onsdag 20 maj 2009

Blommor - Flowers

Igår kväll blev jag bra förvånad när gubben kom hem. Han hade nämligen köpt en bukett med röda rosor till mig. 6 stycken närmare bestämt. Anledningen är att vi firar 6-årig bröllopsdag på söndag men eftersom vi ska åka iväg på fredag kväll så tyckte han att jag skulle få dom innan. Så himla gulligt av honom.


Dom är så höga så jag fick sätta vasen på golvet för att kunna ta uppifrån. Man är ju inte så hög över havet precis, hi, hi. Vasen fick jag av min mor när jag fyllde 50 för några år sedan. Tror den är från Kosta Boda eller möjligtvis Orrefors. Skulle frågat min syrra som har bättre koll på det där! Rosorna luktar sådär lagom mycket för min näsa. Och så är dom så vackra. Tror nog att jag har "nytta" av dom efter helgen också.

Vi var förresten och hälsade på min mor igårkväll. Brukar åka dit nån gång i veckan och tjabba lite med henne. Det tycker hon är kul. Hon är nästan klar i huvet men har lite svårt att gå. Månaden innan vårt giftemål så fick hon en stroke så vi var rädda att hon inte skulle kunna vara med på festen men det var hon. Och tjejerna på Violen där hon låg hade gjort henne så fin. Kul med såna tjejer som går in extra för att hjälpa till. Kanske har berättat det tidigare, men jag kan inte glömma vad dom gjorde för oss den dan.

Nog är man knäpp när man gör schema alltid. Vi gör våra egna "önskescheman" på jobbet, men det blir aldrig så mycket önskan över dom tycker jag. Ibland får man bara ta det som finns. Är ju så när många ska samsas om det. Men tillbaka till det jag skulle skriva om, nämligen att man inte tänker till före när man gör schema. Så hos mig slutar det alltid med att jag jobbar helgdagar. Som nu Kristi Himmelsfärds Dag. Den jobbar jag + fredan. Man tycker man skulle lära sig nån gång men icke sa Nicke. Likadant vid nästan alla helger. Får nog lära mig att titta efter lite mer noggrant hädanefter, ha, ha. Men det är ju så med detta jobbet, någon måste vara där. Och när man väl är där så är det som det ska. Det är bara innan man tycker lite synd om sig.


Gubben är ju ledig nu i 4 dagar. Morrondagen tänker han tillbringa nere i Sveriges trädgård, nämligen Blekinge. Han har gett sig den på att komma hem med strömming. Vi får väl se hur det blir med det. Har inte lyckats sådär bra för honom innan. Får hoppas han har bättre tur nu.


Och jag ska som sagt jobba så jag tror inte jag hinner göra något mer inlägg före helgen. Därför vill jag önska er alla en riktigt härlig helg. Vädret ska ju bli sådär, men vi får väl göra det bästa av det i alla fall. Ha det så gott så hörs vi!


Hi! Yesterday evening my DH came home with these roses to me. We're having our 6th wedding aniversary on Sunday and he thought I should have the flowers before so I could enjoy them a bit. Here in Sweden many people are off now for 4 days. My DH will be going to the south of Sweden tomorrow to see if he can get some herring. And I will work. But on Friday evening we are going to the van again.


I don't think the weather will be that nice here, but hopefully yours is much better. I hope that all of you will have a great weekend. Take care and see you!17 kommentarer:

Stina sa...

Önskar dig detsamma :)
Ja med det jobbet som vi har så finns det inga helgdagar allt rullar på som vanligt, medans de andra sitter hemma och solar sig "fniss".
Jag ska jobba i kväll men har tagit semester ons-tors( jag har sovande jour så två dagars sem. går det åt) ska hälsa på mellansonen i Sandviken. Åker direkt efter jobbet, har ca 12 mil att köra men det är ju inte så mörkt nu så det går nog bra...bilkörning tillhör inte favoritsysselsättningen :) men får passa på när de är lediga..jag jobbar ju varannan helg så det blir inte så många tillfällen till påhälsning.

Ha nu en skön helg, sen kan du ju hoppas på stekt och inlagd strömming när gubben kommer hem.
Kram
Stina

Hemma på Landet sa...

Men nu fick väl Berttil en sjuhejdundrande kram va?
Hälsa honom från mig att han fortfarande är lik min farfar. :-) Kramis på er båda. Stina

Lallis - liv och leverne sa...

