onsdag 24 juni 2009

En bortskämd donna...

Ja, det kan man väl kalla mig som återigen fått en bukett med rosor av maken. Denna gången i orange som ni ser (han har inte lärt sig min färgsmak än, hihi!). Jättetjusiga är dom och anledningen till att jag fick dom är att Jag fyller år idag!! Hipp hurra för mig. Ja, nu är jag väl egoistisk om något, men lite kan man få tänka på sig själv ibland.


Jag har fått en hel hög med kort från när och fjärran. Och gubben köpte mig dessa sköna skor i present. Vi gör alltid så. Ingen mening att köpa något som bara ska stå och ta plats. Däremot ser jag ingen tvättställning - inte ens i fjärran, pust! Skorna är så sköna att gå i och det är huvudsaken. Har så "gnälliga" fötter så de trivs inte i vad som helst.

Så måste jag visa min pion. Det var den första som slog ut, lagom till midsommar, och den är stoooor. Nästan 15 cm i diameter. Inte klokt. Helt ljuvlig är den i olika rosa färger. Nu har alla blommor slagit ut på den plantan + grannen, men de andra som jag har är fortfarande bara knoppar. Ska dom hinna slå ut tills vi har semester i juli tro?

Sen måste jag visa att jag äntligen fått i min sängkappa i sängen. Den har legat i skåpet i ett år så det kunde ju vara på tiden. Gubben undrade vad det var för "lase" som hängde i sängen och det får han gärna göra. Jag tycker det blev snyggt. Men vilket bök det var att ta fotot. Fick stå upptryckt i hörnet för att över huvud få med sängen så ni förstår att rummet inte är stort.

Ja, nu glömde jag ju lägga in förebilden på min byrå, men här är efterbilden i alla fall, haha. Om ni tycker att det är ett konstigt foto så kan jag tala om att det hände en liten olycka precis när vi burit upp den och jag skulle göra det lite fint ovanpå. Tappade nämligen hålslaget (ett gammalt i järn!) rätt ner på den så färgen gick bort på ett ställe. Så det var bara att ta upp målarburken och måla igen. Usch så klumpigt! Ska visa ett bättre kort sen men jag ville ni skulle se att jag fått den målad till slut. Jag köpte byrån samtidigt som soffan vi har i köket.

Om en liten stund kommer grannfrun, Gittan, hit på en kopp kaffe. Tyckte hon kunde göra det när jag fyller år och allt (värst vad jag är ute med håven idag då!). Hon är numera hemmafru på heltid men tidigare var vi jobbarkompisar. Måste kännas skönt att kunna vara hemma så. Ja, hon är pensionär alltså.

Jag hoppas ni får en fortsatt varm och solig dag. Här bara flödar solen och jag som är värmekänslig tycker nog att det är lite lagom så här. Men det vågar man knappt yppa. Ha det gott så hörs vi!





19 kommentarer:

Frusvea sa...

GRAAAAATTIS Elzie, hoppas du har lika strålande sol som vi. Vilken "kär" man du har, fina rosor och bra present. Jag gillar verkligen din "lase" hahahaha. Du kanske får ha tolk till icke-skåningarna ;)
Ha en toppendag!
*KRAM*

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Grattis på födelsedagen Elzie! Fina rosor och bra present har du fått, vilken härlig dag! Gillar gubbens uttryck, hihi, ganska typiskt manligt, eller? Lase jaa, det kan man kanske kalla det, men fint var det i alla fall!
Ha en fin dag!
kram goa vännen
nina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hallå där! Och Grattis på din födelsedag!
Det är klart du ska ha rosor på din dag! Jättefina var dom.
Och byrån blev fin efter målningen... och visst händer det missöden ibland.
Sängkappa är väldigt fint också tycker jag... har ju det själv...hihi
Kram
Marie

Lallis - liv och leverne sa...

GRATTIS, vännen:)
Kram Lallis

Anonym sa...

Grattis, grattis, grattis!
Jag hoppas du har en underbar födelsedag och att solen lyser på dig.

Kram Bodil

Stina sa...

Hiphip hurra,hurra,hurra...Ja må hon leva, ja må hon leva..osv :)
Ha nu en skön födelsedag och passa på att njuta lite.
Lase är det ett annat ord för lull lull? Så typiskt manligt att inte se det fina i det hela:)

Kram Stina

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Gratulerer med dagen kjære deg! Håper dagen har vært så fin som den bare kan bli.
Klem

Butik Östergården sa...

