torsdag 24 april 2008

Äntligen vår - Spring at last



Ja, nu är det officiellt!! VÅREN ÄR HÄR!!!!! Idag har vi nämligen fått vägarna sopade här och det känns riktigt skönt. Tidigare låg det ca 4 cm (högt) med grus längs vägen och det är inte det lättaste att cykla i, men idag gick det som smort. Så nu väntar vi bara på att det ska bli lite varmare nattetid också. Hittills har vi haft minusgrader och det är inte så trevligt. Men just nu har vi nästan +18C och det är inte helt fel.




Now it's officiell. SPRING IS HERE!!! Today they are cleaning the roads in our little town and it feels real good. Earlier we had lots of sand and gravel along the road and it's not easy to bike in it, but today it was just great. Now we're only waiting for some warmer nights. We have had low temperatures, down to 20F and it's not at all nice for the flowers. And today it's real hot, More then 60F and that's not bad.





Igår när jag kom hem från jobbet så var det till att snabba på med middan. Gubben ville nämligen att vi skulle sätta upp förtältet på husvagnen. Kan vara bra att göra det någon gång innan man ska iväg!! Vi har ju pysslat med vagnen tidigare och satt in allt som skulle på plats från den andra husvagnen. Vet inte om jag berättat tidigare att vi brukar köpa en minnessak och sätta i husvagnen från varje ställe vi besöker. Vi märkte att det har blivit en hel del såna saker. Och dom skulle med i den nya vagnen. Nu ska vi bara ha de nya mattorna också och dom får vi åka och beställa på lördag. Dom ska ju kantsys också.


Yesterday when I came home from work, I had to hurry with the dinner as my DH wanted us to put the "fore tent" (don't know the English word for it!!) on our caravan. It's always good to know how you do before you go away somewhere. We have worked with the caravan earlier and put all the things in that we had in our former caravan. I don't remember if I've told this before, but we're buying some memory things from every place we visit and then puts them in the caravan. And now we had to get them on place in the new one. We realised we'd been to rather many places!! Now it's only the carpets that are left and we will order them on Saturday.


Och så här ser förtältet ut. Vi är ju inte som alla andra, som väljer blått förtält, utan vi ville ha ett i rött. Hade ett likadant till den gamla vagnen och trivdes väldigt bra med det. Nu ser jag att det är uppspänt på en Adria också så det passar ju bra *s*. Så ni dalkullor som jag "hotat" med besök i sommar, så här kommer det att se ut!!!
Vi har köpt nytt bord och stolar också - i svart! Det var visst senaste innefärgen efter vad jag förstod. Snyggt var det i alla fall och bekväma stolar. Innan har vi haft såna där låga, hopfällbara och man blev så trött i nacke och rygg när man satt och läste i dom, men nu har vi med höga ryggstöd. Jag antar att det kommer bilder på det längre fram. Åh, vad jag längtar till semestern nu!!!
This is how our tent looks. I can see they have put it on an Adria too so that's suits fine LOL. This is how it'll look this summer when we're going to Dalarna.
We bought a table and chairs too - in black. It was the latest I understood. Really nice things and the chairs was much better then the old ones we had. I guess there'll come pictures of it later on. Oh, I really long for our vacation now.
Har varit nere i källaren och målat tidigare. Vad det blir av det hela får ni se framöver. Men nu börjar det bli dags att göra sig i ordning för jobbet. Fick jobba extra idag och det var inte alls kul för nu fick jag 4 kvällar denna veckan. Usch! Ha det så gott allihop.
I have been in the cellar today. Painted on an object that I will show you later. Now it's time to get ready for work this evening. I had to work extra today and that's not at all funny as I now got 4 evenings this week. Have a great day everyone.
/Elzie

27 kommentarer:

Frusvea sa...

Ja nu måste våren vara på väg när husvagnen ska göras i ordning ;) Vi har också strålande sol och varmt. Och nu ska ett litet kuvert vara på resande fot till dig :)
Ha det skönt i solen Elzie!
*många kramar*

http://lottafruh.blogg.se sa...

Rött är en härlig färg om man måste ju inte se ut som alla andra heller! Ni kommer säkert att få underbara resor i er husvagn!
Kram,
Lotta/ FruH

Bodil sa...

Milde tid vilken stor fin husvagn. Är det 2 rum och kök, eller? Tänk vilken härlig semester ni kommer att få. Hörde någon som sa att det skall bli den varmaste sommaren på mycket länge. Det låter ju inte helt fel. Bara jag får svalt när jag skall sova.
Kram

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Hoppas att ni får en härlig husvagnssemester i er fina vagn, och rött är jättefint.

Jag önskar dej en fortsatt solig och fin vår.

Kram från Solvarma Irene

Anonym sa...

Vilken fin husvagn, det är annat en vårat gamla skrälle, men även en husvagn kan väl bli pensionär ha ha, nu står den bara stilla och fungerar som gäststuga och jag har målat och gjort den fin...ha en skön dag, kramar

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Ja endelig er våren her.
Så fin camingvogn.Den får dere mye
glede av fremover.Kos dere.
Ha en fin dag og god helg,Elzie.
Klem fra meg :)

Broarne sa...

Hej
Härligt, vi ska tält-semestra i år för att spara pengar. Hoppas det blir en bra sommar så vi inte blir avundsjuka på er husvagnsägare :o)
Annmarie

Huset på toppen sa...

Å,ååå den campingvognen er så fin og stor,og med telt, da har dere godt med plass når venner og familie kommer på besøk i sommer!!

