tisdag 14 juli 2009

Hej på er! Hoppas ni har det bra och att ni har sol där ni är. Här har faktiskt solen skinit mellan molnen hela förmiddan och det är skönt. Har varit ute och jobbat, men nu fick jag gå in och försöka fixa till lite middag. Börjar jobba vid 4 så det gäller att ha lite i kaggen innan dess.

Tog ett foto på min Hjärtan på tråd förut idag. Den står i vas eftersom det är sticklingar. Och nu har dessa sticklingar börjat blomma. Kanske lite svårt att se, men om ni förstorar bilden så går det nog. Jag är sån att jag tar sticklingar året runt. Så det kan stå sticklingar i vaser här mitt i vintern också, haha.

Jag hade ju jobbat ute och det var något som verkligen behövdes. Efter att gubben gödslat alla land + allt regn så hade ogräset växt något otroligt. Ni ser på bilden innan hur det INTE ska se ut i ett trädgårdsland! Nu hade jag naturligtvis glömt att lägga in en bild på HUR det ska se ut, men ni ser det överst i inlägget. Det vill inte lyckas att flytta bilderna idag. De där munkarna som tog in en massa ogräs hit skulle jag gärna vilja prata med. Har nämligen massor av kirskål i mitt land och där vill jag definitivt inte ha det.

Tog lite kort på mina rosor och andra blommor när jag ändå var i farten. Här nedan är det min Flammentanz som äntligen börjat röra på sig. Har flyttat den för många gånger så den har inte alls velat, men nu får den stå här och det syns att den trivs med det. Jämte står en rosa Astillbe. De brukar inte trivas i solen, men den här växer som bara den. Så den får väl stå kvar där.

Höstanemonen tycker jag är lite tidigt ute. Eller så har den fel namn! Tycker alltid den blommar så här i juli nämligen. Gillar blommorna på dom här, annars är det också ett ogräs. De sprider sig som bara den med rötter som är långa som kinesiska muren. Vill ha en vit också och den ska visst vara bättre eftersom den inte sprider sig. Brukar ha såna här små blommor överallt i landet.

Detta är Louise Odier som jag haft nu ett antal år. Den blommar så fint i år. Den är så söt den lilla rosen med sina mångdubbla blommor. Den vita blomman tror jag är en malva. Är så dålig på blomnamn så jag borde skämmas. Får nog sätta mig och plugga i vinter, haha.

Denna rosen hade inte slagit ut än. Det är en The Scotsman som har ljust lila blommor. Gillar den för den växer så fint. Syns knappt på bilden att den är lila.

Här har vi Great Maiden's Blush med mängder av knoppar. Den har verkligen växt bra. Jag planterade ju dessa rosor i våras så jag är nöjd med utfallet!

Här smyger det fram en liten blomma också. Så ljuvlig i färgen och växtsättet. Framför står en höstaster med vita blommor. Det är också ett riktigt ogräs och man får passa sig för att inte plocka bort massor med utlöpor.

På tal om ogräs så fick jag ett gräs av en jobbarkompis som jag planterade i det här landet. Och det var det dummaste jag någonsin gjort. När jag lukade idag så var det mängder av gräs överallt. Ändå har jag tagit bort gräset igen. Så det lär jag få leva länge med. Ibland gör man vansinniga saker, det är klart det.

Den här lilla rosen nedan är faktiskt en som jag haft inne förut. Den har stått här i landet i flera år nu och blommar alltid med vit-beige blommor. Gillar den starkt. I våras fick den en kompis också, men den har inte kommit sig så bra än. Får väl se hur den gillar att stå ute i vinter.

Börjar ni tröttna på mina rosor? Ja, några till är det att visa, haha. Detta är en riktigt kunglig sak, nämligen Kronprinsessan Mary. Underbar blomma på den också och stora, friska blad.

Den här blyga saken fick jag hålla i för blomman ville tvunget vända sig från kameran. Det är i alla fall en Karen Blixen. Fin blomma på den också. Vill det sig väl har jag fina rosor i landet nästa år. Kom på att jag glömt att fotografera min Stanwell Perpetual, men den hade inga blommor än så jag får väl ta den senare.

Många gillar ju rostiga saker i trädgården. Därför tänkte jag att jag skulle visa den här! Ja, våran gamla skottkärra som är både rostig och väl använd. Passade väl bra in att visa en bild på allt som jag tagit bort från landet också. Läste i en tidning om en dam som klippte av sina pioner när dom blommat klart och det gjorde jag också. De är så slängiga och tar plats för de andra blommorna. Sen hade jag sått lite i landet också, men det var ingen hit. Det hade råkat komma under de största blommorna (hur tänkte jag där?) så dom kanske blommar till julen?

