måndag 16 februari 2009

Vinterhelg - Winter weekend

Vilken vinterhelg vi har haft här i Kronobergs län. Solen har strålat från en klarblå himmel och kallt har det varit. Ja, kallt är det fortfarande. -15 grader nu på morronen. Brrr! Det bet i kinderna när jag cyklade ner till tandhygienisten vid 8!! (Också ett dags att gå dit..). I lördags var gubben och pimplade. Denna gången var det snö på isen så lilla vovven kunde få följa med. Det älskar hon, att sitta på isen och titta - eller lägga sig ner i snön och njuta. Hon är bestämt en förklädd isbjörn! Själv plockade jag upp mina pelargoner från källaren. Klippte ner dom och vattnade. Så nu får dom stå nån vecka innan jag planterar om dom. Så man ser att dom överlevt.



We've had the most beautiful weekend here in Kronoberg. It's been sunny and cold. This morning we had down to 0F. Brrr! This Saturday my DH went out fishing and this time he took our dog with him. She was able to join him as there was snow on the ice. She loves that. I think she's a polar bear in disguise! I took all my Geraniums up from the cellar. There aren't that many left now, sorry to say. Just cut them and gave them water. Now they have to be for a week or two before I replant them. So you can see that they have survived.



Bild lånad på nätet.

Igår tog vi oss en riktig långpromenad i det vackra vädret. Åh vad skönt det var. Och åh vad man är klantig. Glömde naturligtvis kameran hemma. Men det såg nästan ut som på den fina bilden jag hittade på nätet någonstans. Tusen tack för lånet.

Yesterday we went out for a really long walk in the beautiful weather. It was so nice. And I'm still mad on myself as we forgot the camera at home. But it looked almost as the picture I borrowed on the net. Thanks a lot for that.


Sen vill jag tacka för alla fina tips jag fått om mina glasformar. Provade det med maskindiskmedel (som jag faktiskt har hemma trots att jag inte har någon diskmaskin!) och det fungerade väldigt bra. Ska spara tipsen och testa med det andra om jag får tillbaka problemet (om?!). Ni är för gulliga ni tjejer därute i Sverige och omvärlden.


I got several tip from the wonderful persons in this blog world about my problem in the last post and I have used one already. Will save them so that I can use them if I need later on.


Kom på att jag glömt att tacka för tipsen om att sluta röka i ett tidigare inlägg. Jag ska pröva det också och denna gången SKA DET BARA GÅ. Jag är så trött på mig själv med detta rökande. För att inte tala om vad mycket pengar det kostar som man kunde använda till roligare saker, hi, hi. Så Monika! Dina tips är nu utskrivna och hänger här på väggen så jag verkligen ska se dom. Tusen tack vännen för dom och ni andra också som jag inte kommer ihåg namnen på just nu. Minnet är bra men kort.


I also got tips on how to quit smoking and I'm going to use them. They're hanging on my wall right now so that I can see them.


Det är dags att göra lite nytta här. Idag blir det strykning igen. Tvätten tar aldrig slut, trots att vi bara är 2 personer här. Det märks att man blir äldre för man hinner inte alls så mycket numera som man gjorde förr. Jag hoppas att ni har en bra måndag.


I must do something here. It's time for the ironing. I can't believe this work has to be done so often even if we are only 2 persons living here. It certainly show that I'm getting older cause all things takes a lot more time nowadays. I hope you have a good Monday.


42 kommentarer:

Brit. (lille meg) sa...

Det er veldig kaldt hos deg!
Her var det minus 8 om morgenen i går, i dag er det litt mildere.
Jeg var også ute i går, må ut en tur i dag også. Må benytte godværet.Det trues med snø her igjen, enda vi har alt for mye som det er.
Håper du får en vidunderlig uke!!

Änglahem sa...

Åhhhh...Elzie jag håller tummarna för dig här! med rökandet. Jag ska ta och berätta något väldigt skämmigt här för dig (Hrmm..och antagligen några mer*hihi*)..jag höll upp med att röka i 6 år!...och vad hände?...*rodnar av skam*...började igen i samband med min diagnos för min värk. Tyckte att livet var slut vid 35! och så var det några grannfruar som att här och tjuvrökte....och dumma jag tillhörde ju snart den skaran jag med!*suck* Hur korkad får man vara?!...Håller som sagt verkligen tummarna för dig här! Jag väntar och väntar på att RÄTT anda ska inta mig....Vill inte röka andan!*tihi*.

Ha det gott därborta i snölandet!
Vi har sportlov....men inga skidor här inte...blir nog inlines eller cykling som får stå på schemat*tihi*, badhuset med.