Når jeg var liten hadde vi campingvogn, og vi ferierte mange sommre fra slutten av 70 året/til 82 i Halmstad,på Hagøn camping.Har var vi i 2 uker og kose oss på den finne standen ved Kattegatt:-)
Gode minner fra barndommeen!!


Ha en fin helg og kos deg med våren og solen :-)

Gårdsromantik sa...

Igår var det en sån där riktigt härlig sommarvärme - vi satte oss vid havet på lunchen - visst det är fortfarande fruset - men det var underbart!

Kram maud

NICOLINAS BONING sa...

Jag förstår att det kliar i camping-kroppen att åka iväg med nyförvärvet...och med allt som matchar...fniss...till :-)
Det märks att man börjar bli lite äldre nu för tiden pga att det är så viktigt att man sitter bra så att inte krämporna får en chans att komma fram.
Och ditt "hot" är jag inte ett dugg rädd för utan jag ser fram emot din ljuva uppenbarelse ;-)

Massor med varma och goa kramar denna ljuvliga vårdag/Birgitta

NICOLINAS BONING sa...

VAD snackar du om?!
Har du inte trimmat raggn hos frissan kanske...fniss...och kommit fram som en ljuv lilja;-)
Ha det bra på jobbet,jag ska ner på marknaden i centrum och titta på pelargonerna och eventuellt får några följa med mig hem...och jag får ju inte glömma strumporna som jag alltid köper vår och höst...vill ju inte bryta en kär tradition:-)
Kram

Eva Agnes sa...

Jo du! Nu börjar det allt likna vår.
Lite varmare kunde det vara förstås. Men man kan ju inte få allt här i världen.
Förstår att du längtar ut med husvagnen.
Kramar och ha en skön helg. Eva Agnes

Lisas torp sa...

Ja, nu är då våren här, när husvagnen ska fram och fixas med!

Ha en jätteskön solig helg!

Kramar

Lisa

Käranån sa...

Vilken husvagn!! Ni kommer att få underbara resor med den!!
Vi ska ut till sommarstugan i skärgården i morgon o städa, vädra sängkläder, fiska o grilla...Köpte biff ifall inte fisken vill nappa, ha,ha...
Annars så hittade jag mönstret på virkningen, det finns länkat på min blogg, på engelska, men när tom. jag kunde virka på engelska kan vem som helst göra det...

Ms Dragonfly sa...

hi, have a great weekend :)

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vad härligt med husvagn! Snygg är den också! Förstår att ni längtar ut nu.
Önskar er en skön helg!
kram
nina

Livy sa...

Heisann!
Tusen takk for hyggelig hilsen i bloggen min:-)

Så heldig dere er som har campingvogn! Kjempestilig vogn og for-telt!

Håper du får en flott vårlig helg!
*klem*

Marie sa...

Här har vi också haft +18C idag, helt underbart! Förstår att ni ser fram emot att få åka ut med husvagnen, mysigt!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

My White Cottage sa...

Det blir nog en härlig semester i en sån fin husvagn!!!

Ha en skön helg! Kram Jenny

Brit. (lille meg) sa...

Nå er det en stund siden jeg besøkte deg her.Alltid hyggelig å se innom her.
Ja, nå har vi vår her jeg bor også.
Det er den fineste tiden, synes jeg. Da våkner alt til liv igjen etter en lang vinterdvale.
Det sies at hver årstid har sin sjarm, men jeg er ikke glad i vinteren.
Så fin campingvogn dere har!
Den har god plass, ser det ut til.
Det blir sikkert fint å farte rundt med den.
Ønsker deg ei god helg, og en fin vår!

Änglahem sa...

Elzie...Varberg?? *fniss* förstår inte aaaalls vad du fått det ifrån?!!*tihi* Alldeles rätt med andra ord!

Husvagnssemester....så mysigt...inbillar jag mig iaf, har aldrig varit iväg på en sådan. Maken min är inte alls intresserad så det får fortsätta att vara en dröm*suck* Nåja hoppas att ni får en underbar sommar med nya vagnen!

Vilka fina gardiner du sytt!! Gamla lakam är användbara till mycket!

Ha en skön helg!
Kram/Ulrika

Stina sa...

Det ska bli kul när ni kommer hit, fialottapotta! Kramis Stina

Husbilsresan sa...

Man ska ha husvagn....=) Jag förstår at ni längtar ut på vägarna nu med dem fina vagnen....det är mysigt med husvagssemestrar....vi var ute varje sommar när barnen var små....så härligt och fritt sätt att semestra på.
Ha det så gott i vårvädret!
Kram/Gunn

Stina sa...

Nä, jag hoppas att du slipper att bli med sjukdom.
Ha en trevlig kväll stumelumpan! Puss

♥ Pia... sa...

Jaaaaa det är våren som har kommit..idag regnar det..men hela veckan som varit var kanonfin:)...så du är en husvagnsmännska....ahha...jag har varit med husvagn en semester..sen blev det ...fast hus på samma ställe i många år:)men skulle kunna tänka mej en husvangssemester till..upp till dalarna och alla fina butiker där:)...rött hade jag oxå valt.. inte blått...ha de såå gott..PIA

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Wow Elzie, husvognen ser så flott ut. Man kan vel ikke få det mer komfortabelt på tur. Nydelige gardiner under her også,de er et syn, så flink du er.Her har vi familie fra annen kant av landet på besøk... full fart;o)
Ha det godt min venn.
Klem

chevostar sa...

Dette såg jo såå koselig ut! Er såå fint med egen vog som en kan kjøre rundt med om sommeren! Koselig :)

Ha en flott uke!