tisdag 29 september 2009

Blommiga tider

Hej på er! Värst vad länge sen det var jag skrev här då. Tiden bara rusar iväg och jag hinner snart inte med mig själv. Hur har det blivit så här? Ja, hade jag svaret på det så hade det varit bra, haha.

Ville bara visa er att jag nu har två blommor istället för knoppar på min orkidé. Den är så söt med små blommor på. De andra knopparna är på god väg att slå ut också.

Den här Azalean köpte jag i lördags. Var bara tvungen att ha den när jag fick syn på den på Plantagen. Det är en av mina favoritblommor och speciellt användbar till jul för min del. Den doftar ju inte det minsta.

Köpte en kruka till den också. Gillade mönstret som går runt kanten på den. De har mycket fina krukor där tycker jag.

Sen skickade jag efter ett ljusfat från Jotex som jag gillade. Det är shabbat och klart från början! La i lite stenkross och ett stort ljus, som jag naturligtvis glömde att tända innan fotografering, men det känns lite knäppt när solen skiner rakt in genom fönstret. Rosorna hade jag sen tidigare. Tyckte dom passade bra där.

Ännu en bild på fatet. Gillade att det var i hjärtform.

I natt hade vi världens storm här ett tag. Det blåste och regnade så jag trodde sängkammar-fönstret skulle komma in ett tag. Det var t o m så gubben vaknade och då är det inte dåligt. Sen i morse hade vi +0.7 grader. Vi har haft värmen här så länge så man är inte van vid att det är så här kallt. Men i morron blir det täckjacka när jag cyklar till jobbet. Idag var det väl kyligt med bara en regnjacka.
Vi har börjat med köket nu. Dvs gubben har slipat och sprutlackat de första skåpsluckorna. De får ligga och härda till i morron, sen är det dags för resten. Några vitrinluckor blir det inte den här gången. De skulle kosta 10.000 ihop och det tyckte jag var väl bra för två skåp. Så vi köpte några nya knoppar på City Gross. Det och ny färg får duga för den här gången.
Ikväll ska vi åka och hämta tapetkataloger så att man kan välja i lugn och ro. Jag vet på ett ungefär hurdana jag vill ha. Ja, för JAG bestämmer det. Han får ju bestämma om panel och tak så då är det inte mer än rätt att jag får välja tapeterna här - eller?
Hoppas ni har det bra annars. Här jobbas det 6 dagar igen denna veckan. Kan inte förstå hur man kan få ihop så många dagar på en 75%-ig tjänst, men det går tydligen. Här njuter vi i alla fall av solen i eftermiddag och det är gott. Vi hörs!



PS! Vi har redan varit och beställt tapeter. Ska bli kul att se hur det blir.

19 kommentarer:

Diverselådan! sa...

Visst är det skönt att kunna vara inomhus och lyssna på höststormarna? Men jag håller med, man är inte van vid lite kyla, nu när det varit varmt så länge.
Kram!

Malins-kuriosa sa...

Här hade vi första natten med frost...inte så hård förvissoo men ändå...Har gått o trott att det ska vara varmt "för evigt".
Har grejat med dessa bilder till bloggen ett bra tag o får inte in en endaste...nått vajsing är det och vi är fler som märkt av detta...är inte lika kul att göra inlägg utan några bilder...
Så vackra blomster du visar o just nu börjar den tiden då det är kul att tänka på blommor innomhus lite mer...
Spännande värre med köket för eran del...tänk så snofsigt det ska bli efteråt.
Här har det blåst i flera dagar men nu har det lugnat sig, sover säkert med mitt nya treglasfönster på plats...jisses en sådan skillnad det är...

Kramar från Malin

♥ Pia... sa...

hejsan hoppsan..ja vart tar tiden vägen..man kan undra...kul med nytt kök..visar du bilder sen ;).....Kallt ja det var det här med i morse var det treminus..brr..då var det dax för långa byxor..jag som inte vill börja med det än..vill ha kvar liiite sommar iallafall..men fick allt bita i det sura äpplet i morse och klä på mej..men å andra sidan ..så ÅSKADE det här..inte klokt..och sen regnade det såå in i vasen en kort stund samtidigt som en´stormvind höll på att ta med hela vårt hus ..kändes det som .....nää nu börjar min älsklingsserie på tv 3 ..mentalisten´...ha de..Kram..Pia

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hello Elzie!
Tycker oxå att tiden bara rusar iväg!
Söta blommor, vad fint det är med Azalea! Fina saker du köpt! Jag köpte min tvålpump och tvålfat i en butik nån mil härifrån. Tror det var Miljögårdens så det ska nog inte vara svårt att hitta. Annars kan du försöka ringa butiken, ida i Vrigstad. Hjärtefatet är såå fint!
Spännande med nya tapeter!
Ha det gott!
kram
nina

Cathrin sa...

Hej! Vad kul att ni är igång och fixar med köket. Vi får väl se hur det blir?? Är du allergisk mot blommor som doftar?? Akta dej då om du handlat på Plantagen, det är preparerade med allergi, fniss kunde inte låta bli, kram från Blomsterlandets Cathrin

Butik Östergården sa...