Kramar, Ulrika

DU KAN KLARA DET ELZIE!! Viljan...är STARK!

Englagård sa...

Din helg har visst varit bra och kall också, här har det varit mellan här var det också kallt och soligt men jag kan tyvärr inte vara ute och promenera i kylan. Får vänta tills temperaturen stiger.
Jag gick in på min blogg och jag kan se klippet från youtube,annars kan du alltid gå in där och söka på Jeff Dunham och Peanut om vill skratta åt samma. Jag är lite barnslig men jag gillar Jeff:P

Stina sa...

Ja, nu vill vi ha vår. Eller hur? Hoppas att det är bra med dig gumman.:-) Kram

VITT, ZINK OCH SILVER sa...

Kan tänka mig att kylan blev värre på cykeln, brrrrr...Vi har haft svinkallt hela veckan men nu är det stålande sol och bara någon minusgrad...väldigt skönt :)

Ha en skön måndag
Kram Therese

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Det gäller att njuta av det vackra vädret... Själv var jag på en härlig promenad med familjen igår.

Jag ska såklart hålla en tumme för att du klarar sluta med otyget du håller på med! Jag vet hur svårt det kan vara även om jag aldrig rökt själv!

Kram Annica

Lene sa...

hej Elzie!
Så skönt att höra att det är någon annan som har förstått att man inte hinner med så mycket när man har uppnått en viss ålder. .Ler.
Här är det också kallt och snö men vackert. Sitter och vänter på ett viktigt samtal så jag kan inte gå ut!
Ha en underbar dag vännen!
Kram Lene

Stina sa...

Här kommer det ner något vitt...igen.
Termometern visar 4,5 grader kallt.
Helgen har varit solig och fin, jag har åkt skidor både på längden och tvären heeeela helgen....i tv soffan...hihi.
Håller tummarna så de vitnar att du lyckas med rökningen...att sluta alltså :)

Dax för mig att åka till jobbet nu.
Kram Stina

Roza sa...

Hoppas det går bra, att sluta med ovanan. Vet själ hur svårt det är.
Vi syns väl snart, på rökfritt hotell. Kram Roza

Ullis/Leva på landet sa...

Längtar efter våren, men det tar väl tid innan den kommer, suck. Så bra tips du fick om formarna. Har kollat in dem jag också.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Maria renoverar sa...

Hej!
Vi hade en underbar helg även i Värmland! Och strykning utförs framför TVn varje söndag....och min tvätt tar inte heller slut...
Ha en bra vecka
Hälsn Maria

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Ett klokt beslut, vad var det för tips du fått?
Håller tummarna för dig!
kram goa vännen!
nina

Anonym sa...

Usch vad kallt! Här är det just nu 22-, brrr! Tur man sitter inne iallafall! Imorrn har sonen friluftsdag och ska åka slalom, den stackaren! Men det ska visst bli "bara" 13- imorrn!
Du, den där tvätt -och strykhögen har visst en tendens att växa till orimliga proportioner, undrar vad det beror på?!? Hehe!

Vad bra att tipset med maskindiskmedlet funkade, men prova gärna bakpulvret nästa gång, och jag fick också tips om att det ska funka vid ugnsrengörning också.
Har inte testat det än, men ska göra det framöver och då ska du få veta om det funkade. :-)

Ses vi nåt i "tråden" också när du har tid? :-)

Kramisar från Susanne!

Neabear sa...

There are only 2 persons for me too and the ironing builds up! Good luck with quiting smoking. My husband quit in 1999. Soon it will be 10 years for him. My daughter-in-law quit over a year ago I think and my son is working on it. He has not smoked for a couple of months now.

Petra sa...

Håller också tummarna för att du ska bli kvitt giftpinnarna för gott Elzie. Jag skulle också vilja pusha för det som Monika sa; titta på klockan när begäret sätter in för det går över snabbt. En annan grej som jag gjorde när jag slutade för 6.5 år sen är att jag räknade samman för varje dag jag varit rökfri antalet cigaretter jag "sluppit röka". Anta att du röker 20 cigaretter om dagen det blir efter en vecka 140 cigaretter. Jag såg det som så att jag hade "skonat min kropp och mina lungor" från så många cigaretter. Sluppit nikotinet och tjäran osv. På en månad blir det ju ca 600 cigaretter du skonar din kropp ifrån och på ett år blir det 7200 cigaretter.
Det hjälpte mej bla plus nikotintuggummi de första 3 månaderna.
Som sagt var håller tummarna.
Kram Petra

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag hoppas det kommer att gå bra med att sluta röka! Tänk så mycket annat roligt du kan göra för de pengarna...
Så kallt ni har haft! Här är det också ganska kallt, men inte såå, och dåligt med snö är det också...
Kram
Marie

Butik Östergården sa...

