fredag 8 maj 2009

Igår var jag på något väldigt nyttigt. Vi hade nämligen HLR-utbildning (Hjärt,lungräddning) på jobbet. Då hade vi en docka (ja, en halv sån!) som kallas Mini Anne. Det är väldigt nyttigt med den utbildningen. Och du milde så trött man blir. Var helt slut i armarna efter 30 tryckningar + 2 inblåsningar X hur många gånger som helst. Förstår att man behöver avlösning efter ett tag. Vi fick också lära oss hur man sköter en hjärtstartare som det heter numera. Är skönt att ha den här utbildningen sen är ju frågan om man klarar av att göra det om det skulle hända något. Men jag hoppas man har så mycket "stake" i sig att man kan det.Annars händer inte mycket här. Har varit väldigt mycket jobb denna veckan och likadant blir det nästa + att vi ska ha fest för personalen nästa fredagskväll. Så jag kommer nog att vara tystare än vanligt nästa vecka också.

Men jag ville passa på att sticka inom här och önska er alla en härlig helg. Hoppas vi får lite sol nu efter allt regnande. Vi hörs!

Yesterday we learned to save the lives on people with a heart and lung savior course. It was very interesting and very useful to know this. We also learned to use a heart starter machine.

Nothing much happens here. It has been a lot of work this week and it'll be the same next week. And we will have a party for the staff next Friday evening. So I guess I'll be even quieter next week.

I just wanted to pop in and wish you all a nice weekend. Hopefully with some sun. See you!

23 kommentarer:

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan! Åhhh det kunne jeg tenkt meg også, lært hvordan en hjertestarter fungerer, det skulle alle måtte lært.
Her er det også så travelt at jeg dør, himmel, for et kjør. En liten bloggepause nå før jeg kjører i gang 2 omgang med huset, tar det i etapper ser du :O)
Ha en flott helg kjære deg.
Klem

Brit sa...

Ja, dette har også jeg vært med på. Jeg er med i Røde Kors, og der hadde vi kurs, og da var det hjerte-lunge redning.
Ja, man blir sliten etter ei sånn økt, Men det er som du sier, virkelig nyttig!'Ønsker deg også en herilg helg!:-)

Lisas torp sa...

En ansträngande men viktig dag m.a.o.! Tur att det finns människor som kan sånt och då är ju DU en av dem! Det känns tryggt!

Har ni fått mycket regn? Här har kommit 8 mm, och i Sthlm väldigt lite! Men det lilla behövdes!

Tack för titten hos mej! Kul att du tycker om min trädgård, men jag tar ju bara bilder på det finaste förstås, men visst - den har varit i reportage i en veckkotidning för några år sen, samt några bilder i boken "Latmansträdgården"!
Jättekul!
Ha en jätteskön helg nu och även om du får en lång dag idag!
Kram
Lisa

Stina sa...

Den utbildningen var jag också på för nån vecka sen...väldigt bra utbildning. Hos oss så finns det sex stycken startare varav tre är inlåsta :(
Jag är ju som jag är, var bara tvungen att ifrågasätta hur man kommer åt hjärtstartaren efter kontorstid, å vet du vad...det hade dom inte tänkt på så jag vet inte om vi har så stor nytta av dessa finesser.

Ha nu en skön helg, jag ska försöka få upp mitt hemmabygge i helgen :)

Kram
Stina

Petra sa...

Ja, HLR är viktigt att kunna. Hoppas du får en trevlig helg. Antar det blir husvagnsliv igen.
Här blir det lugnt, inget särskilt med andra ord.
Kram
Petra

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

En sådan kurs skulle nog alla behöva gå på... Tänk så många man kanske skulle kunna rädda till livet..
ha en skön helg!
Kram
Marie

Nicolinas boning sa...

Den är nyttig den där utbildningen,men man skulle behöva uppfräschning av den lite oftare!
Ansträngningen gjorde kanske så att du har fina slimmade armar till sommarklänningen;-)

Ha det bra i helgen.
Kramar/Birgitta

Nicolinas boning sa...

Förlåt...nu menade inte jag att det är något fel på dina armar i vanliga fall,utan jag menar mer som att musklerna "dansar":-)
Kramar

Anonym sa...

Hej!
Det är klart att du klarar det i verkligheten! Det är ju därför man får träna på det! Och det sitter nog kvar när den behövs. Har faktiskt varit instruktör i hlr. En jobbbarkompis använde det på två drunknade personer på samma gång i Thailand på golvet i en skåpbil som körde i ilfart till sjukhuset! De överlevde! Det är ju jätteskönt att du fått träna!
Ha en skön helg!
Hulda

Vardagslycka sa...

