onsdag 22 februari 2012

Lite nostalgi

Hej på er! Ja, det enda som är positivt - så här långt, hihi - att vara ensam på kvällarna är väl att man får välja vilka program man vill titta på på tv:n!! Ingen hockey så långt ögat når.  Däremot har jag börjat titta på en serie som jag följde slaviskt när den gick på tv. Nämligen den här:


Jag som älskar gamla kläder (läs krinoliner!) och fina "damer" älskade den här serien. Underbara klänningar, måste ha varit hur kul som helst att spela in den. Inte för att en annan passar i såna kläder, men nog vore det kul att få ta på sig en sån nån gång.

Sen är det ju inte helt fel att båda killarna ser så bra ut.  Jag tyckte inte så mycket om Orry Main på den tiden, men han blev en desto större favorit sen, men George Hazard gillade jag verkligen. Även om man var sambo så fick man väl titta? Eller? Ingen risk att man fick röra i alla fall, haha.

Så nu ska jag ta mig en kopp kaffe, sätta mig framför tv:n och titta på fortsättningen på serien. Är ju många "band" och det tar sin lilla tid. Men jag verkar ha tiden för mig. Det passar bra i vädret som råder nu också. Regn och rusk och snön försvinner mer och mer. Härligt!!!

I morron är det städning som står på programmet, sen jobb igen. Hoppas ni får en fin torsdag.

Kram Elzie

25 kommentarer:

nattugglan sa...

ja jisses nog minns man Nord o Syd.. man satt klistrade framför tv ´då den serien kom.. Jag tyckte ju om Patrik S. o sen i alal filmer han va med i.. o nu är han död-- sorligt. Gubben far snart o i snösvängen..o han är nog borta hela natten... då får jag läsa såååå länge jag vill-- tjohoooo..o ha på lampan..o inte störa nån..

Fjellets datter sa...

Åj...den er det lenge siden at gikk på tv`en!!! Det er godt å få bestemme helt selv hva man skal se på...uten at "andre" holder fast om fjernkontrollen!
Kos deg masse med serien!
Klem fra Kristin

Vardag och flärd sa...

Jag minns Nord och Syd och följde den, men jag kommer inte ihåg så mycket så jag får nog också köpa serien. När jag är ensam hemma passar jag också på att titta på filmer - och slipper dumma kommentarer.
Ha det fint!
Kram Eva

Hjärtruds Stuga sa...

Ja Nord och Syd följde man när det begav sig. Jag kan inte annat än le och hålla med, när mannen jobbar kvällsskift är det ingen hockey som stör. Härligt att bestämma över fjärrkontrollen alldeles själv.

Ha det gott.

Kram Karin

Lisa sa...

Hej gumsan..Ja du vem satt inte fastnaglad till den serien. Men min favvo var ju Patrick Swa,,,,ja du vet. Jag hade kunna gå till Usa för att få ta på han...Vilken man oj så man suktade..Men men..De var tider de och vilka kläder sen..Mycke nöje hjärtat..

Kram Lisa

Änglarna finns sa...

Gokväll vännen!!
Ja du vilket väder..det är..phu...
Så skönt att vara inne!!!
Härligt att kunna välja..vad du vill se på tv...hihi...
Önskar dej en fortsatt mysig kväll!!
Kram Annika

gunsan sa...

Nord o Syd är en riktigt bra film, som är ok att se flera gånger;))

Idag har det fallit lapphandskar här hos oss, hoppas på lite mindre snöväder imorgon;))

Kramizzzz

Snäckskalsdalen. sa...

Det är så bra att alla gamla serier finns på DVD numera för jag missade så mycket på den tiden dom gick (arbetade jämt). Just Nord och Syd vet jag om, men jag såg aldrig ett enda avsnitt - kanske dags nu.
Agneta kram

Monica sa...

Åh, den serien minns jag mycket väl!
Skönt att få ha tv:n för sig själv...
Kram, Monica

skifferhuset sa...

Hej vännen! Ja det var en härlig serie, såg kanske inte alla avsnitt men den berörde! Hoppas du får en fin dag med städningen *ler* jag jobbar oxå denna dag! Kram Iréne

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, just det! Den seriern ja... När du visar det kommer jag ihåg den, men annars hade jag nog inte kommit på det själv..
Kika på du, det är härligt att få drömma sig bort litegarnn.
Kram
Marie

Äppelblom sa...

Trevlig helg!

Herr Nilssons Fru sa...

Nord o Syd...ja men de minns jag lite av....:)
Du börjar vänja dig vid ensamheten. Vi sitter ju i samma båt o guppar men min håller till i Stockholm.

Nääääää, hur gick de till, jag missade faktiskt ditt förra inlägg. Jag som håller full koll i min högerruta om uppdateringar, slarvigt av mig(: men nu har jag läst. Men då är vi ganska nära varandra, si så där 15 mil. Jag är ju ute vid kusten mellan Kalmar och Oskarshamn.

Gamla klänningar ja. I julas var jag på julmarknad på Kalmar Slott, där träffade vi och pratade med några damer som gick i just sånna här läckra gamla klänningar från slottstiden då, de sydde själva och hade flera de visade upp, hur läckra som helst. Man blev allt lite sugen på att be dem sy upp nått, men när i jösse namn skulle man bära den:)

Kramiz på dig

Inger Marie sa...

