fredag 1 november 2013

1 november

Hej på er! Ja, så var det ny månad igen. Och nu märks det verkligen att det har blivit höst. Brrr så kallt det var att gå ut och fota idag. Och framförallt blött!!! Regnet står som spön i backen och det är bra. Tänker på alla som har dåligt med vatten i sina brunnar - eller inget vatten alls! - och våra sjöar som har alldeles för lite vatten i sig. Det lär väl dröja innan det blir "lagom" men bättre än inget alls, haha.


Så var det novemberbilden. Som ni ser så ligger det massor av löv på gräsmattan. Jag räfsar inte (p g a nacken) och gubben tycker det är onödigt jobb. Så då ser det ut så här, trots att det nu ligger mängder av grenar på backen också så han får nog ge sig och ta fram räfsan och dra över lite grann, haha.


Min omklädning av klematisen mådde inte bra av stormen i måndags. Allt var utdraget och höll på att skrämma livet av lilla Fia när hon kom ut på kvällen (jag som trodde hon var en sån tuffing!) så nu är det omgjort igen och jag har satt ståltråd runt som ska hålla det på plats. OM det nu skulle bli en ny storm, vilket gud förbjude!!


Så rädd blev hon, den lilla damen, att hon hoppade upp i husses säng och kröp ner under täcket, haha. Ja, det ser ju inte helt fel ut. Vad trött man blir när det är mörkt både morron och kväll. Som sagt, bättre att behålla sommartiden hela tiden så behöver man inte bry sig.

Ikväll blir det att åka iväg och tända ljus. Naturligtvis ska det regna då. Tror bara vi varit med om en enda gång när det varit lugnt och man kunnat tända ljuset utan att det blåser ut med en gång. Ni som varit med här innan, vet att jag älskar den här tiden på kyrkogårdarna. Det är så vackert med alla ljus.

I helgen är jag ledig och det ska bli skönt. Inget särskilt planerat, och det är skönt det också. Jo, ett besök hos mor ska det bli, vilken dag vet jag inte än. Annars ska jag ta det lite lugnt tänkte jag. Hoppas ni får en skön helg,. vad än ni hittar på. Ta väl hand om varann så hörs vi.

Kram Elzie

12 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Löv krattar jag aldrig även om det blir ganska mycket av olika slag hos oss. De blåser bort under höst och vinter och lägger sig precis där jag vill ha dem - i rabatter och under buskar. Men nerblåsta grenar och kvistar får man ju ta bort.
Önskar dig en riktigt fin och avkopplande helg!
Kram Eva

bakom berget sa...

En riktigt skön helg önskar jag Dig oxå.

Kram Åsa.

Monica sa...

Ja, vi fick också en massa grenar och kvistar på tomten efter stormen, så vi har varit ute och räfsat ihop det värsta i alla fall. Vi har en tunna för trädgårdsavfall, men den är redan proppfull, så det har blivit ett par rundor till tippen...
Önskar dig en fin helg!
Kram, Monica

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vi har en hel del löv här också, allt rasade på en gång, så det finns att göra om man vill. Det är vackert på kyrkogårdarna nu. Vi åker i morgon och tänder ljus. Önskar dig en fridfull allhelgonahelg!
Kram,
Regina

Härliga Livet sa...

Kikar in och önskar dig en skön och ledig helg.
Kram Pernilla

Monika sa...

Hej vännen!

Tittar bara in och önskar dej en fin helg!

Här snöar det....vitt vitt vitt! YES!!!! :o)

Kram på dej!
Monika

Gunillasljusglimtar sa...

Hahaha,min gubbe lånat en besindriven lövblås,han tycker det ÄR såå kul att göra detta! Just här idag skiner solen,det är gött tycker jag! Ha en fiin helg! Kram Gunilla

nattugglan sa...

Jag har inte heller räfsat nå löv.. ja lite under den ena björken vi har men sen inge mer, det får va tills våren då klipper jag gräset o så är det bra!Ha en skön söndag vännen.

Black Iris sa...

När vi hade torpet brukade min gubbe köra gräsklipparen över för då smulades löven sönder till smulor.. Suveränt..
Stackars lilla damen som blev så rädd..

Kram Maidi

Monika sa...

Tittar bara in och tackar för twitterinbjudan. Tyvärr så har jag varken det eller FB eller nåt annat för den delen. Har inte ens internet på min mobil. Hahahaha, i det fallet är jag lite av en bakåtsträvare :o)

Hoppas du har en finfin dag!

Kramar
Monika

Herr Nilssons Fru sa...

go afton - har du smält maten ännu, ja den vi åt :)
tänk snart är de jul, tiden går skrämmande fort. Vad fint huset ert blev grönt.
Löv ja, de har vi oxå gott om, så ifall du vill ha fler är de bara att ringa så kommer jag med en kärra :)

Ja vatten behövs, här har regnat hela dagen tror jag, ja alltså jag var i staden några timmar o då vet jag ju inte hur de var här:) ser lite kusligt ut när till och med bitar av Nättrabyån är på väldigt låg nivå.

Kramiz

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag har krattat litegrann hemma, men det får nog ligga kvar en del. Blir ju lite gödning av det :)
Storm är aldrig kul, vårt papptak på landet hade vikt upp sig, så det var bara att ta fram hammare och spik och dundra fast det, så det håller till vårdagarna. Då får vi ta hand om det ordentligt.
Kram
Marie