Ja, en sån kurs borde alla gå!
Det kan nog rädda väldans många liv.
Önskar dig en riktigt skön helg och hoppas solens strålar hittar till dig!
Kram, Carina

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ha en härlig helg!

Kram Annica

PS. Tänk så viktigt det är med sådana utbildingar!!

Viola sa...

Glädjande att läsa att du blev nöjd med varorna...och här är det mkt på G kan jag förstå, tyvärr är den vackraste månaden den mest stressigaste för mig när det gäller jobb, nu skulle man bara vilja ta dagen som den kommer och njuta, ha en skön helg, kram

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Gick en sådan utbildning på jobbet för ett år sedan, för någon månad sedan var det repetition och nog hade man glömt en del. Det är jättebra att man får det här utbildningarna. Skulle det hända att man behöver hjälpa till så är man ju bättre rustad än om man inte gått.

Ullis/Leva på landet sa...

Det är alltid så bra med sådan utbildning för ju oftare man gör det desto säkrare bli man ju om något händer på riktigt.
Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Nicolinas boning sa...

Tok-fia,inte ska jag sluta blogga bara för att jag kommer att vara helt sluuuuut på kvällarna när jag kommer hem;-)

Jag var så inställd på att han inte behövde mig ännu (företaget startade egentligen i måndags)för vi har haft en hel del kontakt dom här månaderna så när han ringde blev jag så ställd så jag lät mest tveksam.
Efter en halvtimme ringde jag upp honom och bad om ursäkt för min avvaktande attityd...skratt...och sa att självklart ska det bli kul att jobba hos honom igen:-)

Han är ju en gammal chef till mig som har startat eget och tagit över den gruppen som jag började i för 20 år sen,så nu är man nästan tillbaks till brottsplatsen igen.

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra...fniss...och inte han heller,men det visar sig.
Jag vet iaf att jag ska syna 1300 handdukstorkar from i morgon kl.07.00.

Kramar Birgitta

Tant Theas Lilla Torp sa...

Hello Frun :o)

Väldigt viktig information du sprider i ditt detta ditt inlägg. En viktig sak för oss alla att kunna.

Jag har en morbror o moster som under många år varit ute på företag o bland föreningar och lärt ut detta. Dom är båda intruktörer.

Även om man själv inte klarar av att hjälpa har man ju tryggheten i kunskapen. Och kan be någon som är starkt nog att utföra om det skulle behövas.

Vilken kul utmaning. Tror jag tar den med mej till ett kommande inlägg :o)

Kramar

Monika

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Kjekt å kunne hjerte og lungeredning da... heldigvis har vi et slikt kurs 1 gang pr.år... en vet jo aldri når man får bruk for slikt...

Ha en koselig kveld og uke...

Malin sa...

Aj då...låter jobbigt men livsavgörande - Jag är anmäld till just Anne-grejen på mitt jobb också, varje år kör vi denna övning så till slut ska det väl sitta i ryggmärgen...Och precis som du ska jag iväg ut med jobbet ett tag på diverse grejer men ska försöka vara kvar i bloggen som jag precis "nyuppstartat"...

Kram från Malin

lk46 sa...

Hej Elzie. Så bra att du varit på utbildning, det är bra att ha om det händer något och man behöver hjälpa!
Hoppas allt är bra med dig!
Kram lene

Lotta sa...

Hej på dig!

Det är kanon att få uppgradera sig då och på HLR. Vi har också en "Anne" på jobb, fast hon är minsann hel och inte halv.

Hoppas du har det riktigt gott i vårvärmen!

Varma kramar
Lotta

karina sa...

Hejsan!

Här har det äntligen kommit lite regn för man tycker det är för eländigt att gå med kannan i maj.
Ja man får hoppas man kan hjälpa till ifall det behövs, och då med en gammal kunskap som jag hoppas det sitter kvar av, men jag tror dockan hade ett annat namn "ler". Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Anonym sa...

Hi Elzie! I hope you are not working too hard today!lol I keep saying I must take a CPR class as there is so much heart problems in my husband's family! A party sounds like a good idea this week! Hope you have fun Friday evening! Wishing you sunshine! I have today off so I must get busy and clean my house and shop for food! Nothing fun about that! Take care dear - Jeannette

http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...

Susar förbi i cyber å stannar till hos dej en stund, en låååång stund! Va flitig du är på alla fronter å vilken fin blogg du har, minns du när du började.....då var det inte så mycket att se på som nu....*ler stort*
Såååå ni ska bli säsongare? Det var värst!
Vi ska nog byta till husbil.....om vi hittar "den rätta"! Less på att dra runt med vagnen, tar för mycket tid nu när man har huset....å inga ungar som vill förlja med längre....smidigare med husbil då tror vi.
Undrar var ni ska stå i sommar...kanske vi ses...om jag känner igen dej ;o)
Varma kramar från Hoppetossa