Hej Elzie!
Här var fint vinterväder i helgen också. Min dotter Erika och hennes Martin var här och hjälpte oss med sovrummet. Det skall ju strykas färg så många gånger på den förbaskade väggen. Ja det kanske är dax att plocka fram pelagonerna nu. Känns som det är lite tidigt!
Det är väl för att det är så kallt fortfarande. Har skivit ner sju sanningar om mig själv. Det tog lång tid men nu är det gjort. Min tid känns bara som den krymper. Fattar inte att det skall vara så svårt att hinna med allt man vill. Eller är det så att man blir långsammare med åren!

Vad skönt att höra att du försöker sluta röka. Jag lovar dig att du kommer att må så mycket bättre på sikt. Och så stolt du kommer att vara över dig själv. Så hoppas hoppas du lyckas. Men man måste verkligen vilja! annars tror jag inte det går. Själv hade jag inte något val med mina dåliga lungor.

Håller också på att tvätta.
Konstigt att det kan bli så mycket efter två vuxna.

Sköt om dig!
Kram Helen

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei snille ! Nu er det dags for fastelavensboller igjen...husker du i fjor?
Da rotet vi fælt med disse ordene. Semler på svensk... er det ikke?
Her er et vær som ikke er sant. Man er glad for at man er like hel når man kommer inn dørene og velger man å kjøre bil er det med livet som innsats, fy søren.
Håper det er bedre hos deg, på bildene ser det jo riktig bra ut :o)
Ha en fin kveld.
Klem

Monika sa...

Gulliga Du! Du är väl för söt! :o) Så glad jag blir att du tycker att mina råd är värda att testa.

Jag lovar, Du fixar det! Och gissa vem som håller tummarna för dej allra mest! JAG! :o)

Fixar du att cykla i -15 så fixar du det! Jag skulle ha frysit häcken av mej! Du är en strong brutta det hör ju jag det! :o)

Här har vi lämnat den kallaste natten den här vintern bakom oss. Vid fyra visade mätaren -35! Som tur är behöver inte jag gå ut. Man måste se det positiva ;o)

När dom säger kallt i norr, 20-25 minus eller lokalt kallare på vädret i tv. Så är det här dom menar. Jag bor på det där stället som heter "lokalt kallare!"

Ha det nu så gott vännen och stort lycka till!

Kram

Monika

Maritha sa...

Idag är jag ledig och du gav mig verkligen en kick när jag skrivit det här ska jag ner till mina pelagonier och göra som du. Så var det en sak till, det där med rökningen....
Jag röker också och har försökt sluta så många gånger att jag tappat räkningen. Du kan väl dela med dig om hur du gör för jag skulle också vilja sluta men jag väntar också på att det ska komma något innifrån som hjälper mig, hi hi.
Väntar på att få höra av dig på "tråden"
Kram från Maritha

Anneli sa...

Ja visst är det härligt att vara på modet igen - har fått lära upp flera stycket att sticka bl.a.
Syjuntor är poopis igen...är med i två stycken..
Kram/Annelie

Anonym sa...

Hej där,
det var länge sedan. Jag har liksom lagt bloggandet på is. Hinner inte riktigt, har så mkt andra projekt just nu så det får stå tillbaks.

Men hit kommer jag gärna för det är så trevligt att läsa dina inlägg.
Visst var vädret underbart i helgen. Jag hade med mig kameran och fick ett par bra kort jag är nöjd med :D

Så du ska sluta röka. DU, det kommer du klara jättebra. den 2 april är det 4 år sedan jag slutade, det gick jättebra. Men jag var mkt bestämd på att jag verkligen skulle klara det. Jag hade inga hjälpmedel utan slutade rakt av. När det gått ca 2 veckor så frågade dottern; "Mamma, hur länge till ska du vara så där sur och arg...?" Det går över sa jag, hellre det än att jag rökar. Det gick över.
Du kommer lyckas, tro mig!

Nu ska jag bänka ner baken framför TVn, försökte m scrap men det gick inget vidare :(

Stor kram till dig

Anonym sa...

Hej!
Nej vet du vad, jag är trött på kyla och vinter! Nog nu! Jag har också klippt ner mina pelargoner till två cm! Undrar hur det går? Har också undrat över det brända på handtagen, men nu kan jag ju låna dina läsningar! Jag ska nog prova maskindiskmedel för jag tycker inte att stålull hjälper fullt ut! Och de blir definitivt inte så rena som reklamen visar i diskmaskin!
Hulda

Anonym sa...

