måndag 21 september 2009

Hej igen! Idag har vi haft den första dagen på flera veckor som inte varit solig rätt igenom. Nu på eftermiddan så har det varit lite sol, men annars var det en mulen förmiddag. Känns lite konstigt faktiskt. Vi har blivit bortskämda med sol, så är det.

Jag skulle ju jobba i helgen och det gjorde jag också - lördag mellan 7.30 och 13.00. Sen orkade jag inte mer. Hade ont i huvet, halsen och kände mig febrig. När jag kom hem hade jag feber och bara låg i soffan. Nu har jag varit hos doktorn och hon sa att jag hade bihåleinflammation. Det hade jag kunnat tala om för henne annars. Har haft det så många gånger så det vet jag hur det känns. Så det var skönt att vara ledig idag och kunna ta det lite lugnt. Pratade med gubben förut och jag har visst "lyckats" smitta honom också. Det är inte vanligt annars, haha.

Har tagit ett kort på min fina blomma. Den har överlevt de första tre veckorna. Får väl se om den lyckas överleva vintern också! Den lilla madonnan köpte jag för över ett år sen. Har haft svårt att placera den på något bra ställe, men här tyckte jag hon passade bra.

Jaha, vad är nu det här för något hon har tagit kort på? Vill hon visa oss häcken eller? Nejdå, och inte vägarbetsskylten heller (vi har vägarbeten precis runtom oss så man får köra och sicksacka här i samhället). Däremot vill jag visa att jag faktiskt har knoppar på min orkidé. Kortet blev uruselt, men nog ser ni att det är knopp på den? Är så mallig så näsan står rätt upp i vädret. Inte ofta jag lyckas med den bedriften.

Det här fatet köpte jag på en loppis i sommar. Tillsammans med fåglarna jag visat tidigare (på köksbordet), en tårtspade i tenn (!) och en duk. Alltsammans kostade 20 kronor. Det tyckte jag var väldigt bra för det. Och det här fatet gillar jag verkligen. Har ni sett så fint mönster det är på det? De små äggen köpte jag i somras på det stället som var en verklig besvikelse. Där skulle varit en uppvisningsgård, istället var där bara en massa skräp! Men äggen var mysiga så dom fick följa med hem.

Så här ser foten ut på det. Just nu har jag alltså ägg och vingar i det, men det kan användas till mycket.

Den här lille killen köpte jag också i somras. Tror inte jag har visat honom tidigare. Han sitter och håller i en svart påse med en tjusig ros på. Det är min vinst från Ingrid som har bloggen Miss Fryd. Blev så jätteglad för att hon drog mitt namn.
Här ser ni vinsten. Det är ett silverarmband och jag tyckte det var väldigt snyggt. Gjort i en tjock kedja med hjärtan på i olika material. Så nu kan jag vara riktigt fin när jag ska gå på kalas, haha.

Som jag visat tidigare så har jag haft riktig tur på sistone. Vann ju inne hos Stina också. I samma paket som "burkarna" låg så hade hon också lagt i en lavendelstrut. Så jättefint gumman. Den hänger nu i hallen jämte ytterdörren. Tyckte vi kunde behöva något lukta gott där. Tyvärr blev bilden lite konstig, för det är dåligt med lampor just där.

I går satte vi in husvagnen i garaget. Så nu är sommaren slut här. Men hösten är inte här ännu. Hörde på radion idag att dygnstemperaturen ska vara mellan 0 och 10 grader när det är höst och så långt har vi inte kommit än. Och det är ju skönt.
Hoppas ni får en skön kväll. Här lär det bli ishockey för elitserien börjar ikväll. Så jag vet åtminstone var jag har gubben då, hihi. Ha det så gott så hörs vi.
Kram Elzie







31 kommentarer:

Stina sa...

Stackars dig som blev sjuk igen...det är jobbigt när förkylningen tar om man känner sig mer slut och hängig då.

Ja...här är det lugna gatan händer just ingenting. Inspirationen är fortfarande låg, har väl målat en del småsaker men inget som jag tycker är värt att visa...jag får se om jag gör ett inlägg och visar iaf...beror på lusten.

