sølvbrettene dine ble for store, men det ble veldig fint som du gjort det iallefall!
Trasig å gå så lenge med forkjølelse...her går også forkjølelse som en epedemi...og det er flere som er borte fra jobben!
Så bra at gubben har fått jobb, det er litt mere betryggende.
Ha en riktig så god helg!
Klem fra Kristin.

Lisbet sa...

Vilka fina saker!

Hoppas du börjar vara frisk så småningom...

Har nog sänt i väg mönstret, men det kan ju ta ngn dag!

Hälsningar från ett hotell långt borta :)
kram

Petra sa...

Så fina saker du har i hyllan. Skönt att höra att du är på bättringsvägen. Ja för tusan, massa snö här också. Fint, men nu börjar man längta efter lite värme. Ha det så bra i helgen även om du ska jobba.
Kram

Änglarna finns sa...

Gokväll vännen!!
Vilken fin hylla du har"!! Underbar!!
Ja du..denna snö..det räcker nu..vi vill ju ha vår..hihi...
Krya nu på dej...och ha det så bra..trots att du skall jobba helgen!!!
Kram och godnatt!!!/Annika

Herr Nilssons Fru sa...

Så fint du gjort i hyllan. Redigt läcker hylla också. (men mycket att damma:) men damma är ju jättekul../humm)

Vad tar gubben vägen, långväga jobb kanske. Så där har jag de också..lite långtråkigt emellanåt:)

Skönt du kryat på dig varjefall, de e så trist att vara sjuk.
Kramiz

Elsa och Helena sa...

Vilken fin hylla och så fint du gjort. Jag har också plockat om i min men får inte till det, nu får det vara som det är:)

Grattis till gubben och jobbet, så roligt för honom! Här ska det också jobbas helg. KRAM Helena

Äppelblom sa...

Så fina saker du har i hyllan.
Kram och ha en trevlig helg!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Tycker de ser fint ut i hyllan. Och behöver du några tallrikar så vet jag var det finns :))
Ja, nu är man rejält trött på det här vädre, trots att det inte varit lika mycket snö som förra året...
Ha en bra helg!
kram
Marie

skifferhuset sa...

Hej vännen! Vilken fin tallrikshylla och fina saker som står där! har oxå drabbats av förkylning, plockar lite här å där men intar soffan mest! Hoppas nu gubben kommer att trivas på nya jobbet!? Ha en fin kväll! Kram Iréne

Lisa sa...

Hej min vän..Tack för dina fina ord. Så glad för dom. Hyllan är så fin och alla sakerna på den också men visst vill man göra om lite ibland. Men du hur iall världen kan du få så blanka fat???? Ja silver alltså. Släktforska skulle nog bli svårt för en annan efter so man har växt upp med en far och sen fick en till när man var 25 som dessutom var biologisk. Nää de struntar jag i. Bäst som de är, haha. Snö är underbart särskilt när solen skiner på den. Men skotta är inte lika kul. Hoppas de går bra med vofsen trots löp..All lycka till Mannen och jobbet. Ny väckarklocka jojag tackar jag. Ha nu en underbar helg hjärtat..

Kram Lisa

Ullis/Leva på landet sa...

Fint du har det i tallrikshyllan. Jag är så glad att det har kommit regn istället för snö idag. Nu vill jag ha vår. Att släktforska är beroendeframkallande, därför min blogg också blir lidande just nu ;)

Ha en fortsatt bra helg!
kram Ullis

karina sa...

Hejsan!

Här regnar det så det lär vara snorhalt på vägarna i dag, så vi får hoppas alla har bra vinterdäck när vi far uppöver. Ska han då så vara tvungen att lyda klockan igen och blir du ensammen på veckorna som en annan?.
Nu har jag satt frön i helgen och när jag återkommer hoppas jag det har börjat gro för då känns det somvåren är på väg. Ha det gott, Karina.

Änglarnas hus sa...

Hallojsan Elzie!!

Visst är det kul med förändrig..att bara flytta runt på det man redan har gör att det plötsligt känns som nytt!!

Mina Amarylisar blommar om igen..vissa för tredje gången..vill få bort dem nu..men ids inte kasta såå fina exemplar..
Vet du hur man sparar dem för att få dem att stå i blom till nästa år igen ??

Kramisar ifrån Sanne

Gunillasljusglimtar sa...

Krya på dej gumman ♥ Gunilla

Herr Nilssons Fru sa...

12 mil till Vimmeby:) jag har 9.
men jag antar vi bor på var sitt håll.

Kramiz på sig