tisdag 2 juni 2009

En tur i trädgården

Jag tog mig en tur i trädgården nu på morronen. En helt ljuvlig dag igen, men alldeles för fylld av dofter för min del, så jag stannar helst inomhus. Det är alltid så när syrenerna blommar. Då får man låta bli att vara ute. Tur att vi inte har några syrener vid husvagnen, ha, ha.


Blev så glad när jag fick se en blomma på min nysatta klematis, "Miss Batesman". Inte dåligt att blomma så snart efter plantering. Den verkar trivas där jag planterat den också och det är bra. Den står framför trappan och jag ska ha ett "galler" som den kan klättra i sen, hade jag tänkt.

Klätterhortensian på andra sidan trappan verkar också ta sig. Den är så frodig och fin. Min make och jag har tydligen dålig kommunikation numera. Bara några veckor efter att jag planterat mina saker så berättar han att han har planer på att ändra trappan!! Han vill göra en betongplatta istället så vi slipper ogräset under trappan och det är ju alltid en fördel. Det värsta är att han vill göra trappan bredare så den kommer att vara precis där jag har mina plantor. Får väl se när han tänker starta upp detta. Och jag hoppas verkligen att plantorna klarar det. Så det kan gå...!

Ville bara visa att häcken växer och frodas som bara den. Det växer ojämnt dock, den går liksom i vågor, men alla plantor lever ännu. Värst är det där häcken växer jämte en stor björk. Där är dom väldigt låga. Förmodar att det snart är dags att klippa ner den så att den blir lite tätare. Jag går och tittar avundsjukt på alla som har höga, tätväxande häckar, ha, ha. Så skönt det ska bli med lite privatliv på tomten. Som det är nu så ser alla människor vad man gör. Är ju så när man bor på hörntomt.


Det här är min "Rosenhagtorn" som jag fick av barnen när jag fyllde jämnt. Den blommar så vackert i år. Det värsta är växtsättet den har. Toppen drar iväg och det blir inga riktiga grenar mellan de längst ner och längst upp. Vet inte om man kan kapa av toppen på den så det ser mer riktigt ut. De här träden har jag älskat sen min fd granne hade sådana. Tyvärr fick de som bor där nu kapa ner dom eftersom de ruttnat upp. Blir ju så när träden blir riktigt gamla.


Här är en närbild på blommorna. Så otroligt vackra. De är som små rosor. Och gräsmattan är nyklippt och fin. Det är gubbens jobb (jag tål inte den doften heller!) så han klippte av det igårkväll när vi kom hem från min mor.

Ännu är det soligt och fint här, men det ska bli regn i eftermiddag sägs det. Jag hoppas jag hinner få min tvätt torr innan. Det värsta är att dom hotar med regn till på lördag. Inte alls bra när vi ska ha kalas för gubben som fyller. Det blir trångt i förtältet kan man säga!! Men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Huvudsaken är att vi får träffas.

Den här veckan är väldigt lugn. Jobbar kväll idag, sen har vi personalmöte i morron och resten av veckan är jag ledig. Plus nästa vecka. Ska faktiskt bli skönt med semester och göra ingenting. Jo, vi ska till Ullared en dag och handla lite. Ja, det där lite kanske blir mer än man tänkt sig, ha, ha.

Hoppas ni har en skön vecka och att ni hinner njuta lite av allt det underbara. Ta vara på er så hörs vi!







18 kommentarer:

Brit. (lille meg) sa...

Så nydelige blomster du har i hagen din! Rosehagtorn er nydelig, men det er også klematisen og klatrehortensiaen!
Takk for at du dekte dette med oss!
Det er sørgelig at du ikke kan være ute og nyte de gode duftene. Jeg har ei venninne som må holde seg innendørs fordi hun har høysnue (gressallergi)......
Ha en fin dag, og ei god uke!:-9

Stina sa...

Härligt somrigt, säger jag bara.;-) Kramis

Malys krok sa...

Vakker den Rosehagtornen du har i hagen. Også det andre du viser her lyser opp og er også fine. Synd du har allergi, må jo være litt plagsomt. Ha det godt. Hilsen Margit.

NICOLINAS BONING sa...

Hej på dig trädgårdstomte;-)
Vad långt det har kommit hos er...men vi kommer så sakteliga efter vi oxå:-)
Tjusiga och inspirerande växtbilder!
Tänk att dom där karlarna aldrig lyssnar riktigt på vad vi kvinnor säger...suck...annars hade ni inte haft några plant och trapp-problem alls!
Skönt för dig med lite semester,själv har jag börjat jobba igen...energin är slut redan innan jag har kommit hem på kvällen.
Får se hur länge det blir den här gången då.

Hoppas att lördagens festligheter går smidigt (även om det blir "inomhus":-)

Kramar Birgitta

Stina sa...