Härligt höstväder har vi iaf och det gör mig glad :) Har kommit igång ordentlig med mitt motionerande, blir ca 5 km nästan varje dag så jag känner mig så nyttig :)

Ser med spänning fram mot "nya" köket :)

Krya på dig nu och ta väl hand om dig.
Kram Stina

Lotta sa...

Hej i stugan!

Så du är också sjuk din stackare! Jag är dålig sen i lördags. Flera stycken på jobb som varit sjuka, så jag har väl blivit smittad av dom. Inget kul!

Krya på dig gumman!
Kram
Lotta

Ps Massa fina bilder du bjuder på!

Kajsa sa...

Hej igen!
Lika kul att "se" dig!! : ) Hoppas förkylningen har gett med sig. Jag gillar dina pelargon och den fina lilla skålen du köpte på loppisen. Skulle vara kul och se tårtspaden som följde med.. Och tur har du visst också. Det är du värd..
Ha det gott och krya på dig!
Kram
Kajsa

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej!
Så trist att du blivit sjuk! Krya-på-dig-kram!
Så fint med madonnan och fina blomman!
Visst blir man väl stolt när man lyckas få orkidén att blomma om, det har hänt hos oss också någon gång!
Härliga loppisfynd, fatet är jättefint! och härliga vinster, kul att du vann!
Se nu till att vila dig!
Ha det gott!
kram vännen!
nina

Therese sa...

Inte kul att bli sjuk igen, krya på dig! Men gud vilket snyggt fat du hittat. Kul när man kan göra fynd.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

SÅ tråkigt att bli sjuk! Jag hade ju influensa i somras, och har hållit på och hostat sedan dess... Det kanske inte är så bra, så jag borde nog gå till farbror doktorn.

FIna fynd du har gjort och fatet var verkligen fint med mönstret... Och så kul att du lyckats få en knopp också... Vi får väl se när den blommar sen också?
Kram
Marie

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej Elzie!
Det är inte så svårt att göra den. I botten formade jag efter en hög rak burk och toppen efter en upp-och-ner-vänd tupperwareburk med samma omkrets.
Hopas du är piggare nu!
Mys i höstrusket!
kram vännen!
nina

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei snille! Tenk nå er sommeren over,ja det merkes vel på deg med bihulebetennelse og husvognen i garasjen,haha. Det er bare til å finne roen og glede seg til jul hva?
Fine saker du har fått deg.
Vi blogges ved.
Klem

Birgitta sa...

Hej!
Jag har också en sådan liten pojke och fler a olika. samlade på dom på 70 talet.
ha det så bra. Björklyan

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Å ja, det er dere som har hatt solen hos dere ja, vi har bare fått regn og atter regn... siden juli...

Ikke koselig å være syk, håper du snart er frisk igjen...

Ha en super kveld og uke...

Cathrin sa...

Hej hopp! Åh, är du sjuk....skit. Hoppas du känner dej piggare nu. En sån där blomma.....plättar i luften är det bästa du kan ha ute på sommaren, mina har vuxit så det knakat, glöm inte vattna bara.Så många härliga bilder du tagit, kul att se. Kram Cathrin

karina sa...

Hejsan!

Hörde av mannen att han blivit förkyld, så nu lär han väl smitta ner en annan när han kommer "ler". Får vara effektiv om man ska ligga och käka praliner på soffan nästa vecka "ler". Härliga fynd du gjort under sommaren och här ska det besökas skördefesten under helgen. De har lovat finväder så det blir nog kvällsåkning och bese allt upplyst här på södra Öland. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Bodil sa...

Fy för bihåleinflammation. Hoppas att det ger med sig snart.
Sån turgumma du är!! Även jag har vunnit små söta hängen hos "Mitt liv i Fare".
Kram Bodil

Li@n sa...

jaha undrar jag vad det för fel på mig som `totalt missuppfattade texten du skrivit till orkidéknopparna. Häcken ja jag trodde så klart att man skulle få en glimt av en rumpa jag...nog för att min hjärna går på lågvarv men att det var så illa kunde man inte tro (eller så kan man det)
Ja du byn är som ett dåligt broderi som vållar bryuderi att köra i :(

Krya på dig så mycket du bara kan.
Kram kram
Lian

Mitt liv - Mina drömmar sa...