Åååja...denne husker jeg godt:)
Jeg satt klistret til tv`n når den gikk...det føles som det er hundre år siden:))
Kos deg med filmen og drøm deg bort:))

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Kul med lite nostalgi:) SJälv blev jag lite tårögd igår kväll när ET gick på tv. Det var den första film jag såg på bio med min älskade farmor:)

Kram Annica

Solstrimmor sa...

Det finns många gamla serier som man kan se igen. Huset Elliot har jag köpt och njutit mej igenom. Har funderat på danska Matador som jag gillade mycket.

Ha det gott tillsammans med Syd och nord.
Kram Eva-Mari

Black Iris sa...

Jadu den serien var allt bra den..
Visst är det ibland så skönt med lite tid för sig själv.

Kram Maidi

Eva in Athens, Greece sa...

Den serien kommer jag inte ihåg, jag är väl för gammal kanske, men många serier ville man inte missa för allt i världen, t.ex "De fattiga och de rika". Men tror inte det skulle vara samma sak nu...
Ha en fin vecka!

NICOLINAS BONING sa...

Det är klart att man fick titta...men du tittar väl nu åxå (hoppas jag)?
Det gör jag iaf ;-)

Skönt att det äntligen löste sig med jobb åt Ingvar!

Jag förstod att det skulle ta sin lilla stund att få tillbaks datorn, men nu är den här och jag är nöjd och glad över det.
Som tur är så sitter jag vid en hela dagarna...nåja,nästan...så jag har kunnat följa med i bloggvärlden ändå,men det är svårt att visa sig då,utan jag har fått tassa runt hos er andra i smyg :-)

Ha en bra dag och hälsa Gubben!

Kramar / Birgitta

Stina sa...

En sådan klänning har alltid varit min dröm också....drömmen blev till hälften uppfylld när jag var i Australien. Du minns väl kortet på facebook, där bär jag en krinolin och en "halv" klänning *fniss*

Hoppas du mår bra...jag är fullt frisk fortfarande :)
Största kramen till dig!

Tre Tanter sa...

Vi kan bara hålla med. Nostalgi är härligt!
Kram från 3 Tanter.

Monika sa...

Hej Vännen!

Jag älskade också den där serien. Såg alla avsnitt när den kom ut. Sedan har jag sett den om och om igen många gånger. Samma är det med Törnfåglarna, Mistrals dotter och Tillbaka till Eden.

Vi ser mycket film, jag är ju allra mest förtjust det romantiska och gärna med komik som extra krydda. Dramafilmer tillhör också favoriter. Jag grät floder en kväll förra veckan när jag såg filmen "A little bit of Heaven". Den var bra och så otroligt gripande. Jag är sån känslomänniska och har lätt att både skratta och gråta. Kan blir så himla rörd över den minsta lilla sak alltså. Hihihi, jag brukar kalla mej själv patetisk ;o)

Gubben vill ha mer action och thrillers. Gillar jag också, ibland. Bara det inte blir FÖR spännande och FÖR rått. Lite lagom så där ska det vara :o)

Vi har multiabonnemang så ofta sitter vi i skilda rum och tittar på tv. Jag är zapparnas mästarinna och ser ibland på flera program samtidigt ;o)

Han blir galen om han ska se tv med mej. Så här hemma ser vi nästan bara tillsammans om vi enats om samma film eller tv-program. I det här hemmet är det mest mannen som står för tv-tittandet. Han följer en massa tvserier. Jag följer ingen.

Vi fick en prenumeration på Lovefilm av barnen i julklapp. Där gör man sin egen hyrlista av filmer. Kanske det vore något för dej också när du är ensam under veckorna.

Hoppas din helg med de dina blev fin. Här var det fullt ös, medvetslös! Har varit som en disktrasa i flera dagar nu.

Annars så strular det mest med lite av varje just nu. Gummen fick en kvist i ögat när han åkte skoter. Fick nog in några baciller av något slag för hans öga ser hemskt ut. Nästan helt igensvullet och blodrött. Nu har han fått salva hos doktorn. Hoppas den hjälper.

Så igår när han skulle iväg med bilen gick den sönder. Vi köpte den för mindre än två månader sedan. Så nu får vi sätta igång "lille skutt igen". Vår gamla Golf :o)

Och så var det då allt det andra också. Det ska vi bara inte tala om. För nu har jag skrivit alldeles nog mycket här igen :o)

Säger bara, tur man har gott humör och låååååångt tålamod! :o)

Ha det bäst söta DU!
Kram
Monika

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hallå där! hur har du det? Är det bara jobb just nu kanske? Här har man åkt på en förkylning, så jag sitter här och snorar
Kram
Marie

Käranån sa...

Visst följde man med Syd och Nord på den tiden, nu följer jag Game of Thrones, ganska rå serie, mycke våld och blod,man kan ju titta bort och fråga "gubben" vad som händer:). Här har vi haft en riktigt fin vårdag med plusgrader och takdropp men vi har massor med snö ännu! Ha en skön helg!

Hemmet Är Min Borg sa...

Ja du den kommer man ihåg den var riktigt bra minns jag
Kram