tisdag 19 november 2013

En trist novemberdag

Hej på er! Ja, månaden november fick gärna strykas ur almanackan vad det gäller mig. Tycker alltid den är så tråkig och grå. Men nu har ju över halva gått så snart tändas tusen adventsljus överallt och då blir det lite festligare, haha.


Förra veckan började det värka i mitt vänstra ben och rätt vad det var så fanns där ett sår där. Jag visste direkt att det var ett bensår, har nämligen haft det tidigare, och blev inte vidare glad. När jag väl kom till sköterskan på vårdcentralen igår så blev  hon lite arg på mig för att jag inte kommit tidigare. Ja du milde, hur man än gör så har man baken där bak.

Nu är benet omlagt och hårt lindat och i morron ska jag på återbesök för en ny lindning. Värker gör det så det blev tyvärr inget barnvakteri för mig idag och det är det som grämer mig mest. Hade så gärna velat vara med de där busungarna lite.


Jag är väldigt frånvarande på era bloggar nu. Och härinne också. Får ta och skärpa till mig lite när det gäller det. Tiden har inte velat räcka till till allt som ska göras på sista tiden. Men förhoppningsvis ska det väl bli bättre nån gång.

Har i alla fall köpt nästan alla julklappar och det tycker jag är duktigt. Brukar alltid ha någon som ligger och släpar efter framåt julveckan. Men jag har bara två kvar att köpa och det vet jag vad jag ska ha så där är det inga problem.

Jag var på Huseby julmarknad i lördags. Gubben körde mig dit, men sen fick jag traska runt där själv. Han vägrar gå in där av någon orsak, haha. Mycket folk var där, men jag fick tag i en del av det jag ville. Bl a en liten granbock. Han var så söt och perfekt i storlek. (Tur han inte var större, då hade jag aldrig orkat bära honom, haha). Fick ställa undan den medan jag gick omkring på resten av marknaden. Fick också tag i fina ljus som Anna (Bara Anna) hade gjort. Hon är fenomenal på att göra ljus den tjejen. Och så blev det glögg, som avsmakades i söndags kväll och den var riktigt god. Det var Husebys egen glögg. Skulle köpt lite korv och annat, men där var så mycket folk så man orkade sig inte in där. Nästa år åker jag dit en vardag istället, tror inte det är FULLT så mycket folk där då, haha.

Och nu har det varit storm uppåt landet. Ja, lite rättvisa ska det va. Man bara undrar när den kommer till mellersta delen? Hoppas ni slipper. Men dom börjar prata om snö och det gillar jag inte alls. Den behöver inte komma förrän till jul. Vet att många andra vill ha, så det är ju tur att vi inte kan bestämma det själva!

Nej, nu börjar det bli dags för lite middag. Gubben kommer från jobbet så det är bäst att fixa till nåt. Ni får ha en fin kväll så hörs vi framöver.

Kram Elzie

torsdag 7 november 2013

Lite frukt kanske?

Hej på er! Ja, nu är det grått och regnigt, precis som höstvädret ska va. Har varit halka också och det gillar jag mindre, men det är bara att acceptera.

Hur har ni det annars? Hoppas ni har det bra där ni är. Själv trodde jag att jag skulle få min fridag innan helgjobb, men jag misstog mig. Istället ska vi gå på kurs i fyra timmar i eftermiddag. Inte mycket annat att göra än att köra dit, haha. Är inte helt på det klara vad kursen skulle handla om, men det lär vi väl bli upplysta om när vi kommer dit.


Den här fruktkorgen köpte jag av en tjej på Facebook. Eller rättare från hennes butik Mitt vita hus, har jag för mig det heter. En jättegullig tjej som heter Suzanne och som skickade den till mig. Har varit på jakt efter en sån länge och nu slog jag till när jag hittade den.


Som ni ser så har min käre make sitt egna sätt att lägga frukt i den, haha. Han tyckte inte bananerna fick rum riktigt så han bara la dom över!! Var det kanske ett sätt att säga att han tycker den är för liten?

Annars är det full rusch med det här just nu.


Tänkte jag skulle göra egna julkort i år, förra året var jag för lat, hihi, men nu är det målning som pågår. Fast om det är full rusch är kanske för mycket att säga. Det går långsamt fram, men det beror nog mest på målarinnan!!

Nej, bäst att sätta fart igen. Ha det så bra tills vi hörs igen.

Kram Elzie


fredag 1 november 2013

1 november

Hej på er! Ja, så var det ny månad igen. Och nu märks det verkligen att det har blivit höst. Brrr så kallt det var att gå ut och fota idag. Och framförallt blött!!! Regnet står som spön i backen och det är bra. Tänker på alla som har dåligt med vatten i sina brunnar - eller inget vatten alls! - och våra sjöar som har alldeles för lite vatten i sig. Det lär väl dröja innan det blir "lagom" men bättre än inget alls, haha.


Så var det novemberbilden. Som ni ser så ligger det massor av löv på gräsmattan. Jag räfsar inte (p g a nacken) och gubben tycker det är onödigt jobb. Så då ser det ut så här, trots att det nu ligger mängder av grenar på backen också så han får nog ge sig och ta fram räfsan och dra över lite grann, haha.


Min omklädning av klematisen mådde inte bra av stormen i måndags. Allt var utdraget och höll på att skrämma livet av lilla Fia när hon kom ut på kvällen (jag som trodde hon var en sån tuffing!) så nu är det omgjort igen och jag har satt ståltråd runt som ska hålla det på plats. OM det nu skulle bli en ny storm, vilket gud förbjude!!


Så rädd blev hon, den lilla damen, att hon hoppade upp i husses säng och kröp ner under täcket, haha. Ja, det ser ju inte helt fel ut. Vad trött man blir när det är mörkt både morron och kväll. Som sagt, bättre att behålla sommartiden hela tiden så behöver man inte bry sig.

Ikväll blir det att åka iväg och tända ljus. Naturligtvis ska det regna då. Tror bara vi varit med om en enda gång när det varit lugnt och man kunnat tända ljuset utan att det blåser ut med en gång. Ni som varit med här innan, vet att jag älskar den här tiden på kyrkogårdarna. Det är så vackert med alla ljus.

I helgen är jag ledig och det ska bli skönt. Inget särskilt planerat, och det är skönt det också. Jo, ett besök hos mor ska det bli, vilken dag vet jag inte än. Annars ska jag ta det lite lugnt tänkte jag. Hoppas ni får en skön helg,. vad än ni hittar på. Ta väl hand om varann så hörs vi.

Kram Elzie