VIlka härliga saker du visar! Det där fatet är superfint! Tänki vilka fynd man kan göra när man loppisshoppar!!! Din madonna gör sig fint där vid blomman.

Kram Annica

Käranån sa...

Hej!
Fina saker du visar, hoppas din förkylning har gått över.
Du har en Award hos mig

Lisas torp sa...

Så fina saker du visar och grattis till din vinst! Vilken tur du har!
Jo, vädret är lite hit och dit idag - här har det skurat men sol då och då! Hösten är verkligen här!

Krya på dej och missa inte utlottningen hos mej!
Kramar
LIsa

Ann-Catrin sa...

Godkväll vännen!
usch bihåleinflammation.. det har jag haft en gång och det var inte roligt!1
hoppas du kryar på din fort!

Så mycket fina bilder du visar.. tänk nya knoppar på din orkidé.. det var inte dåligt


krya på dig nu turlisa!!

Ann-catrin

Petra sa...

Hoppas du mår bättre nu Elsie.
Har försökt skriva en kommentar flera ggr den här veckan men det är nåt knas med min dator.
Önskar dej en trevlig helg.
Kram
Petra

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tack för din snälla hälsning. Hoppas att du själv mår bättre också. Och jodå knopparna syns på din orkidé, ibland får man vänta väldigt länge. Din lilla madonna är jättesöt. Och tur har du haft, så fina vinster.
Ha nu en toppenhelg
Kramar
AnnaMaria

Stina sa...

Du är söt du min gumman. Ta hand om dig nu. Hälsa Bertil...för så HETER han.;-) Kramis

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Så mycket fint du visar! Madonnan var jättefin där vid blomman. Och det där fatet... wow så vackert!

Men så roligt att du har fått knoppar på din orkidé. Mina får bara lååånga spröt rötter =(

Skickar dig stora KRYA PÅ DIG kramar!

/Anita

Viveka i Bläckhornet sa...

Ojj så jobbigt du haft med dessa förkylningar. hoppas att du kryar på dig snabbt.

Mina plättar har aldrig lyckats överleva hos mig. Fattar inte varför. Men förra veckan köpte jag en ny sorts plättar som är kraftigare. Får se hur den klarar sig...

Kram Viveka

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

God kväll!!Så kul du vill vara med o tävla;)
krya på dig nu!!
HA EN SKÖN LÖRDAG!
kramis Millan ♥

Målargården sa...

Hej hopp! Härliga fynd du gjort. Visst blir man besviken när man kommer till ett ställe som man trott så mycket om, sen är det bara strunt!!!!
Den som väntar på.....
Hi, repotaget kommer till våren var allt de sa till mig, april, maj eller juni. Ett sommar repotage blev det så därför får jag vänta till nästa sommar. Känns lite läskigt....., men spännande. Trevlig helg på dig!/ Kram Eva-Mari

Hanna sa...

Fina bilder.
Krya på dig.
Hanna

NICOLINAS BONING sa...

Vad jobbigt att ha bihåleinflammation,men det är iaf tur att det inte var svininfluensan.

Har ni kommit igång med köket ännu?
Gubben kanske inte har tid eftersom Elitserien har börjat...fniss...;-)
Jag blir lite fundersam för jag trodde att ni var Växsjö-fans...ja inte du då din stolla, men Ingvar menar jag.

Såg du att nu blir det mer Älvdalen i TV...KÖRSLAGET...ska bli kul att se om det är någon man känner igen.

Ha en bra och piggare vecka nu!

Kramar Birgitta

Stina sa...

Hoppas du är bättre nu och att du har lika fint höstväder som vi har här. Strålade sol och en klarblå himmel har vi här hos mig.

Fortfarande lugna gatan här, ingen inspiration som vill infinna sig :)

Ha det bäst.
Kram Stina

Missfryd sa...

Hei der Elzie.
Håper du er frisk igjen.
Herlige både planten og madonnaen.
Klem Ingrid

Stina sa...

Jo, det är vårat gamla sovrum. Vi bor där nere nu.;-) Kramis

ingmarie sa...

Visst såg jag att det var kvopparna du ville visa!!efter ett tag hi hi!
Så trevligt att följa med dig på din blogg

Kram