Grattis kramar skickar jag till dig!

Hoppas du fick en härlig dag i solen och allt. Har du börjat semester än?
Din pion ser helt ljuvlig ut. Älskar dessa doftande storblommiga pioner.

Ha det riktigt skööönt i värmen!

Kram Helen

Anonym sa...

Vilken mysig blogg jag hittade här! Vilket roligt inlägg, jag blev på så gott humör när jag läste om skor för känsliga fötter, hålslag och sängkappa... och fel färg på rosorna. Precis så är det ju i vår vardag! Nu ska jag läsa vidare i Essemias värld.

Grattis en dag för sent, tack för ditt besök hos mej och välkommen tillbaka.

Solkramar från Eva-Mari

Frida sa...

Hej Elzie!
Stort Grattis i efterskott! Hoppas du blev ordentligt firad, fina presenter du fick. Skorna ser riktigt sköna ut. Jag har också gnälliga fötter så jag vet hur svårt det kan vara att hitta skor som är sköna att gå med.
Så fint det blev med sängöverkastet.
Önskar dig en fortsatt trevlig dag!
Kram Frida

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

..... :O) Etter midtsommer blir rabarbraen full i trevler..som full i masse tråder og da blir den umulig å tygge, som å spise en piasavakost. (Fra å være som en saftig appelsin blir den en tørr/gammel rosin)
Men du kan klippe ned rabarbraen rett før midtsommer, så kan du nyte den når den vokser til igjen, det går bra.

Klem

Ullis/Leva på landet sa...

Grattis i efterskott. Vilken gullig gubbe du har som av dig så fina blommor och skor.

Kram Ullis

Anonym sa...

Hej!
En får sälla sig till gratulanterna! Ja, det är bäst att önska sig något utpekat så att man får det man vill ha! Jag gör likadant! Rosor är alltid vackra. Det var en ovanlig färg, men vacker! Du har ordning på gubben!
Ha det bra!
Hulda

Anonym sa...

Hejsan!

Hoppas din födelsedag blev lyckad och fin.
Idag har vi haft sommar här, nära 30 grader....vi har alla svalkat oss idammen, nja, inte jag då....har bara doppat tårna än så länge. Tycker det är för kallt, ha ha.
Ha en fin fredag!
Kram Bodil

Eva Agnes sa...

Stort grattis i efterskott.
Kramar Eva Agnes

SoCal Helene sa...

Grattis på födelsedagen (bättre sent än aldrig) hoppas att den var allt du hoppades på och lite till!!
Vilka fin rosor du fick av din man och pionen är helt underbar!! Hörde att värmen och det fina vädret har kommit till Småland, ta vara på det nu.......vi har det varmt och gott här oxå, ska bli runt +30 i helgen och det är mer än tillräckligt!
Ha det gott å de!
;0) Helene

Lotta sa...

Grattis i efterskott.Underbara rosor.Tack för dina fina ord på min blogg.Typiskt manssläktet att inte förstå sig på det där med "inredning" på samma sätt som oss!!Vilken mysig blogg ,jag återkommer och jag lägger in dig i blogglistan.Kramisar Lotta

Anonym sa...

GRATTIS på födelsedagen, fast i efterskott då för jag missade din dag helt!*skäms på mig*
Har du hela 4 veckor kvar till semestern, din stackare?! Jobbigt att vara instängd hela dagarna när det är så här vackert väder.
Hoppas iallafall att allt är bra med dig och att du fick en strålande fin födelsedag!
Rosorna du fick av maken var jättefin färg på tycker jag och skorna ser verkligen sköna och fotvänliga för små "gnälliga" fötter! ;-)
Grattis kram från Susanne

Elisabeth sa...

Men... som vanligt då! Jag glömde bort någons födelsedag igen! Märkligt... du är född på samma dag som min mamma... och förra året glömde jag bort hennes födelsedag! (Ja, jag vet.... man glömmer ju bara inte en mammas födelsedag... men kaos bodde här förra året... du vet!)
Nåväl... ETT STORT OCH MYCKET VARMT GRATTIS I EFTERSKOTT!!

Förlåt-kram till dig...