Klart du klarar det här med rökeriet,det har jag bestämt...jag vet att det går.Mamma Mia om man hinner mindre ju äldra man blir så vet i tusan hur det kommer gå här........rena förfallet antagligen. Kram på Dej Cathrin

Eva Agnes sa...

Visst är det underbart med rent vackert landskap täckt av snö...
Njuter av det här också.
Lycka till med rökningens avslutande.
Alltsammans handlar om tankar, tror jag...
Kramar Eva Agnes

Stina sa...

Kram goaste Elzie.:-)

Unknown sa...

Hej Hopp!!

Tack för din gratulation!! =) Än är det inte jämt..men inte så där super länge kvar!!..

Ha en underbar helg!

kramar Malin

Unknown sa...

Tack för din söta kommentar!! =) lir sååå glad..önskar dig en underbar helg!!

kramar Malin

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Hoppas att allt är gott och väl med dej.

Det sag ut som ni hade en kall helg förra helgen, hoppas att ni far en skönare helg denna.

Tack sa mycket för kommentar inne hos mej.

Jag är fortfarande i Bayern i Tyskland hos min älsklings föräldrar. Vi har ca 30 cm snö och ca -3 grader. Vad beträffar ryggen sa börjar den bättra pa sej, men ingen mer snöskottning för mej nej.

Fast nu längtar jag till Göteborg med mindre snö, om ens nagon alls och till havet med solglitter. Vi är hemma igen pa mandag och det skall bli sa gott att komma hem till vart egna lilla bo.

Solvarma kramar on mas fran Irene

Änglahem sa...

En skön helg vill jag önska dig Elzie!

Vi har äntligen också fått ordentligt med något vitt konstigt på marken*tihi*, men ljust och vackert är det!

Kramar, Ulrika

Petra sa...

Önskar dej en trevlig helg Elzie.
Kram
Petra

Tina sa...

Kram på dej och trevlig helg. Ja dessa byte är roliga och man skickar till helt okända människor.
Kram Tina

Anonym sa...

Hi Elzie! I survived my first week at work and now I have time off to blog! So I'm checking in to see how you are! Good I hope! I find all chores take a lot longer now; I think as we age we aren't in as much of a hurry!!! that's why!lol I wish I saved all my geraniums; I never catch them before frost and every year waste money on new ones. I must remember this year. Will you remind me???(just kidding!) Hope you have a sunny and warm weekend! Take care, Jeannette

Stina sa...

Hälsa Bertil och ha en goer dag. :-) Kramis

Viola sa...

Vad roligt att du tittade in och tog dina lotter, nu håller jag tummarna för dig, hoppas du har en skön lördagkväll, kram

Malys krok sa...

Så rart at hunden din liker å ligge slik i snøen, eller på isen. Vår lille Emma liker godt å hoppe og løpe i søen, men tror hun ville blitt veldig kald om hun skulle ligge ute. Nå vet jeg forresten hvordan jeg skal få glassfatene mine rene.Takk for det.

Takk for koselig hilsen hos meg. God helg videre. Fra Margit.

Anonym sa...

Javisst är det så som du säger..aldrig är man riktigt nöjd, antingen är det för kallt eller för varmt sen är det för mycket snö eller tvärtom.....

Men nu ska vi ha en riktigt skön Söndag du och jag
Kram Pernilla

Eva Agnes sa...

Hej Elzie!
Jag har en liten enkel utmaning till dig på min sida.
Kramar Eva Agnes

Anitas hus sa...

Nei, nå vil vi ha vår! Tjihi^^,) Her har det snødd så mye i vinter at her tror jeg vi kommer til å ha snø fram til midtsommarnatt;)
Ønsker deg lykke til med røykeslutt. Selv sluttet jeg for mange år siden og har ikke savnet det en dag. Jeg var så lei av røyken og ville så inderlig slutte, derfor tror jeg det har godt så bra. Mannen min sluttet for to år siden og han hadde jeg aldri trodd skulle slutte. Jeg krysser fingrene for deg Elzie!
Klem fra Anita:O)

Stina sa...

Kram och puss:-) //Stina

Södralycke sa...

Oj det var visst ett tag sedan jag kikade in här...var en del att läsa ikapp :) Vad mycket fina kort du hunnit med att göra!

önskar dig en skön vecka, kram Johanna

Frida sa...

Vilken härlig vinterbild, önskar att vi också hade lite snö.
Kram Frida