Men nu börjar det bli dags för mig att steka strömming. Ingen höjdarmat för mig, men gubben älskar det och man får ju fjäska lite emellanåt. Så kanske man får sig en torkställning rätt vad det är! Hoppas ni får en bra fortsättning på dagen. Vi hörs!


14 kommentarer:

Brit sa...

Så sommerlig og fint hos deg! Masse fine blomster i hagen.
Ønsker deg en fortsatt god sommer!:-)

märta sa...

Vilka fina blommor du har! Strömming är inget för mig heller men gubben som finns här tycker också att det är fantastiskt gott. Just nu lagar jag lite mat till våra matlådor som jag har med mig och gubben får äta sin mat här hemma. Nu har vi inga billiga jordgubbar här heller. de gick upp i pris igår. Ha det så bra! Kram! Märta

Bodil sa...

Hejsan!

Jo. det var häftigt att hoppa fallskärm kan du tro, man kände sig odödlig för ett tag.

Vilken jätte fina blommor du har i din trädgård.
Imponerad av att du vet vad allt heter!
Ha det så bra.
Kram Bodil.

Lotta sa...

Så fina rosor du har!Föresten så är alla blommorna fina,astillbe gillar jag,det hade min mormor i massor,så det blir lite tillbaka tankar!Strömming,urk inte gott,isåfall inlagd!Ha en fin onsdag.Kramisar Lotta

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Kunde inte kommentera hos dig igår, blev nåt knas med ordverifieringen men idag ser det ut som det funkar!
Mycket fint har du i trädgården!
Hoppas det blir en torkställning i belöning åt dig! Gillar inte heller strömming!
Ha det gott!
kram vännen!
nina

Malins-kuriosa sa...

Inte blir man trött av rosor...och du var då en hejare på att veta namnen...där går jag bet...Någonstans har jag det på en lapp men var är lappen...Ogräset har sannerligen växt efter allt detta idoga regnande och jag har också röj en del...men finns lika mycket därtill o mer...Håller med du att de där munkarna som skulle vara så rediga o äta grönt en gång...de skulle jag allt vilja veta vad det tänkte...det är synt att det inte räknas som n sällsynt växt...suck.
Här drar det ihop sig till åskväder ser det ut som och det är kvalmigt som bara den...ska chansa o ge mig ut på en hundpromenad men stoppar ner regnkappan i fall att...

Kram från Malin

Mamma Millan sa...

Så fina blommor o fin trädgård du har...kom ju just på att vi glömt a att gödsla...dumma mig...skulle vi ju gjort nu när det regnat så;))

Kramar millan♥

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket fina blommor du har, och alla rosor sedan. Här behövs det verkligen rensas i rabatterna men det får bli nästa vecka. Är ju så fint när det bir klart.
Kramisar Ullis

Hemma på Landet sa...

Ni har det då grönt och fint där borta. Söta blommor.;-) Kram

Lisas torp sa...

Oj, så det växer i din trädgård också! Ja du, regnet har ju gjort att det inte bara är blommor som växer - en djungel med ogräs har jag här - funderar på att ta till lien!
TACK för titten hos mej!
Hoppas du får en solig och fin dag!
Kram
Lisa

Vita små hjärtan sa...

Tack så mycket. Ja visst får du det! Ska kolla vidare hos dig nu!
Kram Agnetha

Stina sa...

Nu är det snart dax för både dig och mig...visst känns det skönt :)
Fint väder får vi säkert efter allt regnande. Det kan inte finnas något kvar som ska ner.
Här omkring är det fortfarande massor av vatten...översvämmade hus, slussarna och Strömsholms kanal är stängda så de som firar semester i båt tar sig inte ner till Mälaren.
Ha nu en skön semester vi håller fingrar och tår i kors för sol och värme.

Kram Stina

Christina -Lantmusen sa...

Jaha, man kan ta sticklingar från hjärtan på tråd, det måste jag genast prova... Fortsatt trevlig sommar!

Anonym sa...

Det ser jättefint ut med alla blommor!
Tycker det borde stå på en lapp i blomkrukan om den sprider sig eller inte när man köper den.
Köpte en isop för några år sen och har den över allt...
Hopplöst, fast den är vacker och doftar gott.

Tack för besöket hos mig förresten =)

kram Marit