Härliga bilder på din trädgård...klematisen var vit och fin :)
Skönt med lite semester, jag ska ha i två omgångar...när min dotter kommer hem (ska jobba lite emellan) och när hon åkt hem, då ska mamman vila upp sig :)

Ha nu en skön ledighet.
Kram Stina

Anonym sa...

Hi Elzie! I hope you enjoy your time off! I'm working so much now I really wonder what I did by going back to work, why why!!!lol Your flowers/trees are beautiful! I wish I planted a white Clematis instead of purple color I have! They are hardy little plants; I've torn mine down and it keeps coming back! I hope I also get some time to do another post soon! I need to redo that little table as soon as I find energy!lol I wish you sunshine and peace! Sincerely Jeannette

Lene sa...

Hej min vän!
Underbara bilder du viser. Hoppas allt är bra med dig!
Massor av kramar från Lene

Roza sa...

Hej Elzie!
Jag ser att du också tillbringar en del tid i trädgården.
Hoppas allt är bra och att vi snart kanses Roza

Anonym sa...

Härliga bilder från din trädgård och skönt väder är de ju så man vill vara ute och pyssla.

Ha det så gott!
Kram
Agneta

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det blir ju jättefint med häcken! Och den växer nog upp ganska fort ändå tror jag...
Synd bara att du inte kan vara ute nu när det är så vackert..
Kram
Marie

japp sa...

Hejhej.. oj så fina blommor och träd. Allt som blommar är ju såå fint..trist att du har lite svårt me dofterna bara.

Önskar dej en finfin Onsdagskväll..kram på dej. Helén.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

De växer så det knakar i din trädgård. Jättemycket fint! Synd att era tankar krockar angående trapp o plantering. Så himla fin den är Rosenhagtornen. Den ska jag spana in!
Hoppas verkligen på uppehåll när ni ska fira gubben!
Skönt med lite ledigt nu kan jag tänka!
Må så gott!
kram vännen!
nina

Märta sa...

Vi får hoppas att väderprognosen inte är rätt den här helgen! Här i stan har vi student på fredag, så vi ska åka och uppvakta en student. Sen nästa fredag tar min brors son studenten då blir det fest igen. Visst kan det bli mysigt med fest i förtältet men bäst är det ju alltid med solsken! Så vi får hoppas att ni får solsken när ni firar "gubben"! Ha det så gott! Märta

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan! Så kjekt å få se så flotte bilder fra hagen din da! Åhhh heldige du som har fått Miss Batesman i blomst. Min døde i vinter, buhuuuu, men har plantet en annen denne gangen, ser ut til at den trives, så håper !!!
Ha det godt og riktig god helg...som snart er her og grattis til nasjonaldagen på lørdag.
Og ja, konserten var utrolig fin, veldig veldig gøy!!!!!!
Klem

Karin sa...

Hej hej! Var länge sedan jag var här och kikade. Så fint du har i trädgården! Rosenhagtorn är så fint. Jag har ett träd som sattes när jag föddes ( för 39 år sedan) och jag gör allt för att det ska trivas. Tyvärr fick det en liten knäck av "Gudrun" så det har fått slagsida.....tråkigt men det kommer ett nytt intill så jag får väl satsa på det istället...Härlig tid nu med allt grönt, tråkigt att du inte tål alla dofter : (

Anonym sa...

Wow, vilken vacker trädgård du kommer att få senare i sommar (den ser vacker ut redan nu)!!! Du verkar verkligen ha "gröna fingrar" Elzie.
Dessutom så ser jag ju också att du kommit igång med scrappingen igen, såååå kul att få se dina alster igen! Har saknat dem!!!

Ser att jag inte finns med i din bloglista, du får väldigt gärna lägga dit mig, om du vill förstås!;-) Din sida finns sedan länge hos mig, hehe!

Hoppas att ni fortfarande har värmen kvar nere i Skåne så din vackra trädgård får fortsätta att frodas!
Här är det en kall vecka och kommer att fortsätta så ett tag till enligt väderrapporterna, så synd då vi hade en rejäl värmebölja här i helgen då det var upp mot 27 grader.

Ha en underbar vecka!

Kramisar från Susanne

Butik Östergården sa...

Hej min vän!

Vad du har gjort fint i din trädgård. Där har du slitit bra för att få det så prydligt o fint. Vilken vacker blomma du fått på clematisen. Man blir så glad när första blomman visar sig. Trädgården har jag inte riktigt hunnit med men har raffsat till det lite inför premiären. Tack snälla du för alla välmenta ord. Hoppas vi ses i sommar!

Kram Helen

Lisas torp sa...

Vilka ljuvliga blomsterbilder du visar! Klematisen är ju underbar!
Ja, häcken tar väl sin tid. Vilken sort är det?

Så tråkigt att inte kunna njuta av alla härliga dofter, utan må dåligt av dem! Tycker verkligen synd om er som lider den här tiden när vi andra kan njuta!

TACK för titten hos mej och jag önskar dej också en härlig nationaldag och hoppas på lite värme!
Svinkallt idag också!
Kram
Lisa