Jag är från Karlskrona från början. Ja, det är verkligen fint i Blekinge. Också, såklart;)

Och vilken going som gav dig blommor!
:)
Kram Lallis

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas att ni får det bra när ni åker bort i helgen. Vilka vackra rosor gubben din kom hem med. Vi får väl se om min kommer i håg vår bröllopsdag. Vi gjorde det i alla fall lätt för honom för vi gifte oss 6/6:).

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Grattis! Härliga rosor du fick av gubben din. Man blir så glad av såna överraskningar!
Hoppas du får härliga arbetsdagar och trevlig avkoppling när ni åker bort i helgen.
Kram vännen!
nina

Brit sa...

Gratulerer med 6 års bryllupsdag!
Så heldig du var som fikk disse flotte rosene! Du har en snill mann.
Kos dere!
Ha ei flott helg!;-)

Elisabeth sa...

Men vilken gullig gubbe du har... man kan inte annat än bli varm och rörd när man läser om sådan kärlek! Var rädd om honom...!
Läste ditt inlägg om mannen som lappade nät.. min farfar var också en fena på att lappa och laga nät... men jag gissar att det är en utdöende konstart idag!

Varm kram...

Nicolinas boning sa...

GRATTIS gumman till er båda!!!
Vackra rosor till en vacker kvinna;-)

Jag har fundat iblan varför du har sn otur med dina jobbhelger,men nu...skratt...har jag fått förklaringen...fniss...och jag håller med dig om att du måste ha bättre koll på dagarna när du gör schemat!!!
Det är klart att Gubben vill ha dig hemma när det är stoooora helgdagar (ibland iaf),eller hur?

Ha det riktigt mysigt nu när ni åker hem till vagnen!
Hälsa Ingvar.
Kramar Birgitta

Nicolinas boning sa...

Det finns ju fisk i affären får du tala om för honom så han slipper sitta vid vattnet och slösa bort timmar som han kunde ha tillbringat med sin fru istället;-)

Frisk?!
Nä skulle inte tro det,men nu känner jag smaken på vad jag stoppar i mig iaf...fniss...och den här limpsaxen tuggar frenetiskt på just nu...suck...
Man tycker ju att när man ingen smak har så ger man fan i att äter sånt som det är en massa kalorier i...men inte jag inte!
Äh,bantar det gör jag på måndag istället:-)
Kramar Birgitta

Neabear sa...

I am now caught up on your blog. I found the google translator very helpful. Able to read more of your blog that way, since I don't know Swedish. This coming weekend is Memorial Day weekend for us. Hubby is off on Monday, but I may have to work for about 3 hours. Next week we go out of town to attend a church convention. We are delegates from our church this year. Even though we will be in meetings and workshops, it will still be nice to get away. It will be about a 4-hour drive for us. So good to catch up with you.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Varm kram till dig Elzie! Blir glad av dina rara kommentarer!
nina

Annika sa...

Vilka underbara rosor du fått.... lycka.... hoppas turen blir fin... här har vi ett hemskt regn idag.... just när jag hade lite utearbetarlust.... Kram Annika

Petra sa...

Oh vilka vackra rosor. Så roligt med en sådan överraskning. Jag kan känna doften ända hit.
Hoppas du får trevligt i helgen.
Min gubbe ska åka och fiska imorgon. Också i Blekinge. Men jag säger, ha det så kul, men kom för jösse namn inte hem med nån fisk. Nä, vi vill ha benfritt i det här huset.
Kram
Petra

Anonym sa...

Morning/Afternoon Elzie!! HAPPY ANNIVERSARY!!! I hope you have a wonderful day! We have a chance of thunderstorms all weekend so I think I will be relaxing!!! Glad to see all is well with you! The roses are gorgeous and what a great idea to let you enjoy them BEFORE the special day! Hope he brought home the herring and you enjoy! Sincerely, Jeannette

märta sa...

Grattis på bröllopsdagen! Hoppas att du får njuta av nyfångad och nystekt strömming! Det åt jag i lördags faktiskt riktigt gott fast jag brukar kalla det för nålbrev. Ha det så bra! Märta

Petra sa...

Jo tack, promenaden avklarad. Har varit lite dåligt med det på sistone annars. Har firat svärfar 75 i helgen för övrigt har det varit lugnt (ja 75-årskalaset var också ganska lugnt måste jag nog erkänna).
Önskar dej också en riktigt skön och mysig dag.
Kram
Petra

Malin sa...

Hoppas helgen avlöpt väl trots jobb - känner så väl igen det där med schemaläggning som inte blir "riktigt" som man har önskat sig...
älv har jag varit ledig och ser redan fram emot nästa helg då jag är ledig tre dagar igen.
Grattis till Er dag!

Kram från Malin