Hej!
Har du nu fått igång gubben att ta tag i köket. Det blir väl kul att få nytt. Här blåste det också ihelgen kan du tro. Det skallrade i fönstren här också. Fast idag har det varit ganska skönt med sol och inte allt för blåsigt. Jag har mest suttit inne och röjt i pappershögar. Hinner inte med alls längre.
De här sista veckorna har varit hemska. Jag har inte haft en lugn stund. Men efter denna veckan vägrar jag göra något alls. Ha ha tror jag! Hoppas och drömma om det kan man väl få göra!
Ja ja i nästa liv vill jag bli en latmask!

Jag har aldrig sett en blå orkidé förut, men den var väldigt vacker. Fatet med hjärtat var helt i min smak.

Hoppas du får en fin vecka!
Kramen / Helen

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag såg också att Azaleorna har kommit redan... men jag köpte ingen ännu.
Och så kul med att fixa till i köket! Ska bli spännande att se vad du har valt för tapet.
Och kallt som sjutton är det... Fick ta fram höstjackan nu, annars fryser man.
Kram
MArie

Ann-Catrin sa...

Hej vännen!!


ja visst har hösten anlänt.. här har oxå varit några riktiiga stormnätter!!

Kul ni börjat med köket.. spännande att få se!!

Hoppas du får lite lugnt snart


kram på dig
A-C

SusanneSj sa...

Gokväll,
vilken vacker knopp, härlig färg.
Men det jag gillade verkligen ditt ljusfat, otroligt snyggt. Det skulle absolut passa hos mig också. Snyggt med rosorna.

Hu, vi hade också jätteblåst häromdagen. Trodde nästan man skulle blåsa bort. Håller med, någon värme är det inte ute.

Vi var o tittade på tapeter idag till dotterns rum. Du skulle kanske gilla de tapeterna? Hon ville ha gammaldags stil. Jag tror att tapeterna hetter Pretty Prints. Riktigt härlig gammaldags känsla över dom.

Kram o trevlig kväll

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej goa Elsie!!
Tack för fin hälsning!! Det värmer!

så vackert ljusfat, hjärtat!
kul att tapetsera om..har gjort ena dotterns rum..nu står nästa dotters rum på tur


Kram Millan ♥

karina sa...

Hejsan!

Här blir det också azaleor till jul. Så roligt att få renoverat och klart att du också ska bestämma. Men skulle det inte räcka att han bestämmer över golvet "ler". Vi ska börja med köket efter jul, får inte mannen att börja förrän dess. Jag ska ha kvar mina egenmålade köksluckor för de är de bästa jag har haft, inte en massa tumavtryck syns i första taget. Nog får han vara med och bestämma men min man är sån att han har åsikter när vi sitter hemma, men när det ska köpas så heter det oftas ( men ta något bara). Tror han är allergisk mot affärer så jag har alltid klart för mig vad det ska vara innanför pannbenet, fast han har annan åsikt "ler". I dag så går färden uppöver för min mamma ska begravas i morgon. Det har varit många veckoturer att sitta hos henne och samtidigt väldigt trevligt att sitta och prata med henne, och alla mina syskon. Men man rår inte över livet och får hoppas man själv får leva lite längre än till 73 år. Hälsa mannen och ha det gott i höstrusket, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Huff ikke morro med vind og storm... her regner og regner det... og snøen har kommet på fjellet usj...
Men helt perfekt å være innomhus og dille...

Ha en super dag, helg og uke...

Magdalena sa...

fine bilder...
skjønn høstkveld til deg''''

magny

Stina sa...

Så fina blommor.:-)

Fy för storm. Jag tycker att det räcker med den här kylan vi har fått.
Kramis

Monika sa...

Hej på dej gogumman :o)

Nu är det länge sedan sist!

Vilket gulligt ljusfat! Snyggt! Och vackra blomster.

Vi har haft en kylslagen dag idag. Bara en par grader. Nu är det flera minus. Dom pratade om upp mot tio! Nu kommer nog snart snön!

Håll tummarna att den inte kommer riktigt än! ;o)

Måsågottkramar!

Monika

Ingmarie sa...

Du verkar ju ha mer än 100% arbete!Klart att vi väljer det vi vill ha,har aldrig funderat på annat!!
Men det är bra när man kan få dom att tro att just de har bestämmt,eller hur!Det är väl det som kallas kvinnlig list...

Trevlig fredag på dig,nu återgår jag till renoveringen!

Petra sa...

Hej Elzie, så skönt att ni kommit igång med köket. Nu äntligen ska vi få hit hantverkare så badrummet ska fixas nästa vecka. Men jag tror inte på det förrän jag ser dem härinne. Har varit sjuk, 40-graders feber i flera dagar, har inte varit så dålig på kanonlänge men jag är mycket bättre nu. Den lille (a) har inte behagat ploppa ut ännu men man börjar bli stirrig nu varenda gång telefonen ringer.
Kram o ha det gott.
Petra

Anonym sa...

Hello Elzie! I HOPE you are feeling better now! Everyone at work is sick so I am trying to keep healthy! Sounds like you have crazy weather there!! Very nice here and cool finally!!! I LOVE orchids and this is such a pretty one. Your candle and dish are very very pretty together. I love wallpaper too so I cannot wait to see what you picked!!! Stay Well - Wishing you sunshine - Jeannette

Viola sa...

Älskar vita azaleot, visst är det skönt att kunna vara inne och fixa när det är höstrusk ute...ska börja med mina nattduksbord idag...ska målas vita och ska få sin plats till mina gamla järnsängar, önskar skön helg, kram